Anasayfa
12 Aralık 2023, 10:28
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada İğne görmek (İmam Nablusi)

Rüyada İğne görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
xp Mursit İĞNE

İğne görmek, bekar için evlenmeye, fakir için halinin iyiye dönmesine yorumlanır.

Eline bir iğne aldığını gören kimsenin işleri düzelir, toparlanır. İğne üzerinde iplik varsa yahut iğne ile dikiş dikiyorsa rüyayı görenin hali iyi olur, dağınık ve düzensiz işleri toplanır.

Dikiş diktiği iğnesinin kırıldığını veya yarıldığını, elinden alındığını görse halinin kötü olacağına ve işlerinin düzensiz gideceğine ve bozulacağına alamettir.

Eğer iğnesinin zayi olduğunu yahut çaldırdığını görse o kimsenin işlerinin bozulmaya yaklaştığına, fakat tam bozulmadan kurtaracağına işarettir. İğne, iplik geçirmek cihetiyle kadınla da yorumlanmıştır.

Çuvaldız rüyası iğne gibidir. Elinde çuvaldız olduğunu görenin hanımı hamile ise bir kız çocuğu olur, eğer hanımı hamile değilse yolculuğa çıkar.

İğne rüyada, kendisi ile iyi geçinilen erkek ve kadına yorumlanır.

İğneyi yediğini gören, kendisine zarar gelecek birisine sırrını söyler. Birisine iğne battığını gören, o kimseyi ayıplar ve kendisi de başkaları tarafından ayıplanma ile karşı karşıya kalır.

İğnelerden iplikli olanı sahibinin dağınık işlerinin toplanmaya yaklaştığına işarettir. Bunun miktarı ise, iğne ile diktiği şeylerin miktarı nisbetinde olur. Az olup da kendisiyle iş görülen ve dikiş yapılan iğne, çok olup da kendileriyle az iş yapılan iğnelerden hayırlıdır ve bu rüya dağınık işlerinin süratli olarak düzenleme zamanının gelişini gösterir.

Okudunuz mu?  Rüyada içki içip sarhoş olduğunu görmek

Eğer bir kimse rüyada insanların elbiselerini diktiğini görse, insanlara nasihat eder ve onların arasını düzeltmeye çalışır.

Kendi elbisesini diktiğini gören kimse, fakir ise zengin olur, dağınık ve perişan işleri yoluna girer. Hali bozuk ise düzelir.

Eğer iğne ile yırtık, eski ve sökük elbiseyi sağlam ve kuvvetli bir şekilde diktiğini görse, o kimse gıybet ve kötülüklerden tövbe eder, ya da günahlarından istiğfar eder. Fakat dikişlerini kuvvetli dikmemişse rüya sahibi batıl ve asılsız özürde bulunur ve mazlum ile helallaşmaksızın ona ettiği zulümden tövbe eder.


Cevap: Rüyada İğne görmek (İmam Nablusi)

Mucahid
Rüyada Iğne görmek
igne görmek, bekar için evlenmeye, fakir için halinin iyiye dönmesine isaret eder. eline bir igne aldigini görse, igne sahibinin islerinin düzgünlügüne, daginik islerinin toplanmasi ve düzelmesi için arzu ettigi sey üzerine isaret eder. tgne üzerinde iplik varsa yahut igne ile dikis dikiyorsa Rüyayi görenin halinin iyi olmasina, daginik ve düzensiz islerinin toplanmasina isaret eder. dikis diktigi ignesinin kirildigini veya yarildigini, elinden alindigini görse halinin kötü olacagina ve islerinin düzensiz gidecegine ve bozulacagina alamettir. eğer ignesi zayi oldugunu yahut calindigini görse o kimsenin islerinin bozulmaya yaklastigina, fakat tam bozulmadan kurtaracagina isarettir. igne, iplik ve kadinla da tabir edilmistir. igne rüyada, kendisi ile iyi gecinilen erkek ve kadina isaret eder. igneyi yedigini gören, kendisine zarar gelecek birisine sirrim söyler. birisine igne battigini gören, o kimseyi ayiplar ve kendisi de baskalari tarafindan ayiplanma ile karsi karsiya kalir. bir igne, islerin salahina sebep oldugu gibi iki, üc ve dört oldugu zaman da tabir aynidir. az olup da kendisiyle is görülen ve dikis yapilan igne, çok olup da kendileriyle az is yapilan ignelerden hayirlidir ve bu rüya daginik islerinin süratli olarak düzenlenme zamaninin gelisini gösterir. eğer bir kimse rüyada insanların elbiselerini diktigini görse, insanlara nasihat eder ve onlarin arasini islah etmeye calisir. kendi elbisesini diktigini gören kimse, fakir ise zengin olur, daginik ve perisan isleri yoluna girer. hali bozuk ise davranislarini düzene sokar. eğer igne ile yirtik, eski ve sökük elbiseyi saglam ve kuvvetli bir sekilde diktigini görse o kimse giybet ve kötülüklerden tevbe eder ya da günahlarindan istigfar eder

Okudunuz mu?  Rüyada ikaz edilmek

Yorum: Rüyada İğne görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
rüyamda arkadaşımla dışardayım yüzümde maske var yüzümü yıkamak için yer arıyorum bir caminin önüne geliyoruz bahçeli baya hoş bahçe kapısından bir sürü insan çıkıyor tam girecektim vazgeçiyorum diyorum burda çok erkek var olmaz filan sonra bir genç adam ya bisey olmaz diyor arkadaşımı arıyorum o kalabalıkta bulamıyorum ya camiye girdi ya da bırakıp gitti diyorum tam cami bahçesinin kapısından giriyorum biri el bileğimden sıkıca tutuyor görmüyorum ama arkamdan tüm kapılar kapanıyor böyle yeşillik ama bir sürü kadın var kuran okuyolar çok şaşkın bakıyorum sonra yerde toplu iğne gördüm top yeri siyah bileğimi sıkan kişiye batırma düşüncesiylealıyorum tam arkamı döndüm batırcam kör siyah esarplı bı kadın çok korkunç bakışları vardı o an nefes nefese uyandım

Okudunuz mu?  Rüyada İskele görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada İğne görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Bu rüyandan çok olumsuz bir şekilde etkilenmiş isen de esasen çok hayırlı bir rüyadır. İçinde bulunduğu zorlu ve sıkıntılı şeylerden kurtularak çok rahat edeceğine, Ayrıca çok memnun kalacağı bir kimse ile karşılaşacağına ve bu kimseden hayır ve iyilikler göreceğine işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda kayınvalidem evde kuran okutuyordu be oğlumun şımardığını gördü ve oğluma terbiyesiz dedi ve bende kızdım içimden ona sen kendı oğullarına baksan keşke küçücük çocuğa bu denmez diye içimden geçirdim ve başka odaya gectım ve çocukları oraya koydum ve daha sonra başka odada. Yerde iki adet çuvaldız 3 adette toplu iğne aldım çocukların biryerlerine batar diye iğneliğe batırdım ve daha sonra mutfaktan dedıkodu seslerı geldı kayınvalıdem ve kızlari dedikodumu yapıyorlardı ve onlara kızdım mahcup kalıyorlardı ve bu aradan açık bır kız gördüm omuz üstleri yanmış gıbı duruyordu çatlak ve yanık içindeydi onu hatırlıyorum elbisesinin omuzlarından gözüküyordu ve çocuklara bakmaya girdiğimde ise kızım masanın üstünden kolye almış bogazına gıtmıs nefes almıyordu onu çıkardım ve başka bir şey daha kalmış hemen ters cevırıp çıkarmaya çalıştım ama nafıle kızım rüyada elımden gıttı ve kaynama çığlık atarak yanına gittim ve bebegım elimde ölüyordu Allah korusun ve orda uyandım çok merak ediyorum şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada İnad Etmek görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Günlük hayatınızda yaşadığınız ve size huzursuzluk veren durumlardan dolayı oluşan karışık düşüncelerden yansımış bir rüya olabilir. Çünkü bu rüyanın tabiri yoktur. Etkilenmiş olduğunuz olaylardan kaynaklanmış olabilir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Rüyamda; Oyunun içinde olan bir karakter görüyorum ve canı az. Bende o karakterin içine sanki bir ruhmuş gibi girip o karakteri yönlendirmeye falan başlıyorum. Bu arada oyunu amacı ise belirli sayıdaki adamları öldürüp oyunda birinci olmak. Eğer bilirseniz oyunun adı PUBG(Bu arada fazla oyun oynayan birisi değilim. Olursa haftada bir ya da iki kez falan oynarım.).

Okudunuz mu?  Rüyada İsa (a.s) görmek (İmam Nablusi)

Neyse, bende bir sürü silah falan var, çoğunluk keskin nişancı tüfeği ve adamları bir yere saklanarak vuruyorum ya da ağır şekilde yaralıyorum. Vurduğum adamların çantalarındaki silahları ve aksesuar gibi şeyleri ve kurşunları falan alıyorum. Sonra eski tahta bir eve giriyorum ve o ev 2 katlı. 2. Katına çıkıyorum. Adamları yine vurmaya çalışıyorum, keskin nişancı ile. Vuruyorum vuruyorum sonra ise aşağı kata inmeye karar veriyorum. Aşağıda 2 tane adam var ama benim haberim bile yokmuş, ben ilk adamı görüyorum ve onu öldürüyorum ama diğer adam yere yatmış saklanıyordu ama o beni görmüyordu fakat ben onu görmüştüm ve arkasından yaklaşarak onun kafasına silahı doğrulttum ve birkaç kurşunda vurdum. Bu arada bu son öldürdüğüm adam benden sonraki son kişiydi. Yani oyunda sadece ikimiz kalmıştık. Bu arada oyunun ortalarında adamları öldürerek paralarını falan da almıştım be şöyle demiştim: ölmemem lazım, eğer ölürsem hepsini kaybederim. Dedim.

Neyse, oyun bitti oyundan çıktım yürüyerek ve babaanneme gittim. Babaanneme büyük bir ekranda oyun istatistiklerini gösterdim. Para çok fazlaydı ve milyarı rahatlıkla geçiyordu. Ben bile okuyamıyordum.

Okudunuz mu?  Rüyada İğde Ağacı görmek (İmam Nablusi)

Neyse, babaannemler Deren’ler falan buna şaşırdı ve birşeyler de dediler ama hatırlamıyorum.

Neyse sonra, kardeşim ve ben annem be teyzemden saklanmaya karar verdik sanki hala o oyunun içindeymiş gibi. Kardeşim bana gel şu koltuğun yastıklarının altına saklanalım dedi(yastıklar ise bayağı büyük iki kişiyi alıyorlar.). Elimde toplu iğne, önüme gelecek olan kişiye doğrulttum ve bekliyorum.

Neyse sonra, saklandık falan ve sonra teyzemle annem geldi be sanki yanında bir kaç kişi daha vardı ama olmayadabilir. Sonra teyzem bizi ararken buldu. Yastıktan bir hızla çıktım ve teyzemi korkutmak amacıyla toplu iğneyi ona doğru kılıç sallarmış gibi salladım. O da biz kadınız olum kadınlar Korkmaz falan sesi ya da buna çok yakın birşey.

Neyse, sonra annem, ben, teyzem ve kardeşim oturduk konuşuyoruz. Kardeşim de bizim olduğumuz yerde ama o konuşmaya katılmıyor. Konuştuğumuz konu ise dershane. Dershanenin parası, zorluğunu falan anlatıyor, gerekli mi gereksiz mi vs. Biz bu konuları konuşurken rüya bitti ya da devamı var da olabilir ama ben hatırlamıyor olabilirim.

Not-1: Oyun oynamayı fazla sevmeyen birisiyim(akıl oyunları hariç). Haftada bir ya da bilemedin 2 kez böyle anlattığım oyundan oynarım.
(Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir. Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.)

Okudunuz mu?  Rüyada itiraf görmek

arifselim
Aleykum selam. Rüyada bu şekilde görmek gerçek hayatta bir çok gereksiz şeylerle meşgul olduğuna ve zamanının çoğunu boş yere harcadığına tabir edilir. Oyun sevip sevmemen pek önemli değildir yorum için. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba,rüyamda bir tahta üzerinde bir sürü çivi gibi çakılmış iğne vardı yukardan yuvarlak tenis topu büyüklüğünde bir top iğnelerin üzerine geliyor ve uyanıyorum.Tekrar dalıyorum aynı şeyi görüyorum.Ve o top bir tüyden daha hafif,teşekkür ederim.


arifselim
Merhaba. Böylesi rüyalar çok genel ifadelerle yorumlanabilir. Rüya sahibi için huzursuzluğa, kafa karışıklığına ve bir türlü karar veremediği durumlara alamet eder denilmiştir. Sende rüyanın hayrını dilemelisin ve bu yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


yesil101
Merhaba ben Elif. Amerikada yaşıyorum ve bir rüya gördüm.. bu rüyanın yorumu benim için çok önemli hayatımda bir çok şeyin alt üst olduğu şimdi ise daha bir düzene girdiğimi hissettim ama gördüğüm bir rüyayanın anlamaını kendi kendime öğrenmeye çalışırken hiç olumlu bir yorumla karşılaşmadım ..umarım rüyamı görürsünüz ve bana bir fikir verirsiniz. Tabiki Allah en iyisini bilendir.. ben sadece bana bir mesajı varsa rüyamin bilmek ve ona göre kendime çeki düzen vermek isteyen biriyim..

Okudunuz mu?  Rüyada iş başvurusu yapmak

Rüyamda siyah evcil bir köpek bana saldırıyordu ben gitsin diye onu üstümden iterken beni ısırdı açısınıda hissettim ama az ile orta derece arası bir acıydı. Köpeğin sahibi rüyamda doktor olduğundan dolayı özür dileyerek beni iyileştiriyordu. Sırtımda iki kırmızı içi dolu nokta oluşmuş onların içini iğne ile temizleyip etrafını dezenfekte edip ısırmadan dolayı ölan yaramı iyileştiriyordu.. daha sonrasında ise başıma gelenleri 2 yılın önce ölen amcama ve onun halen yaşıyan eşine anlatıyordum bizim eski evimizin mutfağında


arifselim
Merhaba. Köpek ısırması iyi olarak tabir edilmez. Genellikle sana çok yakın olan biri tarafından zarara uğrayacağına, hayal kırıklığı yaşayacağına ve yine başka biri tarafından destek göreceğine işaret olarak yorumlanabilir. Esasen her rüyanın bir yorumu olması veya bir mesajı olması gerekmez. Zaten rüya ile hareket etmek doğru değildir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


NESİBE ÖZTÜRK
Rüyamdan gelinlik gydiğimi telaşlı bir şekilde nikaha hazırlandiğımı ve gelinligimin türbanı kaymasın diye toplu iğne takmaya çalıştığımı görüyor ,fakat iğnenin biri çok büyük kötü görünümlü diye beyenmedim diğeri ise siyah başlıklı gelinlikle uyumsuz olur diye düşünüyorum bunu da takmadım sonra beyaz başlı bu olur diye düşündüm. Fakat takıp takmadığımı hatırlamiyorum

Okudunuz mu?  Rüyada İltifat görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Rüyayı gören kişi eğer bekar ise uzun zamandır evlenmek istediği kişi ile evlenmesi manasındadır. Eğer evli ise, aile ve dış hayatında güzel gelişmelere işaret eder. Ayrıca bu süreçten geçerken bazı can sıkıcı şeylerle de karşılaşacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda uyumaya çalışıyordum bu arada battaniye üstüme almak istedim battaniyenin ucunda rengarenk toplu iğneler olduğunu farkettim ve batmasın diye aldım sonra baktımki dudağımda bu iğneler hem konuşuyorum 6 veya 7 tane kadardı onları tek tek .ıkardım ve o kadarda acımadı diyorum kendi kendime yorumu çok merak ediyorum


Tohat
Hayırlı günler. Yapacağın bir hataya işaret olduğu kabul edilir. Bu hatanın üzerine giderek hayallerin ve ideallerin çerçevesinde özellikle senin isteyip olmasını arzuladığın şekilde hayatını yönlendirerek hem hayallerini gerçekleştirecek hem hatalarını düzeltecek hem de toplum içinde itibarını sağlayıp korumayı başarabileceksin. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben rüyamda annemi gördüm kolunu şırıngayla hafiften sıkıp damarını buluyorum.. Sonra biraz telaslaniyorum tam hemşire cagiracam ama o iğneyi benim yapmam gerekiyormus gibi bir beklenti var birden bir adam geliyor yanıma iğneyi yapmam için bana yardımcı olacakken ben istemiyorum kendim hafifçe yapiyorum hiç acıtmadan

Okudunuz mu?  Rüyada İstiğfar görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Sorumluluk alarak aynı anda farklı iş güçle ilgilenmek mecburiyetinde kalmak manasına geldiği gibi kişi yakınından sevdikleri arasından birinin iyiliği için yapacağı ikaza da dikkat çekmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
selamünaleyküm rüyamda iş yerimden bir adam benim burnumdan dikiş makinalarında olan ayak olur ya çima ayağı düz ayak gibi adlar verirler burnumdan onu çıkardı cımbızla bende daha önce burnumdan dikiş iğnesi çıkardığımı görüyorum test falan yapılıyor işten çıkarılma sebebi de olabilir diyorlar bu kadar ( konfeksiyonda çalışıyorum)


Tohat
Ve aleyküm selam. Görülen rüya iş ile alakalıdır. Çalışan bir kimse böyle bir rüya görmüşse bu hakkında hayırlı olduğu kabul edilir ve işinde gösterdiği ve göstereceği başarılara, işinin hakkını verdiğine işarettir. Allah’tan hayırlısını dileyip tevekkül etmek en doğrusudur. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada iğne görmek, rüyada iğne iplik görmek, rüyada dikiş iğnesi görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada İkizler görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada İğne görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.