Anasayfa
2 Temmuz 2023, 1:48
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Ateş Görmek (imam nablusi)

Rüyada Ateş Görmek (imam nablusi)

İsrâ
ATEŞ

Rüyada dumansız ateş gören, büyük insanlara yakın olur. Bağlı işleri açılır. Işık saçan alev görmek her bakımdan hayırlıdır. Ateşte bir şey pişirdiğini gören güzel sohbetlerde bulunur ve iyi haberler alır. Ateş ve duman gören hediye alır. Ateşle bir yerini yakan malının zekatını vermelidir. Ateş yiyen haksız kazançta bulunur, yetim malı yer. Ateşe bakmak, bir haberden dolayı üzülmeye yorulur. Ateşin mahsulü yakması, yanan ürünün fiyatının piyasada yükseleceğine, Boş tencere altında ateş görmek, yakınlardan zarar görmeye, Ateşin gökten indiğini görmek, orada bir fenalığın meydana gelmesine, Evden ateş çıktığını görmek, kuvvet ve başarıya, Dağ başında ateş yakmak, uzaktan evine döneceğine, Bir ateşin söndüğünü görmek, evden birinin öleceğine, Bir ateşin su veya yağmurla söndüğünü görmek, mahrumiyete, Sönen ateşin tekrar yandığını görmek, hırsızlığa, Başından ateş çıktığını görmek ise tehlikeli bir hastalığa işarettir.

Rüyada görülen ateşte alevin olmaması düşmanlık ve davaya, eğer alev varsa hastalık yüzünden zorluk çekmeye delalet eder. Yerden göğe doğru ateş çıktığını ve semaya doğru yükseldiğini görmek, o yer halkının isyan ederek birbirlerine kötülük etmelerine işarettir. Ateşin bir yerden başka bir yere yayıldığını ve fakat hiçbir zarar vermediğini gören fayda görür ve fakirse zengin olur.

Rüyasında halk üzerine ateş atıldığını gören, halk tarafından düşman gözüyle görülür. Bir tüccar dükkanının yandığını ve eşyalarının kül olduğunu görse, malını çok pahalı satıp halkı aldattığına işarettir. Evinde yangın çıktığını görenin zorbalar tarafından malı yağma edilir. Ateşin elbisesini yaktığını görenin akrabaları ve yakınları ile arası açılır veya zarara uğrar.

Okudunuz mu?  Rüyada Aramak (imam nablusi)

Evinde ateşin söndüğünü gören fakirleşir. Bir parça ateşi yatağında veya karyolasında söndürdüğünü gören hasta ise iyileşir, sıkıntıda ise kurtulur.


Cevap: Rüya Tabiri: Rüyada Ateş Görmek (imam nablusi)

Şema
rüyada ateş görmek,
rüyada dumansız ateş görmek

RÜYADA ATEŞ:
Ateşinizin çıktığını görmek, hayattın asıl güzellikleri varken sizin gereksiz işlerle uğraştığınız anlamına gelir. Kendinize biraz çeki düzen verip daha verimli olmaya çalışın. Başından ateş çıkması,önemli bir hastalık geçirmeye, evden ateş çıkması ise, işte başarı; ateşin sönmesi, evden yaşlı birinin vefatına; evin yanması hakkedilmeyen bir zenginliğe; ateş içinde olmak, önemli birilerini korkutmaya; ateş söndürmek, iyiliğe; sobada veya ocakta ateş görmek rüyayı gören evli ise hamileliğine; ateşte et pişirmek dedikoduya; ateşte tencere kaynatmak, işlerin yolunda gitmesine işarettir.


Ruyada sirtinda yanik izleri gormek

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum Allah’in rahmeti uzerinize olsun.Ruyada sirtimda,göğsümün ust kisimlarinda yaniklar vardı.Annemi cagiriyorum merhem surmesi için ama pek memnun kalmiyorum surmesinden bu sefer merhemi ben göğsümün ust taraflarina sürüyorum daha sonra kardesime sirtima merhem surermisin diyorum biraz kizariklik vardi sacede çok hafifde bir aci ama merhem surunce acim geciyor.Affiniza siginiyorum on gun önce gördüğüm ruyamida anlatma istiyorum o rüyada yuzumde cizik seklinde yaralar vardi kan yoktu ben o kesik izlerine merhem suruyordum.Emeginiz için simdiden çok teşekkür ederim

Selamunaleykum ben rüyada sirtimin neredeyse tamaminda birde göğsümün ust tarafinda hafif kırmızı yanik izleri vardi.Krem surmesi için annemi cagirdim ama onun surmesinden pek memnun kalmadim,daha sonra ben göğsümün ustundeki izlere merhem sürdüm sonra kardesimi cagirdim belime merhem surmesi için coj hafif bir acim vardi ama merhem surulunce o agrida gecti.Bundan on gun onceye yakın yine rüyada yuzumde cizik seklinde kesikler vardı.Bende o yaralarima yine merhem suruyordum.Emeginiz için simdiden çok teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Ahiretteki Durumunu Görmek İsteyen Ne Yapmalı ve İstihare Nasıl Kılınır?

Yorum: Rüyada Ateş Görmek (imam nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Her iki rüyanda birbirine yakın manada yorumlanır. Rüya sahibinin yaptığı bazı hatalardan dolayı artık çok dikkatli olacağına, adımlarını atarken çok tedbirli davranacağına alamet olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda halam Yen’i çoraplar almıştı bir sürü ama içinde yılan vardı ve çoraplar yanıyordu söndürmeye çalışıyorduk ve halam yılanın başını ezip attı kenara ne anlama geliyor


arifselim
Bu rüya sahibinin yada gördüğü o şahsın bir tuzağa düşürülmesine yada bir oyuna getirilmesine işarettir. Bu iyi olarak yorumlanmaz ve birinden zarar görmemesi için dikkatli olması gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda görümcem ve oğluyla bizim olan bir bağ evi tarzında biryerdeyiz görümcem evin dışında oğlu ise benimle birlikte içerdeyiz ben sürekli ortalığı toparlıyorum iki veya üç tane soma şömine tarzı ocaklar var ve ben onlara odun misali şeyler atıyorum ateşler sönmüş gibi ama ben bişeyler attıkça köz halinde tekrar yanıyor alev yada dumansız sonra ben iki tane ayna var onların yerini değiştirmek istiyorum ama aynalar buğulu önce silmeye çalıştım sonra aynada kendimi gördüm ve yerlerini değiştirdim duvara astım bu arada görümcem evin dışında tarla var benim yardımımla orayı eşeleyip bişeyler dikiyoruz ve sonra görümcem orayı çapalamaya duruyor bende yardım ediyorum

Okudunuz mu?  Rüyada Akarsu Görmek (imam nablusi)

arifselim
İsabetli bir yorum yapmak için sana durumuna göre yorumlanması uygun olur. Genel olarak ileride faydası görülecek olan işler yapmaya, hazırlıklarda bulunmaya veya yatırımlar yapmak manasında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm.Ben rüyamda sobaya ödün atıyordum ve sobanın içi normal sobalardan büyüktü kenarlarındaki odunlar yanıyordu ama içinde çok ödün vardı ortası yansın diye ateş yaktım ilk girişimde ateş söndü ikinci çabamda odunların hepsi yanmaya başladı ve ateşin dumanı da yoktu.Tanımadığım bir kadın bir tepsi peynirli börek getirmişti.İyi kızarmamıştı ben kendi kendime tekrar pişireyim diyorum ve bir parçada yiyiyorum. Daha sonrası karıştı kapımıza gelen bazı adamlar beni kaçırmaya çalıştı ben adamı dışarı itip hemen kapıyı kapattım.Belki de bilinçaltı rüyası. Çünkü hocam gerçekten bir çıkmazdayım.Hayatımda hiç bir şey yolunda gitmiyor.Çok uzun zamandır bir durgunluk var hayatımda Her şey Allah tan ama kusura bakmayın böyle de anlatıyorum ama ne para kazanacağım bir iş bulabiliyorum ne de hayırlı bir kısmet içimde kocaman bir boşluk tükenmişlik içime de umud yeşertecek hayata inançla bakıçak hiç bir şey olmuyor hayatımda son dört yıldır böyle.Kusuruma bakmayın nolur

Okudunuz mu?  Rüyada Ata Dönüşmek

arifselim
Aleykum selam. Allah sıkıntılarını gidersin ve içini ferahlandırsın. Kış mevsiminde soba yaktığını görmek çok hayırlıdır hakeza böreği bu şekilde görmekte öyledir. Bu rüya zorluklara rağmen hayır, iyilik ve menfaate erişeceğine ve sıkıntılı günlerin geride kalacağına tabir edilir. Sende Allah’a havale ederek hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm, rüyamda dedemlerin evinin bir kısmı ateş almış yanıyordu ve bahçeye vs de geldi ateşler. Ben ve birisi daha, şimdi o kişiyi hatırlayamadım, evin içindeydik. Çıktım dışarı ve yangını gördüm. Yangın bayağı şiddetliydi ben su tutarak vs yangını söndürdüm. Ama geriye böyle enkazı andıran bir görüntü kaldı ev tarumar olmuştu. Ayrıca küçük bir kedi vardı ben onj besliyorum o sırada. O hayvancağızı da buldum sonra küller arasında yanmıştı.
Teşekkür ediyorum, hayırla…


arifselim
Aleykum selam. Rüyada sadece evden dumanlar yükseldiğini görmek iyi değildir. Ama alevler görmek oldukça hayırlı ve güzel bir rüyadır. Üstün başarılar elde etmeye ve maddi manevi kazançlara ulaşmaya tabir edilir. Sende hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda sahil kenarından cadeden akşam karanlığında bisikletle gidiyorum sahilde denize yakın kısımlarda kalabalık 6 yada 7 ser gurup görüyorum mesafeleri açık ateş yakmışlar yuzeceklermis havanın aydınlatmasını bekliyorlar giderken bir tekne görüyorum karadan incecik bir tahta var üstünde tekneye binip inmek için incecik bir tahta diyorum ne kadar tehlikeli binip inerken biri düşse falan bisikletle ilerliyorum gene bakıyorum bisiklet bı dengesi bozulur gibi oluyor hafif duruyorum iniyorum arkamda tanıdım bir arkadaşım napıyorsun sen falan diyorum şaka ile ciddi arası bunun bisikletini kafasına geçirmek için kaldırıyorum havaya vurmadan indiriyorum sonra devam ediyorum böle yatar gibi rahat bı şekilde sürüyorum öle uyandım

Okudunuz mu?  Rüyada At Görmek (imam nablusi)

Tohat
Rüyanın yorumunda farklı tabirler mevcuttur. Sıkıntılı bir dönem içinde olduğuna ve bunun yakın zamanda geride kalacağına ya da bir süre daha devam edeceğine maddi anlamda zorluk çekme ihtimalinin olduğuna delalet etmektedir. Doğrusunu Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda üniversitede çalışan üç erkeğiz (rüyamda erkektim). Arkadaşlarımdan birisi başka bir arkadaşının yokluğunda tez yazıp yükselmiş. Arkadaşı hesaplaşmak için geldiğinde aslında gitmediğini gizlenip bizi izlediğini tuzağa düşürmeye çalıştığını söylüyor ve ortalığı ateşe veriyor. Koca kampüsü yakıyor biz de eve gidip eşyalarımizi topluyoruz. Dışarıdan bağırma sesi geliyor ama yanan kimse yok biz iki arkadaş eşyalarımizi toplayıp kaçmaya çalışırken diğeri sigara ve cay içiyor ısrarla bize de oturup için diyor dışarısı kıpkırmızı olduğu halde acele etmiyor biz de onun dediğini yaparken toplanmaya da devam ediyoruz kaçmak için. Teşekkür ederim şimdiden.


Tohat
Sağlık ve malın zarar görmesi olarak tabir edilir. Yangından herhangi bir hasar yaşamamış olman sadece dikkat etmen sayesinde sağlığının yerinde olacağı malının da git gide artacağı şeklinde yorulur. Doğrusunu bilen Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Ağaç çiçeği Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyamda evinizin yakınında yangın vardı babam arabayla geçiyordu arabadan inmiş beyaz kıyafetlerle eve doğru geliyordu. Ertesi gün gördüğüm rüyada ise bahçemizde beyaz topun üzerinde ekmek vardı o yanıyordu ama hiç zarar görmedi yangından ne manaya geliyor gerçekten çok merak ettim


arifselim
Bu her iki rüyanda hayırlıdır. Eğer ateş zarar vermemiş ve görüntüsü korkunç değilse bu güzel olayların meydana geleceğine işaret olarak tabir edilir. Ayrıca zor ve sıkıntılı zannedilen şeylerin kolaylıkla geçmesine yorumlanır. Sende hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum rüyamda hastanedeydim doktorun bana yazdığı ilacı almak için aşağıya indim ve o sırada ordaki bayanlar bu ilacı hangi doktor verdi yanlış yazmış bu hap tehlikeli gibi şeyler söylemeye başladılar sonradan patlama oldu ve yangın çıktı binada anlamını merak ediyorum


arifselim
Aleykum selam. Hayatın normal akışı içerisinde hiç beklenmedik büyük olayların yaşanması manasındadır. Ama bu olaylar tüm toplumu ilgilendiren ve tedirgin eden olaylar olacağına tabir edilir. Yinede bu sadece bir rüyadır ve anlamı kesin değildir hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam hayır li günler hayırlı cumalar dilerim ben dün gece rüyamda bir okulun önce bahçesinin sonra da içerisinin bir kısmının yandığını gördüm ancak çok kalabalık alev çok büyük du insanlar yangını söndürmek isterken ben okulun içinde eşyanın unuttum diye tekrar girdim okula eşyamı alıp çıktım telefonum bir kısmı yanmıştı daha sonra yangını söndürme k isteyen insanlar varken bir anda itfaiye arabasının mi yoksa yakıt tankerimi bilemedim ama arabanın yakıt deposu patladı ve mazot akmaya başladı bunu gören onca insan can havliyle koşup kendini kurtarmak istiyordu ve okulun bahçesinde itfaiye aracına yakın olan insanlarda kacamayip aleve yakalanıyor yanıyor lardi mahşer yeri gibi herkes kaçıyor tabiri caizse cehennem gibi idi ama bu yangında bana bir şey olmuyor du çok etkilendim hocam bu uyarıcı msj olabilirmi acaba ne anlama geliyor cvb için Allah razı olsun, Allah’a emanet kalın

Okudunuz mu?  Rüyada ayetel kürsi okumak

Tohat
Hayırlı günler. Başta olmasa da daha sonra hayrını göreceğin bir rüyadır. Bazı hatalar, yanlış yapabilirsin. Bunlar günaha dayanan yanlış ve hatalar olabilir. Bu davranışlarından pişmanlık duyman üzere hatalarını düzeltmeye çalışacak ve tövbe edeceksin. Yaptıklarından herhangi bir zarar görmeden olmamış gibi Allah katında kabul göreceksin. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm bayanım sabah eşim gittikten sonra yatak odasında yatakta uyudum biraz rüyamda da yatak odasında yatıyorum ayağım oynuyor hafiften bişey uyanmam için uğraşıyor gibi uyanıyorum kapı kitli camlar kitli Ayetel Kürsi okuyunca kapı açılıyor heryer ateş cayır cayır yanan ateş ateşe bakamıyorum bu cehennem mi diyorum kendi kendime camdan çıkmak istiyorum kitli cehennem boyleyse çok kötü nasıl dayanılır diye geçiyor içimden uyanmak isteyip uyanıyorum


Tohat
ve aleyküm selam. Güzel olayların cereyan edeceğine işarettir. Kötü günlerin geride kalarak zor günler yerine rahatlık gelecektir. Bu rüya ahiretine ağırlık vermen ile de hayatının güzelleşebileceğini, kolaylığı bu şekilde elde edebileceğini de göstermektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Ayakkabı Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Esselamu aleykum. Rüyamda 18 yıl oturduğumuz eski evimize gidiyordum. Dağ yolundan yokuşa doğru giderken eski kötü komşularımızı görüyorum kalabalıklardı ve geneli kadındı.
Adamın eski vukuatlarını bildiğim için yolu söylene söylene çıkıyorum ve kız kardeşimi köşede bekliyorum eve yalnız çıkmasın diye. O sırada elimde soyulmuş mandalina vardı kadınların önünden geçerken yiyorum adamı görünce mandalinayı saklıyorum yemeyi bırakıp üst yokuşta kız kardeşimi bekliyorum.
Öğlen ikindi saatlerinden akşam karanlığına kadar kardeşimi bekliyorum ve çok sinirleniyorum ona. Geldiğinde kızıyorum kendisine. Sonra yolu çıkıyoruz bakıyorum ki samimi olduğumuz kanser olan teyzenin evi yanıyor ve oraya doğru koşuyorum eşi dışarda ona teyzeyi soruyorum içerde diyor
.Kapıyı hızla açıyorum evleri olduğundan daha yüksekti ve alevler yukarı doğru tırmanmıştı ve kesinlikle kimseye zarar verecek gibi değildi dumanı da yoktu.
Evde bir odaya giriyorum teyzeyi namaz kılarken buluyorum secde halinde(normalde namaz kılan biri değil) şaşırıyorum ölüm korkusu diye geçiriyorum içimden kolundan tutuyorum pek gelmek istemiyordu ve birtek o odada duman vardı ben kapıyı açınca dağıldı hemen.
Teyzeyi çıkarıp kendimle götürüyorum bahçe kapısından çıkarken diğer eski kötü komşuları görüyoruz el arabası sürüyorlar ve içinde çalı çırpı yanıyor ama köz halinde ben onlardan şüphelenirken teyze başka bir komşunun yangını çıkardığını söylüyor diğer komşu da çocuğuyla pis pis gülerek geçiyor önümüzden arabasıyla .Teyzeyi alıp eski evimize götürüyorum.
Ailemle şu an gerçek hayatta kırgınım o kırgınlık rüyada da etkin bir şekilde kapıya gidiyoruz teyze yorgun kötü bir halde ve yavru siyah bir köpek havlıyor üstümüze doğru teyzeyi korumaya çalışırken kız kardeşim köpeği kışkırtıp peşine takıyor köpek onu kovalarken ben teyzeyi içeri koyuyorum o merdivenleri çıkarken dış kapıdan kız kardeşimi içeri almak için kapıyı tutuyorum onu içeri alıp köpeği dışarda bırakıcakken oda bir hamleyle içeri giriyor ama merdivene yönelmiyor ben ayağımla kışlıyım derken hayvan uslu olup kendini çekiyor bizden eve çıkınca da güzel karşılanmıyordum.
Örtü hassasiyetim olduğu için hemen eniştemden kaçıp lavaboya giriyorum ellerimi yıkarken annem bana söyleniyor benden rahatsız olduğunu anlayınca geldiğime pişman oluyorum. Bu arada eniştemde soluk sarı renginde çirkin ve şişmandı ve gittiğim ev bizim eski evden çokça farklıydı. Hayırla yorun inşaAllah..

Okudunuz mu?  Rüyada Ağda Görmek (imam nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Hayatınla ilgili seçtiğin konularda kolay olanı değil hayal ettiğin ve istediğin bir şey olduktan sonra zor olmasına aldırış etmeden girdiğin yollara ve yapaacğın işlere, önüne çıkan engellerin seni yıldırmayacağına, bunun yanı sıra farklı yerler görme arzusunda olduğuna, kimsenin görmediği, yeni yeni keşfetmek istediğin yerler olabileceğine, her insanın karşılaştığı gibi iş ortamında, işlerinle alakalı olarak hem zorluklar görebilir bunun seni azmettirerek yoluna devam etmesine olanak vermen gerektiğine hem de başarılarının herkesin dikkatini çekeceğine delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada atların bana koştuğunu görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda bütün tanıdıklarım tanımadıkların çoluk çocuk herkes sırayla halı gibi bişey var onun üzerine oturup hesaplaşmaya ahirete gidiyoruz ben o kadar korkuyorum ki halının üzerine oturamıyorum kuzenlerim kayınvalidem benim annemler falan benim önüme sırayla oturuyorlar bende oturuyorum artık yapacak bişey yok diyorum burası ahiret son durak diyorum ve oturduktan sonra ilerliyoruz çevremdekiler normal bişeymiş gibi konuşarak gidiyorlardı ben ise korkudan içimden dua ediyorum zikir çekiyorum biraz daha ilerlediğimizde böyle fırın gibi biryer oturanları yatırıyorlar kayınpederimi görüyorum yüzüne sıvı yağ sürüyorlar vücuduna da yağ döküp ovuyorlar ama giyinikti herkes önde erkekler vardı ve o ateşin rengini görüyorum çok korkuyorum başlıyorum ağlamaya ne yapsam ben diye öyle korkudan uyanıyorum


Tohat
Hayırlı günler. Korkulacak bir rüya gibi görünse de hem ahiretin için hem de dünyan için hayırlı bir rüyadır. Bu rüyayı baz alarak maneviyatını düzene koyup ahiretinle ilgili eksikliklerini tamam etmene, ibadetlerini duzeltmenene vesile olabilir. Öte yandan rüyanın tabirinde hayır ve güzelliklerle karşılaşıp mutlu olmak ve tedirginliklerinden korkularından kurtulmak manasında kabul edilmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada ateş görmek, rüyada ateşe atıldığını görmek, rüyada yangın söndürmek imam nablusi

Bu kategoride yer alan Rüyada Akarsu Görmek (imam nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Ateş Görmek (imam nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.