Anasayfa
8 Ağustos 2021, 21:51
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Kabus Görmek ve Anlamı

Rüyada Kabus Görmek ve Anlamı

Hoca
Kâbus

Şeytani rüyaların en uğursuzu, en çok korku ve dehşete düşürenidir. Çünkü rüya gören bir kimse sanki dağlardan da ağır bir şeyin göğsünün üzerinde oturduğunu, bundan dolayı nerdeyse Ölecek ya da boğulacak hale geldiğini ve bundan kaçıp kurtulamadığını zanneder. Hatta bu halde iken hiçbir şekilde hareket etme gücünü de bulamaz. Bundan da daha ağır olmak üzere bazen feryad etmek ya da yardım istemek gücünü de kendisinde bulamaz. Şüphesiz ki bu oldukça nefret edilen bir duygudur.
Denildiğine göre bu tür kûbûslar çoğunlukla şu iki kesim tarafından görülür:
Birinci kesim: Hayatta çok ağır sadmelere maruz kalmış olan kesimdir.
İkincisi İse; şu ya da bu şekilde beyin üzerinde etkisi olan birtakım hastalıklara sebep teşkil eden -bazı ilaçları almak gibi- rahatsızlıklara maruz kalan kimselerdir.
Pek çok psikoloji bilgini ve daha başkaları kâbus türü görülen şeytanî rüyaları yorumlama çabasını göstermiş ve bu hususta çok farklı görüşler ortaya atmışlardı.

1- Freudİst okula mensup olanların kanaatine göre kâbus türü rüyalar, baskı altına alınmış cinsel bir arzu ile İlgili içte meydana geen son derece şiddetli ve dehşet verici birtakım uyaranlar yoluyla ha-fekete geçmesi mümkün, mantıkî birtakım kavgaların İfadesidir.
Gerçek şu ki; kâbus türü rüyalarda cinsel unsurun bulunduğunu İspatlamak oldukça zordur. Diğer taraftan eğer cinsellik bunları harekete getiren sebep olsaydı, vakıada görülenden daha çok ortaya çıkması gerekirdi. Ayrıca tabiatı İtibariyle cinsel güdülere karşı rağbetsizlik özelliği taşıyan korku verici birtakım deneylerden sonra bu tür rüyaların ortaya çıkmasını gerektirecek herhangi bir sebep de bulunmazdı.
2- Bir başka görüşe göre kâbus türü rüyalar, birtakım korkutucu deneylerin ifadesidir. Karanlıktan, yüksek yerlerden düşmekten, yangın, zelzele, sel ve benzeri şeylerden korkmak gibi.
3- Üçüncü bir görüşe göre kâbus türü rüyalar, insan hayatındaki ilkel korkulara dair halin ifadesinden başka bir şey değildir.
4- Dördüncü bir görüş ise, bu tür rüyaların öfke ve kızgınlık kabilinden birtakım duyguların esaslarına bağlı olduğunu kabul etmektedir. Çünkü belirli şartlar bu tür duyguların uyanıkken bastırılmasını gerektirebilir. İşte bu duygular geceleyin patlak verir ve rüya gören kimsenin ölmek ve yok olmak gibi hallerle tehdit edildiği kâbus şekillerine dönüşür.

Tahmin ve mücerred zandan sözünü ettiğimiz görüşlerden hiç de geri kalmayan daha başka birtakım görüşler de vardır. [29] Fakat mü’min bir kimsenin naklî ya da deneysel bakımdan ilmî deliller üzerinde yükselmeyen bir bilgiyi Öğrenmek İçin vaktini boşa harcamaması gerekir.
Kabus türü rüyalar da Rasûlullah SallAllahu aleyhi vese//em’in: "Rüyalar üç türlüdür. Bunlardan birisi şeytanın Âdem oğlunu üzmesi için gösterdiği dehşetli rüyalardır" sözünün kapsamı dışına çıkmamaktadır. Aynı şekilde Cabir Radıyaiiahu anh’ın Müslim’in Sahih’inde sabit olan hadisinin çerçevesinin de dışına çıkmamaktadır. Buna göre Cabir şöyle demiştir: Bedevî bir arap Peygamber SaiiAllahu aleyhi vesellem’e gelerek: Ey Allah’ın Rasûlü, rüyamda sanki kafamın vurulduğunu ve önümde yuvarlanıp gittiğini, benim de arkasından hızlıca koştuğumu gördüm, dedi. Bunun üzerine Rasûlullah SatlAllahu aleyhi vesellem şöyle buyurdu: "Rüyanda şeytanın seninle oynamasını insanlara anlatma!"
Cabİr dedi ki: Peygamber SaiiAllahu aleyhi vese/fem’in daha sonra hutbe İrad ederken şunları söylediğini dinledim: "Sizden herhangi bir kimse, şeytanın rüyasında kendisiyle oynamasını başkalarına anlatmasın."
İnsan uyanıkken şeytan ona kötülükleri güzel göstererek ve vesveselerde bulunarak tuzaklar hazırladığı gibi, aynı şekilde uyurken de onu korkutmak ve üzmek maksadıyla kâbus türü şeytanî rüyalar ile de ona tuzaklar kurmak istemektedir. Şeytanın hile ve tuzakları zayıf olduğundan ötürü müslüman bir kimsenin kâbustan korkmaması özellikle de mekruh (hoşlanılmayan) şeytanî rüyalar ile İlgili şer’î âdabın gereğini yerine getirmesi halinde bunlardan çekinmeme-si gerekir. Bu durumdaki kişi böyle bir kâbusun ve şeytanın şerrinden Allah’a sığınır, üç defa soluna tükürür gibi yapar ve hiçbir kimseye bu rüyasını anlatmayarak bu âdaba riayet etmiş olur. Şeriat koyucu bu şekilde hareket edenlerin zarar görmeyeceğini vaadetmiş bulunuyor.[30]

[29] Bk. Babu’n-nevm ve Babu’l-Ahlam, 529-536

[30] Dr. Halid El-Anberi, Kur’ân Ve Sünnet Işığında Rüya Hakikati Ve Tabiri, Guraba Yayınları, İstanbul, 2003: 29-31.


Cevap: Rüyada Kâbus Görmek ve Anlamı

caferi
Rüyada Kabus görmek
Rüyada kabus görülmesi her insanın gizli düşmanının meydana çıkmasına ve onu mağlup edeceğine işarettir.
Düşmanlarınızı alt edeceğiniz anlamını taşır.
İş hayatında zarara uğrayacak, başarısız olacaksınız. Boğazınıza da dikkat edip, abur cubur yemezseniz iyi edersiniz.
Kabuslar normal rüya sayılmazlar ve yorumlanmazlar.
Rüyada yatağınızdan bir kabus görerek uyandığınızı görmek, iş hayatınızda yapmaya teşebbüs edeceğiniz bir işin çok kötü sonuçlanarak sizi oldukça zarara sokacağına işarettir. Kabus görmek, rakiplerinizin işinizi elinizden almaya çalıştıklarına ve bu yüzden temkinli olmanız gerektiğine delalet eder.
Rüyada kabus görmek; düşmanlarınızdan zarar göremeyeceğinize işarettir.

Okudunuz mu?  Rüyada Kader görmek (İmam Nablusi)

Cevap: Rüyada Kâbus Görmek ve Anlamı

hamdi huseyin
slm ben Hamdi. bir kabus gördüm o günde çok korkunç bir hikaye okudum.rüya görürken rüyada olduğumu anlıyordum.rüyada evdeydim yatağımdaydım bir kalkıp kapıda kırmızı renkli bir şeytanın gölgesini gördüm.kapıyı hemen gidip kilitledim kapı kırılmaya başladı bende pencereden kaçtım.koşup koşup benim okulumun yakınlarına gittim arkamdan bir şey beni koşturuyordu ben kendi kendime rüyadan uyanayım mı diye soruyordum ilk cevabım hayır oldu ben de koşmaya devam ettim.bu kadar heyecan hoşuma gitmişti tabi eğer yeter dedim uyanmak istiyorum dedim kalktım saat 9 ve tekrar yattım


arifselim
Selamun aleykum Hamid kardeşim. Bu rüyan seninde ifade ettiğin gibi etkisinde kaldığın bazı şeylerden dolayıdır. Genellikle bu tür rüyalar psikolojiktir başka şekilde tabir edilmezler. En doğrusunu Allah bilir.


fikret
– Rüyamda ağzımın içinde ve .dilimin üzerinde saç gibi tüyler uzuyor ve ben bunları elimle yolmaya çalışıyorum

– Çoğunlukla eşimin çok yakın tanıdıklarımla beni aldattığını görüyorum


arifselim
– Merhaba kardeşim. Dil insanın bir yardımcısı kimseye delalet eder. Bu sizin için olumsuz şekilde tabir edilir. Çevrenizde işinizi gören kimselerden olumsuzluklar görmeye yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.

– Merhaba. Bu rüya geçireceğiniz zorlu bir döneme işaret etmesine tabir edilir. Allah’ın izniyle daha sonra zor zamanlardan geçerek ferahlığa çıkmaya çalışacağına, şanssızlıklar yaşayıp uzun bir zaman boyunca kendisini toparlayamayacağına ve çok zor durumlar düşeceğine yorulur. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, rüya mıdır kabus mü bilmem , zil çalar kapıyı açmaya giderim kapıyı açmaya yakın halsizlik içinde yere çöker kapıyı yarım açarım, sonra yere yığılırım gözlerim açık bir hafif parlak mat bir küre yüzüme yaklaşır, küreye bakınca 10 a yakın görüntü hızlıca gözümden geçer ve yarım açık kapıya kafamla sürüklenip hızlıca çarparım. Bu sırada nefes alamıyor muşum gibi ses geliyormuş benden eşim uyandırdı. Şimdiden yorumunuz için teşekkür ederim


arifselim
Merhaba. Bu bir kabustur. Tabir edilmeyen rüyalardandır. Uyumadan önce ayetel kürsiyi okuyun ve öyle uyuyun Allah’ın izniyle bu tekrar etmeyecektir. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Bir kabus gördüm o gecenin sabahında arkadaşıma gidecektim rüyamda da o arkadaşımdaydim arkadaşimin evinde üst kata çıkmış uyuyordum sonra bir şey gelip üstüme çıktı bu sey ilk dayımın kılığındaydı sonra ben zorla kalktim ve o şey küçük bişey haline geldi küçük insan gibi bişeydi iste. Sonra benim pesimi birakmiyordu ben de bunu merdivenlerden asagi attim sonra hemen annemgilin yanina kostum kapiyi zorla kapattim ama o sey yine geldi yanima annemin yanina gittim konusamiyordum kendimi anlatmaya calistim anneme nolursun beni oku üfle dedim ama kekeliyordum kelimeler ağzımdan çıkmıyordu sonra anneme dedim sende bu seyi görüyor musun anne birakmiyor beni falan dedim evet görüyorum dedi yine kimin rüyasına bulaştın sen dedi. Sonra okudu üfledi annem okurken beni ben çok hizli nefes alip vermeye basladim sonra bagirmaya başladım ve sonra o sey kayboldu ben hala konusamiyordum daha sonra ise duzeldim bir hocaya gittik hoca okusun üflesin rüyami anlatiyim falan diyordum sonra hocanin yaninda biri bir suya bakip bulaniklasmis bu su falan dedi sonra hocaya döndüm anlatmak için annen okumuş üflemiş ben tekrar okumam diyip gecistirdi beni ve bir de yırtık bir 10 TL vardi elimde. Saatimin tik tak sesi kulağıma doldu o şekilde uyandım.
Daha önce de sürekli cinler ile ilgili rüyalar görüyordum.
Lütfen yorumlar misiniz?


arifselim
Selamun aleykum. Allah’ın izniyle endişelenecek bir durum yoktur. Size zarar vermek isteyen sizi çekemeyenlere karşı dürüstlük ve dua ile üstün gelmenize işarettir. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Betulll
Merhaba, bir arkadaşım rüyasında: kabus gördüğünü ve gördüğü kabustan benim onu, sevkatle uyandırdıgimi gormus. Tabir edebilir misiniz? İyi geceler..

Okudunuz mu?  Rüyada kıbleye ters namaz kılmak

arifselim
Merhaba. Bu rüya, arkadaşınıza fayda ve yardımınızın dokunacağına ve onun bundan memnun olacağına yorumlanır. En doğrusunu elbette biz değil ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda kırkayak gibi bir şey kasık bölgemden pantolonumun içine girmeye çalışıyor ben hiç bir şey yapamıyorum . Karşımda is yerimden arkadaşım var .iç sesle konuşuyorum nolur şunu al diyorum kahkalar atıyor bana bakarak alıyor gibi yapıyor elini uzatıyor sonra o şey pantolonumun içinden içine giriyor bir anda başka bir tane ağzıma giriyor ve ben aniden uyandim kalbim agzimdaydi.normalde dua okumadan yatma yastigimin altında da dua olur hep bu neydi bilmiyorum.


arifselim
Rüyada kırkayak görmek önemli rüyalardandır. Bu rüya sinsi planlar içinde olan fakat bunu büyük bir ustalıkla ört bas etmeyi başaran kimse ile tabir edilir. Bu rüya esasen rüya sahibinin çevresinde kendisine yakın gibi görünen kişilere dikkat etmesine ve onları iyi bir gözle incelemesine işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum
Ruyamda ablamin karnina kene yapismisti bende onu cımbızla
aldim sonra bende de vardi galiba bir eczane gibi bir yere gidip bunu soyluyorduk
Ruya da kene yapismasi ne yorumlanir


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyada görülen kene yapışması insanın etrafında bulunan ve dedikodusunu yapan gıybetini yapan birisine tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


brvnak
Mrba ben bugün kuran okuyup biraz yattım yatar yatmaz kabus gördüm ayağım iple bagliydi ipi zar zor kopardim bagiriyordum sesim cikmiyodu öyle hareketsz klmstm ondan sonra azrail glck caninmi alck sandm kapi yavaş yavaş acildi kimseyi gormdm ondn sonra hizli bir sekilde kapandi kulağıma biri kuran okuyodu sesi çok güzel di tam o sırada gözümü actm kapadm kndime gldm çok korktum simdide çok korkuyorm sürekli görüyorum 🙁


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüyandan endişelenme özel bir tabiri olmaz ama sürekli görüyorsan uyumadan önce 7 sefer ayetl kürsi oku ve öyle yat Allah’ın izniyle tekrar etmeyecektir.


deryakaya
Selam, arkadaşlar ben her gece üst üste zina isledigim rüya görüyorum ve rüyanin içinde bu zinayi islemekten vazgeciyorum ödüm kopuyo rüyad o günahi isledimmi diye ve rüyada rüya gördügümü görüp günahi islemedigime sevinip rahatliyorum.

Ben uzun süre önce zina isledim malesef ve tövbe ettim bidaha islemeyecegim diye ama böyle kötü rüyalar görüp korkuyorum uyandığımda sükür eduyorum resmen sadece rüyaymis islememisim diye

Selam arkadaşlar
Rüyamda zina islemeye kalkip hemen korkaral vazgeciyorum,rüyamda rüya oldugunu anlayip zinadan vazgecmis islememis olmamdan dolayi rahatliyorum lsüm kopuyo ben nabtm diorm nerdeyse zina isleyecektm ama islemedim iyiki rüyaymis diyorm. Rüyanin içinde rüya yani.
Cok görüyorm bu rüyayi.

Uzun süre önce zina isledim tövbe ettim ondan beri böyle rüys görmem cogaldi ne anlama geliyor acaba?

Ve ben arka arkaya eski sevgilimi görüyorum rüyamda aklimda olsada olmasada eskiden pek girmezdi iki haftadir her gün görüyorum onu ne anlama geliyor acaba,ayni kisiyi ard arda görmek?


arifselim
Selamun aleykum. Bu senin için haramdan kurtulmaya ve uzak durmaya yorumlanır. Bazende sık sık aynı rüyaları görmek bilinç altına yerleşen olaylardan dolayı olabilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Beş altı günden beri kabuslar görüyorum uyanıyorum sonra tekrar yatıp uyuduğumda tekrar kabuslar görüyorum kabuslar ım yüzünden uyuyamaz oldum bundan nasıl kurulabilirim acaba


arifselim
Aleykum selam. Bunlar geçicidir belkide etkilendiğin bazı şeylerden dolayı görüyor olabilirsin. Uyumadan önce abdest al ve 7 sefer ayetel kürsi oku Allah’ın izniyle tekrar etmeyecektir.


Kayıtsız Üye
Kocam kapıda gördüm üstüme geliyordu bende çığlık atmaya çalışıyordum kalbim çıkacaktı rüyada n uyanmak istiyorum diyorum ama içinde başka rüya çıkıyordu kapılar üstüme geliyordu


arifselim
Böyle bir rüya genellikle rüya sahibinin başarılarının ve mutluluğunun önüne engeller koymak isteyen bazı kıskanç kimselerin olduğuna yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda küçük bir kız çocuğu beni onca erkeğin arasından Kurtlar Yurdu erkekler şeytanlaşmış ve ben onlara şeytan duası okuyarak onlar uzaklaşır tarıyordum ve o çocuklar uzaklaştıkça çoğalıyordu daha fazla geliyor O kız çocuğu geldi melek gibi beni elimden tutup kurtardı onca şeytanlaşmış Erk yenildi

Okudunuz mu?  Evlilik İçin İstihareye Yatanlar

arifselim
Gördüğün bu rüyanın özetle yorumu şudur; Kim rüyasında şeytanı yendiğini görüyorsa bu o kişinin tüm sıkıntıları, kötülükleri, zorlukları yeneceğine işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben her gece birileri tarafindan eziyet ve iskence goruyorum Korkuyla panikle uyanip veya eşim tarafin dan uyandirilip dua etmmi soyluyor ben zaten rüyada veya uyaninca okuyom ama yinede isin içinden cikamiyorum birde o esnada godugum ve yasadigim olaylar bir kitap doldurur ama sabah 7.30ve 8den sonra ogeceye ait hicbirsey hatirlamiyorum bana yardımcı olursaniz size minnet duyarim Allah razı olsun


arifselim
Merhaba kardeşim. Gördüğün rüyaların içeriği nedir bilmiyorum ancak sana bazı tavsiyelerde bulunabiliriz. Temizliğe son derece dikkat etmeli ve yatağa girmeden önce namaz abdesti almalısın. Uyumadan önce 7 defa ayetel kürsi okuyarak uyu. Allah’ın izniyle tekrar görmeyeceksin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda cuma gusül abdestli alırken şeytanın benle uğraştığını suyu kapadigini yada taş yaptığını paranormal şekilde suyu içerken demirden bilyeler yaptığını gözükmeyen beni korkuttugunu gördüm ve uyandığımi sandım ama tekrar rüyadaydim ilk defa oluyor korkuyorum. Ruyam 1 saat sürdü


arifselim
Seni doğru yoldan ayırmak isteyen, bir mesele üzerinde anlaşmazlık içinde ve çatışma halinde olduğu bir kimse tarafından olumsuz sözler duyacağına yorumlanır. Bazende bir kimse tarafından tehdit edilmeye ve üzülmeye alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim 17yaşinda bir oglum var rüyasında beni yabanci biriyle evlilik yaptiği mi görmüş ve kötü bir dürümdaymişin dilenci durumun daymişim babasi onşari benden alıyormuş bu arada babasıyla ayrıyız oglum etkisinde kalmış bu arada sık sık kabus görüyor lütfen yardımcı olurmusunuz


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Bu tür rüyalar genellikle psikolojik açıdan yorumlanır. Kişinin etkisinde kaldığı olaylardan dolayı görmesi normaldir. Bu tür rüyaları görmemesi için onunla sürekli sorunlarını dinlemek ve rahatlamasını sağlamak gerekir.


Kayıtsız Üye
Daha yeni uyandim. Cigliklar içinde uyandim. Daralıyordum ve nefes alamayacak hale geldim. Kabus gördüm. Ruyamda öldugumu gördüm. Canim çok aciyordu. Hep bir yerlere kosturuyodum onume birileri cikip bir seyler diyodu. Sanki oldugumu hatirlatmak istiyorlardi. Bir erkek vardi acik mavi gozluydu galiba kacamiyacagimi mi ne ona benzer bir seyler diyodu. Yada beni bir yerlerle gondermeye calisiyodu. Yukari cik dedi. Orda dedi sanki ben oraya kostum bostu sonra gelip kimse orda yok dedi sanki guluyodu. Simdi uyanacagimi soyluyodm cunku rüyadayim biliyorum ne yaptiysam uyanadim sonra gercek olduguna inandim. Olecegimi hissediyordum ve oluyodum. Bir su gibi bir sey beni yukari kaldiriyodu ayni zmandada ayagimdan yukariya doğru bir sey disari cikiyormus gibi hissettim.sanki ruh bedenimden ayriliyormus gibi hissettim.suyun usutndeyim ama boguluyor ve can cekisiyor gibi hisetyim yukari doğru cikmaya devam ederken uyandim. Etraftaki renkler hep acik renkti. Beyaz ve acik mavi

Erkegin çok farkli bir bakisi vardi urkutucu ve çok ciddi ayni zamanda.. Sanki bir oyun oynaniliyordu şuan tam hatirlamiyom hepsini unuttum sanki


arifselim
Bu rüya ve benzerleri insana Allah tarafından gösterilen bir işaret olarak yorumlanabilir. İnsana hayattaki herşeyin istediği olmayabileceğine ve sabırla sebatla Allah’ın rızasını kazanmaya çalışması gerektiğine işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Meraba. Rüyamda kuzenim ve sınıfça arkadaşlarımla bir yatıya gidiyorduk. Yatı çok büyük ve manzaralıydı. Boğaz manzarası tam önmüzde duruyordu. Ben manzarayı izlerken kuzenim denize girmek istediğini söyledi. Denize girdikten sonra gülerken ayağından tutup dibe çekildi. İlk o zaman cinayet başladı. Yetkili kişiler geldi ve yapacak bişeylerinin olmadığını söyledi. Sonra arkadaşlarımın yanına gittim. Arkadaşlarımla oturduk. Kapı aralıktı. Kapnın aralığından siyah giyinmiş uzun boylu garip bişey bana baktı. Bağırmaya başladım. Arkadaşlarımda bağırmaya başladı. Sonra o şey kayboldu. Hergün biri kayboluyodu. Cesetleri veya kaybolduğuna dair şeyler söyleniyodu. Hava almak için yatın açık olan manzaralı kısmına gittim. Bu sefer ben girdim denize. Ayagımdan biri tutu dibe çekti ama bişey olup hızlı çekimde denizden çıkıp yata girdim. Korkuyla üstümü değişip arkadaşlarımın yanına gittim. Bütün sınıf korkuyla tir tir titriyodu. Bİ tane arkadaşım deli gibi o şeye küfürler yazıyodu. Onun yanına gidip kes şunu dedim. Sonra bişey duyuldu. Arkadaşım hemen yazdığı şeyleri yırtıp çöpe attı. Tanımadığım bir çocuğun yanına oturdum. Çocuğun siyah perçemleri vardı ve gözüne kadar geliyodu. Bi anda sarılınca bende ona sarıldım. Bu sefer aralık olan kapıdan 2 tane bir birine benzeyen açık yüzlü bir adam baktı. Elimize ne gelirse atmaya başladık. Kalemdi silgiydi her şeyi attık. Adamlar kapıyı açıp girdi. Bu şeyden kurtulmak istiyorsanız Kitabı ateşe koyun dedi. Adamın dediğini herkes deftere not etti. Kitabı aldım ve Ateşe koydum. Dışarıya baktığımda köy gibi bir yere gelmiştik. Herkes yattan indi. Toprağın üzerine oturduk. Sim siyah olan yatın görülmeyen kısmını gördüm. Bi anda gelen cesaretle ayağa kalkıp yata girdim. Alt kısma indim. Alt kısımda bir tane daha merdiven gözüktü. Sip siyahtı ve karanlıktı. Sonra bir tane genç kız yanında annesi ve 4 -5 yaşlarında çocuğu gördüm. Bende onlarla gitmeyi düşündüm. Alt katamı iniyosunuz dedim. Evet dedi kız. Neden diye sordum. Gülümsedi ve senin haberin bile olmayan bir yere gidiyoruz. Aslında o an o garip şeyin orda olduğunu anladım. Onlar ölmeye gidiyodu. Peki diyip başka bir odaya gittim. Sonra uyandım şimdiden yorum için teşekkürler

Okudunuz mu?  Rüyada Köşk görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Merhaba kardeşim. Bu tür rüyalardan kesinlikle bir mana veya işaret alınamaz. Bunlar tamamen kabus ve şeytani rüya hükmünde olan boş rüyalardır. Eğer sık sık bu şekilde rüyalar görülüyorsa o zaman uyumadan önce 7 sefer ayetel kürsi ile felak ve nas surelerini okumak çok faydalı olur Allah’ın izniyle.


Kayıtsız Üye
Ben dis hekimligi okuyorum ve kizim. Ruyamda bir yer acacagimi goruyorum insaati yapiliyor.insaat için gelen kum yuksekligi normal sonradan kum coookyuksek okuyor ven ben biran çok yukari cikip asagi iniyorum.Annem beni gorunce seviniyor. Etraftakiler beni gorunce sevinip teprik ediyor. Sonra hastnae gibi bir yerde oluyorum. Bir erkeklee ortak oldugumu saniyorum. Bizim bolumden sevmedigim bir kiz var.o kiz bana kendi kuzeniyle actigimi soyledi kuzeni bayan ve asosyal bir insan dedi bana. Uzak dursan sikinti cikmaz dedi bende bir an korktum. Kotu huyu varmis gibi hissettim. Dedim bu insanla hep heraber olacam ne yapacam ben.O sirada eski bir hocam vardi cagirdi bende kadinin odasina girecektim ama giderken çok korktum çok kotu seyler olacakti bagirmaya calistim.yanimdada biri vardi ama hiç yuzunu gormedim. O sirada hoca sinsi bir sekilde kapiyi kilitledi ama ben odaya girmedim hala hastanenin içindeydim bagirip uyanmaya calistim. Kendimi karanlik bir yerde buldum. Cooook yorgumdum bagirmaya caliaiyorum sesim cikmiyor. Duvarin yanindayim duvari yumruklamaya calisiyorum ama sanki hiç duvra vurmuyormusum gibi hissediyorum. Sonra gozumun onunden mavi ve sonra beyaz guclu bir isik çıktığını gördüm hala uyanmak için ugrasiyordum. Hwryer. Karanlikti sanki vucudum falanda siyahdi galiba .Korkarak kdndime geldim. Ruyayi yeni gördüm. Ayetel kursi okudum


arifselim
Allah muvaffak eylesin. Her ne kadar rüyanın içinde bazı sıkıntılar var gibi görünse de Allah’ın izniyle çok hayırlı ve güzel işaretleri vardır. Bu rüya mutluluk üstüne mutluluk yaşamak manasındadır. Önündeki engelleri aşacağına ve hedefine ulaşacağına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm ben rüyamda kabus gördüm bundan sonrada rüyamda uyandığmı ve kapıya doğru gittim ve bağırmaya çalıştım bağıramadım sonra gücümü toplayıp ben korkuyorum diye bağırdım ve sonra uyandım bu rüyamı tanımlarmısınız


arifselim
Aleykum selam. Sıkıntılı da olsa bazı insanlar zaman zaman bu tarz rüyalar görebilirler. Bu tür rüyalardan özel bir yorum çıkaramayız. Allah’a havale et ve hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ruyami kabus mu yoksa karanlık guclermi ne olduğunu tam bilemiyorum birilerinin bana zarar verdiğini görüyorum kasiliyorum genelde annemi görüyorum uyandığımi sanıyorum ama uyanmamisim ve annemi arıyorum kapıları tekmeliyorum Işığı yakmaya çalışıyorum birileri çekiyor ve son anda nasıl oluyorsa gerçekten utanıyorum ve kendimi bağırdım odada buluyorum yatagimda değil cenem ve kolarim ağrı içinde kalıyor lütfen yaşadığım olayların ne olduğunu bilen varsa yardımcı olsun


arifselim
Merhaba. Bu şekilde görülen rüyalara kabus rüyalar denir. Ama bu tür rüyaların çözümü Allah’ın izniyle vardır. Uyumadan önce 7 defa ayetel kürsi oku. Ayrıca felak ve nas surelerini de oku avuçlarına üfle ve vücuduna sür. Allah’ın izniyle rahat edeceksin.

Okudunuz mu?  Rüyada süpürdüğünü görmek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm hocam, rüya mı desem kabus mu bilemiyorum bu gece arkadaşımla geç saate kadar yazışıp normal bir şekilde uyudum. Uykumda bilgisayar oynuyordum ve odaya annem geliyordu. Umursamıyordum fakat bir süre sonra rahatsız oluyordum çünki hemen sağ tarafımda başımda dikiliyordu. Suratına bakıyordum gözleri tıpkı çok sevdiğim bir çizgi film karekteri gibi korkunç büyük ve göz alıcı bir sarıydı ve odayı süzüyordu, baktığı yerler de sarı oluyordu. Şok olmuş biçimde suratına bakarken birden bana bakıyordu ve üzerime geliyordu. Beni avuçlarıyla havaya kaldırıp evimizin koridoruna doğru getirdi. Anne bırak napıyorsun korkuyorum diye yavlarıp bağırıyordum. Canımı yakacağını hissedip suratına vuruyordum yere düşüyordu. Hemen evimizin mutfağına gidiyordum ablam yemek yapıyordu.

Korkuyla ona anlatırken annem geliyordu ben bağırıyordum yine fakat normal halindeydi ve gözleri şişmişti bir şey olmamış gibi sohbet ediyordu. Ona olanları anlattığımda şaşırarak hiçbirşey hatırlamadığını söyledi. Daha sonra evin aşağısına iniyordum farklı biyerdi kocaman bir yürüyüş parkı vardı. Parkta yürümeye başladım. Yanımda biri daha vardı fakat anımsayamıyorum. Daha sonra karşımızda korkunç görünümlü anneminki gibi sarı gözlü birini görüyorduk etrafı süzerken gözü bende takılıyordu ve üzerime gelmeye başlıyordu. Korkuyla kaçıyordum. Elime bir sopa alıp dibime kadar gelmesini bekledim. Beni elleriyle havaya kaldırdığında elimdeki sopayla tam boynuna doğru sertçe vurdum. Yere düştü tekrar beni gördüğü yere doğru gittim. Fakat heryerde onlardan vardı kaçamıyordum. Daha sonra çok yaşlı, zayıf ve kısa boylu bir nine görüyordum korkuyla kaçmaya çalışıyordu.

Ona sarıldım ve merak etme ninecim hiçbirşey olmayacak kurtaracağım seni. diyordum ve değişik biryere giriyorduk. Bir odaya giriyorduk ablamla ikimizin odasıydı. Annem de kapının yanındaydı, gözleri bayağı şişmiş, korkuyka bakıyordu bana. Annecim sakin ol diyip sarılıyordum, sakinleşip yatağa yatıyordu. Odamızda farklı olarak 3 tane giysi dolabı vardı. Anneme sen yatak odasına git kapıyı iyice kilitle ve dolaba girip iyice kapat sakın çıkma. diyordum. Nineyi de odamızdaki bir dolaba sokup buradan ne olursa olsun sakın çıkma ve sesini de çıkarma, ben yan tarafındaki dolapta olacağım korkma diyordum ve dolaba giriyordum. Daha sonra normal bir şekilde uyandım fakat korkudan kaskatı kesilmiştim.


arifselim
Aleykum selam. Aynen senin dediğin gibi bu kabus bir rüyadır. Bu tür rüyaların özel bir yorumu yoktur. İnsanın zaman zamanda olsa öyle korkutucu ve ürkütücü rüyaları görmesi normaldir. Eğer sık sık görülüyorsa uyumadan önce 7 defa ayetel kürsi okuyup uyu. Allah’ın izniyle tekrar etmeyecektir.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Rüyamda nişanlım evde yerde oturuyordu ve beni zorla kendine cekiyodu. Bedenen kendisi değildi kel çirkin görünüşlü biriydi. Onu itikleyip uzaklaştırırken rüyamdan korkuyla uyandım. Anlamı sizce nedir?


arifselim
Merhaba. Rüyayı gören kişinin girişmiş olduğu bir işten zararla çıkmasına, bazı konularda hayal kırıklığı yaşamasına işaret eder. Birini çirkin şekilde görmek maddi açıdan olumsuzluklara tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda yatiyordum ve haraker Edemiyorduk odadaki herşey sallaniyodu çok korkmustum cam açılıp kapandı ve yatağının başında kedi zipliyodu ve uyandım,,


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüyanın kabus olduğunun herhalde sende farkındasın. Yani bir yorumu var mı diye sorarsan bunların tabiri olmaz. Çünkü bu tür rüyalar şeytani rüyalar olup tabir edilmezler. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


……….
Rüyamda fakirdik sadece annemle ben okuldaydık arkadaşlarım dersteydi ben Onlardan yemek istiyordum ve alıyordum Anneme gidince başka zengin bir adamla yemek yiyordu beni Terk etmişti. Ve ben ağlayarak uyandım. Bu ne demek oluyor lütfen cevaplayınız.


arifselim
Bu rüya gören kişi için çalışkan ve başarılı olmasına rağmen zor günler geçirmesine, sorunlar yaşamasına ve bazı olaylardan dolayı üzüntüler yaşamasına tabir edilir. Allah’a havale ederek hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Yunus Bozkuş
SelamAleyküm
Ben kabus mu rüya mi ne olduğunu artık ayırt edemiyorum ama canımın çok yandigini artık onlarla baş edemeyecek bir hal aldı artık
Genelikle Rüyalarımda ölüm görürüm bunlar beni derinden üzen ve etkisinin devam ettiği rüyalar ama bazıları var ki en korkunclari onlar…
O esnada benim canımı yakmak için yanlızca bana burda olduklarını uyurken bile kurtulamayacagimi hissettiriyorlar ve bildiğim bütün o süreleri okuyorum onlarla ile mücadele ederken nas Felak tebbet İhlas ayetul kursi ve dahası yanlız bir şekilde kacabiliyirum onları çok kuvvetli bir sesten bu süreleri içeren bir kayıt bir görüntü ile uzaklaştıriyurum
Ve selam

Okudunuz mu?  Rüyada haber almak

Şem’a
Kabus veya Karabasan, hepimizin başına gelen kötü haldir ama korkulacak bir durum değildir.
İnsan uyku ile uyanıklık arasında ağırlaşır kan dolaımı aşırı derecede yavaşlar onun için zor anlar yaşanır ve kötü rüyalar görmeye başlar
SİZİN YAPMANIZ GEREKEN O SIRADA AZ KIMILDAMAKTIR kan harekete geçer ve uyanırsınız


Perihan
Merhaba ben rüya yada kabus içinde kabus gördüm öncelike bir bebek vardı böyle o bebek korkunç bir biçimdeydi yüzü falan bir anda biri kafası yarıldı dedi küçük kardeşimede bir git bak dedim kardeşim bir baktım uyuyor ben ona dokundum ve kardeşimin ne gördüğüne baktım kardeşim o bebeğin ağzı yüzü dağınık olduğunu böyle kanlı kanlı posterler yani dehşet bişi görüyordu ve ben de bunları gördüm kardeşimi uyanmasını söyledim bir baktım kardeşim nefes alamıyor çırpınıyor uyan uyannnn diyorum uyanmıyor daha sonra ben uyumaya başladım şeytani cinli minli şeyler gördüm uyansammı dedim yok uyanmayayım dedim ve kalkış o kalk ış ağladım annrmin yanına gittim bişe söyleyemedim put gibi bakındım annem bana sure okudu nazar çıktı çok kötü esnedi ben bana muska yapıldığını düşünüyorum kabus görürken ise boğuluyordum yani feci bir durumdu 2 de kalktım şu an saat 6 hala uyuyamadım her yatyığımda boğuluyor gibi oluyorum acaba kendime okutsammı bilmiyorum ne yapmam lazım eğer cevap yazarsanız mutlu olurum


arifselim
Merhaba. Bu tür rüyaların yorumlanacak bir şeyleri yoktur. Kabus rüyaları anlatmak bile doğru değildir. Bunlar hemen Allah’a havale edilmelidir ve hiç kimseye de anlatılmamalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
merhaba Allah kolaylık versin ya benim annem babam ayrı babamlarda okul vakti kalıyordum annemlerde ise karne tatili 11 yaşındayım ben annemlerdeyken her gece da ederim 5 golfoAllah ezen duası vb neyse rüyamda dua ediyordum sonra bişey kulama fısıldadı ses şuydu essüssese diye bir sesdi sonra hak hak hak diye sesler gedi vede birbaktımki yüzümün yarısını bir karton yiyorannem rüyamda duşdaydı bağıra bağıra sonra annem geldi söktü yüzümden sonra kendini suçladı çok bekledim falan dedi ve aniden uyuandım hala aklımda rica etsem nlamını söylermisiniz şimdi uyuyacağım zaten

ya ben 11 yaşındayım annem babam ayrı okul vakti babam la babannemle kalıyom neyse annaemlerdeyken geceleri çok dua ederim rüyamda dua ederken bişey sol kulama fısıldadı şöyle assüsüsüseah sonra sol kulağıma hah hak hak diye sesler geldi bir baktım yüzümün yarısını dün yaptığım oyuncak karto parçası robot yiyor annem rüyada duşdaydı geldi yüzümden kartonu aldı kartonun ağzı siyah ve beyaz oluyordu yani beni ısırıyordu annem kendini suçlamaya başladı ben çok bekledm falan diyordu aniden uyandım ve saat 5 di o vakiten sabaha kadar uyuamadım lütfen bu nedemek annemde 1 ay kalıyorum ve çok kabus görüyordum ve genelşkle 3 de falan kalkıyordum ve bidaha uyuyamıyordum ne demek bu


arifselim
Merhaba. Bu gördüğün rüyadan endişe edecek bir şey yoktur. Doğrusu zaten insanların çoğu korkacağı veya etkileneceği bir çok rüyalar görebilirler. Bunları asla önemseme ve kafana hiç takma. Uyumadan önce dualarını oku ve öyle uyu.


Kayıtsız Üye
Bu aralar sürekli kabuslar görüp uyaniyorum. İlk gördüğüm bı kaç gün öncesine dayalı. Ölen ablamı gördüm onun bir akrabası benimle nişanlımın arasını bozuyordu gözümün önünde ama ben hiç bişey yapamiyordum öylece kopup gidiyordu benden. Bu gece yine kabuslarla uyandım. Dünyanın sonuydu ve bir komşumuz yaratık şeklindeydi ve insanları yiyiyordu. Sıra benim ailemdeydi arada pencereden bana görünüp kayboluyordu her yerden sular gibi kan akıyordu her yer karanlıktı babam abim ve eniştem konuşmak için aşağı indiler ama onlarla kavga Edip yemin etti hepinizi yakıp yiyeceğim diye. Çok korktum babam ağlıyordu annem beni duymuyordu ablamın yanında gittim bak ölüyoruz dedim ama o da beni duymuyordu çok korktum lütfen bana yardımcı olun artık rahat uyku uyuyamıyorum


arifselim
Görülen rüyaların bir kısmının yorumu yoktur. Bu gördüğün kabus rüyalarda öyledir ve yorumu olmaz. Eğer sık sık bu şekilde rüyalar görüyorsan ve rahat etmek görmek istemiyorsan uyumadan önce 7 defa ayetel kürsi oku, dört bir yanına üfle ve uyu. Allah’ın izniyle tekrar etmeyecektir.

Okudunuz mu?  Rüyada boğazında birşey kaldığını görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda 3kızkardeş gördüm. Biri hep kötülük peşinde diğer ikiside hep kendini kolluyor ondan. En son kötü olan kardeş kız kardeşini yiyor ve koşarak anne ve babama yalvarıyorum nolur bakalım kardeşimi yiyor diye. ilk başta ben değilim rüyadaki ve gerçek hayatta 1ablam 1abim 1de erkekkardeşim var


arifselim
Rüyayı doğru yorumlayabilmek için kişinin durumuna bakılarak yorumlanırsa daha isabetli olabilir. Bu rüya başkasının sırtından geçinmeye çalışan birinin varlığı anlamındadır. Rahatına düşkün ve başkalarının sırtından geçinen kişi olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir dizinin içinde bir tane ölmüş kadın ruhu bir insanın vücuduna girmye çalışıyordu ama ben o diziden korkuyordum ve kadının gerçekten yaşayıp (yani dizi dışında gerçek hayatta böyle birinin olduğunu) ve bir insanın bedenine girmeye çalıştığını düşünüyordum ve korkuyordum sonra rüyamda bunu anneme söylediğimde bana "zaman zaman birşeylerden korkarız ama sonra geçer" dedi. Sonra ben de kitap okumaya gittim bir baktım annem markete gitmiş, ben de evde tek kalmaktan korkup yanına gitmek istedim ve bir anda kendimi Luna ve Harry’le yemeklerden buldum sonra uyandım, korkmuştum


arifselim
Böyle bir rüyayı maalesef tabir edemeyiz. Çünkü bu tür rüyalar kabus rüyalardır ve yorumları olmaz. Böyle şeytani rüyaları önemsememek ve hiç kimseye anlatmamak en doğrusudur. Ne görülürse görülsün daima Allah’tan hayrını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Almaz
Ben bir kaç defadir uykudan uyanmak istiyorum ama uyanamiyorum sanki uzerimde bir agirlik oluyor,gozlerimi acmak istiyorum acamiyorum,disardan acayip sesler falan duymaya başlıyorum ve vucudum titriyor, kendi vucudumu kontrol edemiyorum,sanki ruhum cikip gitmis, sonra yeniden bedenime yerlesmek istiyor,ama bu durum beni çok rahatsiz ediyor,sabaha karsi oluyor bu durum


arifselim
Çok nadir meydana gelmişse bunları önemseme. Ama sık sık tekrar ediyorsa uzman bir doktora başvurman gerekir. Genellikle bu tür durumlara kabus denir ve sürekli devam etmez.


Kayıtsız Üye
Rüyamda yan komşum tam bir seri katildi insan eti kesiyordu çöplerini bana attırmak istedi silahı vardi mecbur atmak zorunda kaldım ama polis yakaliycak diyede çok korktum sonra bir yere gittik eşimle çay icmeye hayvanlar kafeslerinı kırıp benim üstüme gelmeye başladı o kadar çok korktum ki nefes nefese bir uyandım sabah ezanı okunuyordu tekrar uykuya daldım ve yine acayip rüyalar gördüm bunun anlamı nedir


arifselim
Maalesef böyle rüyaları yorumlamıyoruz. Çünkü bunlar kabus kabul edilen ve bizim anladığımıza göre yorumu olmayan rüyalardandır. En doğrusu Allah’a havale ederek ona sığınmak olur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kabuslarım
Sürekli küçük yaşlardan beri kâbus görüyorum. Rüyamda karanlık ve beni izleyen kişilerin olduğunu hissediyorum. Hatta bazen vuruyorlar boğazımı sıkıyorlar rüyamda. Rüyada olduğumu anlıyorum dua okumaya çalışıyorum okuyamıyorum. Okurken beni sıkıyorlar. Uzun zamandan beri görmüyordum. Dün yine gördüm. Rüyamda odamdan çıkmaya çalışıyordum . Kalkmama izin vermiyorlardi. 2 kişiydiler hissediyordum ama göremiyordum. Kapı kilitli elimde el feneri vardı. Işık açıktı ama kapıya bile yaklasamadim.hatta o kadar bıktım ki elimdeki el fenerinı görememe rağmen onlara fırlattım. Uyandığımda sıkıntılı uyanıyorum çok yoruldum ve en önemlisi hepsini hatırlıyorum. Kaç sene önce annemin rüyamda asılıp yüzünü hatırlıyorum ve cogu ruyami. Annem yaşıyor böyle olayda yaşanmadı ama neden böyle şeyler görüyorum bilmiyorum. Umarım psikolojim bozulmamıştir.


arifselim
Bunların kabus ve sadece birer rüya olduğunun farkında olman güzel. Yapman gereken şey asla önemsememektir. Allah’ın izniyle bunların sana hiç bir zararı yoktur. Uyumadan önce 7 sefer ayetel kürsi, 3 felak ve 3 nas surelerini her tarafına üfle ve uyu. Allah’ın izniyle bundan sonra rahat edeceksin.


Kayıtsız Üye
Ben bir kadınım ve evliyim hocam eşimden başkasıyla tanımadığım bir adamla ilişkiye giriyorum. Ardından dolu yagiyo. Bunların öncesinde de okulda oluyorum ve karnede gebeyim yazıyor sınıfta kalıyorum o yüzden ve çok ağlıyorum . Eşimi görüyorum üstünde kırmızı bir tişört var saçları ıslak sonra orda bırakıp gidyrm ardından da ilk yazdığım rüyaları görüyorum

Okudunuz mu?  Rüyada Abdülkadir Geylani hazretlerini görmek

arifselim
Bu rüya bir kadın için yapacağı bir hata anlamındadır. Bu öyle bir hata olacak ki bedelini eninde sonunda ödeyecektir denilmiştir. Bunu bir ikaz gibi kabul edebilirsin. Ayrıca bu sonuçta sadece birer rüyadır ve gerçek anlamını sadece Allah bilir. Bundan dolayı sen Allah’tan hayırlısını dilemelisin.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,
Hocam dün gece içimde sitem vardı yaradana, bu yüzden ağlayarak uyudum.Kabus gördüm.Rüyamda kötü ruh gördüm ve bayandı.Oturduğum oda da bulunuyordu. İzin veriyorum kelimesini bana söylettiği için benim peşimdeydi.Bir daha izin veriyorum kelimesini söylemem için beni kandırmak istiyordu yani kullandığım şeyi bana uzatarak izin veriyorsan bunu kullanmak istiyorum diyordu.Ben bunu fark ettim için izin vermedim.Anne ve babamdan yardım istediğimde pencereden kaçıyordu bu yüzden içerideyken pencereyi açık bırakmam içinde beni korkutuyordu.Bu arada 28 yaşındayım,beni çocuk sanmayınız 🙂 Ben bunu fark ettim pencereyi kapattım.Annem ve babamla kötü ruhun cesedini yakaladık ve cesedi yakarsak tekrar gelemez diye karara vardık ve yaktık. Sonra kendi telefonumla kendi fotoğrafımı çektim.Belki kötü ruh arkamda olabilir diye bu yüzden çektim.Fotoğrafımda yüzüm yan bakiyordu ve atkamda bir şey yoktu. Daha sonra bu ruhu yendiğimi sevmediğim insanlar duymuştu.Evimden kovduğum birisi bunu duyup beni görmeye geldi ve beni övdü.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan senin psikolojik etkilenmelerini, ve gerçek hayatta var olan sıkıntı, korku ve endişelerinin varlığını simgeler. Seni çok etkilemiş olsa da bundan başka özel bir yorum yapamayız. Allah’a havale ederek hayırlısını dilemen yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda yuzumun sürekli farkli farkli yuzlere donustugunu gördüm sonra kendimi bir yerde buldum bulundugum yer fazla aydinlik bir yer degildi biraz ic sıkıcı bir yerdi sonrada o yerde birisi bana gelip dugunum olacagini soyluyor ama evlenecegim kisinin oglum oldugunu goruyorum, bu benim oglum oglumla nasıl evlenirim diye dusunurken bir kadin oglunla evleneceksin dedi korkuyla uyandim( rüyamda oglum olarak gördüğüm kisi gercek hayatakki ogluma hiç benzemiyor ve oglum henuz kucuk)


arifselim
Rüya sahibinin hayatında belli bir düzeninin olmadığına bazen mutluluk ve bazende üzüntülerin hakim olduğuna işaret eder. Sonu ferah, huzur ve bolluğun olacağı bir döneme ulaşacağına işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben mahsum yaklaşık 4. Yıl önce rüyamda cukur gibi bir yerde düğün vardı bende ordaydım ve içinde oldugumuz çukurun üzt tepesinde birisini gördüm ve nasıl oldu kendimi haftada buldum ve yanıma geldi ve bana bakıyordu insan sureti gibiydi ne konuşa biliyordum ne hereket edebiliyordum ne nefes ala biliyordum ve rüyada uyanamıyordum ve ben rüyadayken annem bir ses duyduğunu söyledi kardeşlerime bakmış Ve en son bana bakmış ve benim nefes sorlugu cektiğimi gördü bana nasıl dokundu bende rüyadan uyandım ve rüyamı anneme anlatım annem dediki kabus görmüşsün


arifselim
Evet annenin de dediği gibi kabus görmüşsün. Böyle rüyalar insanı çok fazla etkileyebilir ve hatta ömür boyu unutmayabilir ama yinede bunların bir rüya olarak yorumu yoktur. Allah’a havale etmek ve hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


irem yılmaz
iyi günler benim bir sorum olcaktı bana 1 gece karabasan geldi daha sonra aradan bir gün geçtii ve ben her gün kabus görmeye başladım her uyuduğumda ve kabuslarım şu şekilde ben korkuyorum uyumaya tvyi açıyorum daha sonra bir anda rüyada korktuğum bir kkuş var o dışardayken pencere açık değilken içeri giriyo korkuyorum daha sonra uyanıyorum kabusta gerçek uyandım sanıp kalkmaya çalışırken bir bakmışımki o kuş arkamda bu arada hala kabustayım okuş uçmaya başlıyor sarı bir muhabbet kuşu ondan korkuyorum daha sonra uyanıyorum her gece her uyuduğumda bu rüya ve kuş banaa daha çok yaklaşıyor neden oluyor bunlar artık uyumak istemiyorum saçma gelebilir ama sarı kuşta bişey varmış gibi korkuyorum kabusta


Tohat
Hayırlı günler. Yaşadığınız durum karabasana benzer rüyalardandır. Korku ve endişe taşıdığınız durumlardan ötürü rüyanıza yansımış olabilir. Bizi korkutan rüyalar genellikle şeytani rüyalar olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
okulun tuvaletine girdim. bir tanesi boştu. ama yerler pisti eskiden kalma montlar, külot, kıyafet asılıydı. çoğu yere düştü. ben tam üstümü indirip yapıcakken boyu tavana kadar arkası dönük bir çocuk hep önümdeymiş ve bana dönüp güldüğü an onu fark ettim. çığlık çığlığa çıktım. küfürler ediyorum falan. ağlaya ağlaya eve gittim. bir baktım o çocuk koltukta oturuyor. neden böyle bir şey yaptın çok korktum diye onu tokatlıyorum dövmeye çalışıyorum. ama çocuk birden eşyaları bükmeye başlıyor. hani bana bir şey yapamazsın mesajı veriyor. sonrada evdeki 2 kedimden 1 tanesinin içine giriyor. diğer kedim de çok huysuzlanıyo beni korumak istiyor gibi. kedi görünümündeyken bile beni sinirlendirecek laflar ediyor o kadar bıkkın ve çaresizim ki kedimi öldürmeyi düşünüyorum. kurtulmam imkansız gibi. neyseki kedimin içinden çıkıyor ve o çıkarken deprem olur gibi her yer sallanıyor. çıktığı böyle anlaşılıyor yani. en sonunda rüyamda ayetel kûrsi okudum ve uyandım.

Okudunuz mu?  Rüyada arkadaşının evinde kaldığını görmek

Tohat
Rüyanızda hissettiğiniz korku ve huzursuzluk gerçek hayatta aksi istikamette olacağına delalet eder. Hayatınızdaki tüm sıkıntıların, olumsuzlukların kuruyacak kadar etkisini kaybederek hayatınızdan uzaklaşacağı ve ferah bir yaşantı ile yolunuzu sürdüreceğinizi gösterir. en doğrusunu bilen bir tek Allahtır tabiki.


blablabaa
SELAMIN ALEYKÜM
Birkaç gündür rüyamda kabus görüyorum. Kendi çapımda yorumlamaya çalıştım internetten ama RABBİM bir şeyler anlatmaya çalışıyor belki de anlamıyorum diye sizlere danışmaya geldim. Normalde son 1 senedir neredeyse hiç kabus görmüyordum ama şu yakın zamanda çok arttı. Köpek tarihlerinden net emin değilim yalan olmasın birkaç gün oynayabilir.

Yaklaşık 1 buçuk hafta önce katil balina gördüm. İlk çok iyi anlaşıyoruz ama sonra agresifleşiyor ben de onu sus havuzu gibi bir şeye geri yolluyorum her tarafı da labirent şeklinde. Elimde de bıçak var ne olur ne olmaz diye.

Yaklaşık 5 gün önce rüyamda köpekler gördüm. Alman kurtları. Beni apartmanda kovalıyor ama bir şey yapamıyor bende merdivenleri koşuyorum yukarı doğru. Yukarı çıktıkça bırakıp gidiyorlar.

Yaklaşık 4 gün önce yine köpekleri gördüm. Önce bir sürü köpek havlama sesi duydum sonra kafamı kaldırdım dağ gibi yükseklik bir köpeği oradan aşağı attılar. Beyaz bir köpek ve cook yaralıydı diğerleri yaralamıştı. Diğer saldırgan sürünün sesleri geliyordu bende hemen evime dönüp balkonda onların gitmesini bekledim.

3 gün önce yeşil yılan gördüm. Beni kolumdan sokuyordu ama zehri etki etmiyordu. Bir süre sonra onu bıçakla iyice öldürüyordum.

Dünkünü ayrı yazdım dil kesilmesi başlığı altında. Dün en nefret ettiğim insanın dilini kesiyorduk.

Bugün az evvel (şu an saat gece 3.22) bir rüya gördüm. Rüyamda önce youtubedan video izliyorum ve timsah görüyorum. Bu timsahların hepsinde çin varmış meğer. Sonra evime bakıyorum birde ne göreyim odamda kocaaaaaman bir timsah. Hareketsiz odanın en uzak köşesinde duruyor. İçeri annem sokmuş önce ilk geldiğinde küçücükmüş girdiği yerin boyutuna göre büyüyormuş. Mutfakta küçücükmüş kertenkele gibi benim odamda kocaman olmuş. Anneme sürekli onu almasını onu öldürmeyi söylüyorum bir türlü zararlı olduğna inanmıyor. Sonra timsah benim peşimden geliyor odadan çıkıyor dişleri var ama minicik süt dışı gibi çok da zarar vermek istemiyor sanki ufaktan elimi ısırıyor ama gerçek bir ısırık gibi değil dişini kasır gibi. Anneme onun içinde çin oldunu geri göndermesini söylüyorum. Gerçekten gözüne bakınca çok az yeşil parıltı gördüm ve biri rüyamda bana dokundu bağırdım içinde var diye. Annemde sonunda inandı ama öyle uyandım…

Sözün özü ben kendimce internetten yorumlarken sadece bir düşmanın varlığını çözebildim lakin neredeyse hiç arkadaşım yok. Yani bu düşman insan mı yoksa şeytan/şeytani bir varlık mı bilmiyorum. Dualarınızı da esirgemeyin. ALLAH yorumlayacaklardan razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Görülen rüyaları bilen bir insana yorumlatmak daha isabetli olur ve eğer mümkünse yüz yüze yapacak birine yorumlatmak daha doğrudur. İlk gördüğün dört rüya kabus rüyalardır. Zaten kabus rüyalar tabir edilmez. Seni çok etkilemiş olsa da Allah’a havale etmen yeterlidir.

Timsah gördüğün rüyan ise gerçekte zalim, güçlü, art niyetli ve iki yüzlü bir kişinin varlığına işarettir. Bu kisiden sakınmak gerektiğine tabir edilir. İllaki bir yorumu olması da gerekmez. Bunun için rüyalara çok takılmak kesinlikle doğru değildir. Adı üstünde bunlar sadece birer rüyadır ve kesinlik ifade etmezler. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada saçının başkası tarafından kesildiğini görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba Ben devamlı kâbus görüyorum ve görmeye başlamadan önce üzerimde bir ağırlık veya tüm vücudumda ağır bir şey olduğunu ve elim kolum haraket etmediğini kalkmadığımı gözlerim açılmadığını hissediyorum. Görünmez gölge gibi hızlı yürüyen bir şey şimdi de gördüm onu hissediyorum ve hemen dua okuyorumaya başladım. Zaten her defasında öyle bir şey hissettiğim an hemen dua okuyorum bazen uyanıyorum bazen uyanamıyorum bugünkü kabus çok kötü ve korkunç oldu.
Önce dediğim gibi ağırlık hissettim elim kolum kilitlendi gölge bana doğru gelmeye başladı bende hemen dua ettim zar zor gözlerimi açtım yataktan kalktim ayaklarim uyuşmuş hiç bir şey hissetmiyordu yan odada abimin yanına geldim ona seslendim abi kabus görüyorum korkuyorum ayaklarım da uyuştu ben yanında uyuyum bana yardım et koltuğa kadar götürürmüsün diyorum duymuyordu kulağında kulaklık vardı yanına geldim uyan abi diye ayaklarından tuttum kulaklığı kulağından çekti ne oldu diye sordu bende olayı anlattım kucağında beni koltuğa kadar eşlik etti orda yattım sonra birden bir abimle cinsel ilişkiye girdik bittikten sonra ben tam hatırlamıyorum apartmana çıkmışım orda benim eski erkek arkadaşımla babası varmış onlara da anlattım gördüğüm kâbusu inanmadılar sonra nedense ikisi beni kolumdan tuttular bir eski depoya sokmaya çalıştılar ben bağırdım abi diye seslendim abim kapıyı açınca bıraktılar beni hemen koştum eve girdim kapıyı kilitledim benim yattığım odadan o gölge yine görünmeye başladı elinde parfüm sprey varmış odaya sıkıyordu abime dedim bak abi inanmıyorsun sen de görüyor musun benim gördüğümü dedim o da evet görüyorum dedi ben o görünmez gölgeye tekme attım ama hiç bir şey olmuyordu sonra kapı çaldı baktım eski erkek arkadaşım açmam git ne oldu dedim o da devamlı adımı seslenip aç kapıyı diye tutturdu gölge ben tarafa oda kokusunu sıkmaya başladı ben de kapıyı hızlıca açtım ve arkadaşım da eve girdi o girer girmez gölge kayboldu yerine uzun hicab giyen adama dönüştü sonra ben yine sesli dua okumaya başladım adam kaybolsun diye bir ses de bana eşlik etti okudu gözümü açtım gercek uyandım bu sefer bu nedir acaba lütfen geri bana dönermisiniz uyumaktan korkuyorum abimin yanında koltukta yatıyorum.


arifselim
Merhaba. Dediğin gibi bu gördüklerin kabus ve şeytani rüyalardır. Öncelikle bunların sana hiç bir zararının olmadığına inanmalısın. İnsanı tedirgin eden ve korkutan rüyaların özel bir yorumu olmaz. Bunun için yapman gereken şey, asla önemseme, kimseye anlatma ve uyumadan önce 7 defa ayetel kürsiyi okuyarak uyu. Allah’ın izniyle hepsi geçecektir ve çok rahat edeceksin.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm.
Hatırladığım kadarıyla anlatıyorum kabusumu.
Rüyamda garip olaylar oluyordu ve sanki artık geri dönülmesi imkansız olaylardı (kıyamet gibi) bu olaylar bir kadın yüzünden oluyordu kadın başörtülü beyaz tenli genç zayıf birisiydi. Biz bu sorunu çözmeye çalışıyorduk 3-4 kişiyle birlikte
Sorunu öğreniyoruz çözmek için yollar arıyoruz ama geç kalmışız öyle diyorlar tanımadığım 2 kişi. Gelişen olaylar da ilahi olaylar. Kadın cin mi bilmiyorum ama etrafı birbirine katan o. En son bir faydası olucak diye birisinden sıraya giriyoruz tülbent alıyoruz. En son ilkokuldan tanıdığım şuan hiç alakamızın olmadığı karşı cinsten arkadaşımı gördüm. Okulda gibi bir yerdeyiz kaçıcaz merdivenlerden inicez karşımıza bembeyaz tavuk çıkıyor arkadaşım umursamıyor ben diyorum onları bilmiyorsun çok fena gagalarlar diyorum harbi öyle oluyor üstümüzden atlıyor yara almadan iniyoruz merdivenlerden. Burada sabah ezanıyla uyandım zaten. Büyük bir korkuyla uyandım bir de


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyada aramaya çalıştığın çözüm gerçek hayatın için de geçerli bir durumdur. Geçmişte yaptığın hataları telafi etmek için çözüme kavuşturacak bazı yollara başvuracağına, bunun için epey uğraşman gerekse de elinde sonunda hatalarını düzeltmeyi başaracağına delalet etmektedir. Doğrusunu bilen bir tek Allah’tır.


kabus görmek, rüyada kabus görmek, kabus gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada savaş görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Kabus Görmek ve Anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.