Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:43
Sohbet
Yönetici

Bir insana veya hayvana lanet etmek..

Bir insana veya hayvana lanet etmek..

hande82
Rıdvân bîatında bulunan sahâbîlerden Ebû Zeyd Sâbit İbni’d–Dahhâk el–Ensârî radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kim İslâm’dan başka bir din adına bilerek yalan yere yemin ederse, o kişi dediği gibi (yalancının biri)dir. Kim, ne ile intihar ederse, kıyamet günü onunla azâb olunur. Sahip olmadığı bir şeyi adayanın adağı geçersizdir. Mü’mine lânet etmek, onu öldürmek gibidir."
(2)</B>
Ebu’d–Derdâ radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner."


Cevap: Bir insana veya hayvana lanet etmek..

Abdullatif
< Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner
>

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama annem izin vermiyor

Lanetten kasıt bela okumak olarakta algılanabilir sanırım, dikkat edilmesi gereken bir husus.Maalesef günümüzde çokca yapılan bir hata.
Allah (cc) razı olsun..


Yanıt: Bir insana veya hayvana lanet etmek..

hande82
evet bela ve beddua etmek de diyebiliriz.. Rabbim cümlemizden razı olsun…

Okudunuz mu?  Akıllı insan kimdir?

Soru: Bir insana veya hayvana lanet etmek..

^^SiNeM^^
günümüzde herkesin ağzında bir bela bir lanet bir kahır okuma.O kadar çok kullanıyorlarki ağızlarına yapışmış durumda.Allah hepimizi ıslah etsin.Allah razı olsun kardeşim


hande82
Amin Rabbim cümlemizden razı olsun hepimizin ıslah olması ümidiyle…


fazlikizil
ALLAH (C.C.) Ümmeti-muhammeti lanet okuyan ve okutandan muhafaza etsin.

Okudunuz mu?  Ahiretin Çöpçüleri : Kul hakkı yiyenler

hande82
Amiiiinn inşAllah…


Hoca
İNSAN VE HAYVANLARA LA’NET (Lânet) ETMEK

Bedduâ; bir kimsenin kötülüğünü, Allahü teâlânın af ve merhametinden mahrum olmasını, ihânet edenlerin veya kötülüklerin gerektiği cezâya çarptırılmasını istemek.
Kur’ân-ı kerîmde meâlen buyruluyor ki:
Allahü teâlâ ve Resûlüne eziyyet edenlere, dünyâda ve âhirette de lânet olsun. (Ahzâb sûresi: 57)
Ben, lânet etmek için, insanların azab çekmesi için gönderilmedim. Ben, herkese iyilik etmek için, insanların huzûra kavuşması için gönderildim. (Hadîs-i şerîf-Ahmed ibni Hanbel)
Kadın elbisesi giyen erkeğe ve erkek elbisesi giyen kadına lânet olsun. (Hadîs-i şerîf-Zevâcir)
Bir kul, herhangi bir şeye lânet ederse, o lânet semâya yükselir. Fakat göklerin kapısı bu fenâ söze karşı kapanır; yere iner, onun da kapıları kapanır. Sonra sağa sola başvurur, girecek yer bulamayınca, lânete müstehak olana gider. Eğer lânete lâyık değilse, bu defâ lânet edene rücû eder (döner) . (Hadîs-i şerîf-Riyâz-üs-Sâlihîn)
Ey oğul! Hiç kimseye lânet etme. Zîrâ lânet eylediğin adam, lânete müstehak değil ise, yaptığın lânet sana döner. Hayvanlara dahi lânet etme. Zîrâ, melekler sana lânet ederler. ( Süleymân bin Cezâ)
Her kim bir binek ve yük hayvanına, lânet olsun derse, o hayvan (hal diliyle) der ki: "Âmin, lâkin yüce Allah’a hangimiz daha fazla âsî ise, lânet onun üzerine olsun." (Fudayl bin Iyâd)

Okudunuz mu?  Bu Hayvanlar Arasındaki Farklar Nedir


lanet etmek, bir insana lanet okumak, hayvanlara beddua etmek

Bu kategoride yer alan Şair Nabiyi ağlatan şiir, peygamber efendimizin kabr-i şerifeleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insana veya hayvana lanet etmek.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.