Anasayfa
14 Haziran 2021, 16:01
Gusul
Yönetici

Boy abdesti (gusül) ile ilgili çeşitli sorular

Boy abdesti (gusül) ile ilgili çeşitli sorular

ordeall
s.a arkadaşlar

ben boy abdesti ile aklıma bir çok takılan soru var onları size sorucaktım

mesela ben cünübüm diyelim ben boy abdesti alırken ezan okunuyor bana günah yazılırmı
bide ben bazen abdest alırken 3 kereden fazla yapıyorum bunun bir sakıncası varmı
bide agzıma su alırken elime suyu alıp koymuyorumda su içer gibi alıp çalkalıyıp yapıyorum
abdest alırken bazen şohben soguk oluyor mecbur ugraşııyorum onla baştan mı almam gerekir
abdest sırasında idrar yaptıgımızda baştanmı almamıs gerekir
abdest bittikten sonra idrarımız gelse gene baştan almamıs mı gerekir
birde genelde diyorlarki cünüp olmasan bile banyonuzu bitiridkten sonra boy abdesti alın

çok soru oldu ama kusura bakmayın:rolleyes:


Cevap: boy abedti ile ilgili çeşitli sorular

imamhatipli42
1) Ezan okunurken banyo yapmanın bir sakıncası yoktur günah değildir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde kulak delikleri

2) 3 kereden kastın ağza ve burna su almak ise 1 kere almak farzdır 3 kere almak sünnettir 3 ve sonrası dahada temizlemiş olur.

3) Ağzını dayadığın yer temiz ise sorun yoktur.

4) Hayır bu gibi durumlar için baştan gusletmen gerekmez.

5) Gusül abdesti alırken idrarın gelmesi gusle zarar vermez namaz abdestini bozar.

6) Gusül abdesti alırken de almadan önce de hüküm aynıdır sadece namaz abdesti bozulur.


Yanıt: Boy abdesti (gusül) ile ilgili çeşitli sorular

sevgiii
s.a. imamhatipli arkadaşım nasılsın öncelikle.gusul aldıkdan sonra daha banyodan çıkmadan idrarın gelse ve idrarını yapsan guslün bozulmuyormu?


Soru: Boy abdesti (gusül) ile ilgili çeşitli sorular

imamhatipli42
< s.a. imamhatipli arkadaşım nasılsın öncelikle.gusul aldıkdan sonra daha banyodan çıkmadan idrarın gelse ve idrarını yapsan guslün bozulmuyormu? >

ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim gusül abdesti alırken yada aldıktan sonra gelen idrar sadece namaz abdestini bozar gusül abdesti sağlamdır.

Okudunuz mu?  Cünüp olunmadığı halde gusül abdesti almak sünnet midir?

ccc.ccc
benim gusülle ilgili birçok sorunum var her zaman gusülden sonra tekrar guslediyorum bu hep böyle oluyor bazende guslüm kabul olmamıştır diye sıkıntıya kapılıyorum bu sıkıntılarında sebebi şunlar:
1-dudaklarımı yıkarken dudaklarımın ağzımın içindeki yerini de yıkamam gerektiğini düşünüyorum ve ağzımı çalkalarken oraya su temas ettirmekle uğraşıyorum bu da zaman alıyor.
2-burnuma su çekerken çok çekiyorum ve çektiğim su ağzımdan geliyor ya da ciğerlerime gidiyor.yani çok çekiyorum.bir de burun deliklerimin içinin her yerine su dokundurmaya çalışıyorum.bu da zaman alıyor.
3-kulaklar kıvrımlı olduğu için kulaklarımın her yerine su temas ettirmeye çalışıyorum ve kulak deliğimin içine su değdirmeye çalışıyorum.artık kulaklarım acıyor ve kulak deliğimin içine su götürmeliyim diye düşünüyorum.
4-dürbünümü yıkarken her yerini yıkıyorum sonra ıkınıyorum ve ıkınırken yıkıyorum dürbünümün ıkınırken yıkanması gerektiğinin düşünüyorum ve buda epey bir zaman alıyor ıkınmadan yıkayınca dürbünüm açılmayınca açılmayan yer kuru kalmış diye düşünüyorum ve ıknıp içini de yıkıyorum.
5-tırnaklarımın altını yıkarken zorlanıyorum.zaten tırnak yiyen biri olduğum için tırnaklarımda yok yani parmakların topuz ama ben yeni tırnaklarımın parmaklarıma deydiği yeri ayırıp aradaki kalan yere su deydirmeye çalışıyorum bu da epey bir zaman alıyor.tırnaklarım topuz olduğu ve parmaklarımın ucunu geçmediği halde tırnaklarımın arasını yıkamaya çalışıyorum.
6-gözlerimin çevresini yıkarken göz kapaklarımın birbirine deydiği yeri yıkamaya çalışıyorum ve kşirpiklerimin diplarini yıkamaya çalışıyorum.bununla çok uğraşıyorum ve gözllerim acıyor ve göz kapaklarım acıyor bu da epey bir zaman alıyor.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti tırnak yarası

guslederken bunların hepsini yapıyorum ve banyoda 1 saat duruyorum.gusletmeye korkuyorum çünkü çok banyoda çok zaman geçeceği için banyoya girmek istemiyorum.
lütfen bu yazdığım maddeleri tek tek açıklayınızı çünkü içimdeki sıkıntı geçkemk bilmiyor.yazdığım maddeleri yapmayınca guslüm olmamıştır diye düşünüyorum.ALLAH RIZASI İÇİN YRDIM EDİN !!!

Okudunuz mu?  Tuvaletten sonra gelen seffaf renklı sıvı gusül gerektirirmi

Ercan
< Forum Kuralları

7. Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçilmesi gerekmektedir. "Allah rızası için, yardım, lütfen, kişiye özel gibi başlıklar uyarı yapılmaksızın yöneticiler tarafından silinir" ve cezalandırılır. >

< 1-dudaklarımı yıkarken dudaklarımın ağzımın içindeki yerini de yıkamam gerektiğini düşünüyorum ve ağzımı çalkalarken oraya su temas ettirmekle uğraşıyorum bu da zaman alıyor. >
Ağzınıza su alıp çalkalamanız yeterlidir. Ağzınızın her yeri böylece ıslanmış olur, abartmayın.

< 2-burnuma su çekerken çok çekiyorum ve çektiğim su ağzımdan geliyor ya da ciğerlerime gidiyor.yani çok çekiyorum.bir de burun deliklerimin içinin her yerine su dokundurmaya çalışıyorum.bu da zaman alıyor. >
Burnunuza su çekerken ciğerlerinize gidecek kadar yada ağzınızdan gelecek kadar çekmenize gerek yok, burna su vermek yeterlidir.

Okudunuz mu?  Hamamda gusül abdesti alınır mı

< 3-kulaklar kıvrımlı olduğu için kulaklarımın her yerine su temas ettirmeye çalışıyorum ve kulak deliğimin içine su değdirmeye çalışıyorum.artık kulaklarım acıyor ve kulak deliğimin içine su götürmeliyim diye düşünüyorum. >
Kulağınıza avucunuzla su vermeniz yeterlidir. Kulağınıza işkence etmeyin.

< 4-dürbünümü yıkarken her yerini yıkıyorum sonra ıkınıyorum ve ıkınırken yıkıyorum dürbünümün ıkınırken yıkanması gerektiğinin düşünüyorum ve buda epey bir zaman alıyor ıkınmadan yıkayınca dürbünüm açılmayınca açılmayan yer kuru kalmış diye düşünüyorum ve ıknıp içini de yıkıyorum. >
Dürbün değil, dübür 🙂
Gusülde dübürün içi yıkanmaz, ayrıca ıkınmanıza gerek yoktur.

< 5-tırnaklarımın altını yıkarken zorlanıyorum.zaten tırnak yiyen biri olduğum için tırnaklarımda yok yani parmakların topuz ama ben yeni tırnaklarımın parmaklarıma deydiği yeri ayırıp aradaki kalan yere su deydirmeye çalışıyorum bu da epey bir zaman alıyor.tırnaklarım topuz olduğu ve parmaklarımın ucunu geçmediği halde tırnaklarımın arasını yıkamaya çalışıyorum. >
Gusülde tırnak altı yıkanacak diye bir şart yoktur. Islatabildiğiniz kadarıyla sorumlusunuz.

Okudunuz mu?  Gusülde kuru yer kalmışsa yeniden gusül almak gerekir mi

< 6-gözlerimin çevresini yıkarken göz kapaklarımın birbirine deydiği yeri yıkamaya çalışıyorum ve kşirpiklerimin diplarini yıkamaya çalışıyorum.bununla çok uğraşıyorum ve gözllerim acıyor ve göz kapaklarım acıyor bu da epey bir zaman alıyor. >
Gusülde gözün içi yıkanmaz. Yüzünüzü yıkarken kirpiklerin dipleri de ıslanmış olur zaten.


AydınlığaBak
Kardeşim benimde acaba kulaklarıma su değiyormu diye bende çok vesvese alıyordum ama artık kafamı şampuanla yıkarken kulaklarımada şampuanla yıkıyorum böylece su değmeden sabun çıkmaz içimi böyle rahat tutuyorumsona ERCAN’nın dediği gibi avucuma su alıpta kulağıma veriyorum yada kulağın deliğini tıkayıp su döküyorum kulağıma sonradanda tıkadığım yeri elime su döküp yıkıyorum.

Okudunuz mu?  Çiftlerin Beraber Banyo Yapması Ve Burda ilişkiye Girmeleri Günahmı

ccc.ccc
Allah razı olsun içimdeki sıkıntı biraz dindi fakat bazı yerlerde hala sıkıntı var göz kapaklarını birbirine deydiği yeri yıkıyorum ve burada zouluk çekiyorum gözün içini değil.
ayrıca dudaklarımızın ağzımızın içinde kalan kısmı yani dudaklarımızın devamını yıkıyorum orası ağızın içi mi sayılırı yoksa dudaklaın devamı mı?


Muhammed_ali
1-) Bir erkeğin boy abdesti alırken penisine (tenâsül uzvuna) ve kalçasına suyu ulaştırma ve temizleme amaçlı el sürmesi halinde hüküm ne olur ? Gusül esnasında veya sonrasında tenâsül uzvuna suyu ulaştırma amaçlı el sürdükten sonra gelen sıvı guslü gerektirir mi ?

2-) Bir erkeğin büyük abdest sonrası makat temizliği yaparken makata parmak sokması gusül gerektirir mi ?

3-) İdrar yaparken meni gelir mi ? Gelirse gusül gerektirir mi ?

4-) Gusül sonrası kuru yer kaldığına dair vesvese yapan birisi ne yapmalıdır ? Gusülde şüpheye düşen birisi ibadet yapabilir mi ?

Okudunuz mu?  Meni düşen yeri temizleme hükmü ?

5-) Meni, mezi, veya vedi bulaşmış iç çamaşırını temizledikten sonra izi kalsa bu iç çamaşırı ile gusül alınır mı ?

6-) Gusülden sonra kuru yer kaldığını hatırlasak o bölgeyi veya bölgeleri hemen yıkamamız gerekir mi ? Gusülden sonra kuru yer kaldığını hatırlamanın belirli bir süresi var mıdır mesela bugün gusül aldık 1 saat sonra veya yarın kuru kaldığını hatırladık ve o bölge veya bölgeleri yıkadık gusül geçerli olur mu ?

7-) Yanlışlıkla müstehcen görüntülere baktıktan sonra veya şehvetsiz olarak müstehcen görüntülere – videolara baktıktan sonra gelen sıvı guslü gerektirir mi ?

😎 Gusülden önce küçük veya büyük kanama olursa kanamanın dinmesini beklemek gerekir mi ?


Kayıtsız Üye
Merhabalar,ben yaklaşık 10 dakika önce gusül abdesti aldım.Sorum şu:
Gusul abdesti aldıktan sonra terlikte su biriktigi için ayağımı yıkıyordum,sol ayağım yıkarken sol ayağımın baş parmağında siyah bir leke gördüm,sonra o lekeyi tırnak makası ile kesip iki ayağımıda yeniden yıkadım.Guslum kabul olmuş mudur acaba?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra kuru yer kalırsa

Not:Gusul abdesti almadan önce ayak tırnaklarımı kontrol etmedim,aklıma gelmedi sadece el tırnaklarımın pisliklerini temizlemiştim.


Ebû Mansur
Altına su geçiriyorsa sorun yok ama geçirmiyorsa temizleyip orayı yıkasan guslün olur.


mum
Vücudunuzda yağlıboya gibi suyu, engelleyici bir madde olmadığı sürece ya kendinizi bukadar zahmete sokmayın kendinizi yıpratmayın


Islam089
Selamünaleyküm,

Hocam gusülde su deriye değmesi lazım. Bu konuda bir kaç sorum var.

1- kasları yıkarken 1-3 defa parmaklarımla içten (ortadan) dışarıya doğru gezdiriyorum. Bu suyun deriye ulaşmasına yeterli olur mu?

2- koldaki ve bacaktaki saçlarımı elimin içiyle 1-3 defa övüyorum. Bu yeterli olur mu, yoksa parmaklarımla kafa saçı gibi hilallemek mi lazım?

Okudunuz mu?  Şehvetle bakmak gusül gerektirir mi

3- Suyun akması lazım. Bedenimizin parçaları direkt suyun altında yıkanması gerekir mi, yoksa elimle ulaştırabilir miyim? Mesela avret yerleri, ve bacağın arka tarafında suyun direkt değmesi lazım mı yoksa düş başlığından direkt akmalı mıdır? Başka bir örnek: kolumun her tarafına ayrı şu değmesi mi lazım, yoksa suyun altında elimle her yere ulaştırabilir miyim?


abdest alırken 3 kereden fazla, abdest ile ilgili test soruları, Tenasül Uzvunda Yanma Hissi

Bu kategoride yer alan Gece rüyadan sonra gelen sıvı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boy abdesti (gusül) ile ilgili çeşitli sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.