Anasayfa
14 Aralık 2023, 8:41
Sohbet
Yönetici

Hızlı Okuma testi ,,, varmısın denemeye

Hızlı Okuma testi ,,, varmısın denemeye

lamelif
süre başlatın ve ne kadar sürede okuduğnuzun sonucuna bakın

Başını Vermeyen Şehit

Yarın arifeydi. Öbür günkü bayram için hazırlanan beyaz kurbanlar, küçük Grigal palankasının etrafında otluyorlardı. Karşıda… Yarım mil ötede Toygun Paşa’nın son kuşatmasındân çılgın kışın hiddeti sayesinde kurtulan Zigetvar Kalesi, sönmüş bir yanardağ gibi, simsiyah duruyordu. Hava bozuktu. Ufku, küflü demir renginde, ağır bulut yığınları eziyor, sürü sürü geçen kargalar tam hisarın üstünden uçarken sanki gizli bir kara haber götürüyorlarmış gibi, acı acı bağırıyorlardı.

Okudunuz mu?  Cezm kelimesinin anlamı nedir?

Palanka kapısının sağındaki beden siperinde sahipsiz bir gölge kadar sakin duran Kuru Kadı yavaşça kımıldadı; ikindiden beri rutubetli rüzgârın altında düşünüyor, uzakta, belirsiz sisler içinde süzülen kurşuni kulelere bakıyordu. Bunların hepsi Türklerin elindeydi. Yalnız şu Zigetvar… yıkılmaz bir ölüm seddi halinde Kızılelma yolunu kapatıyordu. Sanki bu uğursuz kargalar hep onun mazgallarından taşıyor, anlaşılmaz bir lisanın çirkin küfürlerine benzeyen sesleriyle her tarafı gürültüye boğuyorlardı.

Okudunuz mu?  Bir gönül mü kırdın; ağlamalısın.

Kuru Kadı içini çekti. Sonra Ah… dedi. İncecik, sinirli boynunun üstünde bir taş topuz gibi duran çıkık alınIı iri kafasını salladı. Yeşil sarığını arkaya itti. Islak gözlerini oğuşturdu. Şimdiye kadar, asker olmadığı halde, her muharebeye girmişti. Birkaç bin yeniçeriyle dört beş topu olsa… bir gece içinde şu kaleyi alıvermek işten bile değildi. Şimdi vakıa müstakildi. Ne isterse yapabilirdi. Palankanın kumandanı Ahmet Bey öteki boy beyleriyle beraber Toygun Paşa ordusuna katılıp Kapuşvar fethine gitmiş…

Okudunuz mu?  Evlilik hakkında Ayet, Hadis ve Sözler

Genel Değerlendirme

Aşağıdaki değerler okuma parçasının konusuna ve yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak referans olarak kullanılmaları uygundur.

|…Ekrandan Okuyanlar…| |…Kağıttan Okuyanlar…| |…Sonuç…|

0 – 300 0 – 330 Yetersiz

300 – 500 330 – 590 Vasat

500 – 800 590 – 900 İyi okuyucu

Okudunuz mu?  İhlas , tevhid inancı , tekvin ve vahdaniyet kelimeleri ne anlama gelir?

800 – 1400 900 – 1550 Mükemmelhızlıokuyucu

k/d: Dakikada okunan kelime sayısı
——————————————————————————–

Ayrıntılı Değerlendirme

Yetersiz: Yavaş bir okuyucusunuz. Ancak kendinizi yetiştirmek için birçok imkanınız var. Hızlı okuma tekniklerini öğrenerek kısa sürede iyi ve hızlı bir okuyucu olabilirsiniz.

Vasat: Okuma seviyeniz ortalama düzeyde, ancak bununla yetinmeyip kendinizi geliştirmenizde fayda var. En büyük probleminiz birçok okuyucu gibi ağızla okumanız. Hızlı okuma teknikleriyle gözle okumayı öğrenebilir hızınızı artırabilirsiniz.
.

Okudunuz mu?  1. ve 2. Akabe biatı ne demektir?

İyi Okuyucu: İyi bir okuyucusunuz. Eğer çok okumak zorunda kalan bir insan değilseniz bu seviyede kalmanızda bir sakınca yok. Ancak hızlı okuma tekniklerinin size de kazandıracağı şeyler olabilir.

Mükemmel Hızlı Okuyucu: Mükemmel okuyucusunuz. Sizi sınırlayan artık gözleriniz değil beyniniz.Yani bir anlamda üst sınırdasınız diyebiliriz. Hızlı okuma tekniklerine sizin ihtiyacınız yok.

Okudunuz mu?  Rabbena etina duasının anlamı nedir?

Cevap: Hızlı Okuma testi ,,, varmısın denemeye

MECİDİE
genelde yeni okuma yazma öğrenen çocuklara heyecan ve teşvik edici olsun diye bu tür hızlı okuma testi yapılırdı doğrusu insan hangi yaşta olursa olsun yeniden denemek istiyor

Bu kategoride yer alan Timurtaş Hoca'nın kısa ama özlü cevabı: başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hızlı Okuma testi ,,, varmısın denemeye Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.