Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:38
Oruc
Yönetici

Misafir iken nafile veya borc (kaza) orucu tutmak

Misafir iken nafile veya borc (kaza) orucu tutmak

Kayıtsız Üye
Oruçlu iken misafirlikte nasıl tutulması gerekmektedir Misafir iken nafile veya borc (kaza) orucu tutmak hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: Misafir iken nafile veya borc (kaza) orucu tutmak

esin-ti
(Misafir, ev sahibinden izinsiz [nafile] oruç tutmasin ve gösterilen yere otursun! Çünkü ev sahibi evinin âdetini daha iyi bilir.) [Ibni Asâkir]

Okudunuz mu?  Buruna sıvı ilâç veya tuzlu su çekmek orucu bozar mı?

ev sahibi yaptıklarını ikram etmek ister.Böyle zamanlar dışında oruç daha güzel olur;)


Yanıt: Misafir iken nafile veya borc (kaza) orucu tutmak

Hoca
misafir kimse misafir olduğu kimselerin izni olmadan nafile oruç tutmasın
789- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Bir kimse bir kimseye misafir olursa misafir olduğu kimselerin izni olmadan nafile oruç tutmasın.” (İbn Mâce: Sıyam: 54)
ž Tirmîzî: Bu hadis münkerdir. Bu hadisi Hişâm b. Urve’den başka güvenilir râvîlerin rivâyet ettiğini bilmiyoruz.
Musa b. Davut, Ebû Bekir el Medenî’den, Hişâm b. Urve’den, babasından ve Âişe’den benzeri bir hadis rivâyet etmiştir ki:
Tirmîzî: Bu hadiste yukarıdaki gibi zayıftır. Ebû Bekir el Medenî hadisçilerce zayıf görülür. Câbir b. Abdullah’tan hadis rivâyet eden Ebû Bekir el Medenî’nin adı Fadl İbn Mübeşşir’dir. Bu iki Ebû Bekir’den birincisi daha güvenilir olup tarih olarak ondan önce yaşamıştır.


misafirlikte oruç tutulur mu, evde misafir varken oruç tutulurmu

Bu kategoride yer alan Saat kaça kadar sahur yemeği yenir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Misafir iken nafile veya borc (kaza) orucu tutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.