Anasayfa
13 Ekim 2021, 23:07
Sure Ayet
Yönetici

Kuranı Kerimde şeytandan Korunma Ayetleri

Kuranı Kerimde şeytandan Korunma Ayetleri

Kayıtsız Üye
Kuranı Kerimde şeytandan Korunma Ayetlerine ihtiyacım var bana Kuranı Kerimde şeytandan Korunma Ayetleri yayımlar mısınız Lütfen Bana Yardım Olun


Cevap: şeytanın şerrinden Korunmak Için Kuran Ayetleri

imamhatipli42
Nas suresi, Ayete-l Kürsi bu ikisi en efdal olanıdır.


Cevap: Kuranı Kerimde şeytandan Korunma Ayetleri

imam
KURAN`DA GEÇEN ŞEYTAN İLE İLGİLİ AYETLER

Ey insanlar, yeryüzünde olan şeyleri helal ve temiz olarak yiyin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Gerçekte o, sizin için apaçık bir düşmandır. (2/168)

Okudunuz mu?  Gaf suresinin fazileti

Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe (Silm’e, İslam’a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. (2/208)

Şeytan, sizi fakirlikle korkutuyor ve size çirkin -hayasızlığı emrediyor. Allah ise, size kendisinden bağışlama ve bol ihsan (fazl) vadediyor. Allah (rahmetiyle) geniş olandır, bilendir. (2/268)

Okudunuz mu?  Yasin suresinin anlamı

Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah’a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. (2/275)

Okudunuz mu?  Ayetel Kursi İle Dilek Duası

Ve meleklere: "Adem’e secde edin" dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu. (2/34)

Fakat Şeytan, oradan ikisinin ayağını kaydırdı ve böylece onları içinde bulundukları (durum)dan çıkardı. Biz de: "Kiminiz kiminize düşman olarak inin, sizin için yeryüzünde belli bir vakte kadar bir yerleşim ve meta vardır" dedik. (2/36)

Okudunuz mu?  İbadet ile ilgili ayetler

İki topluluğun karşı karşıya geldikleri gün, sizden geri dönenleri, kazandıkları bazı şeyler dolayısıyla şeytan onların ayağını kaydırmak istemişti. Ama andolsun ki, Allah onları affetti. Şüphesiz Allah, bağışlayandır, yumuşak olandır. (3/155)

İşte bu şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Siz onlardan korkmayın, eğer mü’minlerseniz, Ben’den korkun. (3/175)

Fakat onu doğurduğunda -Allah onun ne doğurduğunu daha iyi bilirken- dedi ki: "Rabbim, doğrusu bir kız (çocuğu) doğurdum. Erkek ise, kız gibi değildir. Ona Meryem adını koydum. Ben onu ve soyunu o taşa tutulmuş (kovulmuş) şeytandan Sana sığındırırım." (3/36)

Okudunuz mu?  İhlas Suresi Ne Zaman İndirilmiştir?

Onlar, O’nu bırakıp da (birtakım) dişilere taparlar. Onlar o her türlü hayırla ilişkisi kesilmiş şeytandan başkasına tapmazlar. (4/117)
Ve onlar, mallarını insanlara gösteriş olsun diye infak ederler, Allah’a ve ahiret gününe de inanmazlar. Şeytan, kime arkadaş olursa, artık ne kötü bir arkadaştır o. (4/38)

Okudunuz mu?  Çalışkan olmak ile ilgili dua ve ayetler

Sana indirilene ve senden önce indirilene gerçekten inandıklarını öne sürenleri görmedin mi? Bunlar, tağut’un önünde muhakeme olmayı istemektedirler; oysa onlar onu reddetmekle emrolunmuşlardır. Şeytan da onları uzak bir sapıklıkla sapıtmak ister. (4/60)

İman edenler Allah yolunda savaşırlar; inkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç şüphesiz, şeytanın hileli-düzeni pek zayıftır. (4/76)

Okudunuz mu?  Fatiha süresi hakkında şiirler

Andolsun, Biz en yakın olan göğü (dünya göğünü) kandillerle süsleyip-donattık ve bunları, şeytanlar için taşlama-birimleri (rücum) kıldık. Onlar için çılgınca yanan ateşin azabını hazırladık. (67/5)

O (Kur’an) da kovulmuş şeytanın sözü değildir. (81/25)


Cevap: Kuranı Kerimde şeytandan Korunma Ayetleri

Kayıtsız Üye
saol harika bilgler sunmuşsun ödevim harika olacak


Kayıtsız Üye
kusura bakmayın buraya başka şeyler yazıcam ama site harika bir site kaan ersal seni çook seviyorum siteniz çok işime yaradı

Okudunuz mu?  Yasin süresi okunuşu (arapçası ve anlamı)

Kayıtsız Üye
teşekkürler süper bir site sizin sayenizde iyi bir not alacagım tşşkk


islam maleği
Allah razı olsun sizin gibilerden sizin sayenizde ii bir not alacam


Kayıtsız Üye
soğol kardeş çok yardım cı oldun super sıtte


Kayıtsız Üye
çok saolun notum sizin sayenizde yüksek olacak 🙂

Okudunuz mu?  Nas suresi kolay ezberleme

Kayıtsız Üye
Sadece ödev için değil gercekten teşekkürü hakediyorlar bence


haticeKRLÜ
Allah size yardımcı olsun ödevim için çokk iiyi notlar aldım inşAllah bu sitenin devamıda gelir artık bu siteden ödevlerimi yapacam Allah sizden razı olsun saygilarrla HATİCE KÖRLÜ


Kayıtsız Üye
abi çok teşekkür ederim ödevimi başarıyla yaptım


şeytandan korunma ayetleri, şeytandan korunmak için ayetler, şeytandan korunmak için kurandan ayetler

Bu kategoride yer alan Mekki Ve Medeni Sureler Hangileridir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı Kerimde şeytandan Korunma Ayetleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.