Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
missa04
Abone

Yıkamada çeken yünlü kıyafetler

Yıkamada çeken yünlü kıyafetler

Kayıtsız Üye
Yünlü elbisem yıkama sonrası çekti tekrar eski haline nasıl gelebilir püf noktalar hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: yıkamada çeken yünlü kıyafetler

İsrâ
Sorununuz kısmen çözülebilir niteliktedir. Yün maalesef yıkamaya karşı çok hassas bir üründür. Yünün yıkanması için özel şartlar gerekir. Yaptığınız işlem sonucunda kazağın küçülmesi normaldir. Bu problem kısmen çözülebilir. Ancak bundan daha büyük sorun yünün yıkamada keçeleşmesidir ve bu sorunu düzeltmek pek mümkün değildir. Küçülen kazağın tekrar açılması için yapmanız gereken şey; ütünüzün buharını son ayarına kadar açın. Ütüyü kazağınıza değdirmeden iki santim kadar yukarıdan buhar püskürtün. Bu esnada kazağı çektiği yönlerden esneterek (çekerek) boyutlarını uzatın. Aslında bu işlemi yakınınızda bulunan bir kuru temizlemeciden rica ederseniz daha kolay bir şekilde pres ütüde alttan buhar vererek uzatabilir.

Okudunuz mu?  Eşinden gizli para biriktirme

Cevap: yıkamada çeken yünlü kıyafetler

Kayıtsız Üye
sonunda deneye deneye buldum arkadaşlar:babamın bana hedıyesı çok sevdığim yun hırkam kucucuk kaldı kızıma gıydırmeyı denedım maalesef çok sert ve ağirlasmiştı gelelim çözüme ılık suya 2 emek kaşiği bebek şampuanı, 2yemek aşiği saç kremı ve 1 çay bardaği çamaşır yumşatıcısı koyun karıştırın ve gıysıyı basın dk sonra suyun içinde çekıştırın (u işlemi birkaç kez yapmanız yeterlı zira hırkam normalden buyuk oldu)sıkmadan asın kuruyana kadar ara ara çekiştırın denedim %100 yünde hemde:)

Okudunuz mu?  Rahmi alınan kadın ilişkiye girebilirmi

Cevap: Yıkamada çeken yünlü kıyafetler

nurella:)
Cidden düzeldimi kazagın :)bende denicem


Kayıtsız Üye
Ben buharkazanlı ütünün buharını en sonuna getirip elbiseye sıkyım. Sonra elniseyi istediğim genişliğe getirdim. Oldu


Kayıtsız Üye
Kücülen yün ceketi nasıl eski haline alır


Kayıtsız Üye
Ben terziyim bir elbiseyi uzatman yada pantolonu vs çektirerek ütülemektir ama yıkandığı zaman yine eski haline geri döner her seferinde bu uygulamayı yapmak gerekiyor saygılar.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz yüzmeyi nerde öğrenmiştir?

Cnihan
Allah razı olsun sizden. Neredeyse bir servet verdiğim yün hırkam makinede soğuk suyla yıkatmama rağmen keçe gibi ufacık kalmıştı. İçim gitti resmen. Şu an dediklerinizi uyguladım ve kurumadan bile yumuşacık ve eski boyutlarında ❤ Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Gönül rahatlığıyla deneyin hanımlar.

Okudunuz mu?  ALLAH nerede, ALLAH kaç yaşında, ALLAH erkek mi

çekmiş yün kazak nasıl açılır, çeken yün kazak nasıl açılır, çeken kazak nasıl açılır

Bu kategoride yer alan İslamda alkol neden yasak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yıkamada çeken yünlü kıyafetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.