Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:37
dualar
Yönetici

Çıban, Sivilce Ve Bunların Benzerine Karşı Okunacak Dualar

Çıban, Sivilce Ve Bunların Benzerine Karşı Okunacak Dualar

Hoca
Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in zevcelerinden birinden rivayet edildiğine göre, o şöyle demiştir: Parmağımda bir sivilce çıkmış olduğu bir zamanda Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem bana geldi. (Parmağımdan şikâyetimi dinleyince, bana) dedi ki: "Sende zerire (bir nevi kamış kırpıntısı) var mı?" Sonra onu sivilcenin üzerine koydu ve bana, şöyle söyle dedi:

Okudunuz mu?  Cenaze Defnedildikten Sonra Okunacak Dua

"Allâhümme musağğıre’i-kebîri ve mükebbire’s-sağîri. Sağğir mâ bî." (Ey büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allah’ım! Bende olanı küçült) Sonra (sivilcem) sönüp gitti, "

Zerire: Hindistan’dan tıb için getirilen bir nevi kamışın kırpıntısıdır.


Cevap: Çıban, Sivilce Ve Bunların Benzerine Karşı Okunacak Dualar

Ecrinim
Allah c.c. razı olsun hocam..

Okudunuz mu?  İnsanı koruyan dualar nelerdir?

Yanıt: Çıban, Sivilce Ve Bunların Benzerine Karşı Okunacak Dualar

DZALBAY
Allah CC razı olsun…İnşaAllah siğile de iyi geliyordur…


Cevap: Çıban, Sivilce Ve Bunların Benzerine Karşı Okunacak Dualar

melle
Çıban ve Sivilceler İçin

Çıban, Sivilce Ve Bunların Benzerine Karşı Okunacak Dualar

"Allâhümme musağğıre´i-kebîri ve mükebbire´s-sağîri. Sağğir mâ bî"

"Ey büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allah’ım! Bende olanı küçült"

Okudunuz mu?  Toplantı sonrası hangi dua okunmalı

Kaynak: Kasr-ı Arifan Dergisi, Temmuz 2011


islamyolu
musağğıre´i-kebîri buradaki i harfi nereden çıktı onu anlayamadım..

Musağğıra’l-Kebîri diye okunması lazım o rası

Böyle Dualar varsa çok iyi olur işlerimize yarar. Doktorun iyileştiremedigi Bir siğili ben Dua okuyarak 2 günde yok ettim.


Kayıtsız Üye
çok güzel bir dua inş dualarım kabul olunur

Okudunuz mu?  Yatarken okunacak sûreler hangileridir?

Kayıtsız Üye
Çok şükür ben gece ağrıdan duramadım bu duayı okudum. Apse sabah patlamıştı. Allah razı olsun.


Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

< 350- Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in zevcelerinden birinden rivayet edildiğine göre, o şöyle demiştir: Parmağımda bir sivilce çıkmış olduğu bir zamanda Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem bana geldi. (Parmağımdan şikâyetimi dinleyince, bana) dedi ki: "Sende zerire (bir nevi kamış kırpıntısı) var mı?" Sonra onu sivilcenin üzerine koydu ve bana, şöyle söyle dedi:
"Allâhümme musağğıre’i-kebîri ve mükebbire’s-sağîri. Sağğir mâ bî." (Ey büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allah’ım! Bende olanı küçült) Sonra (sivilcem) sönüp gitti, "[44] >

Bu hadis zayıftır. Sağlık meselesinde böyle zayıf hadislere dayanarak hareket etmek can emniyetini tehlikeye düşürür. İslama göre uygun değildir. Sivilce ya da çıban çok daha tehlikeli hastalıkların habercisi olabilir. Ergenlikte çıkan sivilceler dışında ciltte beliren çıban ve sivilceler cilt kanseri, karaciğerin doğru çalışmaması gibi işaretler içerir.

Okudunuz mu?  Rüknü Yemani İle Hacerül-Esved Arasındaki Dua

Lütfen hekime başvurunuz daha sonra dua edersiniz. Önce tedbir sonra tevekkül. Bu zayıf hadisi de dua olarak bu hastalıklara tavsiye etmeyiniz vebaldir. Allah’a emanet olunuz, Cumanız mübarek olsun.


Kayıtsız Üye
Gerçekten canı gönülden söylüyorum yaşayanlardan biri olarak 3 gündür ağrıdan kıvrandım dün gece bu duayı tekrarlayarak uyudum sabah uyandığımda çıban patlamıştı Allah’a şükürler olsun

Okudunuz mu?  Herkesi Amin demeye davet ediyorum....

çıban için okunacak dua, zerire, çıban duası

Bu kategoride yer alan Seyyidül İstiğfar Duası (arapça Türkçe Latince Okunuşu ve Sevabı) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çıban, Sivilce Ve Bunların Benzerine Karşı Okunacak Dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.