Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:30
missa2
Abone

Oymalı mum sanatı için gerekli malzemeleri ile ilgili bilgiler

Oymalı mum sanatı için gerekli malzemeleri ile ilgili bilgiler

özlem Ayazsın
Merhaba, Oymalı mum sanatı ile ilgili uzun zamandır araştırma yapıyorum.Ama bilgisi olan kimseye rastlayamadım.Videonuzu izleyince belki yardımcı olabilirsiniz umuduyla bu maili yazıyorum.Lütfen bu konuyla ilgili gerekli malzemeler neler ve püf noktaları ile ilgili bilgiler konusunda yardımcı olumusunuz.


Cevap: Oymalı Mum Sanatı Için Gerekli Malzemeleri Ile Ilgili Bilgiye Ihtiyacım Var.

Abdullatif
O video beni de çok etkilemişti.Mum son halini aldıktan sonra kesmek biçmek, oymak sizin yeteneğinize kalmış şurda gerekli materyallerle ilgili bigi var.

MUM YAPMA EKİPMANLARI
İki Katlı Tencere
İki katlı tencere kullanarak mumunuzun çok yüksek ısılara ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Kullandıktan sonra, mum artığı kurumadan önce kuru bir havlu ile silerek iki katlı tencerenin üst kısmını temizleyiniz.
Mutfak Folyosu
Bir parça folyo veya bir fırın tepsisi, çok yararlı bir mum yapma ekipmanı olabilir. Bu ekipmanı, hazırlanmış fitilleri koymak, kullanılmamış mumu kurtarmak ve evde yapılmış mum tabakaları oluşturmak için kullanabilirsiniz. Mumu koymak için yanları yüksek – yaklaşık 3/4 inç (yaklaşık 1.9cm) – bir veya daha fazla tepsiye ihtiyaç duyacaksınız.
Daldırma Kutusu
Mumları daldırırken sıcak mumu içinde tutmak için bir daldırma kutusu kullanılabilir. El sanatları malzemeleri satan bir mağazadan bir daldırma kutusu satın alabilirsiniz veya evde kullanabileceğiniz dar ve uzun bir kap bulabilirsiniz. Bu kabın, yapmak istediğiniz mumdan en azından 2 inç (yaklaşık 5 cm) daha uzun olmasına dikkate ediniz. Mumu sabit bir ısıda tutmak için kutuyu/kabı içinde su kaynayan bir tepsinin içine yerleştiriniz.
Termometre
Termometre, mum yapımında çok önemli bir alettir. Güzel mumlar yapmak için doğru ısıya erişmeniz ve bu ısıyı korumanız gerekmektedir. Bir şekerleme veya yemek pişirme termometresi kullanabilirsiniz. Isı aralıklarının 100° F ve 225° F olduğundan emin olunuz.
Terazi
Mumu ve diğer malzemeleri tartmak için bir teraziye ihtiyacınız olacak. Büyük mağazalarda satılan bir mutfak terazisi veya büro malzemeleri mağazasında satılan bir posta terazisi kullanabilirsiniz.
Kalıplar
El sanatları malzemeleri satan mağazaların çoğunda çok çeşitli mum kalıpları bulabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanıp, kalıp veya kap görevi görecek başka malzemeler arayabilirsiniz. Örneğin teneke kutular, jöle kalıpları, kek kalıpları, deniz kabukları, vb.
Fitil İğneleri
Bunlar, 4 ila 10 inç (yaklaşık 10-25 cm) boyunda satılan dayanıklı çelik iğnelerdir. Bu iğneler, mum yapımının çeşitli aşamalarında kullanılmaktadır. Kalıba dökülmüş bir muma fitil takmak için kullanılmaktadır. Kalıplı mumlar yaparken fitili yerinde tutmak için gergi çubuğu olarak da kullanılabilir.
Diğer Araçlar
Karıştırıcı – Boyayı veya kokuları katmak ve mumu karıştırmak için tahta bir kaşık veya küçük bir sopa.
Kesme aletleri – Balmumu tabakalarını ve kalıp halindeki mumları kesmek için keskin bir bıçak.
Dökme Kabı – Eritilmiş mumu kalıplara dökmek için bir kap.
Isı kaynağı – Mumu eritmek için bir ısı kaynağına ihtiyaç vardır. Bir ocak, tüp veya elektrik ocağı bu iş için uygundur.
Kap tutucular, parafinli kağıt, silikon sprey ve kalıp mühürlerinin de elinizin altında bulunması gerekebilir.
MUM YAPMA ve MALZEMELERİ
Mum
Mum yapımında kullanılan en yaygın türler balmumu, parafin mumu, daldırma ve oyma mumudur…
Balmumu, bir poundluk (453 gram 16 ons) dilimler veya tabakalar halinde satılmaktadır. Tabakalar bazen yuvarlak mum yapımında kullanılmaktadır. Dikdörtgen tabakaların ölçüleri yaklaşık 8 x 16 inçtir (yaklaşık 20-40 cm) ve doğal gri, ağartılmış beyaz ve çeşitli renkleri mevcuttur.
Balmumu kendi başına veya diğer mumlarla birlikte kullanılabilir. Yaygın olarak kullanılan diğer mumlara balmumu eklendiğinde hem renkler yumuşayacak hem de yanma süresi uzayacaktır.
Balmumu kullanırken, balmumunun doğal olarak yapışkan olduğunu unutmayınız. Mum yaparken kalıp kullandığınızda, mumun kolay çıkarılması için kalıba bir ayırma maddesi (örneğin silikon sprey) sürmeniz gerekecektir. Mumu kalıba dökerken ısıyı 160° F’ın üzerinde tutmanız onun çok fazla yapışmamasını sağlayacaktır.
Mum yapmak için %100 balmumu kullandığınızda mumunuza şeffaf olmayan (donuk) kristaller veya stearin eklemenize gerek yoktur (balmumu doğal olarak donuktur). Bu iki malzeme aşağıdaki listeye dahil edilmiştir:
Parafin mumu daha az pahalıdır ve diğer mum türlerinden daha yaygındır. Çoğu kalıplı mumda kullanılan ana malzeme parafin mumudur. Renksiz ve kokusuz olduğu için, boya ve koku eklenecek mumlarda daha fazla kullanılmaktadır. Balmumundan daha serttir ve mumun parlak görünmesini sağlar. Balmumunu ve parafin mumunu birleştirirken bir parça balmumuna on parça parafin mumu oranını kullanınız. Kullanılan balmumu oranı düşük olduğu için yapışma problemi söz konusu olmayacaktır.
Parafin, on veya yirmi poundluk bloklar haline veya tane olarak gelmektedir. Parafin mumunu yüzde on stearin eklenmiş halde de satın alabilirsiniz. Erime derecesine ve oda sıcaklığında yumuşayabilme özelliğine göre sınıflandırılan farklı parafin mumu türleri de mevcuttur. Birçok mum yapma projesinde 135° F ila 140° F’de eriyen parafin mumu kullanmaya özen gösterilmektedir; ama yine de birçok formül için mumun 160° F veya daha yüksek bir derecede eritilmesi gerekmektedir. Isı, kullanmakta olduğunuz mum yapma yöntemine, kalıp türüne ve elde etmek istediğiniz etkiye göre değişmektedir.
Daldırma ve oyma mumu parafin mumundan biraz daha yumuşaktır. Bu özellik, şekil verilirken (oyulurken) mumun kırılmasını engellemektedir. Bu tür mum, daldırma mumlar için de daha iyidir. Daha yumuşak olan mum tabakaların birbirine daha iyi yapışmasını sağlar.

Okudunuz mu?  Temel hadis kaynaklarını yazar mısınız

Fitil
Fitil, alevi sürekli mumla besleyen bir iletkendir. En iyi fitiller sıkıca örülmüş pamuk lifleri ile yapılmaktadır. Fitiller rulolar halinde veya önceden kesilmiş uzunluklarda satılmaktadır. Malzemeleri pamuk olsa da çoğu fitile, mumla birlikte yanmasını sağlayan maddeler eklenmektedir.
Üç çeşit fitil bulunmaktadır: daldırma mumlar için düz örgülü, kalıplı ve yuvarlak mumlar için kare örgülü ve bir kap içinde bulunan ve uzun süre yanan mumlar için tel göbek. Yapmak istediğiniz mum için doğru fitili seçtiğinizden emin olunuz. Fitilin kalınlığı mumun genişliğine göre belirlenmektedir. Eğer fitiliniz mum için çok ince ise, alevi yeterli ölçüde mumla besleyemeyecektir ve mumunuz sönecektir. Eğer fitil çok kalın ise alev, erimiş mumun içinde sönecektir. Fitilin kutusunda doğru mum çapı belirtilecektir.
Aşağıda mum çaplarına göre fitil önerileri yer almaktadır:
Çapı 3/4 inç (yaklaşık 1.9cm) veya daha az olan mumlar için 4/0 kullanınız
Çapı 3/4 – 2 inç (yaklaşık 1.9-5cm) olan mumlar için 2/0 kullanınız
Çapı 2 – 3 inç (yaklaşık 5-7.5cm) olan mumlar için #1 kullanınız
Çapı 3 – 4 inç (yaklaşık 7,5-10cm) olan mumlar için #2 kullanınız
Çağı 4 inçten (yaklaşık 10cm) fazla olan mumlar için #3 kullanınız
Fitil desteği
Ortada deliği olan küçük metal kareler bulunmaktadır. Bunlar, fitili, kap içi mumlarının alt kısmına sabitlemek için kullanılmaktadır. Fitili deliğe sokunuz ve fitili yerine yerleştirmek için destekle birlikte kıstırınız.
NASIL YAPILIR?
K
alıplı Mumlar Yapma
Kalıplı mumlar her şekilde ve her boyda yapılabilir. Burada, kalıptan çıkarılan bir mum gösterilmektedir. Kap içi mumu da yapabilirsiniz; bu durumda mum kalıp içinde kalmaktadır ve kalıp mumun bir parçası haline gelmektedir.
Kap olarak güzel bir teneke kutu, bir deniz kabuğu, içi oyulmuş bir ağaç dalı, bir yumurta kabuğu veya cam bir kase vb. kullanabilirsiniz. Kap içi mumu yapmak için aşağıdaki talimatların alt kısmındaki nota bakınız. Bu tariften 7×2 inç (yaklaşık 18×5 cm) boyutlarında bir mum elde edilmektedir.
Malzemeler:
9 inç (yaklaşık 23cm) boyunda #1 fitil. Eğer önceden hazırlanmış fitil almadıysanız mum yapma işine başlamadan önce fitili hazırlamalısınız. Bunu, fitili yaklaşık 20 saniye boyunca erimiş parafin mumuna daldırarak yapabilirsiniz. Daha sonra fitili kuruması için parafinli kağıt ve mutfak folyosunun üzerine bırakınız
1/2 pound’luk balmumu veya 1/2 poundluk parafin. Eğer balmumu yerine parafin kullanırsanız 0.8 onsluk stearine de ihtiyaç duyacaksınız.

Okudunuz mu?  Hanbeli mezhebinde okunan kunut duası (arapça türkçe)

Muma renk veya koku vermeyi planlıyorsanız parafini kullanınız ve parafini eklemeden önce eritilmiş stearine koku (sadece birkaç damla) ve renk ekleyiniz.


Yanıt: Oymalı Mum Sanatı Için Gerekli Malzemeleri Ile Ilgili Bilgiye Ihtiyacım Var.

Abdullatif
7 x 2 inçlik (yaklaşık 18×5 cm) bir kalıp. Kalıbı hazırlamak için temiz ve kuru olduğundan emin olunuz. Mumu kalıptan kolayca çıkarabilmek için kalıbın içine bir parça silikon sprey sıkınız. Kalıbın altındaki delikten fitili geçiriniz ve yukarıya doğru çekiniz. Fitilin üst kısmını bir fitil iğnesine geçiriniz ve kalıbın üzerine bırakınız. Bu, "gergi çubuğu " görevi görecektir. Kalıbı ters çeviriniz, fitili ortalayınız, gergin bir biçimde çekiniz ve bir parça kalıp mührü ile sabitleyiniz. Kalıptaki çatlakları kalıp mührü ile kapatınız.

Okudunuz mu?  Nureddin Yildiz Güvenilir Mi?

İki katlı tencerenin üst kısmında ve orta ateşte balmumunu eritiniz ve 160° F dereceye getiriniz.Parafin mumu kullanıyorsanız ilkönce stearin ekleyiniz ve sonra sıcaklığı 190° F’a çıkarınız. Farklı kalıp malzemelerinin farklı mum ısıları gerektirdiğini unutmayınız. Kullandığınız kalıp için farklı bir ısı derecesine çıkmanız gerekiyorsa, o ısı derecesine çıkınız. Mum doğru ısı derecesine ulaştığında onu dökme kabına aktarınız.
Mumu içine dökmeden önce kalıp ısısının oda sıcaklığına eşit olmasına (veya biraz daha sıcak olabilir) dikkat ediniz. Eğer kalıp soğuksa mum her noktada eşit olarak donmayacaktır.

Okudunuz mu?  Bekar olarak ölmüş olan kızların ahirette ki durumu nedir?

Mumu kalıba dökmek için kalıbı açılı (eğri) tutunuz (bu hava kabarcıklarının oluşmasını önleyecektir) ve içi doldukça kalıbı yavaş yavaş düz konuma getiriniz. Kalıbın ağzından yaklaşık 1/2 inç
(yaklaşık 1,27 cm) (aşağıda olan bir noktaya gelene dek doldurmaya devam ediniz. Dar bir çubukla ve fitil iğnesi ile kalıbın içindeki mumu yavaşça karıştırınız ve kalıbın kenarlarını sıyırınız. Bu sayede içeride sıkışmış hava kabarcıkları çıkacak ve mum her noktada aynı şekilde donacaktır. Mumu yaklaşık bir saat soğutunuz.

Okudunuz mu?  Bir erkek sünnet olmamışsa nikah kıyılır mı

Mum soğurken küçülebilir ve fitilin etrafında hafif bir çentik oluşabilir. Bu durumu düzeltmek için bir fitil iğnesi alınız ve çentiğe birkaç defa batırınız. Mumu daha önceki ısıtma derecenizde yeniden ısıtınız ve çentiği yeniden doldurunuz. Buna "çentik doldurma" adı verilmektedir. Mumu, bir saatin ardından yarım saat daha soğumaya bırakınız. Eğer gerekirse, düz bir seviye elde eden dek mumun çentiklerini tekrar doldurunuz.
Mum 6 veya 8 saat boyunca soğuduktan sonra ve kalıbın kenarlarından ayrılmaya başladığında onu kalıptan çıkarabilirsiniz. Küçülmesi için mumu yaklaşık 20 dakika boyunca buzdolabında tutunuz. Kalıp mührünü kalıbın altından çıkarınız ve gergi çubuğunu kullanarak mumu kalıptan çıkarınız. Gergi çubuğunu çıkarınız ve mumu ters çeviriniz. Fitili mumun alt kısmındaki yüzeyden kesiniz. Mumun alt kısmını düzeltmek için, içine folyo konmuş bir tepsiyi iyice ısıtınız Mumu sıcak folyonun üzerine koyunuz ve tabanı düzleşene dek birkaç saniye boyunca döndürünüz.Son olarak fitili üste 1/4 inç (yaklaşık 0,6 cm) kalacak şekilde kesiniz ve artık mumunuzu yakmaya hazırsınız.

Okudunuz mu?  Fedakarlık Nedir

NOT: Eğer kap içinde bir mum yapıyorsanız bir tel göbek ve fitil desteği kullanınız. Kabın ½ inçini (yaklaşık 1,27 cm) dolduracak kadar mum dökerek onu kabın alt kısmına sabitleyiniz. Mum kuruduğunda fitilin ucunu bir gergi çubuğunun etrafına sarınız ve çubuğu kabın üzerine bırakınız. Fitili gergin hale getiriniz ve ortalayınız. Kabı mumla doldurunuz ve yukarıda belirtildiği şekilde çentikleri gideriniz.

Okudunuz mu?  Hz.ömer açıktan hicret ederken peygamberimiz neden gizli hicret etti

Daldırma Mumlar Yapmak
Bu tarifle 10 x 3/4 inçlik (yaklaşık 25×1,9 cm) altı tane ince mum yapılmaktadır.
İhtiyaç duyacağınız malzemeler:
4 poundluk (yaklaşık 1.8kg) balmumu.
Üç tane 24 inç (yaklaşık 61 cm) boyunda düz örgülü 2/0 fitil
Bir kuruma rafı. Bir panoya ikişer çivi çakarak veya iki sandalye arasına bir geçme veya çıta koyarak bir kurutma rafı yapabilirsiniz.
İki katlı tencerenin alt kısmına 12-inçlik (yaklaşık 30,5 cm) bir daldırma kutusu koyunuz ve orta ateşte ısıtınız. Mumu 160° F’e kadar ısıtınız.
Mumlarınızı çifter çifter daldırmaya başlamak için bir fitili üç parmağınızın üzerine sarınız ve yanlarının eşit şekilde ve serbest bir biçimde sarkmasını sağlayınız. 10 1/2 inçlik (yaklaşık 27 cm) fitili mumun içine daldırınız ve 10 saniye boyunca böyle tutunuz. Fitili çıkarınız ve bir kurutma rafının üzerine koyunuz. Bu, fitili hazırlayacaktır ve muma ilk tabakayı ekleyecektir. Diğer iki fitili tıpkı birinci gibi daldırınız. 160° F’lık sabit ısıyı korumak için termometreyi sık sık kontrol ediniz. Yeniden ilk çiftle başlayınız ve 10 inçlik (yaklaşık 25 cm) bir mum yapmak için sadece 10 inçlik fitili (yaklaşık 25 cm) daldırınız. Aynı işlemi diğer iki çift için de tekrarlayınız ve her seferinde kuruma rafının üzerine koyunuz.
Daldırmalar arasındaki ideal kuruma süresi çalıştığınız odanın sıcaklığına bağlı olarak değişmektedir. Oda ne kadar soğuksa kuruma süresi de o kadar kısadır. En iyi sonucu almak için, mumları, bir önceki tabaka hala yapışkanken daldırınız. Çapları 3/4 inç (yaklaşık 1,9 cm) olana dek mumları daldırmaya devam ediniz (yaklaşık 30 daldırma) ve sonra bir kez daha daldırınız.

Okudunuz mu?  İstanbul Fethinde Kafirlerle Müslümanların ölü sayısı

Muma pürüzsüz, temiz bir son kat vermek için mum sıcaklığını 180° F’a çıkarınız. Her mum çiftini yaklaşık 3 saniye boyunca daldırınız. Mumların 4 dakika kurumasına izin veriniz. Parmak izi bırakmamak için mumu parafinli kağıtla tutunuz. Keskin bir bıçakla mumların altını düzleyiniz. Mumları kuruma rafına geri koyunuz ve birkaç saat veya gece boyunca kurumaya bırakınız. Fitilleri 1/4 inç (yaklaşık 0,6 cm) kalacak şekilde kesiniz ve mumlarınız yanmaya hazır.

Yuvarlak Mumlar Yapmak
Yuvarlak mumların yapılışı çok kolaydır. Aşağıdaki tarifle 8 x 7/8 inçlik (yaklaşık 20×2,2 cm) iki yuvarlak mum yapılabilir.
İhtiyaç duyacağınız malzemeler:
8 x 16 inçlik (yaklaşık 20×40 cm) bir balmumu tabakası.
10 inçlik (yaklaşık 25 cm) örgülü bir 2/0 fitil.
Fitili hazırlamak için 1 ila 2 ons (yaklaşık 28-56gr) parafin mumu Fitili, kalıplı mumlar için açıklandığı şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bir cetvel ve bir bıçak kullanarak balmumu tabakasını, 8 inlik (yaklaşık 20 cm) parçalar oluşturacak şekilde ikiye kesiniz. Mumu hafifçe yumuşatmak için bir saç kur
utma makinesi kullanınız. Mumu çok fazla yumuşatmayınız.
Fitili mumun kenarlarında birine bastırınız; her iki uçtan da 1 inçlik (yaklaşık 2,54 cm) fitil sarkmalıdır. Balmumunun ve parmaklarınızın arasına parafinli kağıt koyarak mumu sıkıca sarınız. Parafinli kağıdın araya sıkışmaması için onu da hareket ettiriniz.
Mum tamamen sarıldığında, mumun kenarını muma bastırınız ve yapıştırınız. Mumu saç kurutma makinesi ile kurutmanız gerekebilir. Aynı işlemleri ikinci mum tabakası için de tekrarlayınız. Fitilleri 1/4 inç (yaklaşık 0,6 cm) kalacak şekilde kesiniz ve mumlarınız yanmaya hazır.
İPUÇLARI:
Mum yapımı eğlenceli olsa da her zaman başarılı sonuçlar elde edemeyebilirsiniz. İşlemlerin daha kolay olması için aşağıdaki ipuçlarını aklınızda tutmanızda fayda olacaktır.
Unutmamanızı önereceğimiz bir nokta da şu; eğer elde ettiğiniz üründen memnun kalmazsanız ya da hakikaten bir facia yarattıysanız, eritip tekrar başlayabilirsiniz. Yine de çirkin bir mum da diğerleri kadar iyi ışık verip, uzun süreli yanabilecektir.

Okudunuz mu?  Deccal ne zaman gelecek ?

Balmumunun Eritilmesi:
Her zaman çiftli kaynatıcı kullanıp, balmumunu ateşin üstünde bir kutuda, sıcak suyun üstünde eritin. Balmumunu ve boya maddelerini karıştırmak için önce balmumunu eritin, sonra boyayı ilave edin. Balmumunun ısısını kontrol için termometre kullanın.

Fitilin Yapılması:
Balmumu kaynamadan fitili katmak gerekli. Yaklaşık beş dakika boyunca fitili balmumuna daldırın ve tutun. Dümdüz çekin, sertleşinceye kadar düz durmasını sağlayın.

Okudunuz mu?  Hac sağlık personeli soruları

Genel Uyarılar
ASLA BALMUMUNU PİS SU BORULARINA DÖKMEYİN!!!
Kullanılmayan balmumunu temiz tutun ki kirli ve tozlu mumlarınız olmasın.
Eğer balmumu tütmeye başlarsa, altını kısın fakat sakın dokunmayın.
Eğer balmumu alev alırsa, alevleri bir kapak yardımıyla yavaşlatın.


Yorum: Oymalı mum sanatı için gerekli malzemeleri ile ilgili bilgiler

Kayıtsız Üye
bu soruyu bende düşünüyodum bicok yerden sordum kaliteli mum dediler ama fabrikalar 1 tondan asagi vermiyolar


tamer35
Selamlar uzun aradan sonra tekrar mum imal etmeyi düşünüyorum.Mum oymacılığı yapmak istiyorum.Benim merak ettiğim ve çok önemli gördüğüm bir konu var. Ben eskiden tüketim amaçlı kalıp mumlar yaparken 58/60 derece parafin kullanıyordum ve bu mumlar çok sert oluyordu.Yani oyulamayacak kadar sert.Fakat izlediğim videolarda ustalar bir mumu 30 dak. boyunca oyabiliyor kesebiliyor.Yani kullandıkları parafin uzun süre yumuşak kalıyor. Mum oymacılığında hangi parafini kullanmak gerekir?Yardımcı olursanız memnun olurum.Saygılar hayırlı ramazanlar


mum oyma sanatı, oyma mum, mum oyma aletleri

Bu kategoride yer alan Kuranda kaç tane tilavet secdesi vardır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oymalı mum sanatı için gerekli malzemeleri ile ilgili bilgiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.