Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Beyaz akıntı abdest bozar mı?

Beyaz akıntı abdest bozar mı?

Kayıtsız Üye
Vücudun zorlanmasıyla veya vücudun üşümesiyle akıntının normal renk ve özelliğinde herhangi bir değişiklik olmaksızın sadece miktarında artış olabilen bu akıntının doğal hali; şeffaf, beyaz, yoğun olmayan, kokusuz, burun akıntısı görünümündedir. Bu akıntılar; bir hastalık neticesi olmayan, aksine uzvun tabii akıntısıdır. Regl günlerinin yaklaşması veya son bulmasına bağlı olarak da renginde koyuluk, miktarında da artış gözlenebilir. Bu akıntı bir rahatsızlıktan dolayı olmadığı için necis, yani pis değildir. Dolayısıyla bu akıntı abdest bozmaz.


Cevap: Beyaz akıntı abdest bozar mı?

Hasret Rüzgarı
beyaz,sarı akıntı aktığı zaman abdest bozulur,namaz kabul olmaz,yapmamız gereken çamaşırınızı deniştirmek,devamlı pamuk kullanalım akıntı her bayanda görünür engellemenin en sağlıklı yolu pamuktur 🙂

Okudunuz mu?  Gusül abdestinin farzları nelerdir?

Kayıtsız Üye
Yani şimdi bu akıntı abdesti bozmaz mı bir kadın için? Kafam karıştı biraz. Namaza yeni başladığımda bu akıntılar abdesti bozar diye bir düşünce yoktu çünkü bende.


Cevap: Beyaz akıntı abdest bozar mı?

Şema
Bütün günlük beyaz akıntılar abdesti bozar ama gusül gerekmez


Kayıtsız Üye
Merhaba herkese
Peki necis olan akıntı da pamukla kesilirse (ıslaklık ve iltihap pamuk dışına çıkmazsa) alınmış olan abdestle bir kaç vakit namaz kılınanilir mi? Bir ilmihalde zaman zaman bütün kadınların akıntılarının necis olduğundan ve bu necaset pamuk vb tamponla tıkanırsa ıslaklık dışarı çıkmadığı müddetçe abdestin devam ettiğinden bahsetmiş.Bu konuda bilginiz ve fikriniz nedir?Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde kıbleye dönmek

imam
Günlük akıntılar pamuk ve bez dışına çıkmasa bile abdesti bozar, her namaz için çıkarılmalıdır


Kayıtsız Üye
benm sorum dıyelımkı abdest alırken pamugu kullanıyoruz abdest bozmaya gıttımızde pamugu cıkarıyoruz ve bırdaha koymuyoruz bır sonrakı abdestı alana kadar akıntı gelıyo ıc camasırımıza bulastı pekı bu bır sonrakı abdeste engelmıdır ıc camasırımızı degıstırmelımıyız yoksa tekrar pamuk koyup normal abdestımızımı almalıyız ıc camasırımızı degıstırmeden


Şema
Necaset bulaşan İç çamaşır değişmeli veya yıkanmalıdır


Boşver
Namaz kılamıyordum günah diye şükürler olsun oh,namaza başlamayı düşünüyorum hadi hayırlısı teşekkürler


Kayıtsız Üye
Oh süper teşekkürler namaza başlamayı düşünüyorum yani bir sorun yok yeşekkürler


Kayıtsız Üye
– Peki pamuk yerine gunluk ped kullanmak doğru mu

Okudunuz mu?  Her banyoya girdiğimizde gusül almamız şart mıdır

– Benden şehvetsizce hareket ederken genelde yururken titreme olmadan gunluk beyaz akinti gibi akinti geliyor ama rengi sarimtrak gusül gerektirirmi?


Şema
– Pamuk veya ped kullanmak uygundur dilediğinizi kullanın

– Kadınların genelinde bu gibi akıntılar olur bu normal bir durumdur ve gusül gerekmez.


yeti
Bu akıntı namaz kılarken aniden geliyor. Bazen namaz vakti dar oluyor namazını kılman gerekiyor bazen de cemaatle kılıyorsun aynı şekilde akıntının geldiğini hissediyorsun bu durumda ne yapıcaz pek anlayamadım doğrusu. Sonuçta o pamuk öylece durmazki. Kafam karıştı. Bazıları bozulur bazıları bozulmaz diyor.


Kayıtsız Üye
Erkegim istenmeyen akinti oluyor küçük bir nokta gusulu bozar mı


klav
Bir nokta kadar olan mezidir. İdrar gibi necistir. Değen yerleri yıkamak gerekir. Gusül gerekmez.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alınırken avret mahalli kapalı tutulması şart mı?

Kayıtsız Üye
Şimdi iç çamaşırda beyaz leke var makineden çıktıktan sonra kuruyup olup leke kalıyor bu leke varsa biz bu iç çamaşırı giyersek bu gusülü bozarmı


abdullahbiri
Sakıncası yok giyebilirsin. Guslüne zarar vermez.


Kayıtsız Üye
Sa küçük sıyrık yani el yaralanmasından çıkan şeffaf sivi abdesti bozatlı
(Kan değil ama.)


arifselim
Aleykum selam. Hanefi mezhebine göre vücuttan çıkan kan ve irin gibi her türlü akıntılar abdesti bozar. Bunun hükmü tıpkı kanın akması gibidir ve hanefilerde namaz abdestini bozar.


Kayıtsız Üye
Beyaz akıntı sürekli geliyor.tamam özürlü sayiliyoruz ve her namaz vakti abdest alıp namaz kılıyor uz.ancak iki vakit arasında tekrar geliyor ve her seferinde yani her namaz vakti iç çamaşırını değiştirmek bazen mümkün olmuyor.pamuk vs kullanmak vücuda zarar veriyor diyorlar şimdi biz ne yapicaz. Namaz kılmaktan soğudum zaten kabul olmuyor dur diye.yokmu bunun bir kolayı 😊

Okudunuz mu?  İstek dışı çıplak kadın ve erkek resimleri görünce gusül almak gerekir mi?

Hasaninaski
17 yasindayim ve sürekli beyaz akintarim oluyor. Bu durumda her vakitte abdest aliyorum camasirimi da cikarmam gerekir mi ? Gunluk normal akintimmi yoksa cinsel biseyde etkilenip gelen akinti (mezi) mi oldugunu anlayamiyorum ne yapmalıyım ?


arifselim
Mezi, cinsel dürtüler, cinsel konuşmalar, cinsel şeyleri görmek ve izlemek yada kadın ve erkeğin sevişmesi gibi anlarda gelen bir akıntıdır. Bu tür durumlar dışında mezi gelmez.

Beyaz akıntı ile ilgili olarak konunun en başında geniş bir bilgi verilmiştir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestini doğrumu alıyorum sizce ?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Ben şafii mezhebindenim ve beyaz günlük akıntının temiz görüldüğünü okudum bir çok yerde. Sadece pamuk, ped vb. kullanarak çıkan akıntıyı çamaşıra bulaşmasını engellersek abdest bozulmaz diyorlar. Bir çok hoca bu yolu gösterdiğine göre uygulamamızda bir sakınca yoktur diye düşünüyorum doğru mu ? İnsan her namaz vakti için abdest alamayabiliyor yoksa baş üstüne. Bir çok hoca böyle dediğine göre namazımız kabul olur diye düşünüyorum. Peki buradaki hocaların fikri ne yöndedir ? Genel bir yorum alabilir miyim ? Allah razı olsun


imam
< beyaz günlük akıntı >
vajinal beyaz akıntı avret yerinden dışarı çıktığında abdesti bozar maalesef

Okudunuz mu?  Adetliyken gusül gerektiren haller

Kayıtsız Üye
Mesela ben dün abdest aldım abdest almadan önce de biraz akıntı (çok azcık el avucundan çok daha küçük) gelmişti. Namazdan sonra baktım yine gelmiş.Yine abdest aldım. Yine kıldım. Ama tekrar bile gelmiş olabilir. Bu özür sayılır mı? Çok fazla akıntım oluyor diye düşünüyorum. Özürde bir ölçü var mı? Ben pamuk koymak istemiyorum namaz kılarken ama pet koysam olur mu? Namaz esnasında akıntı pete gelirse namaz bozulur mu peki?


mum
Akıntı iki vakit arası kesilmiyorsa o zmaan özre girer. Keşke cinsiyetinizi ve akıntı türünü yazsaydınız


Kayıtsız Üye
Zaten yazmış pamuk veya ped mi koymam lazım diye cinsiyeti ne olabilir sizce. İnsanlar size soru soruyor önemli mevzular siz soruyu doğru dürüst okumuyorsunuz

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Niyeti Nasıl Edilir?

mum
< siz soruyu doğru dürüst okumuyorsunuz >
Çok yoğunuz ve buna rağmen günlük sorularınızı cevaplıyoruz bazen gözden kaçıyor 🙂
PED kelimesi gözümüzden kaçmış


Kayıtsız Üye
Aynen hocaların hakkını almayın. Şahidim her gün onlarca soruya cevap veriyorlar. Allah (c.c) razı olsun kendilerinden. Bu siteye 1 yıldır hemen hemen her gün giriyorum ve bağımlı oldum resmen 🙂


Kayıtsız Üye
Günlük beyaz akıntı çok az şekilde iç çamaşırına/pede değse o iç çamaşırı/ped ile namaz kılınır mı ?


mumsema
Bir avuç miktarına kadar olan lekeler namaza engel olmazlar.


Kayıtsız Üye
Kadınlarda adet hariçinde beyaz akıntı da geliyor. Abdest aldıktan sonra namaz kıldıktan sonra iç çamaşırımızda bu akıntıyı görürsek abdestimiz ve namazımız olmamış demektir mi ? Bunun için ne yapabiliriz? Her namazdan önce abdest almamız mı gerekir bu akıntının gelip gelmediğini kontrol etmek için..

Okudunuz mu?  Gusül Alırken Sürekli Vesvese Yapıyorum Ve Gusül Abdesti Almak Bana Zulüm Gibi Gelmeye Başladı

arifselim
Kadınlardan gelen ve adet dışında sürekli gelmesi gereken ve hatta gelmediğinde bazı sağlık problemlerine neden olan beyaz doğal akıntının abdesti bozmadığı ve necis olmadığı görüşü mevcuttur. Bu beyaz akıntı tıpkı tükürük, gözyaşı ve sümük gibi kabul edilmiştir. Eğer beyaz akıntının bu şekilde olduğundan emin iseniz abdestinizi bozmaz ve necis de kabul edilmez. Yinede bazı alimlerimiz en azından her vakit için bir abdest alınmasını iyi görmüşlerdir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben kendimi her namaz öncesi taharetlenmeliymişim gibi hissediyorum günlük akıntılarım yüzünden, yaptığım doğru mu ?

Okudunuz mu?  Rahatladım ama meni gelmedi gusül gerektirir mi

Bir de günlük akıntılı iç çamaşırı kirli mi sayılır ? O iç çamaşırıyla namaz olur mu çok az olsa ?


mum
Günlük akıntı da olsa her namaz öncesi taharetlenin temizlenin.


akinti abdesti bozarmi, akıntı abdesti bozar mı, akıntı abdesti bozar mı diyanet

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti almadan gezmek uğursuzluk getirir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beyaz akıntı abdest bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.