Anasayfa
9 Ağustos 2021, 16:57
aile
Yönetici

Eşimizi ALLAH İçin Sevmek …

Eşimizi ALLAH İçin Sevmek …

feri

Eşimizi ALLAH Icin Sevmek ...

Hiç şüphesiz insanın tadabileceği en yüce en güzel duygu,ALLAH askıdır. Ancak bu yüce aşktan kaynaklanan ALLAH için sevebilme duygusuda büyük bir mutluluktur.

Güzel bir çiçeği,güzel bir manzarayı nefsi menfeati için sevenin alabileceği tad ve lezzet farklı,ALLAH’ın yarattığı güzel bir sanat eseri olarak görenin alabileceği tad ve lezzet çok daha farklıdır.Aynen bunun gibi eşini yalnızca nefsi arzuları için sevenin sevgisi farklı,onu ALLAH’ın kendisine bir emaneti,bir ikramı ve ALLAH yolunda yardımcısı olarak görenin sevgisi çok daha farklıdır…

Okudunuz mu?  Karı kocanın ayrı yatması

ALLAH’u Teala içinizden kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp,aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi O’nun varlığının belgelerindendir. (Rum 21) buyurarak eşler arasındaki sevginin ilahi bir lütuf ve bağış olduğuna dikkatimizi çeker.

Sevgili Peygamberimiz ise Tirmizi’nin rivayet ettiği bir hadiste ALLAH’u Teala; benim rızam uğrunda sevişenler için, peygamberlerin ve şehitlerin bile imrenecekleri derecede cennette nurdan makamlar vardır. buyuruyor demiştir. Yine bir başka hadiste ALLAH’u Teala’nın kıyamet gününde; Benim için sevişenler nerededir? Onları gölgemden başka gölge bulunmayan bir günde gölgelendireceğim buyuracağı ifade edilmektedir.

Okudunuz mu?  Evlenmeden gelinlik giymek uğursuzluk mu?

Sevgili Peygamberimiz (sav) Hz. Ayşe validemizi Üveyşe yani Ayşecik anlamına gelen sözcüklerle sever ve onu çağırırdı. Ve ona iltifat etmeyi hiç ihmal etmezdi. Nasılki kadın erkeğe bir emanet bir lütufsa,erkekte kadına bir emanet ve lütuftur. Her ikiside birbirinin kıymetini bilmelidirler. Zira insan için dünyada, salih ve saliha bir eşten daha değerli bir nimet ve ilahi lütuf olamaz. Eğer bunun böyle olduğunu daha iyi anlamak isterseniz, her yönüyle memnun olduğu ve çok sevdiği eşini kaybedenlere sormak yeterli olacaktır. Bir sorarsınız bin ah ışıtırsınız. Onun kendisine geri verilmesi için her şeyini vermeye ve feda etmeye hazır olduğunu görürsünüz. İşte gerçek öksüzlükte insanın eşini kaybetmesi olsa gerek….

Okudunuz mu?  Anne ve babanın yeni doğmuş olan çocuğa karşı dini görevleri nelerdir?

Birbirimizi ALLAH için sevelim ALLAH için bugzedelim.

ALLAH için sevmek, sevmeyi yücelten, güçlendiren ve sürekli kılan bir unsurdur.
Ey güzel ALLAH’im, sevdiklerimizi senin için sevdir,yerdiklerimizi senin için yerdir amiiin.


Cevap: EEsimizi ALLAH İçin Sevmek …

ömer kardeş
Birbirimizi ALLAH için sevelim ALLAH için bugzedelim.

ALLAH için sevmek, sevmeyi yücelten, güçlendiren ve sürekli kılan bir unsurdur.
Ey güzel ALLAH’im, sevdiklerimizi senin için sevdir,yerdiklerimizi senin için yerdir amiiin.

Okudunuz mu?  Evlilik içi cinsel şiddet!

Amin ecmain İnş. Allah razı olsun kardeşim


Yanıt: Eşimizi ALLAH İçin Sevmek …

feri
amin kardeşim sizdende……


Soru: Eşimizi ALLAH İçin Sevmek …

menzil_güller
Ey güzel ALLAH’im, sevdiklerimizi senin için sevdir,yerdiklerimizi senin için yerdir amiiin.
Aminn kardeşim

Allah razı olsun inş.

Okudunuz mu?  Gelin ve Damatlara Nasihatler

feri
senden de ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM


Gümüş Kuş
< Güzel bir çiçeği,güzel bir manzarayı nefsi menfeati için sevenin alabileceği tad ve lezzet farklı,ALLAH’ın yarattığı güzel bir sanat eseri olarak görenin alabileceği tad ve lezzet çok daha farklıdır.Aynen bunun gibi eşini yalnızca nefsi arzuları için sevenin sevgisi farklı,onu ALLAH’ın kendisine bir emaneti,bir ikramı ve ALLAH yolunda yardımcısı olarak görenin sevgisi çok daha farklıdır… >
Allah razı olsun kardeşim…

Okudunuz mu?  İslamda düğün nasıl olur

Kayıtsız Üye
Ben eşimi cook seviyorm ama bazı syleri başarmyrm çok uzlyrm


Kayıtsız Üye
Sevdir bize yarrap sevdikleri ni yerdir bize yarap yerdiklerini seni seveni sevdir amin


Allah rızası için eşini sevmek, eşini Allah için sevmek, eşini çok sevmek

Bu kategoride yer alan Evliliği kolaylaştırın! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimizi ALLAH İçin Sevmek … Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.