Anasayfa
8 Eylül 2021, 8:25

Baht Kapalılığı Ve Açılması

Baht Kapalılığı Ve Açılması

sofi ezel
"Talih,nasip,kısmet"anlamlarına da gelen "baht"kelimesi için"açık-kapalı"ifadesi sık kullanılır.Bunun dini anlamı da Kur’an diliyle "kader"dir.
Kader her şeyin belirli bir ölçüye belli bir programa belli bir sisteme göre yaratılmasıdır.
Gerek geniş alem olan evrende gerekse dar alem olan insan hayatında rasgele tesadüfe bağlı bir şey olmaz.
"Herşey için ALLAH bir ölçükader belirlemiştir"(Talak,65:3)"ALLAH’IN emri mutlaka gerçekleşmek üzere yazılmış bir kaderdir"(Ahzab,33:38)gibi ayetler insan hayatında boşlukların ve tesadüflerin olmadığını anlatıyor.
"Allah insanlar için bir rahmet nasip ettiğinde onu alıkoyacak kimse yoktur.O’nun alıkoyduğu şeyi de O’ndan başka gönderecek kimse yoktur.O’nun kudreti herşeye üstündür"(Fatır,35:2)ayeti de gösteriyor ki hakkımızda bir bir hayır murad edilmişse,bu ALLAH’IN takdiriyldir.
Bir tıkanıklık varsa bu da Allah’ın dilemesiyledir.Bunun için sıkıntımızı sadece Allah’a açmamız gerekir.
Allah’ın bir ismi de "el-Fettah’tır,bütün kapalı kapıları O açar…..Alıntı


Yorum: Baht Kapalılığı Ve Açılması

Kayıtsız Üye
Yazdıklarınız çok mantıklı geliyor ve huzur veriyor. Ancak aklıma takılan kısımları dinimizdeki alimlerin bu konuda hemfikir olmaması? Örneğin ülkemizde çok tanınan cübbeli Ahmet hoca kısmet bağlama vardır diyor. Sonra Peygamber efendimize bile büyü yapılmışken, neden bunuda yapamasınlar? Son olarak, dünyada evlenemeden ölenler bile Cennette bir genç ile evlendirilir diyorsunuz. Oysa ayetlerde biz sizleri çift yarattık diyor…ya da yarattık ve ondan bir dişi ve bir erkek olmak üzere çiftini yarattık diyor. Bu durumda dünyada herkesin bir çifti var ve onunla evlenmeden ölüyorsa, burda onun evlenmesine mani olanlat var demektir. Yoksa neden evlenmek isteyince ve dahi Rabbim çiftini yaratmışsa evlenemesin dünya da? En iyisi sizin dediğinize sığınmak ama yeterli gelmiyor işte…bu konularda takılıyor şüpheye düşüyorum. Teşekkurler.

Okudunuz mu?  Şehitlerin ruhu semada mıdır yoksa yerde midir?

Yorum: Baht Kapalılığı Ve Açılması

Kayıtsız Üye
Güzel keyifli bir paylaşım teşekkür ediyorum, cevap ve fikrini yazan arkadaş ta çok mantık ile yazmış düşündürücü. Çok selamlar


Yorum: Baht Kapalılığı Ve Açılması

Kayıtsız Üye
Sürekli işlerim ters gidiyor mesela iş yerinde en çok çalışan benim benden daha az çalışan daha rahat yerde çalışıyor saygı görüyor başka örnek vereyim faiz yiyen başkasının hakkını gasp eden biri ev kurasında bile 4 ayak üstüne düşüyor bende faize girmeyim diye 2 sene dişimden tırnağımdan fazlasını artırıp ödediğim evde kurada kötü yeri çekiyorum. Başka bir örnek vereyim memurum tayinim bir ilin ilçesine çıkıyor istersem merkeze veya daha iyi bir ilçeye çıkarma şansım var ama başkasının hakkına girmeyeyim diye gelen teklifleri bile reddedip hakkıma razı oldum ama baska arkadaşım torpil yaptırıp iyi bir yere tayinini çıkartıyor daha mutlu daha rahat çalışıyor her istediği de oluyor bense her seferinde vardır bundada bir hayır diyip ALLAHA havale ediyorum ama kurban olduğumun bizimi oyalıyor bu ilahi adalet ne zaman tecelli edecek merak ediyorum? Sırf bu olaylar değil binlerce örneği var say say bitmez biz bu dünyanın delisini gütmeye yükünü çekmeye mi geldik? İnançlı bir insanım ama bu olaylar inancımda çok büyük yaralar açıyor yanlış yapmaktan korkuyorum herşeye rağmen bana yardımcı olabilirmisiniz bu durumu açıklayarak saygılarımla

Okudunuz mu?  Ölüm meleği hakkında Süneni Şafii de Müzeninin Şafiiden rivayet ettiği bir hadiste ölüm meleğinin

mum
< ALLAHA havale ediyorum ama kurban olduğumun bizimi oyalıyor bu ilahi adalet ne zaman tecelli edecek merak ediyorum? >
Haram iş yapıp, dünyayı Ahirete tercih edenlere imrenmeniz bizi üzdü.
Onların zevkleri bir kaç günlük dünyada geçerli ama siz sabrederseniz Allahın adaleti tecelli edecek ve siz iyi yerde ebedi olarak, onlar ise kötü yerde olacak.
Bu yaşantının sonunda hesap var cennet var cehennem var gaflete düşmeyin

Okudunuz mu?  Kabir Ziyaretinde Nelere Dikkat Etmeliyiz

Kayıtsız Üye
Bir insanın doğuştan kısmeti dar olabilir mi? 2 yıllık evliyim 1 cocugum var fakat iş bulamıyorum elimi attığım işler ters gidiyor.. Kısmetin baglı diyorlar öyle olsa evlenemezdim de diye düşünüyorum.. 3/4 tane hoca gezdik hepsi göz var nazar var dedi ama çaresini bulamadık ..açıklarsanız sevinirim..

Okudunuz mu?  Cennette Suret Çarşısı var mıdır? Varsa nasıl anlamak gerekir?

mum
Göz varsa Felak süresini okuyun geçer, kısmet darlığı olmaz imtihan zorluğu olur.
Her insanı Allah tela farklı dener bu da sizin imtihanınız


Kayıtsız Üye
Cevabınız içimi rahatlattı.. ALLAH razı olsun.. O imtihamı ben kendim çağırdım galiba.. Yanlış dua ettim.. Allahım beni kötü hastalıkla imtihan etme edeceksen yoklukla et ama kötü hastalık yaşatma diye yanlış dua ettim galiba o günden beri sıkıntı içindeyiz

Okudunuz mu?  Müslüman olmayan cennete girebilir mi?

Kayıtsız Üye
Slmlar;
Ben sunu merak ediyorum.bu tur haksizliga ugradigimi düşündüğüm durumlarda bu senin sinavin imtahanin vs.deniyor.Ok bu zorluklar benim sinavim anladim.ama bu sinavda ben adaletle ilgili ciddi ters ve negatif seyler dusundum isyan ettim yeter artik surunuyoruz resmen dedim.keske hiç varolmasaydim dedim sinavi gecemedim kabul bitsin artik dedim ve daha milyon sey dedim.kisaca ben sinavi gecemedim bunuda anladigimiza gore sonuc olarak neden hala duzelme yok.bu sinav mezara kadarmi suruyor ?

Okudunuz mu?  Bayanlarda ayaklar mahrem midir? namahrem midir.?

Kayıtsız Üye
İki kez evlenip ayrıldım imtehanım dedim ama sanki hala devam ediyor artık mutlu olayım diyorum çok iyi talipler çıkıyor sonra vazgeçiyorlar tmm Allahım belki daha iyisini çıkaracak karşıma ama neden mutlu olamıyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba 84 doğumluyum bir kaç tane kısmetim cıktı ama olmadı şimdi ise hiç bişey yok etrafımda herkes evlendi karamsar olmamaya çalışıyorum ama yapamıyorum ben bir yuva kurmak istiyorum kısmetin kapanmış diyorlar

Okudunuz mu?  Allah için her şeyi görme ve her şeyi işitme sıfatları, ayrıca neden vardır?

kısmet nasıl açılır, baht açma duası, kapalı kısmet nasıl açılır

Bu kategoride yer alan Vahdet-i Vücut Şirki başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baht Kapalılığı Ve Açılması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.