Anasayfa
20 Nisan 2023, 10:29
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Gök görmek (İmam nablusi)

Rüyada Gök görmek (İmam nablusi)

Ensar2
GÖK

Rüyada göğe yaklaşmak, ibadet eden ve iyi amel sahibi kimseler için allah-ü Teala Hazretlerine (C.C.) yaklaşmaya yorumlanır. Bazen de, imam ve sultana, alime, ana-babaya, eşe, efendiye ve arzu ettiği şeye yaklaşmaya yorumlanır.

Göğe doğru yükseldiğini ve oraya girdiğini görse, o kimse şahadete ve bununla beraber şeref ve medhe kavuşur. Allah’ın (C.C.) yardımıyla kurtuluşa erer.

Bir kimse rüyada gökte olduğunu görse, emir ve yasak sahibi olur. Yeryüzüne bakmak için göğe çıktığını görse, yüksekliğe kavuşur, kaçırdığı bir şey için üzüntü ve kedere düşer.

Göğün yeşillendiğini görmek, o sene ziraat ve hububatın bol olmasına yorumlanır. Göğün sararması ise, o sene hastalığın olmasıdır.

Göğün demirden görülmesi, o senenin yağmurunun azlığıdır.

Rüyada göğe bakmak, dünya meliklerinden birisine bakmaktır. Doğu ve batı taraflarına baksa, o kimse yolculuğa çıkar. Bazen de o kimse büyük saltanata kavuşur.

Düz olarak göğe çıktığını gören kimse, beden ve malında noksanlığa düşer. Kaplayarak ve meşakkatsiz göğe çıktığını gören kimse, devlet ve saltanata kavuşur. Düşmanının şer ve hilesinden emin olur.

Göğe çıkıp oradan inmediğini görse, ölümü yaklaşmasına işarettir.

Ne zaman çıktığını bilmediği halde göğe çıkmış olduğunu gören kimse, inşAllah cennete girer.

Bir kimse rüyada gökten nur çıktığını görse, o yer halkının hidayetine, gökte karanlığın meydana geldiğini görse, o yer halkının sapıklığına yorumlanır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hayalet görmek (İmam Nablusi)

Rüyada gökleri görmek, ilim sahipleri için eşyanın hakikatını keşfetmeye ve ona muttali olmaya, ahiret işlerine ihtimam göstermeye yorumlanır.

Rüyada göğün yarılarak, içerisinden ihtiyar birisinin çıktığının görülmesi o yer halkına gelecek hayrı, ucuzluk ve bollukla beraber dostluk ve sevinci ifade eder. Genç birisinin çıktığının görülmesi, düşmanın o yer halkına fenalık etmesini ve aralarından düşmanlık ve bölücülüğün meydana çıkmasını ifade eder.

Rüyasında göğü dişleriyle tuttuğunu gören kimsenin, kendisine yahut malına bir noksanlık erişir, yahut erişemeyeceği bir iş talebinde bulunur veya amiri tarafından gazaba uğrar.

Rüyasında göğe çıkıp, orada dolaştığını gören kimse astronomi ilmini ve gizli ilimleri öğrenerek halk arasında meşhur olur.

Rüyada göğün yeşillendiğini görmek, o yıl tarım ve ürünün bol olmasına, göğün sarardığını görmek ise o yıl hastalığın olmasına işaret eder.

Rüyasında gök tarafından bir iple asılı olduğunu gören, yerden ayrıldığı kadar saltanat ve nimet kazanır.

Gökyüzünde bir iple asılı olduğunu gören, başarıya ulaşır ve hayır görür. Göğün kapılarını açık görmek, duasının kabul edileceğine, bereketli yağmurlara ve mahsulün bol olacağına işarettir.

Gökyüzündeki yıldızların birbirine karıştığını ve yerlerini değiştirdiklerini görmek, milletler arasında savaş çıkacağına işarettir. Gökyüzüne asılı bir takım fenerler ve kandiller görmek, bunları milletlerin büyükleri, ilim adamları olarak kabul edersek, bunlardan birisinin birden bire söndüğünü görmek, o büyüklerden birisinin öleceğine işaret eder. Bunlardan bir çoğunun söndüğünü görmek, veba, kolera gibi salgın hastalıklardan birisinin çıkması veya büyüklerden bir kaçının ölmesi ile yorumlanır.

Okudunuz mu?  Rüyada genital bölge kılı görmek

Bir kuşun üzerine binmiş olarak gökyüzüne doğru uçtuğunu görmek, hayırlı bir şekilde işinde yükseleceğine, memursa terfi edeceğine, işçi ise ücretinin artacağına, tüccar ise kazancının bollaşacağına, ev kadını ise rızkının artacağına, hasta ise iyileşeceğine, gurbette ise sılaya döneceğine delalet eder.

Göğün rengini beyaz görmek bereket ve nimettir. Yeşil görmek hayır ve bolluktur. Sarı görmek hastalıktır. Kırmızı görmek savaş ve kan alametidir. Siyah görmek kıtlık ve darlıktır. Gökyüzünün renkten renge girip durmadan değiştiğini görmek,

o yerde büyük bir karışıklığın çıkacağına işarettir.

Gökyüzünde büyük çizgiler halinde kırmızı işaretler görmek, o yerin devlet başkanının başarılı işler yaparak halkı mutlu edeceğine delalet eder.

Gökten buğday, un ve benzeri şeylerin yağdığını görmek, berekete ve çok büyük bir nimete ulaşacağına delalet eder. Gökyüzünde bir takım kandillerin yandığını görmek, dünyadaki insanlardan büyük bir kitlenin savaşıp öleceklerine işarettir.

Gökyüzünden yere doğru salınmış ip, zincir gibi şeyler görmek, Cenab-ı Hakk’ın (C.C.) kullarını kurtarmak için uzattığı ipler din, İslam, sünnet, farz ve vacipler olarak kabul edilmiş olup, rüya sahibi bu iplerden birine sarılır ise, sırat köprüsünden kolayca geçeceğine işarettir. İnsanlardan bir çoğunu bu iplere asılmış ve tutunmuş olarak görmek, halkın hak dini İslam’a nefislerini teslim ettiklerine işaret sayılır.

Okudunuz mu?  Rüyada hamile olacağının söylenmesi

Bir kimse rüyasında, bulunduğu yerden bir direğin yükselerek göğe kadar ulaştığını görse, bu onun duasının kabul edildiği anlamına gelir.


Cevap: Rüyada Gök görmek (İmam nablusi)

İLGİN
Rüyada göğe doğru yaklaştığını görmek arzu ettiklerinize ulaşacağınıza ve dinine bağlı biri olduğunuzdan dolayı sizi yanlış yola saplamaya çalışsalar da siz dininize bağlı bir kişi olduğunuzdan dolayı sizi kandıramayıp doğru yoldan ayıramayacağına işaret eder.


Yorum: Rüyada Gök görmek (İmam nablusi)

Kayıtsız Üye
Ruyamda yem yeşil bir ormanda yalnız başıma yürüyorum. Nereye gittiğimi bilmiyorum ama dümdüz yürüyorum. Kafamı kaldırıp göklere baktığımda önümdeki gök kapkaranlık. Arkamı döndüğümde arkamdakı gök aydınlık böyle güneş batışı gibi bir rengi var. Ben yoluma devam ediyorum sürekli yürüyorum sanki yolun sonuna geldim ve devam etmiyorum sonra rüyamda o ormandan kendimi evde buluyorum birden. Bu rüyamı birisi yorumluyabilirmi lütfen. Çok karmaşık birşey. Ve bu göklerin bir aydınlık bir karankık olmasına anlam veremedim. Lütfen yorumlarmısınız. Saygılarımla.


Yorum: Rüyada Gök görmek (İmam nablusi)

arifselim
Bu rüyanda ki aydınlık ve karanlık ile ormanda tek başına yürümen içinde bulunduğun sorunlarayada karşılaşacağın zorlu bir duruma ve düzeninin bozulmasına işaret eder. Sonunda kendini evde bulman ise bu sıkıntıların son bulacağına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hüdhüd Kuşu görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhabalar. Rüyamda teyzem evlenmeden önce (bu arada teyzem gerçek hayatta bekar) teyzemle dağa çıkıyoruz. Ne zaman olduğunu bilmiyorm ama yüksek bir dağa çıkıyoruz. Gök de baya yüksekte. Dağın tepesine vardığımızda gök bir anda kararıp yarılıyor ve o yarık yerden sütun gibi bir ışık çıkıyor. O ışık çıktıktan sonra teyzemle benim alnımda mor parlayan dörtgen gibi bişi oluyor. Sonra eve dönüyoruz ama ben tekrardan aynı yere geliyorum bu sefer yine aynı şekilde gökte ışık ama önümde eğimsiz bir uçurum var ve sonu görünmüyor. Arkamdaki ipi çıkarıp sert bir kayaya bağlıyorum ve uçurumdan aşağı inerken ip kopuyor. Ama ben aşağı düşmüyorum tam aksine ışığa doğru yükseliyorum. Anlamı nedir?


arifselim
Merhaba. İleri görüşlü olmaktan dolayı önündeki sorunları erkenden fardekerek tedbirli davranmaya ve sorunların üstesinden gelmeye işaret eder. Ayrıca bu rüya, kendisine verilen görevleri başarıyla tamamlayacağına, sıkıntılarını geride bırakacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
merhabalar, rüyamda evimizin damına çıkmışım ve gökyüzünden bana doğru 3 tane uçan balon geliyor. bir tanesi kırmızı 2 si beyaz. Ben bu balonları biraz elimde tuttuktan sonra, geri gitmesi gerektiğini söyleyip elimden bırakıyorum. 3 tane balonun yükselip yükselip gözden kayboluyor ve o esnada gökyüzünün bembeyaz olduğunu fark ediyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada Nihat Hatipoğlunu Görmek

arifselim
Merhaba. Bu rüya genellikle insanın hedefleri ile ilgilidir. Rüya sahibinin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulmak için hayallerini gerçekleştirmek ve hedeflerine ulaşmak için çaba sarfetmesi gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda annem gökyüzüne bakarmisin diyor ve gökyüzünde bir sürü küme küme yıldızların ve başka gök cisimlerinin katman halinde yere çok yakin olduklarını görüyorum.Ve çok güzel bir görüntü olduğunu farkedip gökyüzünü seyrediyorum. Ama sonradan bu doğa olayının doğal afete sebep olabileceği endişesi içimi kaplıyor. Korkuyorum ve yeryüzünün tamamen değiştiğini kıtaların farklılaştığını evimi bile tanıyamaz halde buluyorum. İnsanlar dehşete kapılmış doğal afetlerden kaçmakta olduğunu görüyorum ve sadece insanları seyrediyorum ve bana hiçbirşey olmuyor.


arifselim
Bu rüya gerçek hayatta toplumda ve çevrede işlenen günahlara ve gören kişiye de bir ibret ve bir ders alarak tövbe istiğfar etmesi gerektiğine alamet olarak kabul edilir. Bu şekilde görülen rüyalar genellikle insana bir ihtar ve hatırlatma gibi tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hakim görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum. Ben rüyamda şerli bir kadından kaçıp (elinde silah vardı) bir tepeye koşarak tırmanıyorum korku içinde. Tepe birden bitiyor ve sonuna geliyorum en yükseğe çıkmışım farkında olmadan .Başımı oraya koyup Allahım sana sığınıyorum diye dua ediyorum ve masmavi olan gök yüzüne bakıyorum.


arifselim
Aleykum selam. Sen kadın ve erkek ol farketmez bu rüya sahibi için bir kadından dolayı kendisi hakkında gizli planları olduğuna, sana zarar vermek istediğine ve bu konuda endişe içinde olacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Havva26ay
Merhabalar. Ruyamda mutfakta corba yaparken boden gokyuzunde oturur halde buluyorum kendimi. Normalde gece yildizli gecelerde nasilsa gokyuzu aynem oyleydi. Oturdugum yerde yeri elliyorum .burdan bir dussem diyorum bidaha geri donusum olmaz beni kimse bulamaz gibi dusuncelere kapiliyorum.sanki boyle oturdugum ve elledigim yer ancak bir yorgan yumusakliginda altinsert. Oyle dusunurken uyaniyorum. Sizce hayirmidir.teskkur ederim


arifselim
Merhaba. Bu rüya sahibi için çok büyük atılımlar, çok büyük fırsatlar ve hayatında yapacağı çok köklü ve güçlü değişiklikler anlamında yorumlanabilir. Elbette daha isabetli bir yorum için sana ve durumuna özel yorumlanmalıdır. Sen yinede Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Eşimle sırtüstü yatarak gökyüzüne bakıyoruz. Ben yıldızlara bakıp kendimce eğleniyorum. Bir anda devasa bir uzay gemisi tüm semayı kaplıyor. Fotoğrafı çekeyim diyorum. Birden uzay gemisinden bir göz ile karşılaşıyorum. Rüyanın bütünü boyunca inanılmaz bir korku içimi sarıyor. Kaçıyorum. Besmele ve kuran okuyorum habire. Tabirinde yardımcı olursanız sevinirm

Okudunuz mu?  Rüyada göğsünün kıllı olduğunu görmek

arifselim
Aleykum selam. Bazı yorumculara göre rüya sahibinin yapacağı bir iş yüzünden üne kavuşacağına yorumlamışlardır. Genel olarak kabul edilen görüşe göre ise, hayalperest olmaya, faydasız işlerle uğraşmaya ve bu yüzden sürekli çevresinden dışlanmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm rüyamda kaldığım binanın içindeyim gece sulariydi . Hava hafif sisli gibiydi etraf karanlıkta gökten altın renginde garip şekilli seyler yağmaya başladı . Ne olduğuna anlam veremedim . Kiyametin yaklaştığını düşündüm arkadaşlarıma kalkın namaz kilalim dedim manası nedir ?


arifselim
Aleykum selam. Rüyan tabir edilecek kadar berrak değildir. Ancak kıyametin koptuğunu hissetmiş isen bu sana bir uyarı gibi kabul edilebilir. Helal ve harama dikkat etmeye, ibadetlerini yerine getirmeye ve tövbe etmek gerektiğine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Bu gece sabaha karşı rüyamda mutfakta göğe doğru bakıyordum mavi gökyüzünde bulutlar at şeklindeydi bacakları daha parlak şekilde saysını bilmiyorum ilerleyip dağılıyordular. tam emin değilim ama birinin üstünde biri vardı sanki.hemen yanında silindir şeklinde dönen bir minare kırmızı gibi benden tarafa olduğu yerde uzuyordu.gün içinde bu rüyayı daha önceden de görmüş gibi hatırladım nedense.

Okudunuz mu?  Rüyada görücü gelmesi ve sözlenmek

arifselim
Rüya sahibi için geçecek olan sıkıntı anlamını ifade eder. Çok berrak ve net bir rüya olmadığı için bundan fazla tabir edemeyiz. Zaten hayırlısını dilemek ve Allah’a havale etmek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hayırdır inşaAllah sabah namazdan sonra rüyamda evimde yengem ve kızı var perdenin aralığından gökyüzünde farklı korkunç bir cisim görüyorum aslında korkun değil ama bakamıyorum bakayım diyorum tekrar başımı geri çekiyorum yengem ve kızı bakabiliyorlar kızı diyorki yenge korkulacak bişe yok o Satürn sonra tekrar perdeyi aralıyorum bakıyorum ki baya uzaklaşmış iyi gidiyor diyorum kendi kendime rüyamı yorumlarmısınız teşekkür ederim


Tohat
Ve aleyküm selam. Yeni bir adım ve bir çok konuda yeni başlangıçların işareti olarak adledilir. Duygusal olarak kararlar vermekten ziyade daha akılcı düşünmeye çalışarak rahatlayacağına, ailede, işinde ve maddi anlamda huzuru bulacak ve yüksek atılımlarda bulunacağına delalet etmektedir. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
merhaba rüyada evlendiğimi görüyorum, bekarım şu an . Ve bir eve gidiyoruz orda herkes( kadınlar ) oturuyor genelde başlarında beyaz örtü var bende büyük olanların ellerinden öpüyorum. oturuyorum annem yarı uzanmış vaziyette onu uyarıyorum kendisini düzeltmesi için ama umursamıyor. buraya kadar muhtemelen bilinç altı Ben bundan sonrasının tabirini merak ediyorum. sonra sanırım başımı kaldırıyorum. ve gökte bir sürü parlak yıldız ve gök sanki bana çok yakın

Okudunuz mu?  Rüyada gerçek hayatta ölmüş birinin tekrar öldüğünü görmek

Tohat
Merhaba. Gökyüzünün bu denli sana güzel ve yıldızların parlak olması istikbalinin güzelliğini ve mutluluğunu simgelemektedir. Yakın olması ise olacakların tez vakitte gerçekleşebilme ihtimalini göstermektedir. Allah hakkıyla bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. Rüyamda gökdelen gibi bir binanın en tepesindeyim. Bank gibi bir şeye oturmuş uzun uzun gökyüzünü izliyorum sonra güneşin batarkenki kızıl halini de izliyorum, düşüncelere dalıyorum. Oyleki bir metre kadar yakınımda sanki gökyüzü. Birden bir uçak alçak tam tepemin üzerinden geçiyor. Ucagin verdiği sarsintidan korkuyorum, binanın içine kaçıyorum. Bir otelmis megersem. Asansörle aşağıya iniyorum. Tabir ederseniz sevinirim.


Tohat
Ve aleyküm selam. Yapmış olduğun planlarında kurduğun hayallerinde sona geldiğine ve projelerini gerçekleştirerek en iyi ve en başarılı olacağın noktalara geleceğine işaret etmektedir. Bu yolda sevindirici gelişmeler olsa da hayatın içerisinde olduğu gibi madden de geçici bir takım olumsuzluklar görebilirsin. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Mrrhaba. Rüyamda kumsallarda yanımda bir ünlüye beraber koşuyoruz. El eleyiz. Çok hızlı göğe doğru koşmak istercesine koşuyoruz ve çok mutluyuz. (hemcinsim bu arasa) Gök (gece vakti) muhteşem görünüyor. Yıldızlar gök taşları arada farklı renk yansımaları … Her şey muazzam. Daha sonra biz koştuğumuz yoldan geriye koşuyoruz çünkü sarhoş insanlatın olduğunu görüyoruz. Konuştuktan sonra bir binaya giriyoruz ve bir çocuğun bayıldığını görüyorum. Kucaklayıp bir yere taşıyorum çocuğu yardım ediyoruz. Bu kqdar yorumlarsanız mutlu olurum. Teşekkürlerr.

Okudunuz mu?  Rüyada Gözyaşı görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Merhaba. Öncelikle kötü niyetli veya düşman sayılabilecek kimseler varsa bunlardan kurtulacağına önüne çıkmayacağına işaret olup hem aile içinde hem de işlerinde mutlu olacağın gelişmelerin yaşanabileceğine işarettir. Aile içinde istediklerinin gerçekleşmesi, dualarının kabul olması küslük veya husumetin son bulması manasındadır. Öte yandan iş hayatı olan kimseler için başarılı olup yükselmek, rakiplerini es geçmek saygın bir kimse olmak anlamına da gelmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada gökyüzüne bakmak, rüyada gökyüzü görmek, rüyada gokyuzune bakmak

Bu kategoride yer alan Rüyada Görücü görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Gök görmek (İmam nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.