Anasayfa
7 Aralık 2021, 10:17
Sozler
Yönetici

Atasözleri ile ilgili araştırma

Atasözleri ile ilgili araştırma

sanane:!
bn burada ata sözlerini araştırmak istiyorum.. Bana atasözü araştırması hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Atasözleri ile ilgili araştırma

Hoca
Atasözü nedir?
Atasözleri hakkında kısaca bilgi

Atasözleri; geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Türkçe’de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlandırılır.
Atasözleri bir toplumun duygu, düşünce inanç ve kültür yapısını yansıtır.

Okudunuz mu?  Kürtçe ilahi sözleri

Atasözlerinin kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmez. Yani atasözleri anonimdir. Bu sözler topluma mâl olmuş, toplum tarafından benimsenmiş ve yüzyılların düşünce ve mantık isteminden geçerek günümüze ulaşmış kısa ve özlü sözlerdir. Atasözleri, bir düşünce açıklanırken ya da savunulurken tanık olarak da gösterilirler. Atasözleri, halkın yalnızca ortak duygu ve düşüncelerini değil ortak dil zevkini de yansıtır.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerimi Anlatacak Güzel Sözler I

atasözü araştırma, atasözleri araştırma, atasözleri ile ilgili araştırma

Bu kategoride yer alan İkinci kez aynı hataya düşmemek için söylenecek sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Atasözleri ile ilgili araştırma Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.