Anasayfa
30 Ağustos 2023, 15:11
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Resulullahın sesini duymak

Rüyada Resulullahın sesini duymak

Keko
Bu konuyu ben açıkça biryerde sormak için yaklaşık yarım sene bekledim ve ilk ve son olarak burada sormaya karar verdim.Kendim ne anlama geldiğini çıkaramadım biraz korku, çok sevinç ve yine çok şaşkınlık bu hislerden ancak çıkabildim desem yalan olmaz.Bu arada hemen kendimden kısaca bahsedeyim şimdi diyeceksiniz neden biraz korktun diye,ben bazı yerlerde günah işlediğimi biliyordum ve çokta üzülüyordum ama bu günahlarımın benim sadece benden başka kimseye zararı yoktu.Ekmek Kur’an çarpsın Peygamberimin sesini duydum bana bir cümle kurdu her sözden sonra o hiçbiryerde duymadığım güzel sesi yankılanıyordu.Ben o kadar şaşırdımki rüyamda sadece OLMAZ dediğini hatırlıyorum.Bana yardım edin lütfen bu yazıyı yazarken bile sanki o rüyayı yine yaşıyormuşum gibi elimin titremesini zor tutuyorum.Allah’ın rahmeti üzerinizden eksik olmasın.


Yorum: Rüyada Resulullahın sesini duymak

arifselim
Allah rüyanı mübarek eylesin. Rüyada peygamber aleyhisselamı görmek, en hayırlı ve en makbul rüyalardan kabul edilmiştir. Çünkü onu rüyada görmek o rüyanın sahih olması demektir. Onun sesini işitmek ise, iyi anılmaya vesile olacak ameller işlemeye işaret eder. Seni Allah’a yani rızasına yaklaştıracak amelleri çok işlemene tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


rüyada peygamber efendimizin sesini duymak

Hoca
Rüyada Hz Muhammedin sesini duymak

Rüyada Allahın Peygamberi Hz. Muhammed ile konuşmak herkese nasip olmaz.
Bu nimeti, Allah her mümin ve mümineye nasip etsin.


Cevap: Rüyada Resulullahın sesini duymak

Kayıtsız Üye
Bu mesajı kaç kere yazdım sildim bir bilseniz , peygamber efendimiz sav mı tam 4 kere rüyamda gördüm be her seferinde konuştum karşılıklı ve bazen rüyalarımda kabede olup hiç tanımadığım insanları görüyorum . Ne olur kızmayın yazdıklarım gerçektir ve bu gerçekler doğrultusunda 5 vakit namazıma başladım , anladımki ruhum imana aç, dine aç . Gerçekten onu görmek isteyen kalbini temiz tutsun unutmayınki nefsiniz ve ruhunuz neye aç ise rüyada da onu görürsünüz … Mevlamdan tek isteğim şudurki Nasılki peygamber efendimiz s.a.v mın şeytanını Müslüman yaptı, benimde şeytanımı Müslüman yap ya rabb . Âmin


Kayıtsız Üye
Iyi günler ben 27 yaşında bir erkeğim. Dün gece rüyamda mekanını hatırlayamadığım bir yerde azrail ve peygamber efendimizin seslerini duydum. Rüyamda azrailin şurada yatıyım dediğiini ardından peygamber efendimizin de orda olduğunu yüzünü göremedim ama söylediği ben de yatayım diyip ardından orda azrailin olduğunu görünce kimsenin cennetini daraltmıyım diyip ilerdeğinio anda korkuyla uyandığımı biliyorum belki de eksik hatırlıyorum ama hatırmda kalan bunlardır. Bunun yorumu nedir yardımc olursanız sevinirim.


arifselim
İyi günler kardeşim. Bu tür rüyalar sahih rüyalardır. İçinde Azrail aleyhisselamın olması ise, dünya hayatının bir imtihan yeri olduğuna ve bu hayatta herşeyin istediğimiz gibi olmayabileceğine işaret eder. Bu tür rüyalardan bu şekilde bir ders çıkarılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben bundan dort yil önce peygamber efendimizi rüyada gördüm. Sevdigin kusi ailesiyle mutlu bir sekilde bizim evden cikiyorlardi. Sonra ben pesimde uc cocukla ( kuzenlerim oldugunu hissettin ) birilerinin pesine dusuyoruz sonra anliyorumki efendimizi takip ediyoruz . Takip ederken bir kopruye geliyoruz kopru çok zayif altinda atesler yaniyor. Icimden diyorum ki ben tek ancak gecerim ama olsemde cocuklari birakmam. Sonra onlarida alip geciyorum kopruden. Gecince efendimizin yanina kosuyorlar ve hepsi elinde durbun bir yere bakip guluyorlar. Ben baktığımdaysa çok kotu bir renk goruk birakiyorum sinirleniyorum. Sonra efendimiz gelip durbunu sert bir sekilde elimden alip bana kiziyor sen bakmasini bilmiyorsun diyor. Sonra bana durbunu tekrar veriyor ve irmanin içinde çok güzel bir ev goruyorum. Lutfen acil yiruma ihtitacim var

Okudunuz mu?  Rüyada Pamuk Görmek (imam nablusi)

arifselim
Bu rüya ibret dolu ve ders çıkarılabilecek bir rüyadır. İnsana gerçek kurtuluşun nasıl elde edilebileceğini anlatıyor. Bu kurtuluş ancak peygamberin izinden gitmekle elde edilebilir. Bu insanın hesabını kolaylaştıracak, sırattan geçmesine vesile olacak ve Allah’ın cennetine ulaştıracaktır. Elbette herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Mehmet Doğan
Annem rüyasında bir evin içinde o evin içinde bes on kisi var hem bizim haneden hamde baskalarindan insanlar var annemde o evde oturuyor ama bizim ev değil bir tane ses duyuyor o sese doğru yönelecek sag tarafa doğru beyaz sakalii bir adam ama sakali uzun değil o kdar birisi uyariyor annemi o tarafa bakma konusan Peygamber Efendimizdir Peygamber efendimiz diyor ki çok zor bir sene gecireceksiniz zor bir yil olacak annem yonelip bakicak bembeyaz bir duvar ve perde görüyor sadece sesini duyuyor aglamaya başlıyor iki kere tekrarlyormus

Bu Ne Manaya geliyor


mum
rüyada peygamber efendimizin sesini duymak iyidir.
< Bu Ne Manaya geliyor >
Sizi bazı sıkıntılara karşı tedbir konusunda uyarmış.
İşleriniz danışarak ve tedbirli yapın.

< su doldurup peygamberimize veremedim uyandim onun uzuntusuyle uyandim…
Meali nedir acaba >

Askattığın sünnetler varsa yerine getir inşAllah su verme şerefine de erersin.


Kayıtsız Üye
Rüyada peygamberin sesini duymak
rüyada peygamberimizin 5 sorubircevap demesi ne ile tabir olur


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Bir rüyayı tabir edebilmek için tam ayrıntısına kadar anlatılması gerekir. Peygamberin kendisinin görülmesi sahih bir rüya olduğu müjdelenmiştir ama sadece sesi olursa bunu ancak Allah bilir. Yinede bu rüya inşaAllah hayırlıdır ve hayra işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Hz muhammet sav bebekti ve agliyordu ben onu sünnet ettim aglami durdu çok sevindim yanimda goturdugum topluluga sepette hurma var acsaniz yiyin dedim yediler ve hiç hurma eksilmedi bu ruyayi yorumlarsaniz sevinirim


Fetva Meclisi
Rüyada görülen hurma yağmur, kuran okumaya dine fayda verilecek bir şey ve hayırla tabir edilir. En doğrusunu yüce olan Allah (cc) bilir…


Selay
Ben rüyamda siyah bir sokakların içinde oldugumu gördüm (sevgilimle sonumuz ne diye yapmıştım) sonra o sokakların hiç bir çıkış yolu yoktu sonra bir rüya daha gördüm gök yüzündeydim beyaz bulutlar vardı iki tane pilot benim korktuğum halde beni uçağa bindirdi sonra uçaktan indim bu sefer gök yüzü kahverengiydi ama ben çok mutluyudum


arifselim
Gelecekle ilgili şu olacak mı diye hiç bir şekilde ne hacet nede istihareye yatılır. Uçakta geçen bölüm ise senin hayatının akışını temsil eder. En doğrusunu ancak Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada pantolon giymek görmek

Ulas
Bilki bende hz.Muhammedi gördüm benle konusuyordu yuzunu gormedim ama benle konusuyordu tam olarak hatirladigim sey bu al bu kuranı kerimi ac ve oku kurani kerimi actim ve hz.muhammet yanimdaydi okumaya calistim okuyamadim aciyorum okuyamiyorum ve kitabi kapatim bir anda kendimi baska bir yerde buldum birileri bana guluyordu ve kufur ediyordu ve sonra hz.muhhamet geldi dediki al bunu ic elime küçük bir sise verdi içinde su gibi bir sey vardi ve ben o siseyi ictim ve kalktim sabah ezani okuyordu


arifselim
Değerli kardeşim. Bu rüyan sana hayırlı müjdeler vermektedir. Gerçek ve uyulması gereken tek yolun peygamber aleyhisselamın yolu olduğuna işaret eder. En sıkıntılı anlarda insana fayda verecek olan şey, peygamberin sünnetinin olduğuna delalet eder. En doğrusunu Allah bilir.


Symbkr
Ben Bi rüyamı paylaşmak istiyorum. Rüyamda ucu bucağı olmayan yemyeşil Bi nehirde yürüyordum. Su çok temiz ve sakin akıyordu. Ama biraz da korkuyordum. Daha sonra Bi otobüse bindik yanımda teyzemin kızı da vardı. Sürekli birilerine yardım ediyoruz Bi yere yetişmeye çalışıyorduk. O sırada Peygamber efendimiz (sav) in sesini duydum kuzenimi çağırıyordu ona Bi görev verileceğini söylüyordu. Oda yapmam gereken bunca iş var bu kadar yol aldım ben gelirsem bunlar ne olur Dedi. Sonra gitmedi, gitmemesi kabul edildi. Daha sonra otobüsün içinde sarıklı cübbeli bir evliya gördüm. Bana ben büyüklerdenim size dua edeceğim Dedi ama ismini söylemedi. Uzun uzun dua etti. En sonunda bu dua sadece sizin değil sizden sonra gelecek iki asrın koruyucusu olsun Dedi. Tam dua bitti teyzemin kızı sabah namazına uyandırdı. Ben yeni kapandım ve namaza başladım. Acaba ne anlama geliyor çok etkilendim çünkü.


arifselim
Selamun aleykum. Bu rüya hayırlara alamet eder. Teyze kızın için ise bir uyarıdır.Hayırlı bir yola girmeye, salih ameller işlemeye ve ibadetleri yerine getirmek anlamında yorumlanır. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben rüyamda video izliyorum izlediğim video da beyaz düğün davetiyesi ve yeşil bir zarf var videonun sesini açtığımda Hz.Muhammed(SAV) efendimizin ilahi okuduğunu duyuyorum ve bna o sesin Hz.Muhammed(SAV) efendimizin sesi diyorlar..duyduğum ses çok dolgun ve gümbür gümbür geliyordu çok güzel tok bir sesti..


arifselim
Merhaba. Rüyada peygamber aleyhisselamın görülmesi o rüyanın sahih olmasına işarettir ancak sesini işitmek için aynı şeyi diyemeyiz. Ama hayırlı ve güzel bir rüyadır. Allah’a havale et ve ondan hayırlısını dile. erşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben bugün peygamber efendimiz s.a.v sesini duydum aslında lafa nasıl başlıyacam gerçekten hem çok şaşkınım hem de çok mahçup. Çünkü layık olmadığımı biliyorum Allah affetsin günahlarım çok bunu biliyorum. Rüyayı nasıl yorumlamam gerek bilmiyorum.Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Rüyam da Hz.Hatice mi yoksa Hz.Fatıma mı emin değilim ama sanırım Hz. Hatice vardı ve 2 kadınla ben Telefon vardı elinde Hz.Hatice elinde peygamber efendimiz s.a.v le konuşuyordu ama hepimiz duyuyordu.

Ümmetimi kurtarın ya da koruyun dediğini hatırlıyorum daha çok şey anlattığını biliyorum ama hatırlamıyorum.Uyandım içimden buna layık olmadığımı söylerken bir yandanda Allah a efendimiz s.a.v gördüm artık canımı alabilirsin Allahım diyordum.Sonra bu durum dan vazgeçtim tekrar uyandım.Yani rüya içinde rüya gördüm ben bilmiyorum.Yemin ederim şuan büyük bir utanç içindeyim layık olmadığımı biliyorum.Bana yardımcı olur musunuz?

Okudunuz mu?  Rüyada pisuvara işediğini görmek

arifselim
Layık olmadığını düşünebilirsin ama bu yinede hayırlıdır. İnsan çok günahkar olsa da peygamberi rüyasında görmesi mümkündür Çünkü bu durumda da bu rüya gören kimseye çok önemli bir uyarı gibi kabul edilmelidir. Hata ve günahlara tövbe edilmeli ve peygamber aleyhisselamın izinden gitmeye çalışmalıdır. Bu rüyanda hayırlıdır ve sana bir ikaz gibidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben rüyada umreye gtmisim ama kabeyi grmedim otelden hoc cikmiyorum snra yanimdakilere biz buralara kadar geldik ama otelden hiç cikmigprum diye yakiniyorum o sirada sesler duyuyorum yan tarafta efendimiz bir sohbetteymis sesini duyuyorum emin degilim ama rabbenalari okudu sanki bnde iceri girecem ama yuzune bakamm ben layik degili diyorum iceri giriyorum bakamiyorum snra cesaretimi topluyorum bakiyprum onune biseyler geliyor gremiyorum basimi egiyorum ve o yanima geliyor ne dedi hatrlamiyorum bn kendi kendime bunlar rüya olmali imkansiz goremem diyorum basimi kaldriyorum yuzune bakiyorum alnina derin derin fakat sarisin birini grdum efendimiz sarisin değil ki seytanda suretine giremez o yuzden kafam karisti bn rüya oldugunu farkettim diye mi oldu


arifselim
Peygamber aleyhisselamı rüyada görmek sahih rüyalardandır. İllaki şu veya bu şekilde görünmesi gerekmez. Bazen genç ve bazende yaşlı olarak görülmüş olabilir. Önemli olan onun görülmesidir. Bu rüyan ona uymaya yani sünnetini yaşamaya işaret vardır. Ona bol bol salatu selam getir ve sünnetine sıkı sıkı sarıl. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
S.a
Ben peygamber efendimizin sohbetinde bulundum bir mescitte sahabe ile kimseye anlatmak istemedim mealinin ogrenmek istedim sohbet esnasinda peygamberimiz su istedi sahabedeki cemaatten önce ben atildim fakat su bardagi bulamadim cay bardagi buldum iki tane fakat su doldurup peygamberimize veremedim uyandim onun uzuntusuyle uyandim…
Meali nedir acaba


arifselim
Aleykum selam. Onun sünnetine karşı sende olan eksikliklerin olduğuna ve seninde bundan dolayı üzüldüğüne işarettir. Elbette onu görmek hayırlı ve güzeldir lakin bir ders çıkarılmalıdır. Su ikram etmek farklı yorumları olsa da bu şekilde bir ders alınabilir ve Allah’tan hayırlısı istenebilir. Elbette herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm bende rüyamda peygambet efendimizi gördüm bana gece kalkıp abdest al namazını kıl diyordu yapabilirsin yapıcaksın diye 2 3 defa söylediğini hatırlıyorum rüyamda hatta rüya olarak gördüm ve uyandığımda sahur vaktiydi


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyayı tabir etmeye gerek yoktur çünkü anlamı çok açıktır. Sana eksikliklerin her ne ise onları telafi etmene dair bir uyarıdır. Bu tür rüyalardan gören kişi bir ders çıkarabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Çok ilginçtirki 1. Sınıfta peygamber efendimizi rüyamda gördüm ve hala hatırlıyorum. Onun o olduğunu rüyamda hissetmiştim ve biliyordum. Bağdaş kurmuş bir şekide(hatta kafasına sarılmış sarıkvari bir şey olduğunu bile hatırlıyorum) bana ‘gel kızım’ diye sesleniyordu. Yüzünü göremiyordum ortam o kadar ışıklı ve nurluydu ki. Çocuk aklımla ozamanın meşhur beşinci boyut dizilerinin etkisinde kaldığımı düşünüp anneme anlatmamıştım. Ve tekrar 16 yaşımda gördüm efendimizi. Bu sefer daha netti. Hatta o beni çağırmadı kendisi o mübarek ayaklarıyla evimin kapısına teşrif etti. Yanımda sadece annem vardı ve o kadar heyecanlıydımki kapımızda O’nu bekliyordum. Mübarek terliklerini ayaklarını gördüm merdivenlerden çıkarken. Ve o siyah hafif dalgalı saçlarını. Müthiş bir hızla aniden yanımda belirdi. Yüzünü net göremiyordum ama bana gülümsediğini hissediyordum. Sanki ondan bir şey beklermiş gibi heyecanlıydım ve aramızda çok az mesafe vardı. Sadece bana bir şey demesini veya vermesini bekler gibiydim. Ve ellerine baktığımda aramızdaki mesafe kadar büsbüyük nurlar içinde bir kitap verdiğini gördüm. Ne olduğunu anlamamıştım ve rüyam orda bitti. Bunun anlamı nedir? Ben kendimi peygamber efendimizi rüyada görmeyi hakedecek biri gibi görmüyorum. Acaba efendimizin bana vermek istediği bir mesajmı var?

Okudunuz mu?  Rüyada Pelit Ve Kestane Ağacı Görmek (imam nablusi)

arifselim
Allah rüyanı mübarek kılsın. Her iki rüyanda hayırlı ve sahih rüyalardandır. En açık ve en makbul olan yoruma göre, hacca gitmeye, sünnetine sıkıca sarılmaya ve kişiyi Allah’ın rızasına yaklaştıracak amelleri daha çok işlemesine yorumlanır. Allah’tan hayırlısını iste, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
ben 3 sene önceki rüyamı anlatayım,rüyamda oglum ve ben bahçelik bir yerde yürüyoruz,önde bir adam onu takip edeiyoruz,bir türlü yetişemiyoruz.aramızda 5 metre var ,dönüp bize hadi yürüyün diyor,sonra tekrar sırtını dönüp yürüyor bizde onu takip ediyoruz.bir ara çok yaklaştık yüzyüze geldik,hadi e hadi yürüsenize dedi,ben ve oglum durduk.onun yüzüne baktık,kimsin dedim,ben senin peygamberinim dedi,o an hiçbir şey diyemedim,ama çok net suratını giyimini ayakkabısına dek baktım.,çok güzeldi anlatamam onun güzelligini kelimeler yetmez,konuşması öyle sıcakki içten zaten kızıyormu ikazmı ediyor tebessümle konuşuyordu.saece yürüsenize deyip sırtını döndü,tekrar onu takip edttik,bir kapının önünde durdu,devasa iki kanatlı kapalı sürgülü bir kapı,kirli beyaz renk krem rengi bir kapı önünde bir yada iki basamak kapının yan tarafları gece gibi karanlık siyah gökyüzü gibi ben ve oglum bekledik kapı açılmadı,peygamberimiz kapının yan tarafındaki siyah yerden gitti bizse kapının önünde kalakaldık.birde rüyamda dikkatimi çeken yol boyu iki taraf çakıl taşları ortası yürüdügümüz yer topraktı.acil yorum saygılar


arifselim
Takip ettiğiniz ve takip etmeniz gereken şeye işaret eder. Buda onun yolu ve sünnetinin izinden sapmadan gitmek demektir. Size Allah tarafından bir ikram gibi kabul edebilirsiniz. Sünnetine sarılın ve bu davada sebat edin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
ben rüyamda hz.Muhammedin ‘Beni Örtünüz’ dediğini ve Hz.Yusufun da örtündüğünü gördüm ne anlama geliyor hep aklıma geliyor.ve birkaç ay önce gördüm arkadaşıma söyledim aileme söylemedim garip bir şekilde bir tane kız böyle şöyle dedi bitane hikaye anlattı ve birtane çocuk bütün peygamberleri görmüş tanışmış konuşmuş sonra ölmüş.böyle peygamberleri görenler çarpılır veya ölür dedi ama ben inanmadım hayırlı bişeydir inş.rüya tabir edebilen varsa yanıtlayabilirmi


arifselim
Sana denilenler tamamen asılsız şeylerdir. Rüyan çok hayırlıdır. Bu tür rüyaları görmek her zaman nasip olmaz. Kişiyi Allah’ın rızasını daha çok kazanacak ameller işlemesi gerektiğine işaret eder. Ayrıca peygamberi çok sevmeye ve sünneti ile amel etmeye tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Peygamberimizin ismini görmek yorumu nedir?

Kayıtsız Üye
Rüyamda düz geniş toprak olan bir arazideyim. Gökyüzünde çok büyük bir halı gözüküyor.az arkamda Peygamber efendimizin sesini duyuyorum.Geriye doğru kaç üzerimize düşecek diyor.
Gökten Allahtan geliyor Allahtan gelenden kaçmaya gücümüz yetmez deyip aynı yerde duruyorum.Peygamberimiz geriye doğru uzaklaşıyor.Yüzünü görmüyorum ama Peygamber efendimizi Uzun boylu ve siyah uzun bir elbise giymiş görüyorum. Ben olduğum yerde duruyorum ve gökten inerken hızlı bir şekilde inen devasa halı bana yaklaştıkça yavaşlayıp küçülmeye başlıyor.Göz hizama geldiğinde iyice yavaşlayıp normal boyutta bir halı halinde duruyor.Açık beyaz zeminli ve açık kahverengi desenleri olan bir halı.Halı durunca Allah’a şükrediyorum.Lütfen Rüyamı yorumlarmısınız


arifselim
Rüyada peygamber aleyhisselamı görmek hayırlıdır ve o rüyanın sahih olmasına işarettir. Bu rüyanın en doğru tabiri ancak kişiye özel olursa doğru yapılabilir. Genel bir manada ise bu rüya seni Allah’ın rızasına daha fazla yaklaştıracak salih ameller işlemeye tabir edilir. Allah’tan hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben dün gece h.z peygamberimizin sesini duydum lakin suretini göremedim. Içinde olduğumuz apartmanın kapısı açıldı. Ve yanımdaki kişi ayna programının sunucusuydu .kapı açılınca o şok olmuş gibiydi ama ben bir şey göremedim o sırada bir ses h.z peygamberimiz olduğunu söyledi daha sonra .onu bana getirin diye bir ses işittim.yorumlarsaniz sevinirim


arifselim
Peygamber aleyhisselamın sesini işitmek demek, uyarı demektir. İş hayatında ya da aile hayatında yaşanacak sıkıntılar ve sorunlardan dolayı uyarı anlamına gelir. Karşılaşılması muhtemel olan olaylara karşı dikkatli olmak gerektiğine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Hatdik
Rüyam şu şekilde yorumlarsanız çok memnun olacağım. Îki ayı gördüm ilk ikiside yavru ayı. Birisi hırcın birisi uysal. Bn diyorumki hırcın olan ayıyı bir yere bırakayım yoksa büyüyünce bize zarar verebilir. Sonra onu bırakacağım yere gelirken mekan değişiyor kişiler oluyo iki kişi misafirliğe gelmiş normal insanlar. Sonra (gercek hayatta biz 3 bayan hocayız aynı evde kalıyoruz peygamber mesleği yapıyoruz) peygamberimiz ile ilgili konu geçiyor bir diğer hoca arkadaşımız bn arayım sorayım diyor rasulullaha bn çok şaşırıyorum nasıl yani derken arıyo rasulullahla konuşuyo hopörleri ac diyorum sesini duyunca çok heycanlanıyorum B’nde konuşmak istiyorum ama arkadaşım yok olmaz sus diyor duymasın sesini kapatır diyo sanki sadece onunla konuşuyo peygamberimiz. Bn sesimi duyurmaya çalışıyorum derken rasulullah anlıyo kapatıyor telefonu. ( bn inanamıyorum rasullullahın hayatta olduğunu arkadaşda gelecek ya diyor B’nde vefat etti sesini duymayız ki diyom emin misin âhir zaman sahte peygamberler oluyo sanki onu demeye çalışıyorum arkadaşa oda yok bu o diyor sanki rasulullah ikinci kez gelmiş ama gizliyo o an kimseye duyurmak istemiyor. ) çok merak ediyorum anlamını 🙁 Allah razı olsun


arifselim
Rüyan çok güzel ve hayırla yorumlanır. Rüyada gördüğün ayılar insanı kötülüğe sürükleyen nefis, arkadaşlar veya kişinin nefsi anlamında yorumlanabilir. Peygamber aleyhisselam ile konuşulması ise rüyayı gören kimse için onun sünnetine, muhabbetine ve Allah’ın rızasına yakınlaşma isteğine alamet olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada peygamber efendimizin kılıcını görmek

Kayıtsız Üye
Ben rüyamda kızıldeniz ve akdeniz taraflarında biyerde yanımda heybetli biriyle bir dini mabedi kutsal bir yeri korumaya çalışıyoruz ama yılana benzer sürüngen yaratıklar heryerden saldırıyor onlarla savaşıyorken tam ümidi kesip çok korkmuştuk birden yaklaşık rüyamdaki hislerime göre 300 400 km lik bir mesafeyi kat edip yanımda o dini yeri koruyan görevli ile bir yolculuk yaptık geceleyin birden ışık hızı ile vardık kabe yi yukarıdan gördüm ve çok parlak ti önünde 2 metre yüksekliğinde 20 25 metrekarelik bir makam ve kabenin etrafı boş topraklı düz bir alan yani çok eski bir zaman yaklaştıkça kabenin örtülerini ve makamın aydınlığını görüyorum yukarıdan süzülerek aşağıya doğru indim ve gayipten bir ses makama cagrildin görevin var diyordu

yaklaştıkça makamda bir oturan vardı benle gelen artık orda durdu ve ben ilerledim 10 15 metre kalmıştı ki kabenin kapısı tarafında dediğim makamda biri oturuyor ama çok heybetli ihtişamlı yüzü karanlık tam secilmiyor ama diğer yerleri net ve şeffaf bir şekilde gözüküyor gümüş i bir vücudun içinde iki göğüsün arasında bir kalp veya portakal büyüklüğünde hafif sarımsı kırmızıya çalan tıpkı güneşin ışık suzmeleri gibi bir şey heryeri aydınlatıyor ve benim gözlerimi kamastiriyordu yaklaştım iyice ve oturan kişinin yanında arkasında ve uzaklarda heybetli gudretli bir sürü insan vardı bunlar ne havada ne yerde o oturan zatın yanındakilerden 1 kaçı bana peygamberimiz muhammet mustafa dedi bana ve ben bütün ciddiyetim le hiç duruşumu bozmadan o parlayan insana bakıyordum ve peygamberimiz dünya bedeniyle değil bir şeffaf vücudu ile duruyordu orda ne kızgın nede gülüyordu ciddi bir görev için rabbimiz göndermiş hissi uyanmıştı rüya anında ve bana gel bakalim dedi yaklaş dercesine aramızda 2 3 metre falan kalmıştı yüzüme bakıyor ve bende artık birşeyler söyliceni anlamıştım yüzüne bakıyordum ve bana dediki korkmayın dedi görevinizi yapın orayı manevi askerler anlamında birşeydi tam hatırlayamadım koruyor ama sizde yeryüzündeki ora ile ilgili görevinizi yapın koruyacaksınız dedi ve ben oraya gelecem dedi

sonrada şimdi gidin dedi yanımda sağ arkamda duran mabedde görevli beni getiren kişi sağ kolumdan dokunarak haydi dedi ve uzaklardık geldiğimiz yere geri geldik abdest alıp namaz kıldık ve o arada annemin yani parlıyordu birden oraya iniverdim annem nere giddin gibi bisey söyledi ve bende heyecanla peygamber efendimiz çağırmış oraya gittim dedim ve annem sus dedi ordan çıkıp korumaya çalıştığımız kutsal mekana gittik ve göreve başladık yanimdaki kişiyle ben ona hep dedim ya ben günahkar kötü bir insanım bu görev bana niye verildi diyorum o kişi bana haydi görevimizi yapalım efendimiz gelecek buraya diyordu uyanmışım bunu yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Esasen öyle bir rüyayı yorumlamaya hiç gerek yoktur çünkü anlamı çok açık ve berraktır. İnsan hayatının bir imtihan mücadele ve şeytan, nefis ve şeytanlaşmış kimselerle sürekli savaş halinde olduğuna işaret eder. Peygamber aleyhisselamı böyle görmek ise sana rüyanın sahih olmasına ve önemsemen gerektiğine işarettir. Kendi yaşayışına ve Allah’a karşı olan hal ve hareketlerine göre bundan bir ders alabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada pasta yapmak ikram etmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda bana cennettesin dediler sonra önüme bembeyaz bir ışık çıktı çevremdekilere bu ne dedim bana H.Z.Muhammed (s.a.v.) dediler hemen yanına gittim bana namazını kıl dedi

Selâmün aleykum ben rüyamda bana cennettesin dediler sonra önüme bembeyaz bir ışık çıktı karşıma . Çevremdekilere bu ne dedim onlar H.Z.Muhammed (s.a.v.) bende hemen önüne geldim bana namazını kıl dedi


arifselim
Aleykum selam. Böyle bir rüya anlamı çok açık bir rüyadır ve yoruma dahi gerek yoktur. Sana ibadetlerinde eksiklerin varsa bunları gidermen gerektiğine dair çok açık bir hatırlatmadır. Sende bu güzel rüya için Allah’a şükret ve bir ders çıkar. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
İyi gunler hocam bugün rüyamda binan en ust katinda akaralarla otururken binanin içinde deniz olustu sadece annem ve akrabann küçük oglunu içine aldi ben kosarak annemi kurtarmaya calistim.etrafim kocaman deniz oldu umidimi kestim yanima bakinca efendimiz(SAV) GORDUM.dedim ki efendimiz annneme dua edin Allah (C.C)annemi cennetine alsin .efendimiz. De ellerini acarak dunya ahiret tum insanlar sahit olsn ki haticr kızı fadimenin tum gunahlari affedilsin.affeldi diye (annem fadime)efendimize bakinca yoktu .ben annemi bulmak için kostum suya girdim her yer balik oldu ayagimi basinca baliklara basiyordum.su azaliyordu.her tarafta baliklar vardi.daha sonra annem ve teyzemi gördüm anne annem için agliyordu denizin ortasinda


arifselim
Hayırlı günler. Bu çok güzel bir rüyadır. Annen için eğer yapıyorsa bu uzun bir ömre işaret eder. Rahmet, huzur ve sıkıntıların geçmesi anlamındadır. Ayrıca dünyevi açıdan bolluğa, berekete ve kazanca kavuşmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda peygamber efendimizin kabesini gördüm ordan bana sesleniyodu sen kimsenin lafina bakma senin bir oglun olcak adini adem koy diyodu sizce bunun anlami nedir


arifselim
Rüyada peygamber aleyhisselamın sesini işitmek çok hayırlıdır. Sana bu müjdenin verilmesi demek, illaki bir evlat sahibi olmakla yorumlanmaz. Bu rüya çokça sevineceğin bir müjdeli haber alacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Melekkk
1 sene kadar önce bir rüya gördüm. Annem rüyamda bana cuma günü saat 4’te öleceksin diyor. Bende korkup ne ölmesi diyorum. Teyzemin eşi normalde küfür eder ama namaz kılar. Anneme kim bunu söyledi diyince teyzen ve enişten söyledi enişten peygamber diyor. Ben korkuyorum ama unutuyorum . Banyoya giriyorum tam çıkacakken ayağım banyonun kapısının eşığine takılıp düşüyorum. Biraz sonra çöl toprağının üstünde yere kapanmış ve ayağa kalkmak üzereyken peygamberimiz ve yanında 2 kişi geliyor. Beyaz uzun elbiseli kollarında ve etek ucunda kahverengi işleme olan ayaklarında kahverengi sandalet biçiminde bir terliği var. Ayağını görüp kalkacekken bana "selamunâleykum melek " diyor. (Adım melek) bende heyecanlanıp "aleykümselam peygamberimiz Muhammed sallAllahu aleyhivesellem diyecekken kekeliyorum ve sAllahualeyhivesellem kısminı yanlış söylüyorum . Tamamen heyecanlandığım için yanlış telafuz ediyorum . Yüzüne bakıyorum sakallı sacları cenesine kadar uzun ve dalgalı sakalinda ve sacinda biraz beyazlik var . Yanindaki 2 kisinin yuzunu görmüyorum ama solundaki Hz.Ebubekir olduğunu hissediyorum diğerini de bilmiyorum.ellerinde asa var ve peygamberimizin bir adım gerisinde duruyorlar.. Peygamberimiz bana kekelediğim için " kendini düzelt birdaha geleceğim dedi" ve bir an üzüldüm . Sonra rüya içinde rüya gibi oldu. Rüyamda rüyamdan uyandım. Ve evimin salon kısmında beton var yenii dokulmuş ve kirmizi çakıl gbi ufak dekoratif bir beton henüz ıslak ve ben diyorum Allahin varligina inaniyorum Allahım şu betonu kurut diyprum ..hemen kuruyor. Mutlu oluyorum. Bunun anlamını acıklar misin . Merak ediyorm

Okudunuz mu?  Rüyada Röntgen Filmi Görmek?

arifselim
Selamun aleykum. Bu gördüğün rüyan sahih ve makbul olan rüyalardandır. Aslında manası o kadar açık ve berraktır ki yorum yapmaya gerek yoktur. Çünkü peygamber aleyhisselamın seni uyararak tekrar geleceğim demesi sana verilen imkanlar ve fırsatlar manasındadır. Rüya içinde rüyadan uyanmak ise o rüyanın çok sahih ve sağlam olduğu manasındadır. Bu şekilde bir ders çıkar ve Allah’a şükret. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun rüya tabirime bakıyorum ama aradığımı bulamıyorum 1 ay önce rüyamda Allah’ın beni ve bir kaç tanımadığım kişiyi cennet cehennem gibi bir yerde sorguladığını ve bizlere konuştuğunu gördüm hepimizin hayatında yaptığı en büyük kötülüğü söylüyordu bana da alkol almamı söylüyordu bu alkol konusunda tövbe etmistim zaten bugün de ak saçlı yeşil şalvarlı gözlüklü bir adamın 8 aylık olan erkek kardeşime adak adayacagimi söylediğini gördüm ona adak adayacaksın diyordu. Ardından peygamber efendimizin sesini duydum oda kardeşimle ilgili birşeyler söylüyordu ama aklımda değil şuan öğüt dinledim peygamber efendimizden lütfen rüyamı tabir edermisiniz ? Şimdiden teşekkür ederim. Ağzınıza sağlık.


arifselim
İlk görmüş olduğun rüyayı tabir etmeye bile gerek yoktur çünkü anlamı çok açıktır ve uyarı niteliğinde yorumlanır. Diğer rüyan ise kötü bir rüya değildir ancak her zaman herşey istediğin gibi gitmeyeceğine ve bazen engellerle karşılaşacağına tabir edilir. Doğruya, hakka ve peygamber aleyhisselamın izinden gitmek gerektiğine işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Bende Hz.Peygamber efendimizin sesini duydum rüyamda beni örtünüz beni örtünüz diyordu bundan sonrada hz.yusufun örtündüğünü gördüm nedir bu acaba

Lütfen yardım edin rüyamda hz .Muhammedin sesini duydum daha doğrusu gözünden gördüm ve endişeli bir şekilde beni örtünüz beni örtünüz diyordu sonra da hz.yusufun örtündüğünü gördüm açıklarsanız sevinirim


Tohat
Peygamber efendimizin (s.a.v) sesini duymak herkese nasip olacak bir nimet değildir. Peygamberimizi görmek her zaman hayırlara vesile kılınır. Rüyanızda ibadetlerinize daha çok sarılıp Allah yolunda güzel işler yapmanız gerektiğini çıkartabilirsiniz. Yine de Allah daha doğrusunu bilir.


Kayıtsız Üye
s.a. benim çok merak ettiğim kafamı kurcalayan bir rüyamı yorumlamanızı isteyecem şimdiden Allah razı olsun rüyamda peygamber efendimizi gördüm bana falanca zamanda gel beni uyandır dedi bende tamam dedim zamanı gelmiş olacakki kabrinin başına onu uyandırmak için gittiğimde kabrinin başında 2 yada 3 tane adam vardı kabri topraktan bir odanın içindeydi içeri girmedim dışarıda bir süre kabrine ve kabrin etrafındakilerine baktıktan sonra onu uyandırmam gerekirken ben utandım kendimi ona layık göremedim ve sırtımı kapıya dayayıp bekledim düşünüyorken bir süre sonra ben uyandırmayınca kendisi uyanıp gelip yanımdan geçerken durup yüzüme bakıp sonra yoluna devam etti rüyamı yorumlayın lütfen

Okudunuz mu?  Rüyada Petek Görmek (imam nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Peygamberimizi (s.a.v) rüyada görmek en güzel rüyalardan v hayırlı rüyalardan kabul edilir. Bırakılan, ihmal edilen sünnetlere tekrar sarılıp uygulamaya özen gösterecek, peygamberimizin şefaatine nail olacak kişilerden sayılacak anlamı taşımaktadır. Hakkıyla bilen Allahtır elbette.


Kayıtsız Üye
merhaba ben rüyamda Resullulah Hz Muhammed’le konuştum ama garipti asansör ile yukarı çıkarken birden asansörün altının açıldığını gördüm boşluk vardı alt katlar görünüyordu bir şekilde tutunmaya çalıştım bu anda Hz Muhammedin sesini duydum ismimle hitab etti bana dikkat et bak seni istersem cezalandırabilirim gibisinden bir şeyler söyledi bende korkuyla baş üstüne peygamberim affet dedim ve asansörün altı kapandı düzeldi ben sürekli Allah’ım peygamberim affedin beni diyerek asansörden ayrıldım ve rüyadan uyandım korktum biraz


arifselim
Merhaba. Bu rüya sahibi için açık bir ikaz ve hatırlatma gibi kabul edilebilir. Gerçekte de manevi açıdan kendine çeki düzen vermeye ve ibadetlerini yerine getirmesi gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Roqna
Rüyamda mekkede hotellerinin birinin bahcesindeyiz bahçe lobi gibi herkese açık biyer. Üstü yapraklar la kapatılmış bir kısmı da duvarla kapatilmis. Güneş almıyor ama havadar. Yanımda dünya hayatinda tanımadığım bı arkadaşım var. Yakın arkadaşım hissindeyim. Ama adını bilmiyorum. Biz hotele daha yeni varmisiz sabahın erken saatlerinde acayip yorgunuz. Ben sabah namazının saatini soruyorum kacirdik mi saat kaç kaçta ezan diye. Bı kaç kişi cevap vermiyor. Sonra yan tarafa geçiyoruz arkadaşımla odalar hazır olana kadar dinlenelim bekliyelim diye. Orada orta yaşlı biri bağdaş kurmuş oturmuş karşısında da bı genç 14-16 yaşlarında biri oturmuş .
Ben yine soruyorum sabah ezanını Yaşlı olan diyor ki burada sabah namazı 3 vakitte kılınır. Nasıl yani diyorum. Bu arada arkadaşım bı kenara uzanıyor hemen yanımızda. Sonra yaşlı diyor ki anlatayım istersen saatlerini söylüyor ( tam hatırlamıyorum ) ilgincmis diyorum ama diyor en güzel kilinani sevaplisi yani ihrama girilip tavaftan sonra kilinanidir diyor. Diyorum ki sen bunca şeyi nereden biliyorsun ? Diyor ki Allah birçok şeyi bilmeyi nasip etti. Ve ekliyor sana cin olduğumuzu söylesem korkar mısın diyor ? Ne korkucam be diyorum. Ama içimden bı ürperti geciyor. Tam o sırada uzanmis olan ve şimdiye kadar hiç konuşmayan arkadaşım diyor ki çocuk hakkında neden yalan söylüyorsun ki ? Onu deyince yaşlı olan yani cin yüzünü ekşitiyor. Ve ben o an anlıyorum ki meğer beraber geldiğim arkadaşım peygamber efendimiz Hz Muhammed imiş. Bana inanılmaz bir güven ve mutluluk duygusu geliyor. Bu arada çocuk karşısında kinin cin olduğunu öğrenince biraz korkuyla yavaş yavaş kalkıp gidiyor. Ben yan salona geçmek için kalkarken cine soruyorum sen şimdi ben yan odadayken ne yaptiklarimi bilebiliyor musun gerçekten diyorum ? Evet istersem diye cevap veriyor. Bende yapma be keske bilmeseydin hiç eğlenceli değil diyorum. Sonra cin Peygamber efendimiz e bakıp korkma ben sana zarar vermem diyor. Bende biliyorum diyorum. Allah rahatlık versin deyip yan salona geçiyorum. Peygamber efendimiz ve cin aynı bahçede kalıyor. Tam uyuyabilecegim yer bakinirken demin geçtiğim kapıya bakıyorum cin arkamdan gelmiş. Korkuyorum ve bir şey yapmayacaksin dimi diyorum o benim tedirgin olduğumu görünce o daha çok korkuyor ve tam benim bu korkum esnasında heryerin ışıkları yanıp sönmeye başlıyor. Sonra cin hızlıca odadan bir şey alıyor ve bana diyor ki sakin korkma seni korkutmak istemedim kusuruma bakma diyor ve çıkıyor. Bende dönüp ışıklara diyorum ki tamam önemli bir şey değil sıkıntı yok vs o zaman ışıklar yanıp sonmeyi bırakıyor. O an anlıyorum ki koruma altındayım. Minderleri alıp plastik 3 lu koltuğa uzanıyorum. Tam uyuyacakken uyanıyorum. Rüya bitiyor.. lütfen detaylı bir yorum yaparmısınız. Bu kadar detaylı bir rüya hatırlamıyorum. Ve rüya ile ilgili hissettiklerim çok olumlu. Teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Rüyada Pire Görmek (imam nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Rüyan hakkında hayırlıdır. Dünyanı ahiret saadeti için tesis edeceğine ve bu sayede dünya saadetine de nail olacağına, mutluluğun en güzelini yakalayacak, güzel günler görecek hayırlı olaylar yaşayacaksın. Kaderlerine gereken özeni daha da gösterecek, Allah’ın elektriklerini layığıyla yerine getirecek ve mekke şehrine giderek görevini yapmaya nail olacağına delalet eder. Gördüğün cin ise yardımının dokunacağı birine işarettir. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
bu sabah namzından sonra güneş doğduktan sonra bu arkadaşımız saat8 de azıcık yatayım diyor. uyuyana kadar salâvat ile meşgul oluyor. ruyasında Allahrasulunun /s.a.v/ hasta olduğunu ve gizli bir şekilde başka bir hastaneye götürmeye çalışıyor. yabancı istihbarat servisleri vs vs peşinde. hastaneden çıkarıp bir uzay gemisine götürüyor kapılar açılır Peygamberi s.a.v. ve onu içeri alır ve birisi ona bin ve gemiyi çalıştır der ama o geminin nasıl çalıştığını bilmez .seslenen de gemiye biner ve gemiyi çalıştırır . gemide 4 adet koltuk var. ve bir masade 2 tane kalem. dışarıda ufukta bulutlar varken birden bulutların bir kısmı kaybolur ve gidecekleri menzil rota yıldız sistemleri /güneş sistemleri/ görünür. arkadan biri o taraf Irak tarafı der böylece uyanır

bu arkadaşım 2-3 sene evvel de yine düşmanla cenk edecek iken Onun s.a.v . sesini duyarak şöyle yap şöyle yap diye nasihat ettiğini düşmana nasıl dikkat edeceğini sesi ile nasihat ettiğini anlattı

Allah razı olsun baki selamlar


Tohat
Hayırlı günler. Peygamberimizin görülmüş olması rüyanın hayırlı olduğu anlamına gelir. Yapilan işte, hayatın konusunda doğru olanı yapmaya çalışılması gerektiğine, peygamberimizin örnek alınması ve Allah’ın hoşnut olacağı şekilde davranmak olarak tabir edilir.
Ikinci rüyada peygamber efendimizin söyledikleri ile doğru orantılı olabilir. Ne buyurmuş olabileceklerine bağlı olarak tabir edilir. Yakınınızdaki rüya tâbir eden hocalardan yardım alabilirsiniz. Allah doğrusunu bilendir.


rüyada peygamber efendimizin sesini duymak, rüyada peygamberimizin sesini duymak, rüyada hz Muhammedin sesini duymak

Bu kategoride yer alan Rüyada Pembe Orkide Görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Resulullahın sesini duymak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.