Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:13
itikad
Yönetici

İnsi ve Cinni. Şeytanlar

İnsi ve Cinni. Şeytanlar

lamelif
Şeyatin,insi ve cinni şeytanlardır ve bunlar İblisin evlatlarıdır.İblis, evlatlarını iki gruba ayırmış, bunlardan bir kısmını insanlara karşı,diğer kısmını da cinlere karşı vazifelendirmiştir ki,bunlar vazifeli oldukları saha itibariyle bu ismi almışlardır.Şeytanlar, insi ve cinni olmak üzere iki kısımda mütalaa edilmiştir ki,
Böylece her nebi için ins ve cin şeytanlardan düşmanlar var ettik. ayeti, bu hakikatı ifade eder.
Ayette geçen Şeyatin kelimesinin manasında iki rivayet söz konusudur.Ulema arasında her iki rivayeti de destekleyen bir hayli insan vardır.
Birincisi
Bu kelimeden maksat, insan ve cinlerin azgın ve sapkınlarıdır ki, İbni Abbas (r.a) bu görüştedir. Bir rivayete göre Ata, Mücahid, Hasan ve Katade gibi büyük imamlar da bu görüşü paylaşırlar.Onlara göre hem Cinlerden hem de insanlardan şeytanlar vardır. Cinni şeytanlar, mümin insanları kendilerine uyduramayınca insi şeytanlara giderler ve bunları o müminler üzerine salarlar. Bu hususu teyid eden şöyle bir hadiseden bahsederler.

Okudunuz mu?  Behlül Dana Hayatı biyografisi

Allah Rasulü (sav) Ebu Zere (ra) sorar
İnsi ve cinni şeytanların şerrinden Allah’a sığındın mı

Hz. Ebu Zer de bu suale, yine bir sual ile karşılık verdi

İnsanlardan da şeytan var mı

Allah Rasulü cevabında

Evet, hem de onlar cinni şeytanlardan daha da şerirdirler.buyur

Okudunuz mu?  Şeytandan Korunma Yolları

Cevap: İnsi ve Cinni. Şeytanlar

Gezgin
İnsi ve Cinni. Şeytanlar ile ilgili paylaşım için Allah razı olsun.


insi şeytan, insi şeytan nedir

Bu kategoride yer alan Şeytanla ilgili sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsi ve Cinni. Şeytanlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.