Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:52
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti alındıktan sonra hangi namazı kılmak gerekir?

Gusül abdesti alındıktan sonra hangi namazı kılmak gerekir?

Kayıtsız Üye
selamunaleykum gusül abdestini aldıktan sonra kılınması gereken namaz hangisidir? nasıl niyet edilir? beni aydınlatırsanız sevinirim şimdi den Allah razı olsun.


Cevap: gusül abdesti alındıktan sonra hangi namazı kılmak gerekir?

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim

Okudunuz mu?  Bir Kadın Hayzı Bittikten Sonra Namazını Geçirmemek Kaydıyla Gusül Almadan Eşi Ile Beraber Olabilir

Abdest veya gusül alındıktan sonra vakit müsaitse, yaşlık kuruyacak kadar bir zaman geçmeden iki rekat namaz kılınması menduptur. Bu, abdest veya gusül nimetine kavuşmanın bir şükür ifadesidir. Çünkü abdest almak Allah’a yaklaştırıcı bir ibadettir, hedefi ise namazdır. Fahr-ı Kainat -sallAllahü aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:
"Her kim şu benim aldığım gibi abdest alır ve aklından bir şey geçirmeyerek iki rekat namaz kılarsa geçmiş günahları af olunur." (Buhari, Vudû, 14)

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde kan abdesti bozar mı

gusül abdestinden sonra kılınan namaz, gusülden sonra kılınan namaz, gusül abdestinden sonra hangi namaz kılınır

Bu kategoride yer alan Günlük yaşantımızda akla gelen mantıksız saçma gelen düşünceler gusül abdesti gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alındıktan sonra hangi namazı kılmak gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.