Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:22
missa05
Abone

Alkol Satan Yerden Alış Veriş Yapmak Günah Mı ( Tekel Satan Yerden)

Alkol Satan Yerden Alış Veriş Yapmak Günah Mı ( Tekel Satan Yerden)

Kayıtsız Üye
Alkol Satan Yerden Alış Veriş Yapmak Günah Mı ( Tekel Satan Yerden)

ekmek almak veya çerez bisküvi falan almak günah mı


Cevap: Alkol Satan Yerden Alış Veriş Yapmak Günah Mı ( Tekel Satan Yerden)

Ercan
Mümkünse içki bulundurmayan yerlerle alışveriş yapıp zarurî ihtiyaçları oralardan karşılama yoluna gidilmelidir.. Ancak zorunlu durumlarda alışveriş yapılabilir. İçki satılan yerlerden alınan içki hariçindeki şeyler helaldir .Onlara mekruh veya haram diyemeyiz.Fakat yaptığımız bu alışverişte içki satan kişiye ve müesseseye maddi yönden destek olunduğu için olabildiğince böyle yerlerden alışverişten kaçınmak lazımdır.. Fakat oturduğu yerde içkisiz bakkal bulunmayan veya yolculuk halinde zarurî ihtiyacı olan bir Müslüman böyle yerlerden alışveriş yapabilir.
sakarya müftülüğü


Alkol satan yerden alışveriş yapmak

Kayıtsız Üye
Alkol satan yerden alışveriş günah olduğunu biliyorum bende kokoreç seven birisiyim burdada bir var maalesef tekel büfeci ekstradan tezgahta kokoreç satıyor bende alkol satıyor diye almıyorum ondan sadece kororeç alsam günaha girermiyim sadece kokoreç alınabilirmi yoksa kesinlikle alınmamalımıdır ?

Okudunuz mu?  Oruçlunun Cennetten gireceği kapının ismi nedir?

Yorum: Alkol Satan Yerden Alış Veriş Yapmak Günah Mı ( Tekel Satan Yerden)

Hoca
Helal bir yer yoksa içki satan yerden helal maddeler alınabilir. Alimlerimiz destek olmasın diye almayın diyorlar


içki satan yerden alışveriş yapmak günahmı

Bu kategoride yer alan Uyuyan bir sünnetimi uyandırana yüz şehit sevabı verilir ile ilgili bir hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkol Satan Yerden Alış Veriş Yapmak Günah Mı ( Tekel Satan Yerden) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.