Anasayfa
1 Şubat 2024, 5:10
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Azrail’i Görmek (imam nablusi)

Rüyada Azrail’i Görmek (imam nablusi)

İsrâ
AZRAİL (A.S.)

Rüyada Azrail (A.S.)’ı güler yüzlü görmek, şehid olmaya; öfkeli bir halde görmek ise, tövbe etmeksizin ölmeye delalet eder. Rüyada Azrail (A.S.) ile güreştiğini veya ona galip geldiğini gören kimse, hastalıktan kurtulur. Azrail (A.S.)’ın kendisine galip geldiğini gören kimse ölür.

Bazı yorumcular, rüyada Azrail (A.S.)’ı gören kimse, lüzumlu olan bir işe girer, dediler. Bazı yorumcular ise, o kimsenin bu rüyası büyük bir korkudur, dediler.

Azrail (A.S.)’ı görmek, cemiyeti dağıtmaya ve hiçbir kimseyi himayesi altında tutmamaya, hastaların ölmesine, binaların yıkılmasına, yangın çıkmasına, korkunç haberlere ve bunlara benzer feryat, figan ve dövünmeyi icap ettiren şeylerin meydana gelmesine delalet eder. Azrail (A.S.)’ı görmek, bazen de borçlara, kazancın durgunluğuna, işsiz kalmaya ve çalışmamaya işaret eder.


islami rüya tabirleri azrail, rüyada azrail

Şema
RÜYADA AZRAİL GÖRMEK
ANLAMI VE TABİRİ:
Azrail’e selam vermek, bu dünyada daha çok çekeceğiniz var anlamına gelir. Azrail’i can alırken görmek, uzun bir hayat yaşacağınıza işarettir. Azrail’i gülerek görmek, acısız bir vefat; kızgın görmek acı çekerek ve ızdırap içinde öleceğinize işarettir.


Rüyada azrail görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda bir sesle uyanıyordum yatağımın başında hemen başucumda azrail a.s vardı onu net göremiyordum karanlıktı ama ordaydı bana azrail olduğunu söyledi beni Allah gönderdi dedi senin canını almaya geldim dedi birkaç bişey daha söyledi ama hatırlayamıyorum ama sesini kulağımda çok net hissediyordum sonra biraz zaman geçince suda boğularak ölüceksin dedi sonra uyandım ama çok sakindi iyiydi rüya kötü hissettirmiyordu. Bunun anlamı nedir


Yorum: Rüyada azrail a.s’ı görmek

arifselim
Allah hayırlara vesile eylesin. Azrail aleyhisselamın görüldüğü bu tür rüyalar hayırlı rüyalardır. Bu rüya insana ahireti, hesabı, cennet ve cehennemi hatırlatır. Bundan bir ders alınmalıdır ve Allah’ın rızasına uygun olacak salih ameller işlenmesine vesile olmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda yatagımda yatiyordum 2 aylik hamileyim ve tam karsimda yuzunu goremdim net degildi ama ne hisle geldigini hissediyordum bir elim karnimda diyer elimle ona dur evladimi alma dedim sonra gitti rüyadan 2 gun sonra kurtaj oldum bos gebelikmis doktor oyle soyledi ve 2 kez kurtaj oldum olumden dondum resmen parca birakmislar hasteneye dava actik şuan çok sukur sagligim duzeldi yalniz bu rüya çok etkiledi beni hiç unutamiyorum buna yordum 🙁 lütfen bu ruyanin anlami ney

Okudunuz mu?  Rüyada Araba Görmek (imam nablusi)

arifselim
Geçmiş olsun ve Allah sağlıklı ve hayırlı evlatlar ihsan eylesin. Azrail aleyhisselamı bu şekilde görmenin en açık yorumu, insanoğlunun hayatında her istediğinin olmayabileceğine ve dünya hayatının bir imtihan yeri olduğuna alamet eder. Bu yaşadıklarının bir işareti gibi kabul edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


durruk
Rüyamda birisi eşimi ve beni otel gibi bir yerde kovalıyor. Alt katlara doğru kaçıyoruz ve bir odaya giriyoruz. Burada oğlumun öğretmeni ile karşılaşıp durumu anlatıyoruz. Tekrar koşuyoruz ve döndüğümüzde öğretmenin odasının dağılmış olduğunu ve öğretmenin gittiğini görüyoruz. Sonra bahçe duvarı önünde siyahi bir adam ve yanında biri daha ayakta bekliyoruz. Siyahi adama seni tanıdım sen azrailsin diyorum. Diğer adamda israfil veya mikail miş. Bu esnada sağımdan genç yakışıklı ve belinde kılıçla biri geliyor. Benden yanamısın yoksa azrailden mi diyor. Sen şeytansın diyor ve azrail ile birlikte şeytanı kovalıyoruz. Kule gibi bir yerde yakalıyoruz. Ve ayaklarından sarkıtarak aşağı indiriyorum. Bu esnada kelimei şehadet getirerek uyandım.
Yorumlarsanız çok memnun olurum


arifselim
İnsanın gerçek hayatta var olan endişelerinin bir işaretidir. Hayatta her istediği şeyin olmayabileceğine ama mücadeleden vazgeçmediği halde başarılı olacağına tabir edilir. Bu başarı hem maddi hemde manevi açıdan olmasına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Esselamünaleyküm,öncelikle rüyanın müstehcen olup size yazmamdan dolayı affınıza sığınıyorum,Rabbim hayrını bağışlasın.Rüyada doğum yapar vaziyette yatıyorum ama hamile değilim muayene ediliyorum,orta yaşlarda bir amca suratı düşmüş vaziyette bana,vajina bölgesinde bişey yok yalnız içten kanaman olmuş bunun geçmesi içinde bol bol ağlayarak tövbe istiğfar yapman gerekiyor diyor.ben ise umreye gittim orda çok yakardım yalvardım tövbe ettim ağladım hala da ediyorum dememle uyanıyorum. Hayır olsun,Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada Ayın Üzerine Düştüğünü Görmek

arifselim
Ve aleykumusselam hanım kardeşim. Rüyanın yorumu aynen sana rüyada denildiği gibi tövbe istiğfar etmeye, eksikliklerini gidermeye ve hatalarını tespit ederek ıslah etmek gerektiğine alamet eder. Yani kendi durumunu sen değerlendirecek ve bundan bir ders çıkaracaksın. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir kadın bizde yatılıya kalıyor ve uyuyoruz ve rüya görüyorum;Kuzenlerimle ormanlık alanda bir parktayız sonra kuzenim siyah beyaz birinin yaklaştığını ve bunun azrail olduğunu söylüyorlar. Rüyamdan uyanıyorum ve azraili görüyorum . Ben benim canımı alıcak diye yanlışlıkla selatı selam getiriyorum ve azrail benim değil bizde yatmakta olan kadının canını alıyor ve gidiyor. Annemde bana selatı Tefriciye oku diyordu. Çok merak ediyorum anlamı ne neye yormalıyım


arifselim
Bu rüya diğerlerinde olduğu gibi kendine bir ikaz gibi kabul edebilirsin. Dünyanın bir imtihan yeri olduğuna ve her isteğinin olamayacağına işarettir. Herkes kendi durumunu değerlendirmeli bir ona göre bir ders çıkarmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyanda odamda ölüyordum. Ablam kitaplarını çıkarmış. Ve bana bir defa baktı. Daha da bakmadı. Neyse ben tam son nefesimi verirken kelimei şehadet getirdim. Sonra karşımda azraili gördüm ve başka odada da onu gördüm. Ama o suratsızdı yani suratı yoktu. Sanki yüzünü kaplamak için karton koymuştu


arifselim
Rüyada öldüğünü görmek görüldüğünün çok aksinedir ve hayırlıdır. Uzun ömrün işaretidir. Azrail aleyhisselamı görmen ise sana bir ikazdır ve ahireti hatırlamak ile Allah’a karşı vazifelerini yerine getirmek gerektiğine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Gecenin bir yarısı dehşetle uyandım ve bu rüyanın şerrinden Allah’a sıgınırım. Salonda anne babam ve ben otururken birden gökyüzünden namaz kıldıgım etegim bacagıma hızla atılıyor. Evdekilere soruyrm gördünz mü diye hayır cvbını alıyrm. Onları bu olayı anlatıp ikna etmeye çalışıyrm. Çünkü onlar bnm halüsinasyon gördgmü düşünüyorlar. Ben bunun cinler tarafndn yapıldgnı zannediyrm. Derkan o sıra annem duvarda birkarartı gördgnü söyledi. Başımı çevirdgimde bende gördüm ve elindeki o aletinden ve kıyafetinden Azrail oldgnu anladm. Elindeki o aleti kaldırıp indirirek ynımdaki babamın canını aldı. Bnmde almak üzereyken o sıra ihlas,nas,Fatiha ve ensonda Ayetel kürsiyi okurken uyandm. Ne anlamda hayırlara işarettir inş.

Okudunuz mu?  Rüyada araba kullanmak

arifselim
Kötü bir yorumu yoktur ancak bu rüya gören kimse için günahlardan ve hatalardan tövbe etmesi, halini ıslah etmesi ve Allah’a karşı eksikliklerini gidermesi için bir ikaz olarak tabir edilir. Bu şekilde kendi durumuna bakarak bir ders çıkarılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda kiz kardesimle biyerde oturuyoruz bir an hastane gibi oluyor hemen yan tarafda beyaz sacli atletli bir adam sedye gibi birseyin ustunde yatiyor basinda bir doktor sanirim onun la ilgileniyor adam iyi gozukuyor ona bakiyoruz oturdugumuz yerden bir anda ortalik aydinlaniyor isiklar sacarak duvarda kabei muazzami goruyoruz ayetler duyuyoruz o sirada adam can cekismeye basliyor azrail suret olarak gorunmuyor fakat biz onun geldigini ve adamin canini alip gittini bütün varligimizla hissediyoruz adam olurken ben sürekli Allahim beni af et benim gunahlarimi bagisla diyerek agliyor ve yalvariyordum.hala etkisindeyim bir cevap yazarsaniz sevinirim.


arifselim
Böyle bir rüya gören kimse için dünyada hoş olmayan amellerinin olduğuna, tövbe etmesi gerektiğine ve kendisine çeki düzen vermesi gerektiğine işaret olarak tabir edilir. Bu tür rüyalar gören kimseye bir uyarı ve hatırlatma gibi kabul edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Azrail geldi senin canını almayacağım ama annenin babanın dedenin canını alacağım dedi o sırada bina ikiye yarıldı anlamı nedir acaba 😔

Rüyamda Azrail geldi merak etme sana bişey yapmayacağım ama annenin babanın ve dedenin Canını alacağım dedi o sırada apartman ikiye bölündü anlamı nedir acaba şimdiden teşekkürler 🙏🏻

Rüyamda Azrail geldi sana bişey yapmayacağım ama annenin babanın ve dedenin canını alacağım dedi o sırada bina ikiye yarıldı yorumlar mısınız lütfen 🙏🏻


arifselim
Bu rüya üzüntüye neden olacak olaylarla karşılaşmak anlamındadır. Üzülmeye, canının sıkılmasına ve işlerin istendiği gibi yolunda gitmemesine tabir edilir. Yinede görülen her rüyanın Allah’tan hayrını dilemek bizim görevimizdir. Allah’tan hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada ata binip koşmak

Kayıtsız Üye
Hayırdır İnşaAllah. Rüyamda Azrail a.s. yi gördüm. Fiziksel özelliğinden ziyade onun tabiri caizse kim olduğunu kalbimde bir vuruntu gibi hissettirmesi ile anlattı bana. Sonra hiçbir söz kelam olmadan durumu anladım ve teslim oldum canımı alıyordu. O sırada aniden sanki uyumuyormuşum gibi dinç bir şekilde uyandım. Bir yorum getirebilir misiniz?


arifselim
Çok hayırlı olarak kabul edilir. Rüya sahibinin torunlarının dahi çocuklarını görecek kadar yaşayacağına işaret olarak yorumlanır. Elbette bu sonuçta sadece bir rüyadır ve kesin anlamını biz bilemeyiz. Sende Allah’a havale et ve ondan hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Iyi günler hocam.
Rüyamda bağ evinde oluyoruz.
Misir ekmişiz.
Gece bir türlü uykum gelmiyor. Kapının önüne çıkıyorum mısır tarlasinda dolaşıyorum hava karanlik gece yarısı..
Birden karsidan elinde orakla bir gölge görüyorum, sonra azrail bu diyorum.
Cok sinirli geliyor.
Yüzünü görmedim. simsiyah uzun boylu heybetli..
Hemen eve girip kapıyı kilitliyorum.
Kapının kilitli oldugunu anlayinca evin etrafinda dolaniyor..
Camlardan bakiyor..
Bizim yasli bir komşumuz var. Evin içinde o yatıyor.
Hemen onun yatagina yanina girip onunla yatiyorum..
Sessizce kalk uyan dışarda biri var elinde orak diyorum..
Kımıldıyor ama bir türlü uyanmiyor. Sanki hasta gibi…
Ama azrail benim için geldi.
Hem benim hem o teyzenin canını alacagini hissettim…
Cok korktum…
Hocam bu durum nedir?


arifselim
Hayırlı günler. Rüya sahibinin işlediği hatalardan veya geçmişinden hala ders almadığına, ciddiye almadığına ve aklını başına alması gerektiğine dair bir uyarı niteliğinde tabir edilir. Allah’tan hayrını dilemek en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba öncelikle ben normalde namaz kılmaya çalışan abdestli uyurum gece ama rüyayı gördüğüm gün abdestli uyumamıştım rüyamda elimde ateşle bir toplulukla birbirimize atıyoruz fakat yanımda bir adam oturup sandalyede o Azrail diyor ben elimdekini atıyorum sanırsam birinin canını alıyor gibi oluyor. Bana bakıp geçiyor siyah giyinmiş sakallı ben kaçıyorum ve aşırı korktum Azrail görmek ölüm yakın mı demek

Okudunuz mu?  Rüyada anüsten siyah büyük akrep çıkması

Tohat
Merhaba. Azrail’in yüz ifadesi ve yaptığı fiiliyatlara göre rüyanın tabiri değişkenlik gösterir. Eğer rüyada başka birinin canını aldığı görülmüşse rüya sahibinin ömrü uzayacak demektir. Sinirli, öfkeli olması dışında bir yüz ifadesine sahipse rüyanın tecellisi olumlu gerçekleşecektir. Yani tövbe etmeye uzun ömre gibi izniAllah.


Melih Akarsu
Öncelikle sa ben dün gece rüyamda Azrail a.s mı imam suretinde gördüm yanımda biri vardı samimi olduğum biri yani baba abi vb derece yakınlıkta camideydik yanımdaki bak bu Azrail diyip imamı gösterdi imam bana baktı ama yüzünü hatırlamıyorum (rüyayı gördüğüm gece yatmadan önce Recep İvedik 5 izlemiştim) sizce bu iyiyemi işaret yoksa kötüye mi yoksa Allah bana daha fazla hayırlı işler yapmam için göstermiş ola bilirmi


arifselim
Aleykum selam. Sana bir ikaz ve hatırlatma olduğu çok açık bir rüyadır. Zaten bazı rüyaların neye işaret ettiğini insan anında hisseder. Sende bu şekilde bir mana ve ders çıkarabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir ormanda ayakta duruyordum önümde azraili görüyordum boyu devasa uzundu ve siyah giyinmişti ben onu görünce yere oturup ağlıyordum brni öldürmeyin diye azrail Birinin canını alıyordu yüzünü hiç göremedim uzaktaydı bana hiçbir şey yapmıyordu sadece baktığını hissediyordum rüyadan kalkınca kendimi garip hissettim


Tohat
Azrailin birinin canını aldığını görmeniz hayırlı olarak tabir edilmez. Ölüm ile olmazsa da çevrenizde meydana gelebilecek üzücü olaylara sebebiyet verecek hadiselerin yaşanmasıyla alakalı olarak tabir edilmektedir. En doğrusunu bir tek Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir odadayım. İçerde başka bir odadan alevler içinde elinde orak gibi bir şey olan bir şey görüyorum. Çok ama çok korkuyorum.sanki cehennemin alevleriydi. Bana geldiğini söylüyor. Git diyorum. Babam yanımda yok rüyamda .ama sanki daha önce onu sakinleştirip onu yollamış geri. Iki küçük kızım yanıma geliyor. Onlara bir şey yapmıyor. 1 ay sonra gel diyorum. Peki 1 ay sonra diyor. Ve kayboluyor . Acaba benim içinmi geldi yoksa babam içinmi? Birde cehenneme gidicem galiba. Çok korkuyorum . 1 ay sonra Ocak 13 oluyor.

Okudunuz mu?  Rüyada Ateş böceği Görmek (imam nablusi)

arifselim
Bu rüya ölmek yada cehenneme gitmekle ilgili olarak yorumlanmaz. Ama bu insana bir ikaz ve hatırlatma gibi yorumlanabilir. Ahireti, hesap gününü cennet ve cehennimi düşünmek ve ahireti için hazırlıkta bulunmak gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda küçük Bi çocuğum ve çok güzel Bi kelebek görüyorum ama o Azrailmiş sonra beni öldüreceğini hissediyorum ve kartopu gibi bişiy atıp İsabet ettiriyorum uçuyor Bi anda kuş oluyor direğe konuyor kafasında kırmızı bir şemsiye kendisi siyah kuş korkuyorum Allah’a yalvarıyorum daha çok küçüğüm ölmeye hazır değilim diye o sırada uyandım


Tohat
Rüyandaki Azrail’in (a.s) bulunduğu şekil ve durum itibari ile vakti geldiği zaman ölümünün zor olmayacağı, kolay bir ölüm olabileceğine delalet etmektedir. En doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamıydı gerçekmiydi bilmiyorum. Yatağımdan bahçeyi gösteren pencereye baktığımda siyahlar içinde yüzünü göremediğim Azrail bekliyordu ama beni beklediğini hissettim sonra kafamı yastığa koyup geri uyudum gece 5 de su içmeye kalktığımda ilk defa birinin beni izlediğini hissettim 😔


Tohat
Eğer rüya olduğuna kaniysen bu senin bazı konularda kendine çeki düzen vermen gerektiğini gösterir. Hatalarından ders çıkarmak, bir daha yanlış olana meyl etmemek, günah olandan uzak durmak gibi davranışlarına dikkat etmelisin. Uyandıktan sonra hissettiklerin ise sadece hayal mahsulü olarak nitelendirilmekten öteye gitmez. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamuna Aleyküm
Rüyamda azraili sevdiğim bir komşumun kılığında benim canımı almaya geldiğini gördüm ama ben yine de azrail olduğunu hissediyorum. Aklıma hemen ‘azrailin müslümanların canını sevdiği insanların kılığında gelerek alacağı’ ile ilgili olan hadisi şerif geliyor. Biraz korkuyorum. Uzan sana bir iğne yapıcam diyor. Ben öleceğimi anlayıp, abdestli olup olmadığımdan emin olmadığımdan dolayı tuvalete gitmek için müsade istiyorum. O pek gönüllü olmasa da ben acele edip lavaboya gidiyorum abdest alıyorum. Devamında rüya dağılıyor hatırlayamıyorum .
Nedir yorumu çok etkilendim

Okudunuz mu?  Rüyada Ak Görmek (imam nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Bu rüyanın olumsuz bir manası yoktur. Ancak rüya sahibine dünyanın bir imtihan yeri olduğunu hatırlatmaktan başka bir yorumu olduğunu bilmiyoruz. İnsana ahiretini ve hesap gününü hatırlatır. Yinede bu sadece bir rüyadır ve hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Rüyamda azraili 4 5 kere aynı şekilde aynı olay kurgusu ile görmüştüm.Ben lavaboda ellerimi yıkarken arkamda belirdi siyah bir şekilde yüzünü görmedim ne olacağını anlamıştım ve canımı aldı sonra ahiret hayatındaydım ıssız bir yerdi ilk etapta ve aklımda,zihnimde tek sıkıntı vardı o da namaz, devamlı olarak kılmıyordum çünkü. Ve emin değildim ne olacağından hesap zamanını aklıma getiriyordum sonra başkalarıda geldi herkesi bir yere götürüyorlardı rüya burada bitiyor. ve bu rüyayı 4 veya 5 kere virgülüne kadar aynı şekilde gördüm lütfen yorumlayın.Şimdiden teşekkür ederim


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan çok açıktır ve yorumlanmasına gerek yoktur. Sana ibadetlerini yapmanı, hesap gününün düşünmeni, tövbe istiğfar ederek rabbine karşı vazifelerini yerine getirmeni hatırlatıyor. Bu şekilde bir ders ve ibret çıkarabilirsin. Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


mikaela
Selamün Aleyküm, rüyamda sokakta gezerken insan kılığına girmiş azrail ile göz göze geliyordum ve o anda aklından geçenleri görüyordum. O günün ölüm listesinde bir kişinin eksik olduğunu ve o kişi için beni seçtiğini okudum aklımdan. Daha sonra kendimi mahallemizde buldum siyahlı bir adam(katil) beni öldürmesi gerektiğine ikna olmuştu ve beni kovalıyordu. Nefes nefese tüm kapılara koştum, yardım edin diye. Adam mahallelinin tapusunu elinde tutarak çakmağı çakıp göze alıyorsanız yardım edin dedi. Beni siyahlı adama geri verdiler.(Adam kendisini azrailin yönlendirdiğini bilmiyordu). Bir sokağa geldik, yaşadığım şehrin en kalabalık sokağına, ağlıyor sürekli o siyah arabanın içinde kapıya vuruyordum ki bir şekilde kapıyı açıp koşmaya başladım. Sokakta bir adamla göz göze geldim 170 boyunda tombul 45 yaşlarında mübarek bir adamdı. Gözlerime bakınca olay döngüsünü değiştirdi. Bana gülümseyip geçti. Okulumun olduğu sokağa geri döndüğümdeyse azraili siyah arabanın sürücü koltuğunda gördüm. Bana -bu seferlikti, sadece bu seferlik kurtuldun- dedi. Arabanın bagajındaysa beni öldürmeye çalışan adam vardı. Azrail benim canımı aldıracağı adamı öldürmek zorunda kalmıştı. Metanetle geçtim yanından ondan korkmadım. Eve gittim. Annemler anneannemlerde toplanmış hep beraber yemek yiyorlardı bende dolaptaki yarım kalmış içeceği öğle yemeği niyetine alıp içerken şey dedim. Ölümlerden döndüm ama yalnızım. Azrailin pencereme gelip bir şeyler söyleyip gittiğini hatırlıyorum. Manası nedir acaba.

Okudunuz mu?  Rüyada Azarlama (imam nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Bazı konularda çıkarını düşünmen biri olduğuna, yanlış ve hataların üzerine bile bile gidip zarar görmen ve sosyal çevrende dikkat çekmene rağmen tecrübe alıp kendini düzeltmemene delalet etmektedir. Mesleki açıdan hedeflediğin yolda ilerlemen sonucunda istediğine nail olmaya, yaptığın işi hakkıyla yerine getirmene yükselerek maddi gücünü artırmana işaret etmektedir. Allah doğrusunu bilendir elbette.


Kayıtsız Üye
Merhabalar, ben rüyamda kursta Azrail’i gördüm daha sonra arkadaşlarımla beraber kaçmaya başladık. Azrail siyah giyinmişti. Sonra bir kızın üstüne işedi daha sonra biz kaçmayı bıraktık. Azrail ile konuşmaya başladık. Ona hayatımız ile ilgili sorular sordum o da bana sessizce söyledi. Daha sonra o rüyanın başında benim ayakkabılarım kaybolmuştu. Onu arıyordum Azrail’e sordum nerde diye o da bana yerini gösteriyordu ama bir türlü bulamıyorduk. Azrail ile kalabalık bir eve girdik bana orda olabileceğini söyledi ama yine bulamadık böyle bitti rüya. İnşAllah yorumlarsınız hocam . Teşekkür ederim.


Tohat
Hayırlı günler. Azrail a.s nasıl gördüğüne göre değişir. Eğer kötü suret ve biçimde görmüşsen hayırlı tabiri yoktur. Bunun dışında olumluk içermez. Baktığın yorumlar doğrudur. Böyle bir rüyanın gösterilme ise peygamber efendimiz gibi günübirlik tövbelerini yapmak, istiğfar çekmek günah olabilecek davranışlarını azaltmaya çalışman içindir. Rüyada gördün diye gerçekleşeceği anlamına gelmez uyarı olup dikkat etmen içindir. Allah hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Arap Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhabalar, ben rüyamda kursta Azrail’i gördüm daha sonra arkadaşlarımla beraber kaçmaya başladık. Azrail siyah giyinmişti. Sonra bir kızın üstüne işedi daha sonra biz kaçmayı bıraktık. Azrail ile konuşmaya başladık. Ona hayatımız ile ilgili sorular sordum o da bana sessizce söyledi. Daha sonra o rüyanın başında benim ayakkabılarım kaybolmuştu. Onu arıyordum Azrail’e sordum nerde diye o da bana yerini gösteriyordu ama bir türlü bulamıyorduk. Azrail ile kalabalık bir eve girdik bana orda olabileceğini söyledi ama yine bulamadık böyle bitti rüya. İnşAllah yorumlarsınız hocam . Teşekkür ederim.


Tohat
Merhabalar. Her zaman başarının peşinde koşmayı kendine ilke edineceğine, hayatın zorluklarına karşın da olsa önüne çıkaracağı meşekatli yollara rağmen de sürekli bir mücadele halinde olup hayatını güzelleştirmeye çalışacaksın. Allah en iyisini bilendir tabi.


Kayıtsız Üye
Bende size bisey danısmak istiyorum ben ilk oturdugum evde ev sahiplerim yasli teyze ile amca idi eşim sabah 9 da ise gitti bugün bende 1 saat yatiyim diye uyudum rüyamda onlarin bir down sendromlu cocugu oluyor o beni çok seviyo yatakta yatiyo beni cagiriyo yanina teyze gelip soyluyor bende gidiyorum bu arada amcada olecek diye ustunu ortmusler ama olmemis hareket ediyo sonra down sendromlu cocuk bana esimi cagirmami soyluyo cagiriyorum esime o evden tasinin diye 3 sefer bagiriyor sonra kafami koridora doğru ceviriyorum ap acik azrail simsiyah aynaya bakiyor sonra ben onu gorunce kafasini cevirip bana bakiyo oldugum yere yigilip kalıyorum oyle bir sıcradim çok korktum size danismak istedim bütün vucudum karincalanmis halde gozumu kapatiyorum gözümün onune geliyor azraille goz goze gelmem yani azraille gözgöze gelmek ne anlama geliyor olabilir sizce


Tohat
Hayırlı günler. Şer görünen rüyaların elbetteki hayırlı tarafı vardır. Hayatına çeki düzen vermen gereken bazı durumların olduğuna özellikle dinen kendini toparlayıp ibadetlerine gereken önemi vermen hakka hukuka riayet etme konusunda özenli olman gerektiğini işaret eder. Kişi ameline bağlı olarak can vereceği zaman kolaylık veya zorluk görür. Ameline dikkat ederek bunu kolaylaştırabileceğini mesaj vermektedir. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Alev Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Rüyamda birden karnım şişmeye başlıyor ve doğuruyorum. Doğurduğum bebek değil giyinik bir erkek çoçuk yürüyor ve konuşuyor. Kendisinin Azrail olduğunu söylüyor. Tanıdığım bir yaşlı insan suretinde ama 3 yaşlarında bir çocuk görünümünde. Bir mağara içinde su başında, birkaç gün içinde boğazıma bir şey takılılıp öleceğimi söylüyor, ben boğularak mı öleceğim diyorum beni teskin ediyor. Tanımadığım bir yerde tanımadığım kişilerle vedalaşıyorum. Büyük bir otobüs tam ben binecekken harekete geçiyor ama koşarak binmeyi başarıyorum. Dönüş yolculuğu daha rahat geçecek diye düşünerek koltuğuma oturuyorum.


Tohat
Ve aleyküm selam. Hayatın bir imtihan dünyası olduğunu daha iyi anlayabilir ve bu tecrübe ile hayatını daha doğru ve hatasız yapmaya çalışabilirsin. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Aybey özcan
Selamünaleyküm rüyamda karşımdakinin AZRAİL A.S olduğunu biliyordum sanki daha önce görmüş gibi tanıyormuş gibi onu gördüğümde hemen anladım azrail a.s olduğunu üstünde ve yüzünde siyah bir peçe vardı peçesini kaldırıp bana yüzünü gösterdi yüzü taşa benziyordu gözleri kömür ateşi gibi kırmızı alt dudağı aşağıya doğru büzülmüş şekildeydi sonra bir anda gözüm önünden kaybolup yine geri geldi aramızda çok kısa bir mesafe vardı çok yakındık ağaçlık orman benzeri bir yerdeydik bunun yorumu sizce ne ola bilir bilen veya yorumlayan bilen varsa yardımcı olan bilir mi?


Tohat
Ve aleyküm selam. Kişinin hayatındaki maneviyatla ilgili konularda kendine çeki düzen vermesi ve maneviyatına ağırlık vererek ölümünü kolaylaştıracak ahiretini kazandıracak amellerde bulunması gerektiğine delalet etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada azrail görmek imam nablusi, azrailin yaklastigini gormek, rüyada azraili gormek ihya

Bu kategoride yer alan Rüyada At Görmek (imam nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Azrail’i Görmek (imam nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.