Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Saç jölesi kullanmak abdeste ve namaza zarar verirmi?

Saç jölesi kullanmak abdeste ve namaza zarar verirmi?

imamhatipli42
Öncelikle bir hususa işaret etmekte fayda vardır: Bir kere alkollerin hepsi sarhoş edici değildir. Yani Kur’ân’da hamr olarak geçen ve sarhoş edici özelliği bulunan alkol türleri necistir ve haramdır. Bunun dışında, meselâ, etil alkol saf halde yada limon kokusu türünde kokularla dezenfektan mikrop kırıcı yada temizlenmek hoş kokmak için kullanılırsa bir sakıncası olmaz.

Okudunuz mu?  Zimmî olan kâfirlerle, sulh halinde bulunduğunuz kâfirlerin hayatlarının

Bakara Sûresinin hamr ile ilgili âyetlerinin tefsirinde Elmalılı Hamdi Yazır bu konuda şu hususlara temas etmekte ve şöyle demektedir: Üzüm şarabından yapılmayan ispirto, bira vesaire müskirat içilemezse de elbiseye veya bedene sürülmesi de namaza mâni olur diye iddia edilemez. (Hak Dini Kur’ân Dili, 2: 763.) Bu nakilden de anlaşılacağı gibi, deodorant, parfümleri ve kolonyadaki alkol Hanefi mezhebinin bazı imamlarına göre necis kabul edilen alkol cinsine girmediğinden elbiseye veya bedene sürülmesiyle namaza mâni olmaz. Şâfii ve Hanbeli gibi diğer mezheplere göre pis sayıldığı için sürülen yeri yıkadıktan sonra namaza durmak gerekir.

Okudunuz mu?  Kürtaj yaptırmak caiz midir? (Kürtaj yaptıran kişi Allah cc huzurunda cinayetlemi yargılanacak?)

Diğer bir konu da kullandığımız maddelerin suyu geçirip geçirmeyeceği: Bildiğiniz gibi abdest ve gusülde yıkanması gereken yerlerimizin ıslanması farzdır. Eğer kullandığımız malzeme suyu geçirmeyecek kadar katı ise bu durumda abdest ve guslümüze zarar verir. Ancak suyu geçiriyorsa her hangi bir zararı yoktur. Tavsiyemiz, mecbur değil isek şüpheli şeylerden kaçınmamızdır. Fakat, suyu geçiriyor ve içinde domuz yağı gibi haram madde yoksa kullanmanız caizdir. Abdest ve gusüle engel olmadığı gini namaza da zararı yoktur.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimin yazılması, toplanması ve kitap haline getirilmesi hakkında

Sorularla İslamiyet


Cevap: Saç jölesi kullanmak abdeste ve namaza zarar verirmi?

menzil_guller
< deodorant, parfümleri ve kolonyadaki alkol Hanefi mezhebinin bazı imamlarına göre necis kabul edilen alkol cinsine girmediğinden elbiseye veya bedene sürülmesiyle namaza mâni olmaz. >
ben bunu bilmiyordum kardeşim.Alkol olduğu için Parfüm ve deodorant kullanmıyordum..Ama şuda var ki en güzelini yapmak takvalığa giriyor..bilhassa tesettürlü kardeşlerimizin dışarıya çıkarken kullanmamasında fayda var..
Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Muta nikahı nedir? Muta nikahı dinen caiz midir?

Yanıt: Saç jölesi kullanmak abdeste ve namaza zarar verirmi?

Ecrinim
aynen kardeşim bende bilmiyordum,dışarıya çıkınca kullanmıyorum elbette lakin evde kullanırım:)
aydınlatıcı bilgiler için Allah c.c. razı olsun


Yorum: Saç jölesi kullanmak abdeste ve namaza zarar verirmi?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum Hocam benim sorum olacaktı Malumunuz Yarın Bayram Bayramınız mübarek olsun Hocam Ben Saçıma Wax Sürdüm Jole Gibi Yarın da Bayram Namazına Gideceğimden Dolayı Bu Saçımdaki wax Namaz Abdestine engel mi Kafama Takıldı İyi Akşamlar Hocam

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre köpek neden haramdır?

ACİLSERVİS
Bayram namazından daha önemli namazlarda var! Yatsı namazı gibi sabah namazı gibi…

Su saça ulaşabiliyorsa abdest geçerli olur


JÖLENİN NAMAZA ZARARI VARMI, Saç spreyi

Bu kategoride yer alan Vesveseden kurtulmak için başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Saç jölesi kullanmak abdeste ve namaza zarar verirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.