Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
sizden05
Abone

Namaz Kılmıyorum…Kuran Okuyorum…

Namaz Kılmıyorum…Kuran Okuyorum…

Hacı Engin
Ben namaz kılmıyorum(cumadan cumaya okul olmassa oda bazen kılmaya çalışıyorum ama sürekli değil sadece ikindi gibi ) hergün kuran-ıkerim okuyorum günahamı giriyorum acaba…


Cevap: Namaz Kılmıyorum…Kuran Okuyorum…

esin-ti
"Namaz Kilmiyorum Ama Kalbim Temiz!!!?”

".. O, sizi daha topraktan yarattigi zaman ve siz annelerinizin karinlarinda bulundugunuz sirada, sizi en iyi bilendir. Bunun için kendinizi temize cikarmayin. Cunku O, sakinani daha iyi bilir” (Necm: 32/32)

Okudunuz mu?  Zor günler geçiriyorum ailevi sorunlar var

Manevi yonden boslukta olan bir coklarin -masiyete ragmen- kendilerini temize cikarmak için diline doladigi bu cumle ; onlar adina gercekten buyuk bir kandirmacadir.

Oysa kalbin temiz olmasi Allah’a daha çok itaati gerektirir isyani degil! Bu yuzden Allah Rasulu SallAllahu Aleyhi Vesellem ve sahabesi geceleri bile namaz kiliyordu.. Oysa Rabbimiz, namaz kılmamızi mutlak olarak emretmis, yukarida gecen ayet ve hadislerde de goruldugu gibi namazsizligin kafir ve musriklerin vasiflarindan oldugu bildirilmistir.

Okudunuz mu?  Selam almamak kul hakkı mı?

Yaratanina değil de kendi zevk ve şehvetine uyan kimsenin kalbinin temiz olmasi mumkun degildir. Bu, seytanin onu kandirmadaki bir yontemidir. Gercekten kendi ve ailesinin menfaatini dusunen kisi ; kendini boylesi ucuz sozlerle kandirmakla degil, Rabbinin Kur’ an-i Kerim’de ona ne buyurdugunu ogrenmekle mesgul olur.

Okudunuz mu?  Tuvaletten sonra akıntı vesvesesi

Gozumuzun nuru namazla ihya olmaya , ailemizi, arkadaşlarımizi ve cevremizdekileri de ihya etmek uzere, tam bir ictenlikle karar vererek tevbeye sarilmaliyiz. Allah’in affindan yuzcevirenlerden baska kimsenin helak olmayacagi gercegi karsisinda inat etmek ve yine de namazdan gafletle gunleri gecirmek, insan için takdir edilen onurlu makama asla yarasmaz.

Okudunuz mu?  Bakara Suresi Son Ayet Tefsiri

Iyi gunumuzde Allah’a kosarsak, bizi imtihan ettigi zorlu gunlerimizde yardimini esirgemez. Bunca gerceklerden sonra yine de gunah ve masiyet içinde kalmaya devam etmek, ahiret gunu kor olarak hasredilmeye razı olmaktir..

"…Ve seytan, Allah’in affina guvendirerek sizi kandirmasin” (Lokman, 31/33).

"Bana ibadet etmekten buyuklenip yuz cevirenler, muhakkak ki, kuculmus olarak Cehenneme gireceklerdir” (Mumin, 40/60).

Okudunuz mu?  İlahi indirmek günah mı?

"Oyle bir gunden korkun ki, onda bütün insanlara sadece kazanmis olduklari seyler odenir. Ve onlar bu konuda hicbir haksizliga ugramazlar!..”

".. Biz onu kiyamet gunu kor olarak hasrederiz. O, "Rabbim! Beni niçin kor olarak hasrettin? Oysa ben, hakikaten gorur idim” der. (Allah) Buyurur ki: "Iste boyle. Cunku sana ayetlerimiz geldi; ama sen onlari unuttun. Bu gun de ayni sekilde sen unutuluyorsun!” (Ta ha, 20/124-126).

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken zorlanıyorum

…………………

Allahu Teala Zariyat Suresi 56. ayetin’de şöyle buyurmakta:"Ben, cinleri ve insanları yalnızca Bana ibadet etsinler diye yarattım." .

Yaradılış gayemiz Allah’a kullaktur , bunun bilincinde olmamız lazım.Namzlarını düzenli olarak kılmalısın kardeşim , yoksa çokkkkkkkkkkk pişman olursun:(


kuranokuyorum, iklab ornekleri

Bu kategoride yer alan Vücut kirleri abdeste mani midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz Kılmıyorum…Kuran Okuyorum… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.