Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:42
Hadisler
Yönetici

Hadislerde Cennet Kadınları Ve Erkeklerinin Vasıfları

Hadislerde Cennet Kadınları Ve Erkeklerinin Vasıfları

Yeşil Gözlü
HADİSLERDE CENNET KADINLARI VE ERKEKLERİNİN VASIFLARI

Allah` ın Rasulu soyle buyurur :

– Cennetliklerin kadınları ( içinde öyle ) kadın vardır ki, bacagının beyazlıgı yetmiş kat giysi altından bile iligi görünurcesine görülür.

Işte bu özellik Allah`ın Onlar Yakut ve Mercan gibidirler. Buyurarak açıkladıgı özelliktir.

(Bilirsiniz) yakut bir taşdır. Içinden bir ip geçirip eline alsan saydamlıgı sebebiyle içinden geçirdigin ipi görürsün. ( 1 )

– …. Saklanmış yumurta gibi bembeyaz olan Cennet kadınlarının tenlerinin inceligi yumurtanın kabugu içindeki beyaz kısmı örten seffaf zarın inceligi gibidir. ( 2 )

Okudunuz mu?  Sabah namazını kılmakla kişi; Allahın himayesine girer (sabah namazı ile ilgili hadis)

– …Cennet kadınlarından biri yeryüzüne dogsaydı bütün yeryüzunü aydınlatırdı. Yeryüzünün bütününe hoş kokular yayardı. Onlardan birinin baş örtüsü dünyadan ve içindekilerden daha hayırlıdır. ( 3 )

– Cennet`te mümin kişinin bembeyaz vücüdlu iri gözlü eşlerinin musiki oturumlari vardır. Onlar, yaratılmışların bir benzerini dinlemedikleri nagmelerle şu güfteyi seslendirirler :

Biz ebediyiz ölmeyiz

Okudunuz mu?  Süt İlgili Ayet, Hadisler ve sözler

Güzeliz, Cazibemizi yitirmeyiz

Severiz, öfkelenip küsmeyiz

Bize eş olan ve bizim de kendilerine es oldugumuz kişiye müjdeler olsun. ( 4 )

– Cennetlikler, kadınları ile cinsi münasebette ( bulunacaklar ) bulundukları zaman onlar yine bakire olacaklardir. ( 5 )

– Cennetliklerin en alt derecesinin seksen bin hizmetcisi ve yetmiş iki hanımı olacaktır. Ona ( eşleri ile cinsi munasebette bulunmasi için özel olarak ) San`a ile Cabiye mıntıkaları arası alanı dolduracak büyüklükde bir de çadır kurulacaktır. Kurulan bu çadır ise inci, yakut ve zebercedden yapılacaktır. ( 6 )

Okudunuz mu?  Sadakat ile ilgili Hadisler

– Cennet`te mümin için ici boş bir inciden yapılmış altmış mil ( eninde ve ) boyunda bir çadır vardır. Bu çadırın her bir bölümünde bir eşi ile olacaktır.Mümin onlarla cinsi munasebette bulunacak, fakat onlardan biri digerini göremiyecektir. ( 7 )

Cennet kadınlarının cogunlugunu cennet`likler için özel olarak yaratılmış kadınlar teskil edecektir. Ne var ki dünya kadınlarından Cennet`e girecekler ibadetleri sebebiyle Cennet hurilerinden daha üstün olacaklardır.

Okudunuz mu?  Bu salavat-ı şerife 70.000 salavat-ı şerife kuvvetindedir

– Ummü seleme ( R.A.) anlatıyor.

Allah`ın Resülü`ne sordum:

– Ya Resülellah ! Dünya kadınları ( ndan Cennet`e girecekler ) mi yoksa Cennet için yaratılan huriler mi daha üstündür ? ( Ne buyurursunuz ?)

– Dıstan giyilen elbisenin içten giyilen iç çamaşırlara üstünlügü gibi dünya kadınları hurilerden daha üstündür.

– Peki bu nasıl olur Ya Resulellah !

– Namazları, oruçları ve yüce olan Allah`a yaptıkları diğer ibadetleri ile olur. Allah onların yüzlerine nurunu sindirecek, vücudlarına da ipekler giydirecektir.

Okudunuz mu?  Dua, yer ile gök arasında durur ve bana salâvat getirmeden Allaha ulaşmaz. Bu hadisi sahih midir

Onların Cennet`te ten renkleri beyazdir. Elbiseleri de yeşildir. Zinetleri ise sarıdır. Buhurlandıkları inciden, tarakları da altındandır. şu güfteyi søyler dururlar :

Ebediyiz biz, asla ölmeyiz.Cazibeliyiz, hiç mi hiç pörsumeyiz.Yerleşigiz, ebediyyen göç etmeyiz. Razıyız.asla öfkelenmeyiz.

Kendisi bize, bizim de kendisine eş oldugumuz kişiye müjdeler olsun. ( 8 )

Dünya kadınlarının Cennet`likleri manevi bakımdan daha üstün oldukları gibi kadın olarak da daha şuh ve dilber olacaklardır. Zira Urub`luk sıfatı ile özellikle onlar vasıflandırılmışlardır.

Okudunuz mu?  Fatır Suresi ile ilgili hadisler

Aşagıda sunacagımız hadisde Allah`ın Resulu bu gerçegi şöyle açıklamaktadir :

Cennetlik Dünya kadınları daha dilber olacaktır.

– Beni Hak ( bir kitab olan Kur`an ) la gönderen Allah`a yemin ederim ki sizler Cennet`liklerin eşlerini ve evlerini tanıdıklarından daha çok eşlerinizi ve evlerinizi tanıyor degilsiniz.

Cennet`e gireceklerin her biri Allah`ın kendisi için yarattıgı yetmiş iki zevce ile cinsi münasebette bulunacagı gibi imanları ve amelleri sebebiyle Cennet`e girmis dünya kadınlarından olan iki eşi ile de cinsi münasebette bulunacaktır.

Okudunuz mu?  Meryem Suresi ile ilgili hadisler

Ne var ki dünya hayatında Allah`a ibadet etmeleri sebebiyle bu iki eş Allah`ın yarattıgı diğer eşlere üstündur.

– Kişi bu ( eşlerinden birinin ) yanında iken ne o eşinden, ne de eşi kendisinden bıkkınlık duyar. Her yaklaşmasında ise eşini bakire bulur. Böyleyken cinsel organı sönmez. Eşi sizi duymaz. Ikisi için de boşalma yoktur. Ilişkileri surerken kişi birden şöyle bir uyarı alir :

Okudunuz mu?  Ehl-i Beyt ile ilgili Hadis-i Şerifler

· Senin ve eşinin ilişkiden usanmıyacagınızı biliyoruz. Ancak senin başka eşlerin de vardır.

· Kişi bu uyarıdan sonra ayrılıp çıkar Tek tek her bir zevcesi ile cinsi münasebette bulunur. Her birinin yanına geldiği eşi şöyle der :

Cennet`te senden güzel hiç bir varlık yoktur.Cennet`te benim için senden daha sevgili bir kimse de yoktur. ( 9 )

Dip notlar:

1) Et-Tac 5/416. M.i. Kesir 3/423

Okudunuz mu?  Üç sıfat vardır ki, bunlar kimde bulunursa, Allah o kimseyi himayesine alır ve onu Cennete koyar

2) I.Kesir 3/417

3) Et-Tac 5/416. M.i. Kesir 3/423.

4) Et-Tac 5/416.

5) M.i. Kesir 3/434.

6) M.i. Kesir 3/425.

Kaynak : islama gøre cinsel hayat, sahife 292-295. Cilt 2


Yorum: Hadislerde Cennet Kadınları Ve Erkeklerinin Vasıfları

ATİE
dünyada yapılan iyliklerin iyi amellerin karşılığında müslümanlar cennetle müjdelenecek ve sonsuz güzelliğe nail olacaktır cennetteki ikramlar daha önce hiç görülmemiş şekilde olacaktır


cennetlik kadınlar, cennet erkeklerinin özellikleri, cennet hurilerinin isimleri

Bu kategoride yer alan Güzel Ahlak hakkında Hadisi Şerifler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hadislerde Cennet Kadınları Ve Erkeklerinin Vasıfları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.