Anasayfa
29 Kasım 2021, 1:43
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Kıyamet Görmek (imam nablusi)

Rüyada Kıyamet Görmek (imam nablusi)

İsrâ
KIYAMET

Rüyada kıyamet günün görmek, gören kimseyi kasdettiği çirkin şeylerden korkutmaya ve onu günahtan sakındırmaya yorumlanır.

Kıyamet, mazlumun zalimden intikam almasına işarettir. Rüyada yalnızca kendisi üzerine kıyamet koptuğunu gören kimse ölür.

Haşir yerini görmek, şerefli bir kadına veya çok faydalı ve şerefli bir adama yorumlanır. Sura üfürülmesi, salih kimselerin kurtulmasına işarettir.

Bir kimse rüyada bir şehirde veya bir köyde kıyamet koptuğunu veya güneşin batıdan doğduğunu ya da kıyamet alametlerinden birinin çıktığını, hatta sevap ve azabın ayırt edileceği bir yere gittiğini görse, bu rüya, hayırlı amelde bulunan kimsenin yaptığı hayırlı amellerine sevinmesi için müjde ve bu amellerini daha da artması için teşviktir. Günah işlemiş veya işleme arzusunda bulunan kimseye tövbe etmesi için korkutmaktır.

Bir kimsenin kıyamet görmesi kan dökülmek ve halk arasında fitne, ihtilal, harp, kavga ve çirkin şeylerin meydana gelmesi gibi kıyamet alametlerinden olan bir şeyin zuhur etmesine yorumlanır.

Bir kimse, rüyada kabirlerin yarılıp açıldığını ve ölülerin kabirlerinden çıktığını görse, o yerde adaletin yaygın olduğuna işarettir.

Bir kimse kendisinin hesaba çekildiğini, amellerin teraziye konulduğunu ve sevaplarının günahlarına ağır geldiğini görse, o kimsenin çokça ibadet ve taat yaptığına ve kendisi için Allah (C.C.) katında çokça sevap ve mükafat bulunduğuna yorumlanır. Eğer günahları, sevabına galip gelirse o kimse din ve itikatça eksiktir.

Okudunuz mu?  Rüyada Kireç görmek (İmam Nablusi)

Bir kimse terazinin elinde olduğunu görse, o kimsenin doğru yolda olduğuna işarettir. kendisine bir meleğin bir kitap verdiğini ve ona "amel defterini oku" dediğini görse, o kimsenin hak ve doğru yolda bulunduğuna ve dosdoğru bir dinde olduğuna yorumlanır.


Yorum: Rüyada Kıyamet Görmek (imam nablusi)

arifselim
< eşim ben ve buyuk kizim ile odada oturuyoruz(gunduz)
birden oyle bir yuksek ses cikiyorki,ben birden kalkim mutfagin kapisini acip disari bakiyorum,ve gokyuzunde ufuk gibi biyer kirmizi pembe arasi renk olmus,ve bulutlar yere inmis,hizla donuyorlar,cok siddetli yagmur ve ruzgar var,,,kapiyi kapatim,esime diyorumki,kiyamet kopuyo diyorum ve başlıyorum sesli bir sekilde kelime-i sehadet getirmeye esimde benle beraber sessizce kelime-i sehadet getirip eve ufluyor,,,
bu ruyam gunlerdir aklimda ve çok merak ediyorum,,bulamadim biturlu anlamaini,,siz yorumlarmisiniz??
simdiden ALLAH RAZI OLSUN,,, >

Bu şekilde görülen rüyaların en makbul olan yorumu, gören kimse için ahireti hatırlatmasına ve rabbine karşı olan vazifelerini yerine getirmesi gerektiğine alamet edilir. En doğrusu ise daima Allah’tan hayırlısını dilemektir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kıyamet

Aydınn
Rüyamda kıyametin yaklaştıgını gördum ve günahlarim aklıma geldi sonra çok korktum daha sonra tövbe etmeye baßladım ama sonra aklıma kıyamwt gunü tòvbelerin kabul olmayacağı aklıma geldi ve sanki tövbelerim kabul olmuyormusum hissini kapıldm bunlar olurken korkudan tir tir tiyriyodum bunn anlamı nedir yardmcı olursaniz sevinirim

Okudunuz mu?  Rüyada Kumbara görmek (İmam Nablusi)

Selamınaleyküm arkadaşlar dun gece rüyamda kıyametin yaklaştığını gördüm ve sonra günahlarım aklıma geldi ve çok korktuğumu hatırlıyorum sonra tövbe ettim ama kıyamet gununde tövbelerin kabul olmdyacagı aklıma geldi ve çok korktum ruyamn yarısını hatırlamıyorum bu ruyann anlamı nedir yardımcı olabilirmisiniz …


Yorum: Rüyada Kıyamet Görmek (imam nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Esasen bu tür rüyaların yorumlanmasına bile gerek yoktur çünkü anlamları çok açıktır. Sana helal ve haram, ibadetlerine ve ahiretini hatırlatmasına dair en açık bir uyarı gibi kabul edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda annem ben ve ablam evımızdeyken ben camdan dıdarı bakıyorum dısarıda caddenın her yerı boceklerle dolmus ve sureklı her bocek üreme yapıyofu 3 4 tane ardından fareler gelıyodu ama kocaman olanlardan ama evımıze gıren bısey yoktu ve ben annemlere kıyamet kopuyo dıyodum


arifselim
Bu rüyanın en makbul olan anlamı, zor ve karmaşık meselelerin sürekli devam etmesi anlamındadır. Uğraşıp kurtulmak istediği olayların tam bitti derken başkasının meydana gelmesi anlamındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben rüyamda kıyamet alametlerinin gerçekleştiğini görüyorum etrafta birileri vardı ama hatırlamıyorum kim olduklarını karanlıktı biraz ondan sonra sonuncusuda gerçekleşecek diyorum çok korkuyorum günahlarımdan dua ediyorum ibadetlerimi yapayım diyorum nedir bunun anlamı merak içindeyim şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada Kur'an-ı Kerim görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Böyle bir rüyayı tabir etmeye gerek yoktur. Çünkü anlamı çok açıktır. Gören kimseye ahiretini ve vereceği hesabını düşünmesi ve tedbir alması gerektiğine dair bir uyarı gibi kabul edilebilir. Bu şekilde bir ders çıkarabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm öncelikle rüyam da insanlar bana kıyamet kopacak diyor ben de korkuyorum bilgisayarda kıyamet kopacak yazıyor ve çok korkuyorum kıyamet kopacak diyor herkez ben de korkuyorum bunun açıklaması nedir hocam.


arifselim
Aleykum selam. Bunun anlamı açıktır ve berraktır. Kıyamet haberi almak insana ahireti ve ölümden sonrasını hatırlatmalıdır. İnsana günahlardan uzaklaşmasına ve ibadetlerini yerine getirmesi gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda peygamberefendimiz sav bizi Bi yere götürecek araba bekliyor benim işlerim oluyor işlerimi halledip Gidiyorım ama sonradan atın üzerindeyim bekliyoruz gideceğmiz yeri ama efendimizi savi hiç görmüyoruz at üstünde ben biriyle konuşuyorum dini Bi sohbet yapıyoruz o sırada kahverengi çantamın kulpları yok benimde elimde beyaz kulplar var beyaz kulpları çantaya takıyorum yakıştığını yakışmadığını önemseyip sonra güzel oldu filan diyorum.

eyse biz efendimiz sav dediği yere gidiyoruz 5 6 kişiyiz bizim evin salonu gibi Bi yer ortada sehba var ama bize Efendimiz sav demiş ki sehbayı Tavaf eder gibi sürekli dönün kıyamet mutlaka kopacak ben söyleyince size kopacak siz dömeye devam edin. Bende hüngür hüngür ağlıyorum aklıma kıyamet sahneleri geliyor diyorum ki hep kötü amellerim oldu iyiliklerim az onların yanında filan diye ağlıyorum baya.

Okudunuz mu?  Rüyada Kızıl Dut görmek (İmam Nablusi)

Aklıma Bi yandan da kıyametin kopacağını birazsan biz biliyoruz diğer hiç kimse bilmiyor diye geçiyor onlar ansızın yakalanacak filan diyorum. Sonra deniyor ki bize kıyamet hemen şimdi kopmayacak bu alıştırmaydı ama kopacak deniyor.


arifselim
Aslında böyle rüyaları yorumlamaya gerek yoktur çünkü manası çok açıktır çok berraktır. Kendine göre bakarak bir ders çıkarabilirsin. Allah’ın razı olacağı amellere daha çok yapışmak ve peygamber aleyhisselamın sünnetine uymak gerektiğine işaret olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda birçok insanın da bulunduğu bir konferanstan çıkmıştım, içeride edindiğim Kanadalı bir arkadaş dışarı çıkmamıştı, ben de beni bekleyen ağabeyimin yanına gittim, birlikte eve doğru yola koyulmuştuk. Genişçe bir yol üzerinde gidiyorduk, gündüz vakti, araba bile yok sadece tek tük insan var. Birden bire durdu, ben de neden durduğunu anlamak için onun baktığı yöne baktım, az ileride yolun ortası alev almıştı. Hemen beni tutarak aksi yöne doğru koşmaya başladı, biraz sonra yine durdu, orası da alev almıştı. Sonra baktık her yer yavaş yavaş aynı olmaya başlıyordu. Bunlar havadan mı düşüyor acaba diye düşündüm. Sonra bir şekilde kaçmaya başladığımızı hatırlıyorum. Bitkin bir halde tenha ve sakin bir yere geçebilmişim, arabaların geçtiği tünellere benziyordu, yanı başıma baktığımda ağabeyimi görememiştim. Biraz daha ilerlediğimde tünelin girişinde bir kilise ve onun önünde de Katolik cüppesi giymiş yaşlıca bir papaz vardı, bana ne olduğunu soruyordu, hiçbir şeyden haberi yok gibiydi. Adımı sordu, söyledim, sonra neden bilmiyorum tekrar kaçmaya başladım. Vakit gece olmuştu. Evimize varabildiğimde diğer ağabeyim vardı içeride, girdiğimde daha önce görmediğim teknolojik aletlerle karşılaştım, balkona çıkıp baktığımdaysa bilim kurgu filmindeymişim gibi bir şehir görmüştüm. Ay her zamankinden daha büyük görünüyordu, gökyüzünde süsmüş gibi asılı duran devasa kar taneleri vardı.

Okudunuz mu?  Rüyada Lahmacun görmek (İmam Nablusi)

Bunu nasıl yorumlayabiliriz?


arifselim
Bu şekilde ateşleri görmek iyi değildir. O bölgede yaşayan halk ile tabir edilir. Allah’a isyan edilen ve topluca günahların işlendiği bir memleketi işaret olarak yorumlanır. Diğer ayrıntılardan özel bir yorum yapamıyoruz. Allah’tan hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


serce
rüyamda kiyamet kopuyor ve herkesin uzerinde farkli renkli ince uzun palto gibi onu acik ama benim uzerimde ki renk siyahti guclu bir ses ilk önce siyah giyimliler gelsin diyordu ve siyah giyimliler bende dahil sanki bir miknatis ceker gibi ama guclu sekil bizi havaya doğru aynı dugrultuya cekiyordu çok korkuyordum rüyamda gercektede çok korktum yorumunuzumerakediyorum simdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Kıskançlık görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Başınıza gelebilecek bir musibetin ardından büyük bir ders çıkartarak bir daha kolay kolay yanlış yapmama konusunda özenli ve dikkatli olacağınıza delalet eder. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
Sa rüyamda annemlerin evindeyiz gece annemle arka odada yatıyoruz oğlum salonda yatıyor sesler duyuyorum camdan dışarı bakıyorum gökyüzünde yaldızlı havai fişeğe tam benzemese de onu andıran kısa kısa çizgilerle patlamalar görüyorum salona geçiyorum çok uzaktaki görünen denizin kısa dalgalarla tsunami şeklinde geldiğini görüyorum rüzgar da var fırtına gibi dışarı çıkıyorum yerlerde çökmeler olmuş toprak yer yer kaymış gibi bir kaç insan var çeşme başında bidonlarına su doldurmak için gelmişler eve geri gidiyorum oğlumun eşyalarını alıyorum ananame gidelim evler yıkılacak diyorum ki aslında dışarıdaki gördüğüm yer ananemin mahallesi eve girdiğim yer annemin mahallesi annem burası daha güvenli gitmeyelim diyor hayır gidelim diyorum oğluma bir şey olur kaçmalıyız diyorum çok korkunçtu ve oğlum yanımda yatıyor o kıpırdayınca uyandım çok korkunçtu yorumlarmısınız tşkler uyandım uyuyamıyorum


arifselim
Aleykum selam. Bu tür rüyalar insana bir uyarı, hatırlatma ve kendini toparlaması için nasihat niteliğindedir. Günahlardan tövbeye, ahiretini ve hesap gününü düşünerek hazırlıkta bulunmak gerektiğine tabir edilir. Elbette en uygun cevabı kendi nefsinden sorarak bulabilirsin. Allah’tan hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada köprü görmek

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ,ben geçen günlerde rüya gördüm kıyamet kopuyordu ama hissiyat olurya o şekilde sonra çok korkuyordum sonra kıyamet süresini okumaya başladım ve kıyamet kopmuyordu rahatlıyordum. Aslıma bakarsanız ben bazı zamanlar süreler görüyorum rüyamda bazende uyanınca ayeti söyleyerek uyanıyorum ,mesela geçen zamanlarda sadakAllahülazım deyip uyandım ondan öncesinde de yasinden rabbivecaleni minel mukramiyn deyip uyanmıştım. Ben böyle rüyalar gördükten sonra süreleri mi acaba okumam gerekiyor , Rabbim her şeyin hayırlısını versin. Okuduğunuz için teşekkürler

Yanlış yazmışım kusura bakmayın lütfen . Süreler demişim ya o kurandan sureler olarak görüyorum rüyamda. Dediğim bazı zamanlar yada sabah uyanırken bir surenin ayetinden okuyarak uyanıyorum. Bu kıyamet suresini okuduğum rüyadan önce bir gün sadakAllahülazım diyip uyanmıştım . teşekkür ederim şimdiden Allah’a emanet olun


Tohat
Ve aleyküm selam rüyalarında gördüğün sure ve ayet okumaların hayra tekabül eder. Senin kalbinin temizliğine, edeceğin duaların kabul olma ihtimaline, her türlü muradına erişeceğine delalettir. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır.


18-Unexpected
Selamın Aleyküm. Rüyamda annemin evindeyim ve annemin evi de o kadar hijyenik bir ev değil (Gerçekte de bu böyle). Neyse, bir Cuma sabahı kalkıyoruz yine annemle ve evde başka birileri de var, yanılmıyorsam kardeşim, teyzem falan da var. Ayrıca başka bir odada eski sevdiğim Aleyna adlı kız kalıyor, kaldığı oda ise dağınık aynı gerçekteki gibi. Sonra, ona zarar gelicek diye hafif korkuyorum. Sanırım onu kaldırıyorum ama o tekrar yatıyor, emin değilim. Neyse, sonra aklıma bir ayet geliyor, hani var ya kıyamet gününde herkes sağa sola kaçışacak ama hiçbir yer onları kurtaramayacak tarzı bir ayet, işte o aklımda yankılanıyor. Kıyamet saatine de 2 saat kalmış, o 2 saat kaldığını da sanki vahiy inermiş gibi aklımda yankılandıydı. Telefonumu açıyorum ve bugünün gününe bakıyorum ve Cuma. Sonra ise kendime şöyle diyorum, bugün Cuma, o zaman kıyamet günü doğrudur diyorum ve cehenneme gideceğiz diye bir şeyler söylüyorum. Sonra yanlış hatırlamıyorsam bunu annemlerde söylüyor falan. Ondan sonra hiçbir şey yapılamıyor tabi kıyamet günü o günmüş ne yapacaksın ki, biz de sadece evde bekliyoruz, evde geziniyorduk. Eski sevdiğim hala uyuyordu o dağınık odada ama gerçekte odada avize tavanda duruyorken rüyamda o avize yere düşmüştü ve eski sevdiğim kız da sanki secdeye varmış gibi uyuyordu, dizlerini karnına çekmiş bir şekilde. Rüyanın devamı var mı hatırlamıyorum hatta bitmiş bile olabilir rüya şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Kil görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Hayırlı bir rüyadır. İstikbalini ve mazini elekten geçirip süzmem gereken bazı durumların olabilir. Örneğin odanın karılık olmadı kafa karışıklığına işaret olur. Kafa karışıklığına yol açan nedenleri göz önüne alarak bunlardan kurtulmaya çalışmalısın. Öte yandan istikbalin için hedeflediklerin zamanı geldiğinde gerçekleşecek. Hangi alana, yöne yöneldiysen kendini sürekli geliştirip eksik olan yönlerini tamamlamaya, ilgili olduğun alanda en iyilerden olmaya çalışman gerektiğine delalettir. Bazı alimlere göre bu rüya dini açıdan değerlendirilir ki sürekli hatırda tutulacak olan ahiret hayatına göre yaşantının sürdürülmesi gerektiği yönündedir. Allah doğrusunu bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Korkak görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm dün gece rüyamda koca bir şehirdeydim şehrin arkasında ormanlar vardı ve yanıyordu her yer öyle bir yangın idi ki ne ödün ateşi nede başka bir şey sonra şehrin içinde gün ağarmaya yakın ilerde sağ tarafımda büyük bir cami vardı camide alevler içinde yanıyordu bir tane imam bana doğru bismillahirrahmanirrahim dedi ve yürümeye başladı ezan okumaya başladı imamın bastığı asfalt yanıyordu ama öyle ateş değil başka bir şey cami yanıyordu her yer ve imam ezanı okumaya devam ederek bana doğru geliyordu kendini kurtarabilen kurtarsın dedi imam birde sonra uyandım yorumlar mısınız


Tohat
Ve aleyküm selam. Bazı olumsuzlukların ardından işlerin yoluna girerek şansın yaver gideceğine, bazılarına liderlik yapacak konuma gelebileceğine, aile kurmaya, sözlerin tutulması, işlerin doğru ve garanti olmadı adına istişare ederek hareket edebileceğine işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  Rüyada Kabuk görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyamda kıyamet kopuyordu. İnsanlar işaretleniyordu ağız içi siyah olanlar cehennem halkı beyaz olanlar cennet halkıymış gibiydi. Benim ağzımın içi beyazdı. Bazı ölüler diriliyordu. Başka bir tarafta da üst üste yılğılmış birsürü ölü vardı. Pencereden dışarı bakıyordum. Bulutların arasında kırmızı ay görüyordum. Kıyamet koptuğunu anlıyordum. Yorumlarsanız sevinirim.


Tohat
Hayırlı günler. Hayatınla ilgili bazı kaygılar taşıyor olabilir ve bunun yansıması olabilir. Olanlar veya olmasını istediğin ya da olmasını istemediğin konuları düşünmen kaygılanmana neden olabilir. Maneviyatını düşünerek hareket etmeye çalışman, haramdan uzak durman da buna dahil kabul edilir. Bir diğer görüşe göre ise kendini cennet ehli olarak görmüş olman dünyadaki nimetlerin, kısmetin, şansın, açılarak her şeyin yoluna girmesine bağlanır. Olumsuzlukların geride kalması ve içini ferahlatacak günler yaşamana delalet eder. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada kıyamet görmek, rüyada kıyameti görmek, rüyada kıyamet kopması

Bu kategoride yer alan Rüyada Kumaş görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Kıyamet Görmek (imam nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.