Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:28
Diyanet
Yönetici

İslamın 5 Şartı Ve Anlamları

İslamın 5 Şartı Ve Anlamları

İsrâ
İslamın 5 Şartı Ve Anlamları…

Şehadet Etmek
Allah’tan başka ilah olmadığına, Hz.Muhammed’in O’nun resulü olduğuna şehadet etmek. Bu şehadet islamın anahtarı ve üzerinde kurulduğu temeldir.
La İlahe İllalah ın manası şudur: bir tek Allah’tan başka gerçekten ibadete layık hiç bir ilah yoktur. O, hak ilahtır. O’ndan başka bütün ilahlar batıldır.
İlah ın manası ise kendisine ibadet edilen demektir.
Hz.Muhammed’in Resulullah olduğuna şehadet etmek ise; getirdiği haberleri tasdik etmek, emrettiği şeyi yapmak, yasakladığı şeyden kaçınmaktır. Allah’a onun şeriat kıldığı dışında hiçbir şekilde ibadet edilmez.

Okudunuz mu?  Yeryüzünde hafız olamayacak hiçbir insan yoktur!!

Namaz Kılmak
Gece ve gündüz bir günlük süre içinde beş vakit namazı kılmaktır. Allah’ın, verdiği nimetlere şükretmiş olmaları ve kulları üzerindeki hakkını yerine getirmeleri, bu esnada kulun Rabbi ile arasında bir bağ kurarak yalvarıp dua etmesi ve müslüman kişiyi kötülükten ve hayasızlıktan alıkoyması için farz kıldığı bir ibadettir.
Dinin güzel, imanın sağlam olması, Allah’ın yakın ve uzak mükafatlarına kavuşmak namazın kılınmasına bağlıdır. Kul bu dünyada ve ahirette kendisini mutlu edecek ruhi ve bedeni rahatı namaz kılmakla elde edebilir.

Okudunuz mu?  Hutbe: Zararlı alışkanlıklardan sakınmak

Zekat Vermek
Zekat, üzerine vacip olan herkesin, her sene fakir yahut muhtaçlardan onu almak durumunda olan insanlara veya zekat toplayıcısı memurlara vermesi gereken sadakadır. Zekat fakirlere vacip değildir. Dinlerinin tam olması, ahlak ve davranışlarının düzelmesi, bütün faydalı işlerin yapılması bütün müminler için gereklidir. Bununla birlikte Allah’ın kendilerine verdiği mal ve rızık yanında zekat olarak verilen miktar çok düşüktür.

Okudunuz mu?  Hz Ali hutbesi

Oruç Tutmak
Hicri ayların dokuzuncusu olan mubarek Ramazan ayında bütün müslümanların fecrin başlamasından güneş batıncaya kadar gündüz vakti yemeyi, içmeyi ve şehevi arzuları terk ederek oruç tutmalarıdır. Buna karşılık Allah onların dinlerini kemale erdirir, imanlarını arttırır, günahlarını bağışlar, derecelerini yükseltir. Bunlara ilave olarak orucun hikmetinden dolayı bu dünyada ve ahirette kullarına bir çok ikramlarda bulunur.

Okudunuz mu?  Yaz kur'an kurslarında oynanabilecek oyunlar

Hac Yapmak
İslam şeriatında belirtildiği gibi özel bir zamanda Allah’a özel bir ibadeti yapmak kasdıyla Mekke’deki Beytullah (Kabe)’a gitmektir. Allah’u Teala güç yetirebilene ömründe bir kere bu ibadeti yapmasını farz kılmıştır. Hacda dünyanın her yerinden gelen müslümanlar yeryüzünün en hayırlı beldesinde toplanarak ve yönetici yönetilen, zengin fakir, beyaz siyah farkı olmaksızın tek bir elbiseye bürünerek tek olan Allah’a ibadet ederler. Bu ibadetin en önemli bölümü Arafat’ta vakfeye durmak, (Müslümanların kıblesi) Kabe’yi tavaf etmek, Safa ve Merve arasında sa’y yapmaktır. Hacda sayılmayacak kadar çok dini ve dünyevi faydalar vardır.

Okudunuz mu?  Hayırda yarışmak ile ilgili hutbe

Cevap: İslamın 5 Şartı Ve Anlamları

meryemgül1
İslamın 5 Şartı Ve Anlamları…
Allah c.c.razı olsun Paylaşım için isra kardeşim emeğinize sağlık


Yanıt: İslamın 5 Şartı Ve Anlamları

Ecrinim
değerli paylaşım için Allah c.c. razı olsun kardeşim
emeğine sağlık


Cevap: İslamın 5 Şartı Ve Anlamları

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sözlü olcaktıkta

Okudunuz mu?  Vaaz: Aile içi ilişkilerde mahremiyet ve sünnete uymak

Kayıtsız Üye
< Dinlerinin tam olması, ahlak ve davranışlarının düzelmesi, bütün faydalı işlerin yapılması sadece zenginlere vaciptir. >
Bunun bir kaynağı var mı Kuranı kerimde hiç rastlamadım bu ifadeyi tekrar gözden geçirmeniz dileğiyle.


arifselim
Yukarıda yazılan bu ibare yanlıştı ve düzelttik. Uyarın için teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Ahlak ve davranışların düzgün olmasını dinimiz zengin ve fakir tüm herkese emretmiştir.

Okudunuz mu?  Nasıl Kuran kursu öğreticisi olabilirim?

islamın 5 şartı, islamin sartlarinin genis aciklamasi, islamin sarti ve anlami

Bu kategoride yer alan Arapça Türkçe veda hutbesi خُطبة حَجّة الوداع başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamın 5 Şartı Ve Anlamları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.