Anasayfa
4 Şubat 2024, 7:10
dualar
Yönetici

Rasulullahın (sav) Torunlarına Duası (sizde kendi çocuklarınıza okuyunuz)

Rasulullahın (sav) Torunlarına Duası (sizde kendi çocuklarınıza okuyunuz)

mumsema
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) torunları için şöyle dua ediyordu.
أُعِيذُكُمَا بِكَلِمَاتِ اللهِ التَّامَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّةٍ

Uizukuma Bi Kelimatillahi’t-Tammeti Min Kulli Şeytanin ve Hâmmetin ve Min Kulli Aynin Lâmmeh.

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem), Hasan ve Hüseyin (RadiyAllahu Anhuma)‘yı:
Sizi, her şeytan ve haşereden, her kötü gözden Allah’ın noksansız kelimelerine sığındırırım diyerek dua ederdi.
Buhari 4/119

Okudunuz mu?  Büyük Vahiy Meleğinin, Hz Musa'ya öğrettiği Dua

Cevap: Rasulullahın (sav) Torunlarına Duası (sizde kendi çocuklarınıza okuyunuz)

benanneyim
Allah razı olsun birde peygamberimizin torunlarına okuduğu nazar duası var ve inyeke dullezine diye başlıyor benim ezberimde ama yanlış bir şey yazmayayım diye devam etmiyorum nur suresinde sanırım siz yazarsanız daha iyi olur Allah’a emanet olun


Yanıt: Rasulullahın (sav) Torunlarına Duası (sizde kendi çocuklarınıza okuyunuz)

DZALBAY
< Allah razı olsun birde peygamberimizin torunlarına okuduğu nazar duası var ve inyeke dullezine diye başlıyor benim ezberimde ama yanlış bir şey yazmayayım diye devam etmiyorum nur suresinde sanırım siz yazarsanız daha iyi olur Allah’a emanet olun
>

Nur değil,Nun yani Kalem suresinin sonunda…Ayrıca torunlarına değil,kendisine nazar dokunduğu zaman kendisi için okumuştur.

Okudunuz mu?  Günlük hayatla ilgili muhtelif dualar

Selam ve dua ile…


Soru: Rasulullahın (sav) Torunlarına Duası (sizde kendi çocuklarınıza okuyunuz)

Hoca
< Allah razı olsun birde peygamberimizin torunlarına okuduğu nazar duası var ve inyeke dullezine diye başlıyor benim ezberimde ama yanlış bir şey yazmayayım diye devam etmiyorum nur suresinde sanırım siz yazarsanız daha iyi olur Allah’a emanet olun >
hayır kardeş, torunlarına okuduğu mumsemanın verdiği duadır.

Okudunuz mu?  Cennette ağaç ve ovalar var mıdır?

Desert Rose
Allah c.c razı olsun hocam ellerinize sağlık


mumsema
amin sizdende Allah cc razı olsun. bu duayı bugün 30 kişiye dağıttım hamdolsun.


benanneyim
o zaman benim dediğim nazar duası kitaptan bakacağım.mumsema hocam Allah sizden razı olsun

Ve in yekadüllezine keferu le yüzliküneke bi´ebsarihim lemma semi;uzzikra ve yakülüna innehu lemecnun ve ma hüva illa zikrun lil alemin….MEALİ o inkar edenler zikri KURANI işittikleri zaman neredeyse Seni gözleriyle devireceklerdi. genede ;hiç şüphe yok o bir delildir derler;….Oysa o Kuran alemler için ancak bir öğüttür…{KALEM 51_52}Nazara karşı bu iki ayeti 21 defa okumalı…KAYNAK GÖNENLİ MEHMET EFENDİ HAZRETLERİ..Evrad ve tesbihat kitabı

Okudunuz mu?  Abdest Aldıktan Sonra Okunan Dua

gül:)
Nasip olur inşAllah o günleri görmek;)Rabbbim razı olsun hocam Hayırlı cumalar kardeşlerim


mumsema
Nazar duası:
euzu bir kelimâtillâhi’t-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh


imam
NAZARDAN KORUNMAK İÇİN DUA

Nazardan korunmak için okunacak dua bu bölümde yer almaktadır.Bu dua okunduğu zaman nazardan ve göz değmesinden Allah’ın izniye korunursunuz.

Okudunuz mu?  Kişinin Gazap (Sinirli) Halinde Okuyacağı Dua

Nazar haktır. İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder.

Peygamberimiz, nazar ile ilgil olarak,”Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” "Hoşa giden bir şeyi görünce, "MaşaAllah la kuvvete illa billah" denirse o şeye nazar değemez.” buyurdu.

Okudunuz mu?  CENAB'I ALLAH'IN en sevdiği ve en büyük belaları def eden zikir.

Sabah-akşam, 3 defa "Bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim” (16) okuyan, büyü, nazar ve zulümmden korunur.”

Göz değene, Peygamber efendimizin bildirdiği şu tavizi okumalıdır:
"Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin.” (25)

Nazar değen kimseye şifa için Ayet-el-kürsi, Fatiha, Muavvizeteyn (Felak ve nas) (57) ve Kalem suresinin son iki ayetini (ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne) (62) okumanın muhakkak iyi geldiği bildirimiştir. Ayat-ı hırzı (76)okumak ve üzerinde taşımak da çok faidelidir.

Okudunuz mu?  Evde Kalanın Yolcuya Duası

Herkes, bilhassa nazarı değen kimse, beğendiği birşeyi görünce "MaşaAllah” demeli, ondan sonra, ne söyliyecekse, o şeyi söylemelidir. Önce MaşaAllah deyince, nazar değmez.

Büyüklerimizin bildirdiği Nazar Duâsı şöyle:
Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâAllahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallAllahü teâlâ aleyhi ve selleme. (67)

Okudunuz mu?  Çocuk Cenazesi İçin Okunacak Dua

Etiketler: nazardan korunmak için dua, nazardan korunmak için okunacak dua, nazardan korunmak için, nazardan korunmak, nazar


Kayıtsız Üye
(Ve inyekadüllezine keferu leyüzlliguneke biebsarihim lemme semiuzzikra veyegulune innehu lemecnun. Vmahuve illa zikrun lilalemin) (Nun suresi 52)


Kayıtsız Üye
Kalem süresinin son iki ayeti nazar duası.

Okudunuz mu?  Bir iş ve görevde başarı ve sebat duası

peygamberimizin torunlarına okuduğu nazar duası, peygamber efendimizin torunlarına okuduğu nazar duası, Peygamber efendimizin torunlarına okuduğu dua

Bu kategoride yer alan Taziye Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rasulullahın (sav) Torunlarına Duası (sizde kendi çocuklarınıza okuyunuz) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.