Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:18
aile
Yönetici

Dünya’da iLk evLenme nasıL oLdu?

Dünya’da iLk evLenme nasıL oLdu?

lamelif
Hz. Âdemle Havva validemizin yeryüzünde buluşmalarından sonra, insan nesli çoğalmaya başladı. İlk batında Kabil ile kız kardeşi Lubud (Lübüz) ikiz olarak doğdu. İkinci batında Hâbil ile kız kardeşi Iklima doğdu. Yani her batında biri kız biri erkek çocuklar dünyaya geliyordu. Allah; birinci batında doğanı, ikinci batında doğanla; İkinci batında doğanı da, birinci batında doğanla- iki batın arasındaki evlenmede birbirine muhalefet korunmak sureti ile- evlendirmesini, Âdem’e (as) emretti.

Okudunuz mu?  Küllüküm Râin Hepimiz çobaniz

Hz. Âdem’in (as); Hz. Havva’dan, her batında biri erkek, diğeri kız olarak yirmi batında ikiz kırk çocuğu doğdu. Bu batınlardan, bir erkek çocuk diğer batınlarda doğmuş bulunan istediği kızla evlenebilirdi. Bu da, o zaman, Hz. Havva anadan doğan öteki kız kardeşlerden başka kadın bulunmamış olmasından ileri geliyordu.

Okudunuz mu?  Çocukların Yatakları Kaç Yaşında Ayrılmalı?

Âdem (as); Hâbil’in ikiz kız kardeşiyle evlenmesini oğlu Kabil’e; Kabil’in kız kardeşiyle evlenmesini de, oğlu Hâbil’e emretti. Hâbil; Kabil’in kız kardeşi ile evlenmeğe razı oldu. Kabil ise, Hâbil’in kız kardeşi ile evlenmekten kaçındı ve kendi ikiz kız kardeşiyle evlenmeye özendi.

Hâbil, Kabil’e başvurup kız kardeşini, kendisiyle evlendirmesini istedi. Kabil, Hâbil’in dileğini kabul etmedi ve:

Okudunuz mu?  İslamda cinsellik nasıl olmalı?

O, benimle birlikte doğan kız kardeşimdir. Kendisi, senin kız kardeşinden daha güzeldir. Onunla evlenmeğe, ben, senden daha lâyık ve müstahakım! dedi. Gerçekten de, Kabil’in kız kardeşi çok güzel, Hâbil’in kız kardeşi ise çirkindi.

Hz. Âdem (as), Allah tarafından, kendisine emrolunanı, Hz. Havva’ya da haber verip Kabil’e emret: Hâbil ile doğan kızla evlensin! Hâbile de emret: Kabil ile doğan kızla evlensin! dedi. Hz. Havva, bunu, oğullarına söyledi. Hâbil, razı oldu. Kabil ise, kızdı.

Okudunuz mu?  Sinir Küpü Annelere Mektup

Bu, ancak, onun (Âdem’in (as)) re’yidir! Hayır! Vi, Allah, bunu, hiç bir zaman emretmez! dedi. Babasına da:

Ey Âdem! Bu, senin işlerindendir! dedi. Âdem (as), Kabil’e, kız kardeşini, Hâbil ile evlendirmesini emretti. Fakat Kabil, kabul etmeye yanaşmadı. Âdem (as):

O, sana helâl değildir! dedi ve kızdı:
Gidiniz! İkiniz, Allah’a, birer kurban takdim ediniz! Muhakeme olunuz! Hanginizin kurbanı kabul olunursa, o, bununla evlenmeye, diğerinden daha lâyık ve müstahak olur!

Okudunuz mu?  Halvet bir erkek ve bir kadının bir yerde başbaşa yalnız kalması

Hanginiz, onunla evlenmeye lâyık ise, Allah, semâdan bir ateş indirir, onun kurbanını yakar! dedi.

İkisi de, bu teklifi kabul ettiler. Hâbil, davar sahibi idi. Kabil, çiftçi idi. Kurbanlarını yaklaştırmaları, kendilerine emrolununca, davar sahibi, davarının en değerlisini, gönlünden koparak; çiftçi olan ise, pek çok buğday başağı bulunduğu halde, elinde onları ufalayıp yemiş, ancak, bir avuc kötüsünü hem de gönülsüz olarak takdim etmek üzere, Nevz dağına çıktılar. Âdem (as) de yanlarında idi. Hâbil ile Kabil, kurbanlarını oraya koydular. Kabil, Hâbil’e:

Okudunuz mu?  Evlilik ve Aile Terapisi

Ben, senden büyüğüm! Ebeveynimin de, Vasîsiyim. O, benimle birlikte doğan kız kardeşimdir. Ben, onunla evlenmeğe senden daha lâyıkım! diyerek övünüyordu.

Hâbil, kalbinde Allah’ın takdirine rızâ ve emrine boyun eğme duygusu taşımakta idi. Kabil ise, içinden Benim kurbanım, ister kabul olunsun, ister kabul olunmasın, umurumda değildir. Hâbil, hiç bir zaman, benim kız kardeşimle evlenemeyecektir! dedi.

Okudunuz mu?  Erkeğin Hanımına Karşı Olan Vazifeleri ve Mesuliyetleri Nelerdir?

O sırada, gökten bir ateş inip Hâbil’in kurbanını yaktı. Onun kurbanı kabul olundu. Kabil’in kurbanı ise, uzaklaştırıldı. Kabul olunmadı. Çünki, o, temiz kalbli değildi. Dağdan indiler ve dağıldılar.


Cevap: Dünya’da iLk evLenme nasıL oLdu?

renas737
kardeş bu bilgilerin kaynağı nedir
bunu bizimle paylaşabilir misin

Okudunuz mu?  İslamda Ailenin Önemi

Cevap: Dünya’da iLk evLenme nasıL oLdu?

Kayıtsız Üye
Bunda bir yanlışlık var lütfen düzeltin ilk doğan kabil ile iklima ikinci doğan Habil ile lebut tür


ilk evlilik, ilk evlenen insan, dünyada ilk evlenen kimdir

Bu kategoride yer alan Gençlik Sorunları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünya’da iLk evLenme nasıL oLdu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.