Anasayfa
8 Eylül 2022, 8:40
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Bıçak görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Bıçak görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
Bıçak tabiri
Rüyada görülen bıçak, bir yerin hizmetçisine, yardımcı, arkadaş ve kölesi gibi evinin ihtiyacı ve menfaati için çalışan ve gayret gösteren kimsesine işarettir.Bıçağın keskinliği, rüya sahibinin emir ve yasaklarının geçerliliğine yahut bıçağın delalet ettiği kimsenin hareketine delalet eder.Bir kadının rüyada kendisiyle beraber bir bıçağın olduğunu veya kadınlardan birisine bir bıçak verdiğini görmesi, o kadının meşhur erkeklerden birisine sevgi beslemesine delalet eder.Kalem açacak bıçak, katibe; kasap bıçağı, kasaba; asker bıçağı da, kuvvet ve hizmete delalet eder.Çocukların velisi ve çocukları terbiye eden kimsenin bıçağını çaldığını gören kimse, o adamın terbiyesinden olan çocuklardan birini onun terbiyesinden meneder.Sofra üzerinde görülen bıçak, onunla iş yapmayan künse için iş görmede hilekar, zeki bir köleye, eğer bıçakla iş yapılıyorsa, rüya sahibinin üzerinde durduğu bir işin nihayetlenmeslne yahut rüya sahibinin şecaat ve kahramanlığına delalet eder.Bıçak, delil ve hüccettir. Bazı tabirciler, bıçak gören kimse, kendi hizmetçisi ve adamıyla kuvvet ve mala nail olur, dediler.Bıçağı yuttuğunu gören kimse, oğlunun malını yer.Rüyada görülen bıçuk, hamile hanımı olan kimse için erkek çocuktur. Bazı tabirciler, elinde bıçak gören kimse iklyüz dirhem gümüşe nail olur, dediler. Çünkü, bıçağın nisap denilen sapı maldan nisaptır.

Okudunuz mu?  Rüyada balık görmek ne demektir?

Cevap: Rüya Tabiri:Rüyada Bıçak görmek (İmam Nablusi)

Altundal
Rüyada bıçak görmek tabiri, rüyada bıçak görmenin yorumu
teşekkürler


Yorum: Rüyada Bıçak görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhabalar.
Rüyamda iş yerindeyim ve patronumu görüyorum bana şöyle diyor bundan sonra senin başına bela olacağım diyor ve çalıştığım şirketin bir deposu var beni ve aşçımızı oraya bekçi olarak görevlendiriyorlar. ikimizde bayan ve bekarız. ben o deponun önünde bekliyorum deponun kapısını açıyorum ve fark ediyorum ki bazı adamlar bizi takip ediyorlar. benim üzerimde silahta var , deponun kapısını açıp silahı içeri atıp hemen kapıyı kapatıyorum. çok tedirgindim ve adamlar yanımıza gelip bizi tehdit etti. o adamlar ve biz bir süre yürüdük ve iki tane büyük bıçak çıkardı o bıçakları yere attı. şöyle diyorlardı bizim yapmamız gerekeni yaptık bu bıçaklar size yapışacak ve bir bıçak benim bacağıma yapıştı. rüyaya göre o bıçakların çiftleride bizi öldürecek olan kişideymiş. o kişi bizi bu bıçakla bulacakmış. biz iki bayanız adamlar bıçağı attı bir tanesi bana aitmiş benim bacağıma yapıştı. biz oradan hemen uzaklaşmaya çalıştık, koşuyorduk ve yolda koşarken bir ağaç gördüm o ağaca saplanmış 2 bıçak vardı bir tanesi benim üzerimde olan bıçağın aynısıydı. ve ben düşünüyordum ; demek bizi öldürecek kişi gelip bu ağaca saplanan bıçağı alıp bizi öldürecek diyordum. bacağıma yapışık olan bıçağı elime alıp diyorum ki , bu bıçak içinde bulunan mıknatıs sayesinde bana yapıştı ve beni gelip bu bıçakla tanıyıp aynı bıçağın çiftiye beni öldürecek. ben de kendime birde böyle düşünüyorum. alıp bıçağı tunigimin içine saklıyorum. en azından görmelerini engelleye bilirim. ama o adamların sözüde aklımda ne yaparsanız yapın sizin işiniz bitti diyorlardı

Okudunuz mu?  Rüyada Beylik Kurmak

RİCA EDİYORUM… LÜTFEN… RÜYAMI YORUMLARMISINIZ


Yorum: Rüyada Bıçak görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Merhabalar. Her ne kadar endişe verici olsa da bu rüya tersi ile yorumlanır. Rüyayı gören kişinin, iş hayatında çok büyük ve başarılı çalışmalara imza attığına, çok yüklü miktarlarda paralar kazandığına, çok iyi bir kariyere sahip olacağına ve aile hayatında da mutlu bir hayat süreceğine yorulur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Boynuz görmek (İmam Nablusi)

Ballıçörekcik
Rüyamda babam apartmanın altında iri yarı bir adama bıcak fırlattı arabamızı calmaya gelen bir adama adamın tam kalbine fırlattı dedimki baba parmak izin var üstünde polisler gelecek dedim o zaman sen git bir ilk yardım yap ölmesin dedi adam kanlar içinde yatıyordu sonra bankadan mesaj geldi telefonumuza sifreyi ona söyledik..


arifselim
Bu rüya baban için birisinden şüphelenmesine, ondan kötülük geleceğini düşündüğüne ve endişe ettiğine alamet eder. Bir çok rüyanda hiç bir biri ile ilgisi olmayacak şeylerde görüyorsun. Bu şeyleri tabir edemeyiz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


eymen emin
selamun aleykum rüyamda tanımadığım kişiler uzakdan bana bıçak fırlatıyorlar bende elimde bir kitap bıçağa siper ediyorum 3 tane bıçak kitaba sallanıyor biri kitabın diğer tarafından çıkıyor atılan bıçağın birinin ucu kavisli ve keskin değil be bana atılan bıçakları kitapdan çıkarıp karşı tarafa atıyorum çarpıyor ama saplanmiyor benim kendimi korumak için elimde baska bir bicak daha var ruyamin tabiri nedir.


arifselim
Aleykum selam. Tehdit edilmek, sıkıntıya düşürülmek ve kötü insanların etkisinden korunmak için mücadele vereceğin anlamında tabir edilir. Kendini kitap ile korumanın anlamı bilinçli olarak hareket edeceğine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Buğday unu görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
rüyamda sadece elimde büyük bıçak gördüm aslında istihare yapmıştım eşimle 6 aydır ayrıyız boşanıyoruz 2 çocuğumuz var 1 ve 5 yaşlarında kaynanam soğutma büyüsü yaptırmış sürekli bize karşı dolduruyor herkes onun etrafında olsun hep para ona dönsün istiyor


arifselim
Gördüğün rüya hayırlı ve iyi değildir. Mana olarak sıkıntının ve tehlikenin içinde olmak manasındadır. Boşanma konusunda ise mutlaka danışmak araştırmak ve boşanmayı en seçeneğe bırakmak gerekir. Ayrıca istiharede önemli olan rüya değil senin kalbinin hangi yöne meylettiğidir.


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm rüyamda eskiden karşılıksız sevdiğim kişiyi bıçaklıyorum sonra kaçıyorum o kişi ölmüyor ama ben hapse atılmaktan korkuyorum gönlünü almak için hastaneye gidiyorum yanında annesi var ve onlara baklava ikram ediyorum onlarda elleriyle yiyorlar


Tohat
Ve aleyküm selam. İstenen, edilen duaların er ya da geç karşılık bulacağı, beklenen gelişmelerin gerçekleşeceği, umutların yeşereceği, hayata daha pozitif olacak şekilde bakmaya çalışacağınıza delalet eder. Eskileri bırakarak geleceğe daha temkinli ve olumlu bakarak adımlarınızı atacaksınız. Doğrusunu bir tek Allah bilebilir.

Okudunuz mu?  Rüyada bisküvi görmek

Kaan Deniz
Rüyamda hiç tanımadığım iki taraf gördüm büyük bir kavga olucak gibiydi beyaz bir evin biz olasındaydık onlarda hol kıskansalardı aramızda kapı vardı bende kapının eşiğindeydim karşı taraftan birilerini tanır gibi onlara iyi niyetli bir şekilde kavgaya girmemelerini sizin için kötü olacağını söyledim onlarda bize bise olmaz biz daha gucluyuz gibisinden konuştular sonra kavga basladi yerde yatan birini gördüm kavgadan kaçmaya çalıştım kendimi evden dışarı atmaya çalışırken birini gördüm kapıda kilolu esmer karşı taraftan tanımadığım biriydi heralde nen kaçarken o da bana bıçak fırlattı bıçak yanağını kesti heralde ama kon girmedim die hatırlıyorum sonra kendimi bizim ewin oralarda buldum bizim aileden yengem bir de anlamı görür gibi oldum ablamı tam hatırlıyorum yaralıyım dedim kendi kendime hastaneye gidim beni görmesinler dedim ordan uzaklastim sonra uyandım


arifselim
Bu rüya senin durumuna bakılarak yorumlanırsa daha doğru bir yorum yapılabilir. Genel olarak rüya sahibinin çevresinde olan bazı kimselerden yana hayal kırıklığı yaşamasına ve hiç beklenmedik sorunlarla karşılaşmasına işaret olarak yorumlanır. Yinede bu sadece bir rüyadır ve fazla takılmak doğru değildir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Bal arısı görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhaba, rüyamda beni öldürmüşler. Bi kadın neden öldürüldüğümü araştırıyor ve diyor ki kendi halinde bir kadını kim neden öldürür o sırada ben de diyorum beni evime gotur salon koltuğumda uyut ben rüyamda kimin öldürdüğünü görür sana soylerim. Sonra gercekten de koltuğumda uyuyorum arkam dönük ve birden sırtımda bir acı hissediyorum sırtıma biri bıcak sokuyor dönüp bakıyorum kim diye üc erkek bir kadın. Kadıblardan birini tanımıyorum biri yakın arkadaşım öteki de öyle bir tanıdık. Erkek olan benim hoşlandığım adam. Fakat bu adam ben dönünde bıçağı alıp gırtlağıma sokuyor kan görmedim. Tam o sırada yakın arkadaşım olan kadın dur yapma öldü zaten diyor ama adam boğazımda bıçağı ceviriyor. Bütün gücüyle hem de. Ama ölmüyorum tam kadına anlatacağım beni öldürenleri o sırada uyanıyorum anlatamıyorum. Uyandım ama rüya dedim töbe ettim ayetel kürsi okudum korktum, tabir ederseniz sevinirim. Şimdiden tesekkür ederim, sevgiler.

Okudunuz mu?  Rüyada Bela Okumak

Tohat
Merhaba. Rüyanda kan görmediğinden rüyada gördüklerinin tam aksi anlamı taşıdığını söyleyebiliriz. Rüyan gerçekte olumlu bir içeriğe sahiptir. Hayatında çıkacak zorluklarda sana yardım edecek çevrendeki bir çok kişinin var olduğuna işaret eder. Yardım edeceklere karşı minnet duygusu besleyeceğini gösterir. Doğrusunu Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Benim Abim Dediğim Kişinin Gerçek hayatta Tanımıyorum.Kardeşimle problemi varmış Kardeşim üzülerek bana gelip derdini anlatıyor kardeşim dükkana gidip Üzümlü Lokum gibi ama uzun Birşey aldığını söylüyor ama parası buna yetmediği için Benim abi dediğim kişi parayı kendisi veriyor 2 tane 20 lira fakat Bir şartla veriyor kardeşimin borcunu verene kadar telefonuna kendisinde kalçağını söylüyor bende adama sana güvenmiyorum seni sevmiyorum pislik diyorum oda birden hiçbir şey olmadan ışınlanmış gibi ben yerdeyken göğüşüme bıçak deydiriyor ben Senden Korkum yok diyorum sonra yapma diyorum uyanıyorum

Rüyamda abim dediğim rüyamda çok sevdiğim ama gerçekte tanımıyorum kardeşim üzülerek gelip bana abi dediğim kişiden yediği kazığı söylüyor dükkana gidip lokum benzeri kuru üzümden yapılan uzun bir şey alıyor ama parası yetmiyor sonra abi dediğim kişi gelip kardeşimin parasını ödüyor 2 tane 20 tl ama bir şartla ödüyor kardeşimin telefonunu borcunu ödeyene kadar alacağını söylüyor fakat abi dediğim kişi vermiyor bende abi dediğim kişinin kardeşimle yanına gidip abi dediğim kişide orada oturuyor verir misin diyorum hayır diyor ben ona pislik diyorum sana güvenmiyorum diyorum adamda sanki ışınlanmış gibi ben yerdeyim adam üstüme oturuyor göğsüme bıçağı dayıyor senden korkum yok diyorum oda böyle sürtüyor sonra yapma diyorum saplıyor ve uyanıyorum

Okudunuz mu?  Rüyada başının üstünde bulut görmek

Tohat
Hayırlı günler. Seni ilgilendiren meseleler söz konusu olduğunda bazı kimseler tarafından hakkını savunmana izin vermeyerek söz hakkı dahi almana müsaade etmene izin vermemesi, bundan dolayı içten içe duyacağın üzüntüye işaret olmaktadır. Allah en iyisini bilendir.


Eftelya
Selâmun Aleykûm hocam. Benim babamla ciddi bir konuda mahkemem vardı, 15 küsür yıl ceza aldı fakat tutuksuz yargılanmaya başlamıştı ve dosya temyizde, babam da hala dışarıda. Son zamanlarda da bulunduğumuz şehre geldiğini öğrendim. Yıllardır kabuslar görüyorum fakat son zamanlarda gördüğüm kabuslar sanki başka anlamlar taşıyor gibi hissediyorum. Bugün de bir kabus gördüm. Babamdan kaçtığım klasik kabuslardan gibi başladı yine. Sonra babam, annem ve ben aynı evde oluyoruz. Benim ve babamın elinde birer bıçak var. Bendeki bıçak küçük tırtıklı bıçaklardan, babamdaki ise büyük tırtıklı ekmek bıçağı. Babam benden elimdeki bıçakla parmağımı kesmemi istiyor. Bıçağı sol işaret parmağıma sürtüyorum sürtüyorum kesilmiyor. Bakıyorum ki elimdeki bıçağın ucu kör. Bu sefer babam elindeki ekmek bıçağını veriyor onunla kesmem için. Onu da sürtüyorum sürtüyorum kesmiyor. Diyor ki dik kesme, yan tut da kes. Dediği gibi yapıyorum ve parmağım kesiliyor, kanıyor, içindeki et görünüyor falan. Sonra uyanıyorum hocam. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Ciddi endişeler içerisindeyim uzun zamandır. Evden dışarı bile çıkamıyorum korkumdan. Umarım hayırlara yorarsınız. Allah’a emanet olun. Şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Rüyada bebek emzirmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Allah hayra çıkarsın. Dini bütün bir kişi olduğuna ve bu özelliğinin devam etmesi için kendini zorlaman gerektiğine bunun yanı sıra çekişme içinde olduğun bir kimse ile arandaki sorunun aile içinde konuşularak gündeme gelmesi, eski defterlerin açılması can sıkıcı konuların konuşulması manasındadır. Allah medet dileyenlerin yanındadır. Duanın sıkıntılarına derman olması için duayı eksik bırakma. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada başkasının beni görmesi

Kayıtsız Üye
Rüyamda Bir dükkana giriyorum elimde bıçak var o dükkanda bu bıçaktan var mı elinizde diye soruyorum tezgahın üstünü bırakıyorum bıçağı dükkan sahibi de tezgah altından bıçak olmayan ama başka alet edevat çıkarıyor yok bunlar değil aradığım diyorum. Tezgahın içine ben bakıyorum orada bıçağa benzer bir şey var diyorum yok o ondan değil diyor ben de getirdiğim bıçağı alıp çıkıyorum dükkandan


Tohat
Hayırlı günler. Rüya sahibinin kendinde var olan bazı güzel özelliklerine, saygın, itibar sahibi, güç ve kudrete sahip olan kimse olduğuna bunun yanı sıra öfkeni dizginlemeye çalışacağın kin duyabileceğin bir kimse olabileceğine işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada bıçak görmek, rüyada bıçak görmek imam nablusi, rüyada bıçak görmek nablusi

Bu kategoride yer alan Rüyada Bıyık görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Bıçak görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.