Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:05
missa7
Abone

Huzurlu olmak için yapılması gereken dualar

Huzurlu olmak için yapılması gereken dualar

Kayıtsız Üye
huzurlu olmak için yapilmasi gereken dualar.


Cevap: huzurlu olmak için yapilmasi gereken dualar

Muhasibi
Sabah uyandığımız zaman yapılacak olan bu dua ile gününüz bereketli,huzurlu ve selametlikler içinde gçer.Allah,akaşam yattığımız zaman ruhumuzu alıp sabahı geri vermese elimizden ne gelir? Evet işte bu duayı okurken inceliklerini düşünmek ona göre içtenlikle dua etmek gerekir.
Duanın Okunuşu:
Elhamdü lillahillezi radde aleyye ruhi ve afani fi cesedi ve ezine li bizikrihi.
Manası: Ruhumu bana iade eden(geri veren) (yattığım uykudan sağ olarak uyandıran),vucüduma sıhhat ve afiyet veren(sağ salim sağlık ve esenlikle uyandıran),kendisini zikretmem (anmam-dua ve ibadet etmem) için bana izin veren Allah’a hamdü sena ederim.
Uyku ciddi olarakbir çeşit ölümdür.Ouyyan adamın elinden bütün varını yoğunu alsan haberi olurmu? Olmaz değilmi?.Çünkü uyku,yarı ölüm demektir.Okuduğumuz bu duada Ruhumu iade edip geri veren demenin manası Uyuduktan sonra sabahleyin ruhumu geri vererek sağ salim uyandıran demektir ki insan,Bu inceliği ister istemezkulak vermelidir.Uykuya yatan kimsenin sabah sağ salimkalkacağına dair elinde bir garantisi de yoktur.
Bu nedenle her anımız dua ile geçmelidir.Yatarken ve kalkarken her anımızda Allah’a sığınmalıdır,diyorum.
Peygamberimiz de bu şekilde tavsiyelerde bulunmaktadır.

Bu kategoride yer alan Dört Raşid Halifenin Kısaca Biyografisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Huzurlu olmak için yapılması gereken dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.