Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:24
missa9
Abone

Kuranın hayatımızdaki yeri ve önemi nedir

Kuranın hayatımızdaki yeri ve önemi nedir

Kayıtsız Üye
kuranın hatatımızdaki yeri ve önemi nedir


Cevap: Kuranın hayatımızdaki yeri ve önemi nedir

Ebu Ducane
KURANIN HAYATIMIZDAKİ YERİ VE ÖNEMİ
Yüce Allah Kuran-ı, insanlara doğru yolu göstermek için göndermiştir. Kuran’ da, Allah’ın istediği gibi iyi, doğru, dürüst insan olmanın yolları anlatılmaktadır. Kuran’ı okuyup anlayan insan, onda en doğru inanış esaslarını, en güzel ahlak kurallarını ve dinin en temel kural ve ilkelerini bulabilmektedir. Bunun için, Kuran’ı okuyup anlamak çok gerekli ve faydalıdır. Allah’tan yeni bir kitap gelmeyeceği için yeni ihtiyaçlara göre Kuran’ın zaman zaman yeniden yorumlanması (tefsir edilmesi) gerekir. işte Kuran tefsirleri böylece ortaya çıkmıştır ve çıkmaktadır.
Kuran’ı Arapça aslından okumak ibadet sayılmış ve sevap kabul edilmiştir. Bunun için Müslümanlar, Kuran okumaya çok önem vermişlerdir. Şurası bir gerçek ki Kuran sadece yüzünden ve ibadet niyetiyle okunmak için gönderilmemiştir. Asıl olan, Kuran’ın manasını anlamaktır. işte bu yüzden, Müslümanlar, kendi dilleriyle yapılmış olan meal ve tefsirleri okumalı ve üzerinde düşünmelidirler. Bu da bir ibadettir ve çok sevaptır.
5.2. Davranışlarımızda Kutsal Kitabımızdaki Öğütleri Dikkate Alalım
Davranışlarımıza yönelik öğütlerin Kuran’da yer aldığının Yüce Allah şöyle bildirmektedir: ”Andolsun ki biz Kuran’ı öğüt almak için kolaylaştırdık…” 2 Buna göre, Kuran, aynı zamanda bir öğüt kitabıdır.
Davranışlarımızı Kuran’ın öğütlerine göre düzenlediğimizde başlıca şu ahlaki özellikler karşımıza çıkıyor:
a Adaletli olmak b. Doğruluktan ayrılmamak c. Utanma duygusuna sahip olmak ç. Ölçülü olmak d. Hoşgörülü olmak e. Yumuşak huylu olmak f. Güvenilir olmak g. Cömert olmak h. Sabırlı davranmak, aceleci olmamak 1. Böbürlenmemek, kibirli yürümemek i. Vefalı olmak, nankör olmamak j. Büyükleri saymak, küçükleri sevmek k. Yoksulu, yetimi, kimsesizi kollamak 1. Haram yememek, kul hakkını gözetmek gibi
Müslüman olarak günlük hayatta Kuran’ın öğütlerini dikkate almalıyız; onları davranışlarımızda rehber edinmeliyiz. O zaman huzuru ve mutluluğu daha çabuk yakalarız. yakalarız.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimin içinde yer alan belli başlı konular nelerdir?

Kuranın hayatımızdaki yeri ve önemi nedir, kuranın hayatımızdaki yeri ve önemi, kur an ın hayatımızdaki yeri ve önemi nedir

Bu kategoride yer alan Elhamdülillah müslümanım inşAllah demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranın hayatımızdaki yeri ve önemi nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.