Anasayfa
11 Ocak 2023, 9:59
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Gül görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Gül görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
GÜL

Rüyada gül görmek, şerefli bir kadına, adama veya çocuğa yahut kay ıp bir kimsenin gelmesine yorumlanır.

Rüyada gül topladığını gören kimse, hay ır, iyilik, sevgi ve nimete kavuşur.

Rüyada gül toplamak sevinçtir. Bazen de sarı gül, hastalığa; kırmızı gül, güzellik ve zinete yorumlanır. Kırmızı gül, delil ve iddia edilen şeyin açıklığa kavuşmasına da yorumlanır.

Rüyasında bir bahçeden beyaz bir gül kopardığını gören kimse, Allah’tan korkan bir kadını öper. Çok gül koparmak, peşpeşe öpüşmeleri ifade eder.

Açılmamış gül. devamlı olmayan ferahlık ve sevinçtir.

Gül yağı, zekaya, dinç bir dimağa, halka yakınlığa, mütevazı ve yumuşak olmaya işarettir.


Cevap: Rüyada Gül görmek (İmam Nablusi)

m mahmut
ben pembe kuru gülleri kaselere uerleştiriyordom süs için .normaldede evimde süs için gül yaprakları vardır yorum yapabilen varmı…….?.


Rüyada gül görmek

isil
teşekkürler yorum için ensar kardeşim…benim bildiğim gül peyğamber efendimizden gelir ve bu yüzden de rüyada gül görmek hayırlıdır diye duydum…

merhaba arkadaşlar eşim bana gül getirmişti ben o gülü kuruttum öyle kenarda hatıra olarak duruy gece rüyamda gördümdüm eşimin getirdiği o gül birden canlandı yeşerdi bunun anlamı nedir …..teşekkürler…


Cevap: Rüyada gül görmek

arifselim
Merhaba. Rüyada solmuş gül görmek, zayıflamış ilişkilere ve uzaklıklara yorumlanır. Bu gülün canlanması ve yeşermesi ise hayırlıdır. Bu ilişkinin tekrar güzel bir hale geleceğine işarettir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Halat görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben rüyamda sevdiğim erkeğin bana bir kırmızı gül ve kırmızı yüzük kutusunda yüzük almıştı bana vermek için.
Rüyamı yorumlar mısınız. Teşekkür ederim.


arifselim
Merhabalar. Bu hayırlı ve güzel anlamları olan bir rüyadır. Bu rüya nasibin ve bereketin artmasına ve kişinin istek ve arzularına kavuşmasına işarettir. Elbette herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum sizden gördüğüm bir rüyayı anlatmak istiyorum.Ruyada kalabalik insanların arasindayim hicbirini tanimiyorum masada kahvaltilik yicekler var.Daha sonra tanimdagim bir kadinla birlikte bahceye giderek çeşit cesit çiçek topluyoruz,daha tomurcuk halindeki gul fideleri vardi yanliz bir tana açık pembe gül görüyorum çok hosuma gitti gidip gülü koparıp cicek vazosuna yerleştirdim güzel bir bahceydi toprağı kirmiziydi.Ruyami yorumlarsaniz çok sevinirim simdiden emeginiz için teşekkür ederim.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya hem dünya hemde ahiretle ilgili olarak yorumlanmıştır. Hem dünyada hemde ahirette huzur, mutluluk ve saadete tabir edilmiştir. Kişinin hayatının daima mutlu ve huzurlu geçmesine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm rüyamda gökte devasa büyüklükte kırmızı gül çiçeği vardı. Çiçek kapalıyken açıldı. Çiçek sanki büyülü gibi etrafa farklı renkler saçıyordu bu ne anlama geliyor ?


arifselim
Aleykum selam. Çok özel bir rüyadır. Bu rüya kişinin yaşayacağı heyecanın daha önce yaşadıklarının hiç birine benzemeyeceğine, çok mutlu olacağına ve beklentilerini Allah’ın izniyle elde edeceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada gizlice bir yere gitmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm,
Rüyamda uzun beyaz bir yoldan geçtiğimi her iki tarafta sıra ile dizilmiş melekler olduğunu görüyorum. Her yer huzur verici uçsuz bucaksız beyazlık .. Allah’ın huzuruna çıkarılacağımı söylüyor kuran kursundan 2-3 hocam ve bana huzura kadar eşlik ediyor bu esnada korkma sakin ol diyorlar tebessüm ederek.. belli bir yerden sonra ayrılıyorlar. Ve ben huzura çıkıyorum cemalullaha dayanamayacağım için başhocamızın suretinde gördüğümü hissediyorum..
Huzurunda ayakta duruyorum
Sonra küçük bir sandık getiriliyor önüme kapağını açıyorum toz pembe bir gül Elmas gibi parlıyor hayretler içerisinde kalıyorum güzelliği karşısında
Yaradan hitap ta bulunuyor bu gülü ahirette sana vereceğim diyor.
bu nasıl güzel bir gül diyorum heyecanla..
Rahmetini hissediyorum iliklerime kadar
-keşke bu renk bir elbisem olsa diyorum sonra üstelik o an o kadar çok içten istiyorum ki
– kulum çok mu isterdin diyor merhametle
Evet rabbim çok isterdim diyorum
Kısa bir an sessizlik oluyor o an nazar ettiğini hissediyorum yine merhamet ederek
Ardından üzerimde tamamen gülün renginde toz pembe uzun bol çok güzel bir elbise bu kadar çabuk olmasına hayret ediyor ve çok mutlu oluyorum.. yine hissediyorum Sevinç’ime merhametle nazar ettiğini
Ve Cebrail as ile dünyaya evime dönüyorum yanımda bana eşlik ediyor fakat ben görmüyorum Cebrail a.s sadece hissediyorum elbise de Gül de huzurda kalıyor..
evime geldiğimde heryer dağınık karmaşık geliyor gözüme keşke diyorum dünyada zenginlik isteseydim..
en iyisini yaptın istememekle Allah muhakkak verirdi fakat sen takat yetiremezdin diyor tanımadığım biri ve dünyada çok zengin olduğumda ilerde nasıl bir yaşamım olurdu izletiyor tv ekranından izler gibi izliyor ve korkuyorum.. çünkü onca malım mülküm olması durumunda kendimi bir akıl hastanesinde görüyorum. Huzur ama aynı zamanda korku ile uyandım.. biraz uzun oldu ama tabiri nedir

Okudunuz mu?  Rüyada Hindi görmek (İmam Nablusi)

Rüyayı göreli 10 yıldan fazla oldu gülün olduğu sandıkta toprak yoktu ama toprakta gibiydi.. gül verilirken tebessüm ediyor elbiseyi istediğimde sanki istemesen der gibi merhametle nazar ediyordu.. ama ben istemiştim artık çok istiyorum evet derken Mahçuptum.. son andaki korkum akıl hastanesine düşme ihtimalimi görüp korkuyla karışık huzura dönmüştü. Allah bana merhamet etmiş ve dimağıma düşürmemişti zenginlik istemeyi..


arifselim
Aleykum selam. Görülen en güzel ve en makbul olan rüyalardandır. Uzunca tabir etmek zordur ama kısaca rahmet, bereket, huzur, duaların kabulü, borçların ödenmesi ve dertlerin bitmesi gibi güzel manalarda tabir edilir. Allah’a şükret ve ona layık bir kul olmak için gayret et. Şüphesiz herşeyi hakkıylan bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
S.a rüyamda ev gibi kapalı bir yerdeyim iki tane kapısı var bn icerideyim benden başka kimse yok kapıların ikisinide aciyorum kapının birinde bir buket kırmızı güller asılı diğer kapida da bir buket beyaz papatyalar asılı olarak goruyorum nedir acaba ruyami tabiri

Okudunuz mu?  Rüyada Gözlük görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Rüyan genel olarak değerlendirildiğinde hayırlıdır. Bu rüya gören kimse için mutluluk verecek olaylarla karşılaşmaya, huzura kavuşmaya, sevgiye ve iyi düşüncelerle tabir edilir. Bekar kimseler için ayrıca hayırlı kısmetlerinin olmasına işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Zahide
İstihareye evlilik maksatı ile yattım rüyamda bir yokuş çıkıyorum yokuş boyunca çiçekçi var ve kırmızı gül gözüme çarpıyor sonra taksiye biniyorum anlamların apartmanına giriyorum bu apartman boyanmış beyaz ve mor renk mor çiçekli desenler var duvarda ve merdiven çıkıyordum


arifselim
Böyle bir rüya ile istihareden bir işaret çıkarılamaz. Zaten istiharede esas önemli olan rüya değildir. Önemli olan kalbe gelen hissin ne olduğuna bakılmasıdır. Bu şekilde kendine bir işaret kabul edebilirsin.


Kayıtsız Üye
S.a rüyamda cadde gibi bı yerde sıra sıra sandalyeler dizilmiş insan oturuyor bnde otuyorum sandalyede tanımadığım bı adam gelip oturan herkese birer tane kırmızı gül veriyor nedir acaba


arifselim
Aleykum selam. Rüya sahibinin büyük mutluluk yaşayacağına, hayatının eskisine göre çok daha iyi bir hale geleceğine ve mutluluk verici gelişmelerin yaşanacağına işaret olarak yorumlanır. Sende Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Eski Hoşlandığın Kişiyi Görmek

Gül gördüm
S.A hayırlı günler. Rüyamda düğünüm olduğunu gördüm beyaz örtülü masalar üzerinde açık pembe koyu pembe ve beyaz renkte karışık çiçekler vardı, saçlarımda beyaz güller takılmıştı üzerinde beyaz duvak örtülüydü, heryerde beyaz vardı yerler bembeyazdı insanlar beyaz giyimli etrafımdaki kız çocuklar beyaz elbiseli erkek çocuklar beyaz gömlekliydi ben duvağımın altından çıkıp düşmemesi için saçımdaki beyaz gülleri düzeltiyordum.
Bekarım ve 10 gün kadardır sözlümle aramız bozuk 3 gündür konuşmuyoruz bir çok salavatlar zikirler dualar okuyup el açıp Raabime dualar edip yattım ve bu rüyayı gördüm manasını merak ediyorum güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Rabbim kimseyi gönlüyle gönlündekilerle ağır imtihanlarla sınamasın Allah’a emanet olunuz..


arifselim
Aleykum selam. Çok farklı yorumları olabilen rüyalardandır. Ancak senin anlattığın şeylere de bakarak bu rüya hayırlıdır denilebilir. Allah’ın izniyle sıkıntılardan kurtulmaya ve ferahlamaya işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’a tevekkül et ve ondan hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben rüyamda bir cafe gibi yere giriyorum bir masa var üstünde açılmamış halka şeklinde kırmızı güller onun içindede yine halka şeklinde yarı açılmış kırmızı güller ve onun içindede yarıdan fazla açılmış halka şeklinde kırmızı güller var onların tam ortasında da kocaman katmerli bir kırmızı gül var.ben o ortadaki gülü alıyorum kokluyorum o esnada masada bana kahve fincanının içinde şerbet gibi bişi hazırlayan bir genç adam var ben gülü koklarken ona şakadan inşAllah zehirlenmem diyordum.ama o hazırladığı şeyi içemeden uyandım ..ruyam bu kadar. aslında 4yıl kadar önce gördüm bunu ama kimseye demedim o halka halka sıralı güller beni hala düşündürür acaba tasavvuf ile ilgisi olabilir mi diye..yorumlarsanız mutlu edersiniz Allah razı olsun .

Okudunuz mu?  Rüyada Görücü görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Gül bir çok açıdan hayırla yorulan bir rüya özelliği taşır. Aşkta, kısmette, iş hayatında, özel hayatında, maddi anlamda güzelliklerin meydana geleceği güzel ve hayırlı bir hayatın olacağı anlamına gelir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar..
Öncelikle uyumadan hayatımda bir konuya niyet edip hayırmı hayırsızmı diye niyetlenip yattım..
Rüyamda tanımadığım genç bir erkek bana siyah güller hediye alıyor ve onlarda son kalmış tezgahta. Bir kız elimden çekip almak istiyor benimle kavga ediyor güller için çok uğraşıyor ama vermiyorum. Sizce manası nedir?


Tohat
Merhabalar. Eğer yaptığınız niyet istihare namazı ve niyetiyse şu şekilde yorumlanır. Her neye niyet ettiyseniz hakkınızda hayırlı olmadığını, size zarar verecek veya mutsuz olmanıza neden olacak demektir. Yine de Allah daha iyisini bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyam da 9 10 tane yerden bitmiş kırmızı gül görüyorum. Gövde kısımları çok uzundu. 4 tane koparıyorum tam 5. Yi koparcam vazgeçiyorum yazık bu güller e koparmayın diye. Kurdele alıp onları buket gibi bağlıyorum Anneannemi arıyorum sana gül gönderiyorum dedim. Teyzem aldi telefonu igde de gonderiyor musun dedi. (Igde ile alakam yok )

Okudunuz mu?  Rüyada görülen yere gitmek

Tohat
Kötü duygularınıza son vererek buna bağlı olarak oluşacak güzel duyguların meyvesini kalbinize yeleştireceksiniz. Bazılarına karşı duyduğunuz nefret gibi kötü duygulardan vazgeçeceksiniz. Kalbiniz ferahlayacak ve huzurlu hissedeceksiniz. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Mehtap uğur
Ruyamda iki buket çiçek görüyordum biri benim digeri kardeşimin idi her ikiside aynı düzendeydi ama ben çok açılmış açık tondaki gülü istemeyip çiçekçiden gonca kırmızı gülle değiştirmesini söylüyordum. Ne anlama çıkıyor acaba


Tohat
Mutlu olacağınız bir müjdeye delalet eder. Güzel bir habere, para sahibi olmaya, herhangi bir nedenle gerçekleşecek saadet dolu bir olaya tanıklık edeceğinize delalet eder. en doğrusunu bilen bir tek Allahtır elbette.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm,size rüyamı anlatmak istiyorum.Rüyamda evdeyken kendimi birden hastanede buluyorum annemler bayıldığımk söylüyor,birden hastalanmışım sonra eve tekrar geliyoruz ben uzanıyorum hastayım hiç tanımadığım esmer bir erkek giriyor kapıdan ve siyah bir gül veriyor bana,tek kelime bile etmiyorum,konuşmayacaksan alıyorum gülümü diyor ve parçalayıp götürüyor gülü.Daha sonra o erkeğin olduğu bir yere gidiyorum iyileşip,çocuk tiyatrocuymuş çok garip onu izlemeye gidiyorum.Burda bitiyor.Acaba tabiri nedir,çok merak ediyorum..


arifselim
Aleykum selam. Rüya sahibi için kedere ve pişmanlığa neden olacak bazı şeylere işaret eder. Daha doğrusu ise senin durumuna göre yorumlanmalıdır ama genel olarak vereceğin bazı yanlış kararlardan dolayı pişman olacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hala görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Birinin hakkımda hayırlı olup olmadığını anlamak için istihare namazı kıldım gördüğüm rüyada bir hipodromdayım her yer yemyeşil ben de at yarısını izlemek istiyorum ortada erkek bir hakem var üzerinde sedefli pembe bir takım elinde pembe bir gül vardı. Tam yarış esnasında önümden kocaman bir reklam levhası geçti ben izlemeye çalışırken o levhanın arkasından bir köpek çıktı ve benim cinsel organımız ısırdı. O esnada korkuyla uyandım yorum yaparsanız sevinirim


Tohat
Yedi kere uyuduktan sonra kalbinin etmiş olduğun niyetin hangisine doğru meyl ettiğine ve yakın olduğuna bakmalısın. İstihare bir his işidir. Edilen dilek ve dualar bu yolla anlaşılır.


Kayıtsız Üye
Bu yerde duruyordum karşımda biri vardı konuşuyorduk. Arkamı bir döndüm bir parıltı. Parıltıların arasında pembe gül ağacı. Güller parlıyor ama pembe mi sarı mı belli değil o ışıkta. Sonra dedim ki pembe gül peygamberimizin en sevdiği dedim. Çok güzel görünüyorlar bir tanesini bana veren olsa çok güzel diyordum. Sonra nişanlım geliyordu üç kısmında bana ağaçtan koparıp veriyordu kocaman bir demet. Güller çok güzeldi taptaze solma falan yok. Öyle güzel bir pembeydi ki. Yemyeşildi yaprakları boyu uzundu. Sonra ben içeriye girdim. Bir baktım güllerin alt kısmında bir şey var yapraklar yok olmuş. Bir kutunun içinden 2 tane erkek bebek ayakkabısı çıktı mavi.

Okudunuz mu?  Rüyada Haccetmek görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Gönül hoşnutluğu demek olan rüyanın tabirinde nişan ile küçük bir atışma yaşamış olsanız bile tatlıya bağlayacağınız, birlikte vereceğiniz kararlar, kurduğunuz hayalleri gerçekleştirmek adına adım atacağınıza ve duygu yoğunluğu içinde birbirinize bağlanacağınıza, gördüğün bebek ayakkabısı ise senin safiyane, temiz duygu ve düşüncelerine delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır elbette.


Deniz1111
Selam aleyküm hocam rüyamda birileri saçlarıma kırmızı güller takıyordu o kadar çok ve güzel görünüyordu ki huzur doluydum ben hem görüyorum hem de kokluyordum bir tane de elime veriyorlardı çiçeklerin her biri canlı güzel tazeydi ve dikenleri yoktu canımı acıtacak cevaplarsanız çok memnun olurum hocam


Tohat
Ve aleyküm selam. Kısmet ve bereket olarak tabir edilir. Kısmetin açılacak ve evleneceğin, esenlik bulacağın kimse ile tanışarak ciddi bir yola gireceksin. Rüya aynı zamanda maddi yönden ferahlamaya da işaret etmektedir. Allah hakkıyla bilir.


Denizss
Rüyamda eski bir evde yaşıyoruz ve hayatımda olan kişi geliyor beni istemeye ailemden. bir kere tanışmaya geldiler 2 ay annemler araştıracaz demişti ama onlar bizden haber gelmeden geliyor o eve dolap yapıyor uzakta yaşadığı halde yanında mobilya getiriyor annem şurayada dolap yap dese hemen yapıyor ve bana herkesten kırmızı Gül geliyor arkadaşlarımdan teyzemden 2 tane kucağım biraz dolucak şekilde gerisini hatırlamıyorum ne anlama geliyor acaba

Okudunuz mu?  Hz. Mehdiyi rüyada görmek

Selamun aleyküm hocam
Rüyamda biz eski bir evde oturuyorduk ve evlenmek istediğim kişi uzakta oturmasına rağmen mobilyacı değil asla ama o eve dolap yapıyordu yeni annem şuraya yap dese oraya dolap yapıyordu aileler tanıştı ama ailem 2 ay araştıracaz dediler bizden haber gelmeden çıkıp gelmişler birde uzaktan beni istemeye dolap yapıyordu eski bir eve yeni dolap ve rüyamda etrafımdaki insanlar bana küremizi Gül veriyordu arkadaşlarım teyzem 2 tane veriyordu kollarım nereyedeyse dolmuştu çok güzeldi kırmızı Gül en sevdiğim çiçektir. Ne demek oluyor acaba


Tohat
Hayırlı günler. Bekar kimseler için bu rüya gerçek hayatta da görücülerin gelmesi, kısmetinin açılması güncel veya eski sıkıntıların kapanmasi,umutlu ve mutlu günlere kapı aralanmasi anlamı taşımaktadır. Bunun yanı sıra ev duzmek, hayırlı işlerde bulunarak etrafındaki kimselerin duasını almak, etrafındakilerin de dahil olacağı adımlar atmak, aldığın günler ise kısmetinin açılması ve atacağın adımlarla birlikte gerçekleşecek çeşitli alanlardaki mutluluklar işaret etmektedir. Allah en iyisini bilendir.


rüyada kurumuş gül görmek, rüyada gül görmek imam nablusi, rüyada kurumuş kırmızı gül görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada Hurma görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Gül görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.