Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:42
Hadisler
Yönetici

Kına Ile Saç Ve Sakal Boyanabilir Mi?

Kına Ile Saç Ve Sakal Boyanabilir Mi?

mumsema
KINA İLE SAÇ VE SAKAL BOYANABİLİR Mİ?
4983- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Yahudi ve Hıristiyanlar saç ve sakallarını boyamazlar siz onlara muhalefet ederek onlara uymayın (Ve saçınızı ve sakalınızı kına ile boyayın.) (Ebû Davud, Tereccül: 17; İbn Mâce, Libas: 32)
4984- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Yahudi ve Hıristiyanlar saçlarını ve sakallarını boyamazlar siz onlara muhalefet ederek kına ile boyayınız. (Ebû Davud, Tereccül: 17; İbn Mâce, Libas: 32)
4985- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Yahudi ve Hıristiyanlar saç ve sakallarını boyamışlar siz onlara uymayın. (Ebû Davud, Tereccül: 17; İbn Mâce, Libas: 32)
4986- İbn Ömer (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Saç ve sakalınız ağardığında kına ile boyayınız böylelikle Yahudilere benzemeyiniz. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)
4987- Zübeyr (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Ağaran saçlarınızı kına ile boyayarak değiştiriniz ve böylelikle Yahudilere benzemeyiniz. (Müsned: 1341)

Okudunuz mu?  Belaya Uğrayanı Gördüğünüzde Okumanız gereken Dua

Yorum: Kına Ile Saç Ve Sakal Boyanabilir Mi?

ATİE
dinimizde saç sakal boyamak caiz görülmüştür fakat siyah renge boyanması yasaklanmıştır kınayada boyamak doğru olur ama neticede katkısız boya kullanılmalıdır

Bu kategoride yer alan Rukye (dua İle Tedavi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kına Ile Saç Ve Sakal Boyanabilir Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.