Anasayfa
3 Ağustos 2021, 16:45
resim
Yönetici

Ördek resimleri

Ördek resimleri

Hoca
Ördek Resimleri

Ördek resimleri


Cevap: ö r d e k l e r

Hoca
ÖRDEKLER
Ördekler uçarken tıpkı çitalar gibi arabaların hızlarına ulaşabilirler. Ayrıca yırtıcı hayvanlara yem olmamak için de uçarlarken sürekli yönlerini değiştirirler. Suya dalmaları gerektiğinde bunu o kadar hızlı bir şekilde yaparlar ki, avcılar onları avlamakta çok zorlanırlar.

Ördeklerin iyi yüzmelerinin nedenlerinden biri ayak parmaklarının arasındaki ağlardır. Bir ayaklarını geriye ittiklerinde bu ağlar onlara daha fazla itme kuvveti verebilmek için genişler. Bu önemli özellik ördek yavrularında doğdukları ilk andan itibaren vardır. Ördek yavrularını yaşamaları için gerekli olan bütün özelliklerle birlikte yaratan herşeyi bilen Allah’tır.

Okudunuz mu?  Hilal resimleri ay resimleri

Ördek resimleri

Dişi ördeklerin tüylerinin renkleri erkeklere oranla daha soluktur. Bu renk farkı yuvasında kuluçkaya yatarak beklemesi gereken dişiler için önemli bir korumadır. Soluk renkleri sayesinde dişiler yuvalarında daha güvenlikte olurlar. Ortama uygun soluk renkleri bulundukları ortamda kamufle olmalarını sağlar ve düşmanları onları kolayca fark edemez.
Öte yandan erkek ördekler de yuva yapan dişilerini korumak için parlak renkli tüylerini kullanarak düşmanların dikkatini üzerlerine çekerler.
Bir düşman yuvanın yakınına geldiğinde erkek hemen havalanarak, çok fazla gürültü yapar ve düşmanı yuvadan uzaklaştırabilmek için elinden gelen tüm çabayı sarf eder. Yavruları için böylesine önemli, hatta kimi zaman sonu ölümle biten bir fedakarlık yapan ördekler Allah’ın yaratma sanatının örneklerinden yalnızca biridir.

Okudunuz mu?  Allah ismi Arapça hat

Ördek resimleri


Yanıt: ö r d e k l e r

Hoca
Buzlu Ördek

Buzla kaplı olduğunda bile alacalı ördek Hokkaido’nun kış iklimine dayanabiliyor. Ördeğin birbirine çok yakın tüyleri, buz gibi sulara karşı izolasyon görevi görecek kadar havayı arasında barındırıyor.


Soru: ö r d e k l e r

Hoca
Yeşilbaş (Anas platyrhynchos), Anatidae familyasından uzun gagalı, kısa ve parlak turuncu bacaklı, yaygın ve büyük bir ördek türü.

Okudunuz mu?  Mevlana'dan İnciler(resimli yazılar)

Erkeğin rengi gridir, parlak yeşil başı, beyaz boyun halkası, kahverengi göğsü ve siyah-beyaz bir kıçı vardır; gagası açık yeşilimsi sarıdır. Eklips giysisinde daha koyudur, daha çizgili olan başı yeşilden yoksundur. Dişisi kahverengi ve bej benekli ve çizgilidir, kuyruğu neredeyse tamamen beyazdır; gagası yeşil ya da kahverengidir ve üzerinde koyu turuncu lekeler vardır. Uçarken fiyu ya da boz ördeğin tam aksine beyaz kanat altı ile siyah olan karnını gözler önüne serer. Tüm erişkinlerinde ön ve arka kenarları beyaz çizgiyle sınırlanmış mor-mavi bir kanat lekesi vardır, bu beyaz kenarlar uçuş esnasında iç kanatta belirgin iki beyaz şerit olarak görülür.

Okudunuz mu?  Hatay (Antakya) resimleri - Hataydan manzaralar

Evcil formlarında kahverengi, beyaz ya da yamalı renklerde olabilirse de, bunlarda da temel özellikler korunur, genellikle mavi kanat lekesi vardır ve erkek kuşların kuyrukları kıvırcıktır Dişilerinin sesi gür, kalın ve bilinen ördek vaklamasıdır, erkeğinki ise ıslığımsıdır.


İnşirah
🙂 ay ne şirinler ya. en sevdiğim hayvan ördekler…
Allah razı olsun mum

Okudunuz mu?  Edep çiçeği

zeynepirfan
seyretmesi hep hoşuma gitmiştir ama malesef onları izleyeceğimiz yerlerde yok artık
paylaşım için saol
Allah razı osun


Ateş-i Bahar
Ördek resimleri

Ördek resimleri


sıla_emir
buzlu ördek ilk kez görüyorum
kuğularda muhteşem görünüyorlar
paylaşım için tşkler


sagocu_kız
Ördeklerin küçük hallerini çok severim


Ecrinim
insan bakmaya doyamaz bunlara,Yaratan ne kadar güzel yaratmış
paylaşımlar için Allah c.c. razı olsun

Okudunuz mu?  Bilal Habeşi Hz. Ve Ve Abdullah Bin Caferi Tayyarın Kabri şerifi şam Suriye

DZALBAY
Her biri ötekinden güzel…Rabbim cc ne güzel yaratmış…

Allah cc razı olsun.


Ecrinim
güzel resim ve bilgiler için teşekkürler
emeğinize sağlık,Rahman razı olsun


Şema
Şirin bir ördek

Ördek resimleri


ördek resmi, yabani ördek çeşitleri, ördek çeşitleri

Bu kategoride yer alan Bayram tebrik resimleri [Bayramınız mubarek olsun] başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ördek resimleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.