Anasayfa
8 Ağustos 2021, 1:04
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Cennet görmek (Kenz-ul menam)

Rüyada Cennet görmek (Kenz-ul menam)

Ensar2
Cennet tabiri
Rüyasında Cennete girdiğini gören, feraha çıkar. Sevinir. Hayra ve emniyete nail olur. Cennet meyvelerinden yemek te böyledir. Cennet meyvesini eliyle toplayıp yiyen, din tahsili yapar. Fakat, halk onun ilminden istifade etmez. Cennet hurileriyle beraber olduğunu görenin, iyi işleri kolaylaşır. Cennette oturduğunu gören, son nefesine kadar ni”met ve izzet içinde yaşar. Cennete girmek istediği halde men edildiğini gören, dünyada fesada ve isyana düşer. Yüzüne Cennet kapısını kapanması da böyle yorumlanır. Rüya sahibi asi olur.Cennete yaklaştığını fakat, yoldan döndüğünü gören, hasta olur ve vefat eder. Meleklerin elinden tutup kendisini Cennete götürdüklerini gören, tevbe eder ve yakın zamanda ahirete göçer. Rüyasında kendisine Cennete girer misin? denildiğini gören, miras yer.Tuba ağacının altında oturan, dünyada ve ahirette muradına erer. Cennete şerbet veya süt içen, alim, hakim ve zengin olur. Cennet ni”metlerini yemekten çekinen, dalalete düşer (günahkar olur, yoldan çıkar). Birine cennet meyvesi veren, onu ilminden ve malından faydalandırır. Cennette olduğu halde ateşe atıldığını gören, birinin malından haram yer.Cabir”ül Mağribi şöyle diyor: Cennet-i Rıdvan”ı görüp memnun olan, büyük sevince ve ni”mete nail olur. Bulunduğu yüksek bir mekanın Cennet olduğunu zanneden; adil bir sultanla, faziletli bir alimle veyahutta zengin biriyle karşılaşır.

Okudunuz mu?  Rüyada cennetle müjdelenmek

Cevap: Rüyada Cennet görmek (Kenz-ul menam)

Kayıtsız Üye
Rüyamda mahşeri bir kalabalık arasindayim birden güneşle ay carpisiyor ve bir nur topu oluşuyor ve o kalabalik arasında gökten gelip benim göğsünden içeri giriyor ve bir ses duyuyorum bana cenneti göstereceklerini söylediler ve bir an önümde perde acildi ve cenneti bana gösterip perdeyi kapattilar bu ne anlama geliyor

Okudunuz mu?  Rüyada çeşitli kuşlar görmek

Cevap: Rüyada Cennet görmek (Kenz-ul menam)

arifselim
Selamun aleykum. Rüyanız hayırla yorumlanır. Güvenilen dostların elde edilmesine, duaların kabul edilmesine ve hakikati öğrenmeye yorumlanır. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Acil Yardım edin

Kayıtsız Üye
Rüyamda yüzüm yaratık yüzü gibiydi ve bir tane kıza saldiriyordum uyudugumu anlıyorum dualar ediyorum ama bir türlü duaların geri kalanini hatırlamıyorum sonra ben ve iki tane insan kapıda bekliyoruz ardından 1 kapı açılıyor ve günah yapanlar ve sevap işleyenler sırasıyla yaptıklarını anlatıyor çok etkilendim bu rüya neye yorumlanır lütfen acil cevap bekliyorum..

Okudunuz mu?  Rüyada dedenin cesedini görmek

arifselim
Merhaba. Yüz insanın halini yansıtan bir rüya anlamına gelir olduğu şekilde yorumlanır. Eğer varsa haramlara tövbe etmeye ve Allah’ın huzuruna nasıl çıkacağının muhasebesini yapmak gerektiğine işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda cennetin kapısında beklediğimi gördüm. büyük bir ev var annem bana kapıyı açıyor ben içeri giriyorum abim bir odada annem babam bir odada ben sevinçten ağlayarak babamın yanına koşup elini öpüyorum. anne ve babamın cennette olmasına çok seviniyorum. annem babam şu anda hayattalar. rica etsem yorumlar mısınız?

Okudunuz mu?  Rüyada Cin Musallat Olması

arifselim
Rüya hayırlı rüyalardan tabir edilir. Şans ve kısmetin açılmasına hayırlı ve uzun bir ömre işaret eder. Büyük sıkıntıların ve dertlerin bitmesine ve feraha kavuşmaya da yorumlanmıştır. Elbette en doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyada cennete girdiğimi mutluluktan agladıgımı beklerken diğer aile fertlerinin de cennette girdiklerini (ölü ve sağ olanlarında)orada buluştugumuz için çok seviniyorum bir sonraki aşamaya geçerken yüksek bir yerden korkarak atlıyoruz ama kuş gibi uçuyoruz ama ters giden bir şeyler var etraf çok kötü tek ibadet namaz namaz saati herkes namazda köşkler yok küçük bölmelerle evler ayrılmış bir taraftan sevinçle tesbih çekip Allah ı zikrediyorum ve onu görüp göremeyecegimi düşünüyorum bir taraftan Allah ın vaadinin bu olmadığını ,istediğimiz yemeği yiyemedigimizi bunların mis yoluyla atılmadıgını ,bazı insanlar ın ölüp atıldığını birdaha asla dirilemeyeceklerini öğrendiğimde insanlara ters bir şeyler olduğunu anlatmaya çalıştım.sürekli, bu insanlar a vaadedilen cennet değil diye düşündüm.

Okudunuz mu?  Rüyada cin tarafından götürülmek

arifselim
Genel manada hayırlıdır. Ancak bu sana bir ikaz ve işarettir. Asıl olan bu hayatta Allah’ın sana sunacağı güzellik ve nimetleri onun rızasına uygun bir şekilde geçrimene delalet eder. En doğrusunu Allah bilir.


bana bak
Rüyada cennet cehennemi görmek istiyorum ama bir türlü nasip olmuyor..

Okudunuz mu?  Rüyada çocuğunun suda kaybolduğunu görmek


rüyada cennet cehennem görmek, rüyada cennet ve cehennem görmek, Rüyada cennet ve cehennemi görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada Cerrah görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Cennet görmek (Kenz-ul menam) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.