Anasayfa
11 Aralık 2023, 22:20
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Dağ Görmek (imam nablusi)

Rüyada Dağ Görmek (imam nablusi)

İsrâ
DAĞ

Rüyada dağ görmek, şanı yüce, şöhretli, iktidarlı ve sebatlı siyaset sahibi bir kimseye veya bir çocuğa ve tüccara yorumlanır. Dağ yayılıp açıldığı zaman, çetin ve kalbi katı bir kadındır. Veya gam ve keder ya da insanın son derecesi, yolculuğa veya yeminidir.

Üzerinde bitki örtüsü ve su olmayan dağ kafir ve azgın bir meliktir. Dağdan indiğini gören kimsenin mülkü elinden gider. Tüccarsa zarar eder.

Bitki örtüsü olmayan bir dağa çıktığını gören, kötü kimselerin hizmetine girerek iş görür, bundan da kendisine kaygı ve endişe gelir. Dağ içinde olan yol ve yokuş azaptır. Bundan dolayı yokuş bir yoldan indiğini gören kimse azabından kurtulur. Yokuşu çıktığını görse, zahmet ve meşakkatle beraber, kadri ve saltanatı yüksek olur.

Çıkmakta olduğu dağın yarısına geldiğinde yukarı çıkması veya aşağı inmesi mümkün olmayan kimse, ömrünün yarısında vefat eder. Dağa çıkıp üzerinde

oturan kimsenin çirkin ve iri vücutlu bir çocuğu olur.

Dağa çıkmak yükseklik, aşağı inmek zillettir. Yukarı çıkmak, üzüntü ve kedere yorumlandığında, aşağı inmek bu hallerden kurtulmaktır. Yukarı çıkmak valiliğe yorumlandığından, aşağı inmek de görevden alınmaya yorumlanır. Rüyada görülen dağlar ve yüksek tepeler şiddetli üzüntüye, bağırıp feryad etmeye, ıstırap ve işsizliğe yorumlanır.

Dağa düzgün bir yoldan geldiğini gören maksad ve arzusuna meşru yoldan kavuşur. Dağın göğe yükselerek insanların başları üzerinde olduğunu görmek, insanları kaplayacak bir korku ve şiddete yorumlanır. Çünkü Allah, günahkarları korkutmak ve tehdit için Tur Dağı’nı Beni İsrail’in başına gölge gibi kaldırmıştı. Dağın yere battığını görmek o yerin büyüklerinden birinin ölmesine yorumlanır.

Bir kimsenin rüyada alnında veya yanında dağ görmesi zekat vermemeye yorumlanır.

Danyal aleyhisselama göre; bir dağın üzerinde olup bunu kendi malı zannettiğini gören, büyük bir kimseye sığınır. Bir rivayete göre adil bir başkasının emrine girer. Bir dağa çıkarak tepesine ulaştığını gören, bir devlet büyüğünden fayda görür. Bir dağın yerinden koptuğunu veya parça parça olduğunu görmek, büyük bir devletin yıkılışına ve halkının dağılmasına delalet eder. Bir dağda kendisi için yatıp kalkacak yer hazırladığını gören, büyük bir devlet makamında iş bulur. Bir dağdan indiğini gören, işinden olur, itibarı sarsılır. Bir rivayete göre yüksek dağlardan inmek, yapmak istediği bir işten vazgeçmektir.

Okudunuz mu?  Rüyada denizde koyunların yüzdüğünü ve yürüdüğünü görmek neye alamettir ?

Mağribi’ye göre; bir dağa ve yüksek bir yere çıktığını görmek, muradının olmasına ve istediğini elde etmesine işaret eder. Bir dağdan düştüğünü görmek, din ve dünyasında noksanlığa delildir.

Bir dağın yeşillendiğini ve güzelleştiğini görmek, o yeri yönetenlerin mülkü iyi idare ettiklerini gösterir. dağda yırtıcı bir hayvan görmek, dinsiz ve vicdansız bir devlet adamı ile tabir olunur.

Dağın yalnız topraktan ibaret olduğunu görmek, faydasız, cimri bir devlet başkanının bulunduğuna işarettir. Dağın dikenler ve çalılar ile kaplandığını görmek, halkı yaptıkları ile rahatsız eden bir devlet başkanına delalet eder.

Cudi dağına çıktığını gören, hayır ve fayda görür. Arafat dağında bulunduğunu gören, tövbe eder kabul olunur. Karanlık ve korkunç görünüşlü bir dağda bulunduğunu gören ölür veya bir belaya uğrar. Dağda güzel bir manzara görmek, büyük bir kimseden bir hayır ve menfaat göreceğine işarettir. Bir dağa çıktığını ve orada gördüğü bir mağaraya girdiğini görmek, bazı kişilerin sırlarına ortak olacağına delildir. Oradan bir şey alıp çıktığını gören, önemli bir konuyu düşünür ve yapmaya karar verir. Dağda merdiven gibi yapılmış bir yoldan çıktığını gören, muradına erer.

Cafer-i Sadık (RA)’a göre; dağ görmek bir devlet başkanı, devlet büyüğü ve rahata ulaşmakla yorumlanır.

Bir dağın kendisine ait olduğunu gören, iyi kalpli ve itibarı büyük bir kimseye arkadaş olur. Dağın etrafında dolaştığını gören, büyük bir kimseyle tanışır ve fayda görür. Bir dağa dayandığını gören, büyük bir kimseye sığınır. Dağın üzerinde kendisine sağlam bir yer hazırlayan, devlet büyüğü tarafından büyük bir memuriyete geçilir. Zengin ise daha çok zenginleşir. Fakir ise zengin olur, korkusu varsa kalmaz. Bir dağı yıkkığını gören, ömrünü ziyan eder.

Kendisini dağdan aşağı atıp kendisine zarar gelmediğini gören, eline geçecek bir büyük iş veya memuriyet dolayısıyla sözü geçer olur. Dağdan düştüğünü ve hemen ayağa kalktığını görenin işi tamamlanmaz.

Bir dağda silahlı olarak bulunduğunu veya bir başka arkadaşı ile birlikte bulunduğunu görmek, hayır ve büyümeye delalet eder. Bir dağa çıkmak istediğini gören, katı kalpli bir kimseye giderek ondan bir işi hakkında yardım ister. Bu rüyada pek hayır yoktur. Dağa ne kadar kolaylıkla çıkarsa, maksadına o kadar kolaylıkla ulaşır. Dağa çıkarken hiç ayağı kaymadığını ve çok rahat tırmandığını görmek, acele bir hayra ulaşacağına delalet eder. Zorlukla dağa çıkmaya başladığını ve tepesine ulaştığını görenin, ömrü dolmuş ve eceli yaklaşmıştır.

Okudunuz mu?  Rüyada Dolandırılmak

Abdulgani Nablusi’ye göre: rüyada büyük bir dağ görmek, yüksek bir mevkiye, tedbire, oyu isabetli kimseye, hatırlı bir büyüğe, babaya, büyük bir tüccara, dağın tepesi yuvarlak ve yassı ise, zengin fakat katı yürekli bir kadına, keder ve sıkıntıya, zahmetli bir yolculuğa, hayal ve düşünceyle tabir olunur.

Başka bir yorumcuya göre dağ görmek büyük bir kısmete delalet eder. Rüyasında bir dağa tırmandığını görmek, karlı bir ticaretten eline büyük miktarda para geçeceğine; bir dağ eteğinde oturup dinlendiğini görmek, kendisine teklif edilen karlı bir işe girip girmeyeceğine karar vermek için düşündüğüne; bir dağın eteğinde bir dağ evinde bulunduğunu görmek, eline geçen parayı hayır işlerinde harcayacağına delalet eder.

Dağda çimenlerin üzerinde ibadet ettiğini görmek, Cenab-ı Hakk (C.C.) Hazretlerinin rızasını aldığına; dağ eteğinde sudan abdest alıp namaz kıldığını görmek, günahlarından kurtulduğuna; üzerinde yeşillik olmayan çıplak bir dağa tırmandığını görmek, teşebbüs ettiği işten hayır gelmeyeceğine delalet eder. Dağın küçülerek yok olduğunu görmek beklediği şeylerin elde edilmeyeceğine; dağın olduğundan daha fazla büyüdüğünü görmek, bir devlet dairesinden beklediği bir haberi alacağına; dağın üzeri çiçekle dolu olduğunu görmek, her durumda hayır ve menfaate işarettir.


Cevap: Rüyada Dağ Görmek (imam nablusi)

EFRUMİE
Rüyada dağ görmek varlığı ile size güven verecek bir kişiye ve bu kişiye dayanarak onunla bütün işlerinizi birlikte yapacağınıza ve aranızdan su bile sızmayacak kadar sadık ve dürüst olacağınıza işaret eder.


Yorum: Rüyada Dağ Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler.. rüyamda yüksek bir tepeden çok güzel yesillikli bir manzarayı seyrediyordum hayran kalıyordum bu güzelliğe.sakin dingin bir şekilde manzarayı izlediğimi gördüm…ve aynı gece icerisinde bir rüya daha gördüm, annem ve babam ile köye gidiyorduk köyde düğün gibi bir etkinlik vardı insanlar oynuyordu, annem babam köyün içine doğru ilerlerken ben köye giremedim. Geri dönmeyi tercih etmiştim..yorumları nedir acaba ? Teşekkür ederim şimdiden..

Okudunuz mu?  Rüyada dişlerin kırılması

Yorum: Rüyada Dağ Görmek (imam nablusi)

arifselim
Bu rüya kişi için gözünün yükseklerde olduğu anlamına gelir. Rüya sahibinin pek çok kişiye göre imkansız gibi görünen hayalleri olduğu yorumu yapılır. Düğüne gitmeden dönmek ise olumsuz kişilerden uzak durmak manasında yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Az önce korkarak uyandım. Rüyamda dağa çıkıp pek konusmadığım bir kız arkadaşımla oturuyodum. Fakat dağa çıkarken görmedim direk ordaydım. Bilincim yerindeydi. Sonra köpek sesi duyduk ve korktuk. 3 teyze sırtında odun geliyodu. Onlara sığınmaya çalıştık onlarda korktu. Ve çok uzun yolu çok kısaymış gibi koşarak hemen gittik. Hayatımdaki her şey gayet normaldi. İnsanları tanıyordum.


arifselim
Rüyada köpek sesini duyup korkmak, sürekli insana fesat ve zararlı olan bir adama yorumlanır. Ancak Allah’ın izniyle şerrinden korunarak selamete ulaşmaya yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selam aleykum ben rüyamda yüksek bir dağın en tepesinden başlayıp döküldüğünü kum haline geldiğini gördüm yanimda arkadaşlarım da vardı ve hepsi kumullara battilar bağırıyorum sesimi duyuyor musunuz diye sonra onları çıkarmaya çalışıyordum yorumlar misiniz teşekkürler


arifselim
Aleykum selam. Rüyada dağ görmenin tabiri ne kadar iyi, güzel ve hayırlı ise, dağın dağılması yada yıkılması o şekilde tersine tabir edilir. Ancak bu rüya kişiden ziyade toplumu ilgilendirir. Sıkıntı, zorluk ve sorunlarla uğraşmaya işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda sarmaşık ile dolanan bir dağa arkadaşlarımla tırmandığımı gördüm dağı tırmanıp arkadaşlarım bana yardım ediyordu 😉


arifselim
Dağa tırmanmak daima hayırla tabir edilir. Gerçek hayatta Allah’ın izniyle engelleri aşmak, sorunları çözmek ve hedeflerine ulaşmaya işaret eder. Allah’u tealadan hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamınalekum. Ruyamda dağda büyük bir kayanın altında kiz kardesim ve ben oturuyorduk kayanin uzerimize dusebilecegindende endiseleniyorduk babannem ve annemde ordalardi ve dağda oturarak kayıp (kaydıraktan kayar gibi) hızla asagi indik (kaymak hoşuma gitmişti) bir tek annem yuruyerek indi dag yesillikli idi. Ruyami yorumlarsaniz çok sevinirim. Allah sizden razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Günahların tam eşiğinde olmaya, günahkar kimselerin çevrende olmasına ve atacağın adımlara dikkat etmen gerektiğine tabir edilir. Hayırlı bir rüya olmakla birlikte bunu bir ikaz gibi kabul edebilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Döşenmiş Taş görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyamda babamla birlikte Samsunda bir dağa tırmanıyoduk. Dağda çok faxla kar vardı. Zirveye yaklaştık. Zirve görünüyordu bulunduğumuz yerden. Sonra babam biraz ileri gitti. Ve köpek sesleri gelmeye başladı. Biz de korktuk. Hızlı bir şekilde kaymaya başladık aşağı doğru. Ben önden kayıyordum babam da arkamdan kayıyordu. Ama babam benden hızlı kaydığı için sürekli bana çarpıyordu yani itekliyordu. Sonra kayarken yolun yarısına geldiğimizde köpek seslerinin aşağıdan da geldiğini duyduk. Hala korkuyorduk. En aşağı indik. Köpek felan görmedik. Hocam yorumlayabilir misiniz?


arifselim
Dağa tırmanmak çok hayırlıdır. Engelleri aşmaya ve sorunların çözülmesine işarettir. Köpek sesi duymak, korkmak ve kaçmak ise, önünüzdeki engeller ile çevrenizde bulunan çekemeyen kimselerin varlığına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm hocam rüyamda ilk önce haritadan bir dağa bakıyordum adı dağın adını unuttum ama peygamberimizin çıktığı dağkardan bir dağdı efendimiz hani hira mağarasında dua ederdi düşünürdü ya bende öyleyapmak istiyordum çöl gibi yerde giderken binada teller çıktı karsımıza orda kapı yoktutelleti kesmişler giriş oydu içerde küçük tek odalı ev vardı birde ilk okul ve orta okuldan bazı arkadaşlarım vardı naber burayamı geldin öyle böyle konuştularhatırladığım bu konuşmada sonra amcam ben babam dağa dolanarak tırmanmaya çalışıyorduk başkalarıda vardı tepede bendua edicektim dua edemedim utandım yani içten ağlayarak dua etmeden saten babam ve amcam hemen çağırdı fakat dönerken dağdan arabayla döndük ben çok sinirlenmiştim onlara bir tartışma oldu herhalde sonra yine gitmeye karar verdim bu sefer tek başıma gittim kimse yoktu dağa çıktım yine kimse yoktu tam dua edicekken yine bir şey oldu ve ben yine çok sinirlendim dua edemedim yine rabbime. ama çok kızdım.


arifselim
Aleykum selam. Rüyan çok olmamakla beraber, önündeki engelleri aşmak için adeta dişinle tırnağınla mücadele ederek ve haram karıştırmadan hayatını sürdürmeye çalışarak kazanacağına alamet edilir. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
iyi akşamlar. Rüyamda annemle bir dağı tırmanmaya devam ediyordum, önünde rengarenk güzel çiçekler görüyordum. Ancak bu çiçeklerin hiçbirini koparmadım, tırmanmaya devam ediyordum.

Okudunuz mu?  Rüyada Demir Ocağı görmek (İmam Nablusi)

Yine, rüyamda çimlerin üzerindeydim, bir araya sendeledim tam düşecekken annem yaşlarında bir kadın bana dikkat civcivleri ezme dedi, baktım ki çimlerin arasında bir sürü küçücük sarı civciv. bunların hiç birini de ezdiğimi hatırlamıyorum.

Öte yandan, geniş bir sahaya yayılan berrak bir var, derin değil yanımda babam var; suyun kenarında bir kayalık gibi bir yer var ıslanmadan üzerinden nasıl geçerim düşüncesindeyim, ortanca bir bayan da suyun içinde net hatırlamamakla birlikte bir şeyler yıkıyor gibiydi.

Bu rüyamı hayra yordum, önemli olduğunu düşündüğüm kazandığım kamu sınavının mülakatıyla ilişki kurdum. Ne dersiniz. Allah’a emanet olun. Metin


arifselim
Hayırlı günler. Bütün bu gördüklerin çok hayırlı rüyalardandır. Maddi açıdan yükselmeye, engelleri aşmaya ve Allah’ın izniyle hedeflerine ulaşmaya işaret eder. Bir çok rüyanın yorumunu insan hissedebilir. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba,

Ben rüyamda devasa bir dagin olustugunu gördüm. Dag ufuktan goklere kadar yukselerek belirginlesti. Cok buyuk, yemyesil ve oyle guzeldi ki buyuleniyor insanlara onlarin da gormesi için isaret ediyordum. uzeri cesit cesit bitki ortusuyle doluydu.

Bu ruyami yorumlayabilirseniz memnun olurum


arifselim
Merhaba. Dağ ne kadar büyük, ne kadar güzel ve ne kadar ihtişamlı görülürse bu o kadar hayırlı ve güzel yorumlanır. İşinde başarılı olmaya, hedeflerine ulaşmaya ve Allah’ın izniyle en zirveye ulaşacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Evlenmeden önce yaşadığım kasabanın uzunca bir yokuşu vardır. (Şuan İzmir’de yaşıyorum) ben tekerlekli bir şeyin üzerindeyim bildiğimiz sandalyenin tekerlekli hali gibi birşey. Onun üzerindeyim ve yokuş aşağı çok hızlı kayıyorum ama korkmadan ve keyif alarak. Eşim de arkamdan koşuyor. Gittikçe hızlanıyorum ve yokuşun sonuna gelmeye başladığımda ayaklarımla fren yaparak yavaşlamaya çalışıyorum. Çok işe yaramıyor ama bayağı yavaşlıyorum. Bu arada eşim arkamdan sandalyeyi tutarak beni durduruyor.


arifselim
Çok güzel bir rüyadır. Rüya sahibinin zorlukların üstesinden geleceğine, çalışmaktan ve inanmaktan vazgeçmeyen bir kimse olacağına ve en zor koşullarla baş edebileceğine tabir edilir. Kısacası sorunlar olsa bile hayattan keyif alabilmeye yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Doğurmak,Doğmak görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Hayirli akşamlar hocam.. Ruyami yorumlarsaniz çok sevinirim. Allah sizden razı olsun…

Rüyamda, bir nedenden dolayı insanlar beni kovalıyor. Ama nedeni bilmiyorum..

Hızla hep yokuş yukari 4 yasinda kızımla birlikte koşuyoruz..
bir dağın en tepesindeyiz ve yol bitiyor..

basimi kaldırıp baktığımda sağ tarafimda çok büyük bir dağ ve dagin tepesi sanki gok yüzüne degiyor.
Insanlar onu dağ zannediyor.
Ama değil.o dagin arkasini dolaninca

Dagin içine oyulmuş çcok ihtisamli çok gösterişli kocaman bir cami var..
biraz dikkatli baktığımda dagi oyarak cami yapan cinleri görüyorum . Göz göze geliyoruz. Ve cami daha tam bitmemis..
Beni kovalayan insanlar bunu görmüyor. Hayretler içinde kalıyorum. Kocaman camiyi şu cinleri görmüyor musunuz diyorum… o ara kızım dagdan düşecek oluyor o panikle kızımı tuttum uyandim……..
Allah sizden razı olsun..


arifselim
Hayırlı günler. Gerçek hayatta da seni endişelendiren, düşündüren ve çekinmene neden olan şeylerin olduğuna işaret eder. Sıkıntı ve zahmetlerden sonra ulaşılacak olan huzura ve mutlu bir yaşama işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar rüyamda bir arkadaşımla dağın tepesindeyiz ama daga tırmandığımı görmedim direk ordaydım.yemyeşil bir manzara var ve soğuk.O kadar engebeli ki düşecek gibiyiz burdan çıkmamız lazım dedim dağın arka tarafında, bir ev aşağıda bulunuyor bana merdiven uzattı hadi in dedi ben de indim arkadaşımla bu be demek merak ettim çünkü korkarak uyandım.


arifselim
Merhaba. Rüya sahibinin önemli bir işe girişeceğine ve bu işi yaparken doğru kararlar vererek isabet edeceğine ve kazançlı çıkacağına işaret olarak yorumlanır. Daha isabetli bir yorum ise ancak kişiye özel yapılmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir piknik alanında annem ben ve annemin iki arkadaşi oturuyorum benim elimde şu var ve ben o suyu iciyorum ama suyun tadı meyveli ama suyun rengi beyaz ve annemin arkadaşi diğer arkadaşina diyorki senin Allah’a tam inancın yok diyor ve ben orsa uyaniyorum


arifselim
Bu rüya sahibi için hem dünyası hemde ahireti için hayırlı ve faydalı olacak işler yapmaya çalışan birinin varlığına yorumlanır. Bu ya rüyayı gören içindir veya çevresinde öyle biri olduğun anlamındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Dalak balı görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyamda binlerce insanın karşısına geçtim herkesin elinde ay yıldıZlı bayrak vardı Cumhurbaşkanı bana konuşma metni verdi ben sahneye çıktım bütün insanlar beni Sevinçle karşıladı bu ne demek

Rüyamda binlerce insanın önüne çıktım ve herkesin elinde ay yıldızlı bayrak vardı Cumhurbaşkanı yanıma geldi ve bana konuşma metni verdi ben insanların karşısına geçtim konuşma yaptım ve insanlar beni Sevinçle karşıladı


arifselim
Gerçek hayatta çözülmesini istediğin ve beklediğin işlerinin yoluna girmesine, başarılı olmaya ve Allah’ın izniyle hedeflerine ulaşmaya tabir edilir. Sende rüyanın hayrını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba Ben rüyamda kayserili bir arkadaşimin evindeydim sonra birdenbire eski erkek arkadaşim gelip beni aliyordu. Yola cikarken yol kenarinda erciyesi gorduk durduk. Dagcilar vardi daga tirmaniyordu aksam gunes batmaya yakindi. Dag yesillikti çok guzeldi ve orada baska insanlarda bize engel oluyordu çiftiz diye sıkıntı yarattilar. Halen etkisindeyim rüyamin.


Tohat
Merhaba. Dağ, yüksek mevki demek veya makam mevki, şan şöhret sahibi kişi demektir. Gitmek istediğiniz yolda ulaşmanıza engel olacak kişilerin mevcutluğunu gösterir. Dua ile çaba ile üstesinden gelinir inşAllah.


Kayıtsız Üye
Lutfen sorularimi yayimlarsaniz çok duaciniz olurum.Allah hayirlara cikartsin oncelikle.Ruyamda yuksek bir dagin ustundeydim.Ama dag mesire alani gibi yemyesildi.Ve piknik yapilacak yerleri vardi.Sagimda misir tarllari gibi yemyesil seyler bulunuyordu.Asagiya baktigmda deniz.Ufka baktığımda yine deniz girunuyordu.Cok güzel bir yerdi.Sonra eski sevdigim adami gördüm.Benimle ne konustu ne umursadi.Elinde bir kitap kamelyalarda ders calisiyordu.Sonra arkadalsdiyla iyi vakit geciriyordu.Ardindan benimde elimde bir kitap vardi ders calisiyordum.Oturmustum.Ve Allah’a sukrediyordum ufka baktikca.Allahin verdigi güzel nimetlerini gördüğüm için.


Tohat
Karakter sahibi bir insan olduğunuzu ve bu yönünüzü koruyarak hayatınızı sürdüreceğinize, insanların sizi takdir edecek davranışlarda ve işlerde bulunacağınıza, yapacağınız işlerde alacağınız başarılarda hiç bir zaman kibre yönelmeyeceğinize her şeyin Allah tarafından gerçekleştirildiğine olan inancınızın tam olacağına delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabi.


Kayıtsız Üye
Selamun alayküm rüyamda amerikada bir dağlık yerdeyim besicilik yaparız dedi eşim büyük baş hayvandan birde baktım cami yapılıyor caminin içine girdik caminin üstkatı kubbesnde para makinaları var insanlar kalabalık giren çıkan banka gibi şaşırıyorum sonra yeni yapılan caminin kübbesinden çıktık eşimle el ele tutuşup yeşil küçük taşların üstünden atlayarak o yolu geçtik ve uyandım

Okudunuz mu?  Rüyada Dövmek görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Ailevi ve maddi açıdan hayırlı bir rüyadır. İçinde bulundukları sorunlarından kurtulmalarına, topluma yararlı bir insan olmaya, hayırlı işlere vesile olacaklarına ve Allah’ın izniyle hedeflerine ulaşacaklarına dair işaret olarak tabir edilir. Sizde rüyanın hayrını dilemelisiniz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda eşim için o nasıl biridir diye soru aldım buna karşılık ben benim eşim dağ gibidir dedim ve işaretle etrafımızdaki dağları gösterdim kimi sarp kayalık kimi toprak yığını kimi yeşiller içinde dedimki benim eşim dağ gibidir ama onun sarp kayaları yokuşları yoktur o beni hiç yormaz


arifselim
Gayet güzel ve anlamlı bir rüyadır. Ayrıntılı bir tabir edemeyiz ama Allah’ın izniyle eşler arasındaki güveni, cesareti ve muhabbeti işaret eder. İsteklerin gerçekleşmesine ve üst mevkilere yükselmesine de tabir edilir. Rüyanın hayrını dilemelisiniz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Esess
– Rüyamda engebeli bir dağın üzerindeydim . Yanında dağ bisikleti sporunu yapan tanımadığım biri vardı. Bana bu dağdan aşağı gösterdiğim şekilde inebilirsin diyordu. Bisikletiyle akrobatık hakaretler yapıyordu. Tek tekerin üstüne kalkmak gibi. Yorumu nedir acaba ?

– Merhabalar rüyam da bir dağın tepesinde tanımadığım 12 13 yaşların da bir çocukla birlikte duruyorduk dağın etek tarafı çukur gibi görünüyordu birden o çukur gibi görünen o yerler hızlı bir şekilde şu dolmaya başladı ve dağın tepesine kadar ulaştı o çokla birlikte ayağımız kayıp düşüyor gibiydik hatırladım kadarı bu kadar yorumlaya bilir misiniz tsk ederim


arifselim
– İlk rüya bisiklet süren kişinin durumuna göre yorumlanır. Eğer çok iyi ve güzel görmüşse bu rüya sahibi için sevinç ve mutluluklarla karşılaşacağına işaret eder.

– Diğer rüyada güzel bir rüyadır ve rüya sahibi için hayatında açılacak yeni ve güzel sayfaya yorumlanır. Bu yeni bir iş veya yeni güzel ilişkilerin başlamasına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba,rüyamda iki tane amcamın eşleri,ablam,kiz kardeşim,kayinvalidem ve ben yan-yana olan evlerin birinde oturuyoruz,oturduğumuz evin çok büyük pencere–camları var o pencerelerden karlarla kaplı kocaman dağların ters dönüp devrildiğini yıkıldığını görüp telaş ve korku ile evlerden çıkıp kaçıyoruz.dagin yıkılması tam evlerin önünde duruyor ama biz yine de evleri boşaltıp arka taraflara doğru uzaklaşıyoruz,ben eve tekrar dönüp siyah mont ve siyah bir bot alıyorum çünkü dışarısı kar buz ve soguk.ablama krem rengi botu bulamadım diyorum o da bende o diyor,bana da kızıyor ya sen evde iken dağ evin üstüne yikilmaya devam etseydi diyor ben de geldim işte bir şey yok diyorum,aldığım bot ile montu düğer kızkardeşime vereyim diye onu arıyorum sesleniyorum bir bakıyorum dışarıda soğukta birseyler yıkayıp temizliyor üşüdüm diyor eli yüzü kızarmış soğuktan botu gösteriyorum sana getirdim bunları diyorum ama ablam hariç herkes bir isle birşeyleri yıkamakla meşguller

Okudunuz mu?  Rüyada Deve görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Merhaba. Hayırlı bir rüya olarak kabul edilir. Maddi olanaklarını artırabilmek için gireceğin çalışma ve vereceğin emek sonucunda kazancını artıracaksın ayrıca bu amaçla atacağın adımlar ile birlikte omuzlarına yükleyeceğin yükün ağırlığı, sorumluluğunu artırman gibi durumlara da işaret eden bir rüyadır. Bu ağır sorumlulukların seni yıldırmaması için atacağın adımları doğru tartman gerektiğini gösterir. Allah doğrusunu en iyi bilendir.


Kayıtsız üye
Rüyamda eşim ve çocuklarımla dağa çıktık dağda çok güzel bir piknik yeri vardı Sonra dağ sallanmaya başladı iri iri kayalar düşüyordu kaçmaya başladık aşağıya indik aşağıdakilerde kaçıyordu oğlum düşmüş yerde yatıyordu kaldırdım arabamız hasar görmüş iki oğlum sığacak kadar yer vardı arabada onları bindirdik eşimle arabayı itip öyle gidecektik uyanmışım çok korktum inşAllah hayırdır


Tohat
Planlarında istediğin başarıyı yakalayamaman, bu konuda sorun yaşaman ve düzeltmek için çaba sarf etmen gerektiğine işaret edip bunu halledebileceğine, önüne çıkan sorunları giderebileceğine delalet etmektedir. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
sabaha karşı yatıp uyumuştum.sonra rüyamda net olarak gördüğüm bir kısım olarak iki tane yanyana dağ seyrediyordum.üzerlerinde takke buzulu vardı.bir an şöyle düşündüm.acaba bu dağlar türkiyenin doğu taraflarına mı ait diye.sanki iki dağ arasında bir karşılaştırma yapılıyor gibiydi.birinci dağın rengi okyanus rengindeydi.ikincisi normaldi.bu iki dağa baktığımda büyüklükleri biraz beni ürkütmüştü.sanki kendimden geçmiş gibiydim.sizce anlamı ne olabilir


arifselim
Bu rüya güzel anlamlı ve hayırlı olarak açıklanır. Rüya sahibinin hedeflerine yönlenmesine, emin adımlar atarak riskler üstlenmesine ve toplum içerisinde el üstünde tutulmasına işaret olarak tabir edilir. Mutluluk bulmaya ve ruhun huzur bulmasına da yorumlanır. Sende rüyanın hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada dünyanın düştüğünü görmek

Kayıtsız Üye
Rüyada yol güzergahında taşlı kocaman bir dağ vardı sonra bir yere girdim ve çıktıktan sonra o taşlı olan kovaman dağ TÜRK BAYRAĞINA dönüşmüştü kırmızı beyaz ay ve yıldızı vardı en alt kısımlarındada şeritli şekilde kırmızı ve beyaz renkleri vardı o dağın türk bayrağına dönüşmesi çok güzel bir histi ve uyandığımda sadece bir merak vardı .. acaba neye işarettir ?


arifselim
Rüya sahibi için kariyerinde en üst zirveye çıkmasına, başarılı olmasına, bu sayede tanınmaya, ün salmaya ve tüm etrafta tanınarak insanları kendisine çekmeye alamet olarak tabir edilir. Daha isabetli bir yorum için gören kimsenin durumu bilinerek yorumlanabilir ama yinede hayırlı ve güzel bir rüyadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


eyupakyuz
Hayırlı Ramazanlar

Ben bugün sahurdan sonra rüyamda
Yüksek dağlarda misafir gezdiriyodum
Sonra yüksek dağlardan uzak denizlere atlayıp denizden de imkansız yerlere yüzerek gidiyorum aynısını yapanlarada karşılaşıyorum denizde bir tanesi ağrı dağından ege denizine atlıyor ordanda istanbula yüzerek geliyodu
Sonra bende marmaradan Karadeniz’e kıyıdan yüzerek gitmeyi planlıyorum

Bu aralar gelecekte ticaret yapmak işimi değiştirmek birde 4 ay sonra düğünüm var bunların etkisindemiyim bilmiyorum
Yardımcı olurmusunuz 🙏🙏


Tohat
Hayırlı ramazanlar. Zorlu ve çaba sarf etmen gerekecek bir dönemden geçeceğine ve bu zorluğun ardından kısmetlerin ile birlikte huzuru yakalayabileceğine bunun yanı sıra bir zoraki olarak sabretmen gerekecek bir topluluk içine gireceğine ve buna dayanman gerektiğine işaret etmektedir. İşin ile alakalı doğrudan bir mesaj vermemektedir. Bununla ilgili istişarede bulunabilir istihareye yatabilirsin. Doğrusunu Allah bilebilir.


Rüyada dağ görmek, rüyada dağ manzarası görmek, rüyada karlı dağ görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada Deve Kuşu görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Dağ Görmek (imam nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.