Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:48
Kuran Meali
Yönetici

Çalışmakla ilgili ayetler ve mealleri

Çalışmakla ilgili ayetler ve mealleri

Hoca
وَمَنْ اَرَادَ الْاَخِرَةَ وَسَعَى لَهَا سَعْيَهَا وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَاُولَئِكَ كَانَ سَعْيُهُمْ مَشْكُورًا )19(
İsra 17/39-40: İşte bunlar, Rabbinin sana vahyettiği hikmetlerdir. Allah ile birlikte başka ilâh edinme; sonra kınanmış ve (Allah’ın rahmetinden) uzaklaştırılmış olarak cehenneme atılırsın. (Ey müşrikler!) Rabbiniz, erkek çocukları sizin için ayırdı da, kendisi meleklerden kız çocuklar mı edindi! Gerçekten siz, (vebali) çok büyük bir söz söylüyorsunuz.
وَابْتَغِ فِيمَا اَتَيكَ اللَّهُ الدَّارَ الْاَخِرَةَ وَلَا تَنْسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا وَاَحْسِنْ كَمَا اَحْسَنَ اللَّهُ اِلَيْكَ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِى الْاَرْضِ اِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ )77(
Kasas 28/77: Allah’ın sana verdiğinden (O’nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste; ama dünyadan da nasibini unutma. Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.
فَاِذَا قُضِيَتِ الصَّلَوةُ فَانْتَشِرُوا فِى الْاَرْضِ وَابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ )10(
Cuma 62/10: Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan isteyin. Allah’ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz.
فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ اَنِّى لَا اُضِيعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِنْكُمْ مِنْ ذَكَرٍ اَوْ اُنْثَى بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ فَالَّذِينَ هَاجَرُوا وَاُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ وَاُوذُوا فِى سَبِيلِى وَقَاتَلُوا وَقُتِلُوا لَاُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَيَِّاتِهِمْ وَلَاُدْخِلَنَّهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِى مِنْ تَحْتِهَا الْاَنْهَارُ ثَوَابًا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ وَاللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الثَّوَابِ )195(
Âl-i İmran 3/195: Bunun üzerine Rableri, onların dualarını kabul etti. (Dedi ki: ) Ben, erkek olsun kadın olsun -ki hep birbirinizdensiniz- içinizden, çalışan hiçbir kimsenin yaptığını boşa çıkarmayacağım. Onlar ki, hicret ettiler, yurtlarından çıkarıldılar, benim yolumda eziyete uğradılar, çarpıştılar ve öldürüldüler; andolsun, ben de onların kötülüklerini örteceğim ve onları altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Bu mükâfat, Allah tarafındandır. Allah; karşılığın güzeli O’nun katındadır.

وَاَنْ لَيْسَ لِلْاِنْسَانِ اِلَّا مَاسَعَى )39(وَاَنَّ سَعْيَهُ سَوْفَ يُرَى )40(
Necm 53/39-40: Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. Ve çalışması da ileride görülecektir.


Cevap: Çalışmakla ilgili ayetler ve mealleri

Hoca
Kuranda Necm Süresindeki çalışmak ile ilgili ayetler
Çalışma hakkında kısa ayetler

Okudunuz mu?  İhlas suresi kırık meali

53. Sure (Necm Suresi), 39. Ayet
İnsan için ancak çalıştığı vardır.

53. Sure (Necm Suresi), 40. Ayet
Şüphesiz onun çalışması ileride görülecektir.

53. Sure (Necm Suresi), 41. Ayet
Sonra çalışmasının karşılığı kendisine tastamam verilecektir.
____________________________________________

çalışmayla ilgili ayet

92. Sure (Leyl Suresi), 4. Ayet
Şüphesiz sizin çabalarınız elbette çeşit çeşittir.

Okudunuz mu?  Süleyman (a.s) ile ilgili ayetler

çalışmakla ilgili ayetler, çalışmayla ilgili ayet meali, çalışmayla ilgili bir ayet meali

Bu kategoride yer alan Kuranda Hz. Nuh ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalışmakla ilgili ayetler ve mealleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.