Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Şafi mezhebinde yatsı namazı

Şafi mezhebinde yatsı namazı

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm hocam ben şafiiyim şafiilere göre akşam ezanından 1 saat 10.dk sonra yatsı namazı kılınabiliyomuş imam şafide böyle demiş doğrumudur


Şafide yatsı namazı vakti

Yetim
Şafii mezhebine göre akşam namazı vakti ve süresi

Takvim ve saat olmadığı dönemlerde güneşe bakarak namaz vakitleri takip edilmiştir. Takvim çıktıktan sonra artık ona göre namaz vakitleri belirlendi.
Doğuda bazı kesimler, uzmanlar tarafından namaz vakitlerini takvimlerde belirlendiği halde, şafii mezhebine mal ederek yatsı namazı vaktinin güneşin batışından sonra bir(1) saat on(10) dakika olduğunu iddia ediyorlardı.
BU yanlış bir görüştü, vaz geçildi hamdolsun ama hala birileri namazı erken kılmak için aynı şeyi bahane ediyor bu yanlıştır amel etmeyin.

Okudunuz mu?  Evlendikten sonra şükür namazı

Şafi Mezhebinde Yatsı Namazı

Kayıtsız Üye
Selâmun aleykum hocam.Şafi mezhebine mensup birinin yatsı namazında kılınması gereken sünnetin farz namazından önce 2 ve farz namazından sonra da 2 rekaat namaz kılması gerekiyor diye biliyorum.Bu konuda herhangi bir yanlışlık var mı acaba?


Yorum: Şafi mezhebinde yatsı namazı

arifselim
Aleykum selam kardeşim.Yatsı namazının farzından önce iki rekat gayri müekked sünnet kılınır. Yatsı namazının farzından sonra da iki rekat kılmak müekked sünnettir.

Okudunuz mu?  Farz ve nafile namazda fatiha dan sonra istediğimiz kadar zammı sure okuyabilirmiyiz

Kayıtsız Üye
Yaz aylarında yatsı namazının vakti, Şafii mezhebinde 30 dk erken başlıyor. Hanefî olan birisi Şafii imama uyduğunda yatsı namazı sahih olur mu. Saygılar.


arifselim
Eski alimlerimiz vakit tespit edilme durumu bugün kadar kolay tespit edilemediği için ihtilaf etmişlerdir. Ancak artık günümüzde öyle bir ihtilaf söz konusu değildir. Şafii içinde hanefi içinde bütün mezhepler içinde bütün vakitler aynıdır.

Okudunuz mu?  Tavaf namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınmalıdır?

şafilerde yatsı namazı vakti, safilerde yatsi namazı vakti, şafilerde yatsı namazı

Bu kategoride yer alan Namazın bireye ve topluma sağladığı faydalar nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi mezhebinde yatsı namazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.