Anasayfa
31 Ekim 2023, 1:10
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Hz. Ömer b. Hattab (r.a) görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Hz. Ömer b. Hattab (r.a) görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
HAZRETİ ÖMER b. HATTAB (R.A.)

Hz. Ömer’i rüyada gören kimsenin, ömrü uzun, işi makbul olur ve pervasızca hakkı söyler. Rüyada Hz. Ömer (R.A.)’le musafaha yaptığını görmek, dünyada genişliğe, takvaya, anlayışlı olmaya ve himayeye yorumlanır.

Hz. Ömer (R.A.)’in dargın gören kimse, Allah (C.C.)’ın rızasını arar, iyilikle emir ve kötülükten kaçınır. Bir kimse Hz. Ömer (R.A.)’i kıtlık olan bir şehirde görse, oraya yağmur yağar ve orada bereket olur. Rüyada Hz. Ömer (R.A.)’in kendisini kamçı ile dövdüğünü ve cezalandırmakla korkuttuğunu gören kimse, bulunduğu halden dönsün.

Okudunuz mu?  Rüyada hakkımı helal etmiyorum demek

Bir kimse rüyada Hz. Ömer (R.A.)’i sevinçli görse, rüya sahibinin sünnete riayet ettiğine yorumlanır. Hz. Ömer (R.A.)’i silahlı olarak asker içerisinde bulunduğunu gören kimse, muttaki, halktan korkan ve emin bir kişi olur. Rüyada Hz. Ömer (R.A.)’i Resullullah ile beraber gören kimse, büyük bir hayra erişir. Bazen de Hz. Ömer (R.A.)’i görmek, düşmanlıktan sonra sulh yapmaya, nefretten sonra sevgiye, akrabalıktan dolayı nasibe, dünyaca kudretli ve kuvvetli olmakla beraber zühdü tercih etmeye yorumlanır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hoca görmek (İmam Nablusi)

Cevap: Rüyada Hz. Ömer b. Hattab (r.a) görmek (İmam Nablusi)

İLGİN
Rüyada Hz. Ömer’i görmek yapmış olduğunuz işlerin üstesinden gelerek en makbul olanını yaptığınıza ve bu yoldan ayrılmamanız gerektiğine ve böyle yapmaya devam ettiğiniz sürece hayır duaları üstünüzden eksik olmayacağına ve ömrünüzün uzun olacağına işaret eder.

Okudunuz mu?  Rüyada Gök görmek (İmam nablusi)

Yorum: Rüyada Hz. Ömer b. Hattab (r.a) görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Hayırlı sabahlar. Rüyamda Hz.ömer yerde bir bez parçası üzerinde yaralı ve ölüm sıtması halinde duruyor gördüm. kimsin dedim, ömer bin hattab’ım dedi. bir kişiyide (40-45 yaşlarında) askerler tutmuş götürüyordu (o günün şartları ve askerleri). Hz.Ömer kişinin arkasından bakarken çok üzüntülüydü. götürülen kişinin yakını olduğunu düşündük. Korkuyorum diyordu Hz. Ömer. Neden korktuğunu sorduğumuzda, imanımı kaybetmekten korkuyorum diyordu. Sonra oranın halkı istemiyoruz seni dediler. O yaralı halde sürünerek uzaklaşıp kale surlarının yanına vardığında insanlara karışmış ve donup kalmıştı. ve orda bulunan ahali şöyle dedi. Onun Ömer olduğu ne kadar belli.Ömer ölmüştü ve dedilerki surlar onun o acısına eğrildi. Ağlayarak uyandım. Hayırlara vesile olur inşAllah.

Okudunuz mu?  Rüyada Güvercin görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada Hz. Ömer b. Hattab (r.a) görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Hz. Ömeri görmek onun özelliklerine işarettir. Adalete, cesarete ve sözünde durmak gibi yorumları olur. Onu bu şekilde görmek ise yaşadığın toplumu ilgilendiren haksızlıklara işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada hamile olduğunu görüp bebeği aldırmak istemek

Kayıtsız Üye
Ruyamda hz ömer bir odada sohbet ediyor bende o odaya elimde kocaman bir yatakla giriyorum yatağı ortaya bırakıyorum ve oturuyorum yanımda bir kalıp yağ var yağı kağıda sarıyorumki etrafa bulaşmasın sonra içerdeki insanlar diyorlarki gz ömere buraya sığmıyoruz birkaç kişi çıksın bir kadını çıkardılar hz ömerde benimde adımı söyledi bende tamam dedim ortadaki yatağı orda duvara dayadım çıktım

Okudunuz mu?  Rüyada hamile kadın görmek

arifselim
Rüya sahibinin hayatında helal ve harama dikkat etmesi, nimetlerin ve imkanların kıymetinin bilinmesi gerektiğine dair bir hatırlatmadır. Ayrıca dünya ve ahiret açısından hayırlara işaret olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


rüyada hz ömeri görmek, rüyada hz ömeri gormek, rüyada hz ömer

Bu kategoride yer alan Rüyada Güldürmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Hz. Ömer b. Hattab (r.a) görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.