Anasayfa
25 Kasım 2021, 8:31
Sure Ayet
Yönetici

Fatiha süresi hatlı resimleri

Fatiha süresi hatlı resimleri

snarraftids
Fatiha süresi hatlı resimlerine ihtiyacım var bana Fatiha süresi hakkında resimler verir misiniz ?


Cevap: Fatiha süresi hatlı resimleri

Hoca
Fatiha süresi resmi

Fatiha süresi hatlı resimleri


Cevap: Fatiha süresi hatlı resimleri

imam
1-el-FÂTİHA
Müddesir sûresinden sonra Mekke’de inmiştir. 7 (yedi) âyettir. Kur’an’ın ilk sûresi olduğu için açış yapan, açan manasına "Fâtiha" denilmiştir. Diğer adları şunlardır: Ana kitap manasına "Ümmü’l-Kitâp" dinin asıllarını ihtiva eden manasına "el-Esâs", ana hatlarıyla İslâm’ı anlattığı için "el-Vâfiye" ve "el-Seb’u’l-Mesânî", birçok esrarı taşıdığı için "el-Kenz". Peygamberimiz "Fâtiha’yı okumayanın namazı olmaz" buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Nüzul Sebebini Bilmenin önemi

Onun için, Fâtiha, namazların her rekâtında okunur. Manası itibariyle Fâtiha, en büyük dua ve münâcâttır. Kulluğun yalnız Allah’a yapılacağı, desteğin yalnızca Allah’tan geldiği, doğru yola varmanın da doğru yoldan sapmanın da Allah’ın iradesine dayandığı, çünkü hayrı da şerri de yaratanın Allah olduğu hususları bu sûrede ifadesini bulmuştur. Kur’an, insanlığa doğru yolu göstermek için indirilmiştir. Kur’an’ın ihtiva ettiği esaslar ana hatları ile Fâtiha’da vardır.

Okudunuz mu?  Kuranda geçen selam ile ilgili ayetler

Zira Fâtiha’da, övgüye, ta’zime ve ibadete lâyık bir tek Allah’ın varlığı, O’nun hakimiyeti, O’ndan başka dayanılacak bir güç bulunmadığı anlatılır ve doğru yola gitme, iyi insan olma dileğinde bulunulur.


Cevap: Fatiha süresi hatlı resimleri

mumsema
hatlı fatiha süresi resimleri

Fatiha süresi hatlı resimleri

tablolar

Okudunuz mu?  İyi geçinmek ile ilgili ayetler ve hadisler

fatiha suresi görseller, fatiha suresi ile ilgili görseller, fatiha suresi ile ilgili resimler

Bu kategoride yer alan Ensar-muhacir kardeşliğini anlatan ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fatiha süresi hatlı resimleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.