Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:45
Siyer
Yönetici

Peygamberİmİzİn AİŞe Valİdemİze Nasİhatlerİ…( Herkes Okumalı )

Peygamberİmİzİn AİŞe Valİdemİze Nasİhatlerİ…( Herkes Okumalı )

lamelif
Ey Aişe! Herhangi bir kadın diliyle kocasına eziyet eder ve onu incitirse, mutlaka Allah’u Teala hazretleri de kıyamet gününde onun dilini yetmiş zira uzatır ve boynunun arkasına dolandırıp bağlar.

Ey Aişe! Herhangi bir kadın, Rabbi için namaz kılar namazdan sonra kendi için dua ettikten sonra kocasına dua ederse, onun namazı yüzüne çarpılır, ta ki, önce kocasına sonra kendisine dua edinceye kadar…

Okudunuz mu?  Medineli müslümanlara ne ad verilir?

Ey Aişe! Herhangi bir kadın ölüsüne üç günden fazla ağlarsa, Allah’u Teala hazretleri onun amelini mahvedip siler…

Ey Aişe! Herhangi bir kadın, ölünün üzerine ağıt yakıp sesli ağlarsa, Allah’u Teala hazretleri kıyamet gününde o kadının dilini yetmiş zira uzatır ve kadını kendisine tabii olan diğer kadınlarla beraber cehenneme sevk eder.

Okudunuz mu?  İncil tevrat zebur hangi dilde indirilmiştir?

Ey Aişe! Her hangi bir kadının başına bir musibet gelir de, yüzü tokatlar, elbisesini parçalarsa cehennem ateşinde, Lut (as.), Nuh (as.) kafir olan hanımları ile beraber olur. Ve bu kadın kıyamet gününde bütün hayırlardan ve şefaat edicilerin şefaatından ümitsiz olur.

Okudunuz mu?  100 test sorusunda Peygamberimiz

Ey Aişe! Herhangi bir kadın ağlamak, feryat etmek, ya da mezarlarla böbürlenmek için mezarlıkları ziyaret ederse,mutlaka Allah’u Teala hazretleri ona lanet eder. Yaş ve kuru olan her şey ona lanet eder. O kadın evine dönünceye kadar lanet onun üzerine yağar. Mezarlıkları ziyaret edip orada ağlayan kadın, ertesi gün aynı saate kadar, Allah’ın gadabında, hiddet ve kızmasında olur. Ve eğer o vakit içerisinde ölürse bu kadın cehennem ateşindedir.

Okudunuz mu?  Peygamberimize suikast girişiminde bulunan ve sürgün edilen yahudi kabilesi

Ey Aişe! Çalış! Çalış! Sonra mücahede et çünkü siz kadınların içinden, Yusuf (as.) sahibeleri, Davut (as.) fitneleri, Adem (as.) cennetten çıkaranları, Nuh ve Lut (as.) nikahı altında oldukları halde o yüce peygambere inanmayıp isan edenleri oldular!

Ey Aişe! Cebrail (as.) bana o kadar vasiyette bulundu ki, ben kadınları boşamanın haram olacağını zannettim.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Dünyaya Bakışı

Ey Aişe! Kocasının suçlu bulup haklı olarak boşadığı her kadının ben hasmıyım (düşmanıyım)

Ey Aişe! Herhangi bir kadın kocasından hamile kalsa, hamile kaldığı zamandan itibaren mutlak onun için gündüzleri oruç tutmuş, geceleri sabaha kadar namaz kılmış, ibadet etmiş ve Allah yolunda savaşmış gazinin ecri ve sevabının bir misli vardır.

Okudunuz mu?  Cennete Girecek Olan İlk Kadın: kocasından izin almadan evden çıkmayandır

Ey Aişe! Herhangi bir kadına doğum sancısı gelir, her sancı vuruşunda ve her çocugu emzirişinde bir köle azad etmiş sevabı verilir.

Ey Aişe! Kadın kocasından mehrini hafifletirse, mutlaka ona kabul olunmuş bir hac ve bir umre sevabı vardır. O kadının eski, yeni, gizli, aşikar, önceki sonraki, hata ile işlediği ve bilerek kasten yapmış olduğu her türlü günahı bağışlanır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin anne-babasının iman durumu nedir?

Ey Aişe! Bir kadının kocası olur da, kadın da kocası tarafından kendisine gelen eziyetlere sabrederse, bu kadın Allah yolunda kanlara bulanmış ve şehit olmuş gibidir. O kadın, Allahu Teala hazretlerinin kuranı kerimde övmüş oldugu şu kadınlardan olur:

Bütün müslimler ve müslimeler, müminler ve mümineler, kaanitler ve kaaniteler, sadıklar ve sadıkalar, sabirler ve sabireler, haşiler ve haşialar, mütesaddıklar ve mütesaddıkalar, Saimler ve Saimeler, ırzlarını koruyan erkekler ve kadınlar, Allahı çok anan zakirler ve zakireler, hep bunlara Allah bir magfiret ve ecir hazırlamıştır.

Okudunuz mu?  Melekleri Yoran Salevat- Şerife

Cevap: Peygamberİmİzİn AİŞe Valİdemİze Nasİhatlerİ…( Herkes Okumalı )

demon anqel
ellerine sağlık


peygamberimizin kadınlara nasihatleri, peygamber efendimizin kadınlara nasihatı, peygamberimizden nasihatler

Bu kategoride yer alan Beni nasıl seviyorsun? Efendimiz (sav) Kördüğüm Sevgisi... Çok güzel bir öykü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberİmİzİn AİŞe Valİdemİze Nasİhatlerİ…( Herkes Okumalı ) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.