Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:20
dualar
Yönetici

Dualar neden kabul olmaz?

Dualar neden kabul olmaz?

menzil_guller
Dualar neden kabul olmaz?
İbrahim bin Edhem bir gün Basra çarşısında gezerken halk başına toplandı ve Bana duâ edin icabet edeyim meâlindeki âyet-i celileyi sordular ve: Biz Allah’a dua ediyoruz. Fakat müstecap olmuyor. Acaba neden? diye yakındılar.
Dedi ki: Kalbiniz on şeyden ölmüştür:
1)
Allah’ı tanırsınız, ama hakkını edâ etmezsiniz.
2)
Allah’ın kitabını okursunuz, ama onunla amel etmezsiniz.
3)
İblis’in düşmanlığını iddia edersiniz, ama ona tâbi olursunuz.
4)
Resûlullah’ın sevgisini iddia edersiniz, ama onun izini ve sünnetini terk edersiniz.
5)
Cenneti istersiniz, ama onun için amel etmezsiniz.
6)
Cehennemden korkarsınız, ama günahlardan çekinmezsiniz.
7)
Ölümün hak olduğunu iddia edersiniz, ama onun için hazırlanmazsınız.
8 )
Başkalarının ayıpları ile meşgul olursunuz amma kendi ayıplarınızı terk etmezsiniz.
9)
Allah’ın verdiği rızkı yersiniz, ama Allah’a şükür etmezsiniz.
10)
Ölülerinizi gömersiniz, ama onlardan ibret almazsınız.

Okudunuz mu?  Dileğinin olması için okunacak dua

Cevap: Dualar neden kabul olmaz?

Ecrinim
Allah razı olsun kadeşim isabetli paylaşım olmuş


Yanıt: Dualar neden kabul olmaz?

menzil_guller
Rabbim senden de razı olsun ecrinimm kardeşim.:)


Dualar neden hemen kabul olmaz ?

Kayıtsız Üye
Esselamü aleyküm. Ben birçok hadis paylaştım bu konu hakkında ama yayınlanmamış (alıntı olduğu için sanırım). Onun için hocalardan bizzat rica ediyorum kardeşlerimize (hadisleri ile) dualarının neden hemen kabul olmadığını, neden geciktiğini açıklar mısınız ? Bu aralar çokça "dua ediyorum ama kabul olmuyor" diyen kardeşler görüyorum. Ve bazıları isyan, hatta sorgulama derecesine gelmiş. Kendileri adına çok üzüldüm açıkcası ve bir şeyler yapmak istedim ama yayınlanmadı.
Onları, siz hocalar aydınlatır mısınız, Allah (c.c) rızası için ?

Okudunuz mu?  Yaklaşan Kıtlık Ve Çaresi! (dua)

ACİLSERVİS
Açıklama yapıp açıklamanı ayet ve hadislerle destekleyebilirsin. Ama sadece hadis veya ayetler yazıp konu açılırsa onaylamayacağız.


MİSAFİR01
En iyisini Allah bilir..ama biz Kuranı kerimi anlamak istediğimiz gibi yada işimize geldiği gibi yorumladıkça doğruları bulamayacağız.Duaları neden Allah kabul etmez arkadaşımız emek harcamış saymış.İnsan niye dua eder ya bir ihtiyacı vardır dua eder ya ihtiyacı yoktur şükretmek için dua eder ya yakınlarından biri ihtiyac sahibidir onun için dua eder. vs yukarda madde madde yazılanları yapmassanız duanız kabul olmuyor demek Allahın işine karışmaktır.Dünyada milyarlarca insan doğup yaşayıp ölmektedir.ve bu yaşamaları boyunca hiç dua etmeyip hatta inançsız milyonlarca insanların tüm rızıkları önüne sürülmüş hatta daha inanç sahibi insanlara göre daha fazlasıda verildiği muhakkaktır.Allah her yarattığına aynı beyni vermiş ve bu beyni kullananların yapmış olduğu haram yada helal yönden hiç bir kazancının önüne engel koymamıştır.etrafınıza bakın dünyaca ünlü bir sporcu sizin 30 senede 100 de biri bile kazanamayacağınız bir parayı 3 senede kazanabilmektedir. şimdi bu gibi kazançlarını misli misli kazanan kişilerin yaşantılarına bakın lüks hayat o bar benim bu bar benim gezip tozup eğlenebilmektedirler.örnekleri çoğaltmak tabi mümkün.inançları olmayan bir çok ekonomik açıdan zengin ülkelerde verilen aynı beyinle ülke insanlarını refah içinde yaşatmakdırlar.ve bu kazançlarının önüne Allah CC sırf inançısız diye engel koymamaktadır.müslüman olmayan her kişiyi kafir yapan inacımıza sahip müslüman ülkelerin hali ortadayken.Allahın vermiş olduğu beyinle ilme fenne yönelen diğer ülkeler insanlığa hizmet verecek icatlar sunmaktadır.ama biz ne yapıyoruz burda 100 bin kere ya latif dersek gökten zenbille altın para indirileceğini sanan zavallı müslümanlarız. tabiki Ahlaklı inançlı Allahın sevdiği kullar olmada yarışmalıyız.ancak çalışmadan ilme fenne önem vermedende ölene kadar ibadetlerinizi eksiksiz yapsanızda dua etsenizde Allahın verdiği hüküm sadece dua ile değimeyecektir.Dünyaya zılm eden Amerika ve diğer güçlü ülkeler acaba bizden daha çok inançlımıydıda dünyaya meyfan okuyorlar.müslümanlara acı çektiriyorlar.

Okudunuz mu?  Duâdan sonra el fatiha demenin kısaca anlamı ne demektir?"

HayatZordur
SORUNUZ = Allah neden duaları kabul etmez?

CEVABIM = Allah hayır dualarını elbette kabul eder. Beddualar sahibine geri döner edilen kişiye de haksız yere edildiyse bir şey olmaz diye biliyorum

Hayırlı günler…


Alettin ve
Allah’ dan isteğin ( iş, para, eş, ev, sağlık, huzur, güç, samimiyet, ihlas, iyi geçinmek gibi) şeyleri Allah kitabıyla sana veriyor, sen ise o kitabın hükümlerinin ayaklar altında ezilmesine göz yumup tekrar Allah’ dan dua ile istiyorsun!

Okudunuz mu?  Kenzül Arş Duası

VAllahi Allah çok sabırlıymış.

Sistem zulüm ve küfür sistemi. Sen hakkın gelmesi için malını, canını, mevkini, evlatlarını, işini, memuriyetini ortaya koyma.

Sonra da " Ya Rab karıştırma şimdi sen oraları! Bana şunu şunu ver, ben gideyim" de.

Haydi lan uyanık!

Okudunuz mu?  Nihat Hatipoğlu' Nun Programinda Yayinlanan Dualar

Her şey dua ile kazanılacaksa peygamber niye o çileyi çekmiş?

Biz kesinlikle o geçmiş ümmetlerin çektiklerini çekeceğiz.

Sadece hakk’ı getirmek için, hakk için çekilen çile Allah katında imtihandır.

Sen tasavvufçulardan uyduruk bir din anlayışı öğrenmişsin, sürünmeyi, horlanmayı, sömrülmeyi, kepazeliği Allah seni sevdiği için veriyor zannediyorsun.

Okudunuz mu?  Çok Önemli Bir Fereç ve Mahreç Kapısı: Dua

Hayır!

Allah kulları için dünyayı ve ahireti cennet etmek istiyor.

Lakin işi bozgunculuktan götürenler hinlik yapıyor. Dua ile ihtiyaçlarını götürmek isteyenler de bozguncularla karşıkarşıya gelip rahatını bozmak istemiyor.

Ondan dolayı duayı din yerine koyuyor.

insaf edin.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm. ettiğimiz dualar kabul olmuyorsa ne düşünmeliyiz? Allah’ın ettiğimiz duaları kabul etme zorunluluğu elbette yok. Bu dünyadan cennet hayatı olmasını da beklemiyorum ama cehennem gibi bir hayat yaşıyorum. imtihanlarım çok ağır geliyor. kaldırılması için dua ediyorum değişmiyor. öbür dünya için kabul ediliyorsa yani derler ya bu dünyada kabul olmuyorsa öbür dünyada Allah güzellikler vetir diye. o zaman bu dünyada niye yaşıyoruz. dinden çıkmak üzereyim. ya da intihar edicem . içinde bulunduğum dar durumdan Allah’tan başka kimse kurtaramazken dualarım karşılık bulmuyor.

Okudunuz mu?  Vesveseden Kurtuluş Duası

Omer Faruk
Hz. Ali diyor ki: "Ben Allah’ın varlığını her duamı kabul etmemesinden biliyorum"

Sevgili kardeşim,

Dinden çıkman yalnızca sana zarar verir Allah’a hiçbir zararın olmaz. Zaten müslümanlar duayı yanlış anladığı için bu çelişki ve bunalıma düşüyorlar. Dua fiilen, bedenen yapılan duadır. En acizi ve en zayıfı ise dil ile yapılan biçimidir. Bugünün müslümanları bu beleşçilikle Allah’ın yanında olduğu gibi insanların yanında da üstün olmayı düşünüyorlar.

Oysa Allah’ın peygamberinin kafası kırılmış, aç kalmış, yokluk yaşamış, savaşta yenmiş yenilmiş. Eğer dua ile herşey olacak olsaydı Rasulullah (A.S) bu kadar çileyi niye çekti, niye bu kadar önlem aldı, mücadele etti.

Okudunuz mu?  Abdest duaları Arapça Türkçe

Öncelikle hayatına bir çeki düzen ver yapabileceğin bütün şeyleri yaptın mı dön ona bak. Gücün yeten herşeyi yaptı isen mutlaka Allah sana sünnetullah gereği çıkış kapısı ve başarıyı gösterecektir. Allah kafirlere bile bu konuda lütfunu esirgemezken senden niye esirgesin ki….

Hedeflerin için çalışmayan bir bedene sahipsen, sözlerindeki dua seni hiçbir yere taşımaz. Seni tanımıyorum, ne hedefin var bunlar için ne kadar çalışıyorsun bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var hedefi olana tabiattaki herşey yardım eder, kafir bile olsa!

Selametle kal kardeşim…


Kayıtsız Üye
psikolojik sorunlarım var ve çocukluktan beridir hep kusma öğürme yaşıyorum. hayatım tam anlamıyla zehir. vücudumda hastalıklar çıkıyor, sınır krizleri geçiriyorum, gece dişlerimi sıkıyorum vücudum rahatlamıyor. Allah’a karşı borcumu namaz kılmayı yerine getirmeye çalışıyorum( yani kılıyorum ama kabul olup olmadığını bilemem) sürekli Allah’ı anıyorum. Zikirlerimi yapıyorum ve Kuran okuyorum. sürekli doktorlardayım şifa için. ben gerekliliğini yaptığımı düşünüyorum. çok yoruldum artık. elbette çabalıyorum. çabalamadan dua edip ‘Ay niye olmadı’ diyecek biri değilim. elimden geleni yapıp ısrarla dua ettiğim olmadığı halde buraya yazdım. bir 5-6 senenin sonucunda yazdım buraya. yeni bir olay değil yani.

Okudunuz mu?  Nasuh tövbesi ne demektir? NasıL yapıLır..

kendimi bildim bileli strese bağlı mide bulantısı yaşıyorum. çocukluktan beri sürekli bir yere gitmeden stres yaşıyorum. ve sürekli mide bulantısı , kusma öğürme yaşıyorum. yaşım büyüdüğü için stresim de arttığı için mide problemlerim oldu. stresle baş edemiyorum. her şey olacağına varır derler ama ben kendi kendimi hasta ediyorum. doktor doktor gezdim, hoca hoca da. okutturduk, kendim de namazlarımı düzenli kılmaya çalışıyorum. Düzenli Kuran okumaya çalışıyorum. Zemzem, zeytinyağı, çörek otu yağı, kuru üzüm… Her şeyi denedim. Etmediğim dua, zikir kalmadı. Allah’ın yardımı ne zaman gelir? Beni neden sevmiyor anlamıyorum. Genç bir bayanım ve hiç yüzüm gülmedi. Kendim de takıntılı olabilirim ama geçiremiyorum.

Bu kategoride yer alan Migren ağrısı için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dualar neden kabul olmaz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.