Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:37

Sizin De İşleriniz Ters Gidiyor Mu?

Sizin De İşleriniz Ters Gidiyor Mu?

@mir
Allahu Teala’nın bir davetçi hakkında, kalplerde öfke yaratması ve belli bir neden olmadığı halde davetinin önüne engellerin çıkması, bazen o davetçinin günahı sonucu olur. Ebu’d-Derda der ki:
Şüphesiz kul, Allahu Teala’ya karşı günah işlemekle boşta kalır [Korumasız kalır denmek istenmiş. Allahu Alem. @mir] Bunun üzerine Allahu Teala hissetmedikleri bir yerden müminlerin kalplerine ona (günahkar davetçiye) karşı öfke bırakır.

İmam İbnu’l-Kayyim, Kitabu’l-Fevaid’de günahların etkilerini güzel bir şekilde özetlemiştir. Şöyle der:
Ürünün sudan, yangının ateşten doğması gibi, başarının azlığı, görüş bozukluğu, gerçeğin gizlenmesi (ortaya çıkarrtılamaması), kalbin bozulması, zikrin azalması, insanların nefreti, kulla Rabbi arasında soğukluk, duların kabul edilmesinin engellenmesi, kalbin kararması, rızık ve hayatta bereketin azalması, ilimden mahrumiyet, alçaklık elbisesini giyme, düşmanın hakareti, göğsün daralması, kalbi bozan hastalıklar, zamanın kaybedilmesi (bereketsizliği) üzüntü ve kederin uzaması, geçimin zorlaşması, aklın kararması ve buna benzer şeyler; Allah’ı zikretmeyi bırakma ve işlenen günahlar sebebi ile doğar. Bunların zıddı ise Allahu Teala’ya yapılan ibadetten doğar.

Okudunuz mu?  Nasuh tövbesi ayeti

İbnu’l-Cevzi der ki:
Kim Yusuf (as)’ın kardeşlerinin "… bize biraz da sadaka ver."(12-Yusuf-88) dedikleri günkü zilletini düşünürse, hatanın akıbetini anlar. Tevbe etmiş olmalarına rağmen hataları onları o zillete (dilenmeye) düşürdü. Çünkü elbisesinde yama bulunan, elbisesi sağlam olan gibi değildir. Bazen basit olan (yama/günah) büyür, onarılamayacak ve eskisine döndürülemeyecek hale gelir.

Seleften biri dedi ki:
Ben Allah’a karşı isyan ettiğimi eşimin ve atımın huysuzlanmasından anlarım.

Muhammed Emin el-Mısri, İzzetli ve Korkusuzca Yaşamak, Polen Yayınları, shf.73,75,76


Cevap: Sizin De İşleriniz Ters Gidiyor Mu?

Star
Allah razı olsun paylaşım için


Cevap: Sizin De İşleriniz Ters Gidiyor Mu?

@mir
Amin Allah cümlemizi razı olduğu kullarından eylesin
Allah bizi
başına gelen musibetlerin sebebini
başkalarında değil de
kendinde arayan kullarından eylesin
Amin

Okudunuz mu?  Kardeşlerin aynı yatakta yatması caiz mi? Anne kız çocuğu ile yatabilir mi?

Cevap: Sizin De İşleriniz Ters Gidiyor Mu?

ravza 2
ALLAH C.C razı olsun işlerimiz hamdolsun iyidir her gün binlerce kez şükür etsek yeterli gelmez


sofi ezel
alıntı:
Seleften biri dedi ki:
Ben Allah’a karşı isyan ettiğimi eşimin ve atımın huysuzlanmasından anlarım

ne mutlu ALLAH ın bu selef kuluna
ALLAH bize de anlamayı nasip eylesin


rukyail
Evet ya aynen bu sorun bende de var bir işim düz gitmiyo lisede bölüm değiştiricektim müdür yardımcısının elinden kagıt yuvarlandı o bile her işinde ters gidiyor demişti özellikle abdessiz dolaşırsam çok fazla oluyor bir kere otopark fişini arabanın elfiren boşluguna düşürdüm tam çıkmadan o da yetmez gibi mc donaltta coca cola kutusu yemegime döküldü abdesliyken daha az oluyor genelde


Kayıtsız Üye
Ben 18 yaşndayım ve sözlendim kıbrıslıyım sözlümün allha inancı var ama çok hafifdir ve bz söz yzüğü bakmaya gdrkn andn btn yollar kapandı para blamadk nerdeyse sözü erteleyyorduk abisi hediye alsı bze yüzklri snra bni istemeye glrlerkn arabann dimonu kopdu basga araba bulb gldiler snra sözlm hasdalandı brgn öncesi hersye ragmn sözlendik aynı gn ikmznde tlfnlarnn sarz aletleri bozldu snra tegrr düzldi hersey aksine gider biz Zorladkca olur acaba bunn sebebi nedir ?

Okudunuz mu?  Tövbe etsem kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
pekala namaz kılmadınız yada Allahı zikretmediğiniz için işleriniz ters gidiyor demişsiniz ben dua ettiğim halde olmuyor.siz şimdi diyeceksiniz ki duanın zamanı gelmemiş defalarca 5 vakit namaz kıldım kuran okudum ama bir türlü düzelmiyor Allah’a yalvardım bana güç ver benim imanım zayıf ben bu kadarını kaldıramıyorum dediğim halde duam kabul olmuyor artık hayattan soğudum ya defalarca kuran dan ve islami sitelerden araştırdım ama beni tatmin eden bir açıklama bulamadım hep aynı cevap duanın zamanı vardır sen dua etmeyi bırakma peygamberlerin hayatı nasıl ya ben tövbe peygamber değilim ki bu hayata gelmeyi de ben istemedim ben yaratılmışsam beni yaratanın benim yakarmama karşılığı yoksa ben ne anladım bu dinden yada herkes aynı şeyi söylüyor tamam belki çok inançlı olmayabilirim ama bu dinsizlik demek değil ki bu dünyada olmaz belki ama öbür dünyada rahat edersin gibi yaklaşımlara inanmıyorum öbür tarafa gidip te gelen varmı ki yani bana öyle bir cevap verin ki ben de artık inanayım yaratılış gayem nedir bileyim ben hayattan mal mülk beklemiyorum sadece huzur…

Okudunuz mu?  İstemeyerek hayvan öldürmek

Kayıtsız Üye
Allah ı bilmek sevmek herşeyin üstünü örter.senin hayatın bir başkasının hayali doğada öyle bir zincir var ki isyan etmek için bahane ve sebep çok inanmak içinde tabi. herşeyin biraz daha iyisi mükemmeli var .örneklemek istersek 2 ayağın olmaması ,1 ayağının olmaması,birinin biraz kısa olması ayak olup ayakkabı alacak paranın olmaması, ayakkabı alıp markalı ayakkabı alamamak ayakkabıyı eskitmeyecek şekilde arabayla dolaşmak daha iyi bir araba vs vs…. zincir.en son Allah beni neden süpermen gibi yaratmadıya gider.sonuç olarak kim nederse desin cevap senin içinde herkes konuşur çeşitli delillerle türlü türlü şeyler anlatılır ama cevap hep senin içinde

Okudunuz mu?  Yemeği üfleyerek yemek günah mı?

Kayıtsız Üye
yazınızı gördüm bende aynı durumdayım düzeldimi durumunuz öyle ise nasıl oldu yardım eder misiniz banada çok acil


Kayıtsız Üye
Öncelikle iyi akşamlar benimde işlerim o kadar ters gidiyorki anlatamam derslerim bu sene diğerlerinden çok kötü unutkanim birazda fakat bugünlerde herseyimi kaybediyorum artık pes etme derecesine geldim arkadslarim yakında kendini de biyerlerde unutma diyorlar çok üzülüyorum kendime ne bilem normal hayatta da çok yanlış anlamalarim var çok dikkatsizim hele ki bugünlerde artık dayanamıyorum ve iman olarak namazlarimi elimden geldiğince kılmaya çalışıyorum gerektigince Allahı zikretmeye çalışıyorum cidden bunların bir açıklaması var mı yardımcı olursaniz çok sevinirim.

Okudunuz mu?  La ilahe illAllah kaç tane çekilir

Kayıtsız Üye
Okadar açık ve netki . O kişi ile sozlenme sonunuz kotu . Bende onları yaşadım evlenirken böyle aksilikler oldu inatla devam Edip evlendim ayrıldım sakın ha devam etme benden demesi


Kayıtsız Üye
Kardesim senin kolun bacagin elin ayagin varmi saglammisin gerisini bos ver daha kotu birseylede olmadan boyle konusma ya dogustan sakat insanlar ne yapmis tovbe de hayatina bak sen bir gafrete dusmussun Allahim yardımcın olsun herseyi ne gatif degilde pozitif dusunmeye çalış


Kayıtsız Üye
Madem işlediğimiz günahlar başımıza gelen musibetlerden ise hiç namaz kilmayan hiç Allah adini ağzına almayan hiç ibadet etmeyinin altindaki son model araba yanindaki manken gibi kız o kadar zenginlik o kadar şatafatlı hayatın sebebi nedir bunj acıklar mısın diğer yandan biri de var ki namazını kılar kuranini okur Allahi anar ama ne evlenebilmistir çok istediği halde nede birseye sahip olabilmiştir bunu da acikl hade

Okudunuz mu?  Karınca duasının İslamdaki yeri nedir?

Kayıtsız Üye
Rabbimin her anı imtihan!!!
Örnek olsun diye yazıyorum şuan maddi manevi çökmüş durumdayım. İşsizim (meslek sahibiyim) tam iş buluyorum, bozuluyor bugün iş görüşmesine giderken aradılar pozisyon şuan için kapatıldı, gelmeyin dediler. Otobüste herkesin içinde sessizce ağladım. O an dua ettim rabbim yardım et, verirsin imtihan vermezsin imtihan beni kimseye muhtaç etme! Ne olacağım bilmiyorum hepimize hayırlı kapılar dilerim, isyan edenlere de yazımı okumalarını, o şatafatlı hayatların da rabbimin imtihanı olduğunu hatırlatmak isterim. Çok parası olup ölüm korkusuyla uyuyamayan huzursuz insanlar tanıyorum!!


Kayıtsız Üye
Söyledklerinize bir bakın evvela, hiç günah işlememiş insan var mı ? Yok yamalı elbiseyle sağlam elbise v.s hakikaten çok saçmalamışsınız, günahınız olur erçeken tövbe edp bir daha yapmazsanız Allah ongünahı affeeder bir de sevaba çevirirmiş, herkes bir sür günah işliyor ve bunu yzan sen de, önce bir aklınınızı çalıştırın sonra doğru düzgün şeyler yazın

Okudunuz mu?  Selamlaşmanın insan ilişkilerine katkıları

Kayıtsız Üye
Bazen sadece insanları soğutuyorsunuz açıklamalarla.
günde 5 vakit namaz kılan, orucunu tutan, kalp kırmaktan korkan, gecesinden gündüzünden ayırıp zikir yapan, günahtan sakınan hatta haram yola girmemek adına ayağına gelen işleri bile en zor en maddi kriz döneminde geri çeviren insanlar var. bunlardan biri de benim.
elbette herkes gücü yettiğince yapar nafile ibadetlerini. günahsızlık zaten mümkün değil, günahsızım demek hadsizlik olur. Allah’a sığınırız günahımızdan.

Bu konuya istinaden sorarım: Sevgili peygamberimiz ne günah işledi de yeri geldi aç kaldı, yeri geldi insanlar ona üzüntü yaşattı?
hangi ibadetini yapmadı da çektiklerine vesile oldu bunlar! işte yanlışınız bu. soğutma sebebi bu. Haşa biz sevgili peygamberimiz değiliz. Ama peygamberimiz dahi yaşamış bunları.

Öte yandan; kimse adına konuşmak elbette haddim değil. Ancak ülkemizde ki ekonomik sorunlardan dolayı iş hayatımda düşüş var, maddi olarak epey zorlanmaktayım. Ne yapmam gerek? isyan mı? asla! Allah’a hamd olsun, iş varken evimizi, aracımızı aldık, zekatımızı ödedik, kurbanımızı eksitmeden kestik. rızk telaşına düşmeden elimizdeki son yatırım kalan 1 adet bileziği de bozdurup Allah yolunda harcadık.
Allah verirken şükretmesinide bildik, kısınca istemeyi de.

Okudunuz mu?  Ramazanda istimna

öte yandan bakınız; neye sebep oluyorsunuz? dinsiz imansız Allah kitap bilmeyenlerin hayatı tıkırında neden diyorlar? derler. bu kapı açıyorsunuz çünkü.

yani demem o ki;
insanlara şu günahtan bu günahtan dolayı demek yerine ki bu durum zaten zor durumda ki insanı iyice psikolojik buhrana sokacaktır
aklını kullanmayı, iyi bir uslupla tavsiyelerde bulunmayı yeğlerseniz hem umut vermiş olursunuz hem de iyiye doğru bir kapı aralamaya vesile olmuş olursunuz.

işte o zaman kimse kimsenin inançsızlığına rağmen işlerinin sürekli yolunda gidiyor olmasını hazmetmiyor olmaz.
ya da benim gibi sevgili peygamberimizin ne günahı / ne ihmali var olmuş olabilir ki yaşadığı acıları yaşamış ki bizim yaşadıklarımız sevgili peygamberimizin yaşadıkları yanında zerre etmez kuşkusuz.

Okudunuz mu?  Bir şeyi çok istemek caiz midir, aşık olduğum kızla evlenmek için ısrarla dua edebili

Geceyi gündüze çeviren Allah elbet her sıkıntımızın da dermanını verir. umutsuzluk yakışmaz bize.
Anne ve babası evladına merhametlidir, hiç kötülüğünü istemez. İşte Allah bize anamızdan babamızdan kat be kat merhametli.
Allah insanın başına musibet sarmak için bahane aramaz.


Kayıtsız Üye
Vitamin degerlerine baktır b12_demir eksikliği vs….


işlerim ters gidiyor, her işim ters gidiyor, bütün işlerim ters gidiyor

Bu kategoride yer alan İspiyon günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sizin De İşleriniz Ters Gidiyor Mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.