Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada İnci görmek (İmam Nablusi)

Rüyada İnci görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
İNCİ

Rüyada dizilmiş inci görmek, Kur’an ve ilme veya çocuklara işarettir.

Rüyada kendisinin inci deldiğini gören kimse, Kur’anı doğru bir şeklide tefsir eder.

İnciyi yuttuğunu veya sattığını gören kimse, Kur’anı unutur. İnci, ilme yorumlanır.

Rüyada inci aldığını gören kimse, çok ilim öğrenir ve halk içinde kadir ve şanı yüce olur.

Ağzına inci sokan kimsenin dini güzel olur.

Bir kimse rüyada kendi ağzından inci saçtığını insanların ve kendisinin o incileri aldıklarını görse, o kimsenin hikaye söyleyerek halka va’z ve öğüt vermesine ve insanların ondan faydalanmasına yorumlanır.

Rüyada bir inciye sahip olduğunu gören kimse, evlenir.

Rüyada denizden veya nehirden ölçek ile ölçülen, yüklere konulan ve büyük teraziler ile tartılan birçok inci çıkardığını gören kimse, devlet hazinelerinden veya o nehire mensup kimselerin malından helal mala erişir.

Okudunuz mu?  Rüyada ikram edilen yemeği yememek

Çok inci çok maldır. Çok inci, alim için ilme, tüccar için ticarete, esnaf ve sanatkarlar için onların sanatlarına yorumlanır. İnci her şeyin kemali ve güzelliğidir.

Rüyada bir inci yuttuğunu gören kimse, hakikatini bildiği bir şeyde şahitlik yapmaz. Rüyada inci çiğnediğini gören kimse, riyakarlıkla insanları gıybet eder.

Rüyada inci kustuğunu ve onu çiğneyip yuttuğunu gören kimse, insanlara iyilik eder.

Rüyada bir hazineyi anahtarla açtığını ve oradan inci çıkardığını gören kimse, bir alime büyük bir mesele sorar.

Bir kimse kendisinin inci saydığını görse, o kimseye meşakkat ve mihnet isabet eder.

Bir kimse rüyada inci görse fazlaca sevinir. Kendisine inci verilen kimse ululuğa erişir. İnci yuttuğunu, sonra çıkarıp attığını gören kimse, her zaman Kur’andan ezberlediği şeyi unutur.

İnci yuttuğunu ve onun üzerine ağzını y umduğunu gören kimse, Kur’anı ezberler ve başkasına öğretmekten kaçınır. Bazı yorumcular bir kimsenin rüyada inci yüklerini yüklenmesi, üzüntüdür, dediler.

Okudunuz mu?  Rüyada İsim görmek (İmam Nablusi)

Bir kimsenin rüyada inci yuttuğunu görmesi, o kimsenin ezberleyeceği ilme ve hikmete yorumlanır. Rüyada dizilmiş veya dizilmemiş dağınık incileri bir çöplüğe veya bir yola ya da çirkin görülecek bir yere attığını gören kimse, ilmi, ehli olmayan kimseye öğretir ve o şekilde ameli de hafife alınmış olur.

Yorumca incinin büyüğü küçüğünden daha faziletlidir. Bazen de incinin büyüğü Kur’andan uzun surelere yorumlanır.

İncinin delinmişi kendisine zahmet olmayan ve çabucak elde edilecek bir rızıktır.

Bazen de inci, akan göz yaşıdır.

Rüyada görülen büyük inci tanesi hamile kadın için erkek çocuktur. Bundan dolayı bir kimse, hanımının kendisine bir inci verdiğini görse, o kimse hanımından güzel bir erkek çocuğa kavuşur. Verilen incinin parlaklığı yoksa, çocuk kız olur.

Okudunuz mu?  Rüyada içki içip sarhoş olduğunu görmek

İnci, kadın için hayırdır. Rüyayı gören kadın nikahlı değilse, inci, evlenmesine; kadının çocuğu yoksa, inci, çocuğunun olmasına; kocası ve çocuğu varsa, o kadının zengin olmasına yorumlanır.

Ancak, inci çok zaman Kur’ana, ilme, güzel söze, evlad ve mala yorumlanır. Bundan dolayı bir kimse bir inci deldiğini görse, Kur’anı hak ve doğru olarak tefsir eder.


Cevap: Rüyada İnci görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada inci görmek maddi sıkıntılar içinde olacağınız bir dönem içerisine gireceğinize fakat bu sıkıntının fazla uzun sürmeden eski halinize tekrar döneceğinize işaret eder.


Büyük inciler ve istiridyeler

Kayıtsız Üye
Merhaba, evliyim ve iki oğlum var.
Rüyamda güzel, mavi bir denizin kıyısında kayalık şeklinde yığılmış inciler gördüm.
Kocaman birsürü inci topluca yığılmış, bir insan boyu kadar yüksek bir tepe oluşmuştu. İnciler çok büyük, bembeyaz, çok parlaktı ama tam yuvarlak değildi şekilleri biraz kaya gibiydi.
Onları gördüğümde çok sevindim, onlar benimmiş.
Daha sonra istiridye kabukları gördüm onlar da çok büyük ve güzellerdi.
Pembe, beyaz renklerde 1 metre civarı istiridye kabukları.
Rüyamı çok özel buldum ve kimseye anlatmadım.

Okudunuz mu?  Rüyada ışık saçan birini görmek

Yorum: Rüyada İnci görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Merhaba kardeşim. Rüyan çok güzel bir rüyadır Allah mübarek eylesin. İnci görmek boy boy evlat sahibi olmak anlamındadır. İnci gören kişi çok sevineceği haberler alacak demektir ve uğurlu bazı olayları yaşar. Ayrıca rüya sahibinin büyük bir mal varlığının olacağına ve herkesin imreneceği bir hayat süreceğine delalet eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda esimin pantolonuna kirmizi inciler diktiyini gördüm.yorumlarmisiniz?


arifselim
Bu çok güzel bir rüyadır estetik ve zerafet anlamına gelir. Rüyada inci görmek aynı zamanda mal varlığına ve büyük bir mal sahibi olmak anlamına da yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada itiraf görmek

Kayıtsız Üye
Selaamun Aleykum
Evli 32 yasindayim uzun zamandir rüyamda denizden inci topliyorum inci uzerine bu gördüğüm 3. Rüya. Ilk rüyamda mavi durgun bir denizden istiritye topladm iclerinde inci vardi 2. Ruyamda ise buyuk kabuklu istirityeleri denizden topladim. 3. Ruyda ise yine deniz kiyisi bu kez kumsaldan muthis parlak inciler avucuma topladim. Yeumlarmisiniz sizden ricam.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu rüyaların bir çok ama hep hayırlı manaları vardır. Genellikle estetik zerafet ve kibarlık anlamına gelir. Bol rızık ve çokça mal sahibi olmak ve ayrıca rüya sahibi için inci gibi dizilmiş boy boy evlatlar anlamına da alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada ihlas okuyarak varlık kovmak

Kayıtsız Üye
Merhaba ben evliyim bir çocugum var ve evliliğimde sıkıntılar yaşıyorum.rüyamda inci kolye mi gidip koparacagimi söylüyorum kendi kendime ve bu sıkıntılar in sebebi bu kolyeymis diyorum kopardığımi görmeden uyanıyorum ama uyumdan .size zahmet yorumlarmisiniz arif bey


arifselim
Merhaba. İnci kolyenin dağılması evliler için yuvalarının dağılmasına işaret eder. Eğer kopardığını görmemişsen bu rüya sana bir işaret ve bir uyarı olarak kabul edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben evliyim ve bir oğlum var rüyamda bir tarlada yere saçılmış bir tarla boyunca irili ufaklı inciler gördüm çok güzel parliyorlardi o kadar çok tu ki yuruyemiyordum


arifselim
Rüyada inci görülmesi gören kimse ve hemde evlatları için zarafet ve inceliğe tabir edilmiştir. Rüya sahibi için inci gibi dizilmiş boy boy evlatlar anlamına da gelir. Bazı yorumculara göre aynı zamanda işiteceği çok sevinçli ve çok hayırlı müjdeli haberler manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada İkiye bölünmek görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Ruyamda bir arkadaşimla denize dalip bir gecitten baska bir denize cikiyorduk suyu güzel diz yuksekliginde falan ben saskinim nereye geldigimi anlamaya calisiyorum o sirada arkadaş inci cikartiyor bana veriyor kutunun içinden bir tane aliyorum buyuk iri onu arakadasim aliyor kutudakileri ben ne anlama geliyor acaba


arifselim
Rüyada görülen inciler hayırlı ve sağlıklı boy boy evlatlara yorumlanır. Maddi ve manevi açıdan hayırlı yorumları vardır. Ayrıca inci bulmak kişi için zerafete ve güzelliğe tabir edilir. Allah’tan her zaman hayırlı olanı dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyada yasli bir teyze dizili olmayan inci taneleri gosteriyor gel bunlari al diyor önce aliyorum cebime atiyorum bakiyorumki inci taneleri eriyor mus geri veriyorum bu ne demek

Okudunuz mu?  Rüyada İşkembe görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Bu şekilde görülen incinin manası gören kimse için okumaya ve kültürlü olmaya, bu sayede de herkesin takdirini ve saygısını kazanmaya işaret eder. Aslında en doğru yorum kişinin durumuna bakılarak yapılan yorumdur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben 24 yaşında bekar bir kızım rüyamda bir arkadaşım elinde küçük bir istiridye vardı ne olduğunu farkında olmadan inci bunun içinden mi çıkıyor diye sordu bende evet dedim ve elinden alıp açtım arkadaşım hani içinde inci yok dedi bende elime bıçakla istiridyenin içindeki et parçasını kestiğimde ben birtane inci beklerken 5, 6kadar iri iri taneli inciler cikti yorumlarsaniz sevinirim

Okudunuz mu?  Rüyada İlkbahar görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. İnci hayırlara alamet eder. Bir erkek evlada, zengin olup mutlu olmaya, müjdeli bir haber almaya, herkesin arzu edip hayranlıkla izleyeceği bir hayata delalet eder. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır tabiki.


mikaela
Merhabalar rüyamda güzel kıyafetler giymiş ve bir mağazaya girmiştim, değerli el yapımı çok güzel şeylerin olduğu bir mağazaydı, benim bunlardan almaya param yeter mi ki, burada gezmek bile çok hoş dedim ve arkadaşıma hediye etmek için incili, istiridyeli acaip güzel tasarımı olan kolyelere bakmaya başladım. Bilinçaltımın böyle güzel tasarımlı kolyeler oluşturması ilginç. O anda hediye alacağım arkadaşımın mağazadan hırsızlık yaptığını gördüm bir biblo çalmıştı, sen napıyorsun böyle bir insan mısın, bırak onu heöen dedim. Arkadaşlarının yanına gidene kadar tartıştık orada ise şey dedi; artık herkes böyle yaşıyor bence sende kendini toplamalısın. Haramla güzel yaşayabilir misin ver onu dedim, istemiyorum bu dünya da böyle yaşanır dedi ve tartışıp ayrıldık. Manası nedir; teşekkürler..

Okudunuz mu?  Rüyada İsa (a.s) görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Merhabalar. Rüyada hırsızlık yapan kişiyi tanıyor olman gerçek yaşamında da tanıdığın birinin söz ve davranışlarından yola çıkarak onun farklı bir yüze sahip olduğunu, samimi olmadığını anlayarak ondan uzaklaşacak ve soğuyacaksın. Gördüğün değerli inci süsleri ise çok kıymet vereceğin bir evlat sahibi olamama işaret etmektedir. Allah en iyisini bilendir elbette.


rüyada inci görmek, rüyada inci kolye görmek, rüyada inci gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada Işınlanmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada İnci görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.