Anasayfa
15 Temmuz 2023, 18:53
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Hızır (a.s) görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Hızır (a.s) görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
HIZIR (A.S.)

Rüyada Hızır (A.S)’ı görmek, kıtlıktan sonra ucuzluk ve bolluğa, nimetin çokluğuna, rüya sahibinin bulunduğu şiddet halinden emniyete erişmesine yorumlanır. Hızır (A.S.)’ı gören kimsenin ömrü uzun ve hac etmek nasip olur.


Cevap: Rüyada Hızır (a.s) görmek (İmam Nablusi)

İLGİN
Rüyada Hızır (A.S)’ı görmek uzun zamandır evinizde yaşanılan kıtlığın biterek yerine bolluk ve bereketin geleceğine ve bu sıkıntıdan dolayı size karşı şiddet uygulayan kişilerden büyük bir galibiyet göstererek ondan üstün geleceğinize işaret eder.


Rüyamda Hızır Aleyhisselamı gördüm

HızırReiS
rüyamda Bir öğrenci ruh olduğu çok belli yeşil kıyafetler içinde yanımdan geçti koşarak bir odaya girdi peşinden bende girdim baktım 10a yakın kişi oturmuş ve Allah diyorlar hep bir ağızdan dışarı çıktım sizin Hocanız kim diye bağırdım Ve yaşı baya ilerlemiş Saçı Sakalı ağarmış bir ihtiyar karşıma çıktı Ben HızırReis diye bağırdım 3 kez yanına gittim bana gülümsedi ve git dedi ama nereye anlamadım Lütfen bana yardımcı olun…

Okudunuz mu?  Rüyada Göç Etmek görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada Hızır (a.s) görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Rüyanın yorumu çok net değildir. Ancak Hızır aleyhisselam olarak bu görülmüş ise gören kişi için bereket ve bolluğun artacağına dair tabir edilmiştir. Allah’tan hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Allahın rahmeti üzerinize olsun.

yatsı namazından sonra temiz yüzlü bir teyzeden evin önünden mendil aldım teyze de bana hızırda sana yetişsin diye dua etti.
O akşam rüyamda gol kenarında uzun saçlı temiz yüzlü genç günümüzün insanı gibi olmayan biri vardı yanında Bir kese zeytin vardı bende 2 tane yeşil zeytin yedim. sonra o kişi gole birdi suda dizlerinin üzerine oturdu ve Allah Allah diyerek zeytinleri dizlerinin arasında yohurmaya başladı bir müddet sonra dizlerinin arasından sarı bir ışık çıktı nur belkide sonra yüzünü gördüm anlından da ışık çıkmaya başladı ışıktan bir yusufçuk çıktı.

merhaba Allahın rahmeti üzerinize olsun.

Ben namazı 4 ay kadar önce başladım tovbe ettim başıma gelen bir müsübetten ötürü bir ayrılık yaşadım.sonrasında rüya larım değişti il rüyamda bir adam karşımda annem ve tanımadığım kadın sonra adam arap olduğunu düşündüğü birisi yanıma yanıma yaklaştı Kelime-i Şehadet syledi 1 ay sonra yeni evimizde sabah namazından sonra uyudum rüyamda zikir yapan insanlar gördüm sonra birisi bana da teklif etti bende katıldım sonra Kelime-i tevhidi söyleyerek uyandım.

Okudunuz mu?  Rüyada Haç görmek (İmam Nablusi)

En son rüyamı yorumlarınızı sizden rica ediyorum

Akşam namazından sonra evin onunda yaşlı bir teyzeden mendil aldım oda bana hızırda sana yetişsin diye dua etti. O akşam rüyamda gol kenarında uzun saçlı genç üzerinde farklı kıyafetleri olan birisinin yanındaydım o kişinin yanında bir kese vardı içinde zeytinler vardı bende iki tane zeytin aldı comedm yedim yeşil zeytindi sonra o kişi temiz göle girdi dizlerinin arasına aldığı zeytinleri Allah Allah diyerek ileri geri ezmeye başladı bede merakla baktım bir süre sonra bacaklarından ışık çıkmaya başladı sarı galiba nurdu sonra yüzünü gördüm alnından sarı nur gibi bir yusufsuz çıktı tabi Allah bilir ama sizin yorumlarınız merak ettim. iyi çalışmalar dilerim

Okudunuz mu?  Rüyada Gül görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Allah’ın rahmeti hepimizin üzerinde olsun inşAllah. ilk rüyanda gördüğün kişinin içine doğduğu gibi nurlu ve hayırlı biri olduğuna tabir edilir. Senin Allah katında hayırlı biri olduğun, aile içinde, çevrende, iş hayatında huzurlu ve mutlu olacağın, ahiretin için çaba sarf edeceğine işarettir.
İkinci rüyanda zikir çekenleri görmek ve daha sonra aralarına katılmak ise, geçmişteki kötü günleri mazide bırakacağın, iç huzura ve mutluluğa kavuşacağın, yolun açık ve her şeyin istediğin gibi olacağına delalet eder. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır.


Tuca
Rüyamda Hızır aleyhisselam gürdüm orta yaşlarda idi. Mutfakta hatırladığım kadarıyla babamla konuşuyordu. Yanına gittim yüzük parmağına odaklandım neden bilmiyorum. Sonra elini tuttum ve bas parmağında kemik olmadığını hissettiğimde eve bu Hızır aleyhisselam dedim. Sonra etrafımda ikram edecek bir şey olmadığı için sadece şu teklifbede bildim ve sordum içmek ister mi diye. Evet dedi bende musluktan soğuk su doldurdum. Anlamı nedir

Okudunuz mu?  Rüyada Hamsi görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hızır aleyhisellam sıkıntısı ve muhtaç olan kimselerin imdadına yetişen kişi olarak bilinir. Bu nedenle hayatındaki sıkıntıların tez zamanda çözüme kavuşacağını, olmasını dilediğin ve bir şeyin gerçekleşmesine delalet eden hayırlı bir rüyadır. Doğrusunu en iyi Allah bilebilir.


ylzckmk
Merhaba hocam ben bu rüyayı perşembe gecesi gördüm berat kandılıydı cuma günüde. Rüyamda bir yerdeyim boş bir arazi gibi yerlere hep çöp atmışlar ya diyorum burası böyle değildi niye buraları böyle kirletmişler çöp atmışlar birini görüyorum yerlerde bir şey arıyor ne arıyosun diye soruyorum diyoki gece buradan Hızır alehiselam geçmiş hızır bir yerden geçtiği zaman oraya mutkaka kendisinden bir parça bir eşya kıyafet gibi bırakır dedi.bende dedi onu arıyorum bıraktığı şeyi. Böyle bir rüya gördüm hocam anlamı nedir acaba


Tohat
Merhaba. Senin ile ilgili olup hayırlı veya hayırsız, olumlu veya olumsuzluğuna bakmadan önce ani çıkışlar yapman ve sabırsız, fevri olman etrafındakilerin kırılmasına neden olacağı gibi senin de bundan zarar görebileceğine bu konuda kendine çeki düzen vermek için çabalayacağına delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Göl görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
rüyamdan yoldan geçerken gereksiz bir yerde yaşlı bir adam gördüm bir şeyler satıyordu yaklaştım sen hızırmısın dedimses çıkartmadı ve deftere baktı ama güzel yüzlü bembeyaz sakallı biriydi sonra bu hızır a.s değil heralde dedim ve biraz ilerde fısır fısır taze ekmek satanlar gördüm ve hemen yan tarafta bal satan gördüm sonra vardım oraya balın tadına baktım ve balı satın aldım bal çok lezzetli idi sonra uyanmışım lütfen yorum


Tohat
Ağız tadının yerinde olacağına, güzel bir hayat ile birlikte güzel olaylar yaşayacağına, aile saadeti görecek ve eşinle hoş vakit geçirip hatırlamak isteyeceğiniz anılar biriktireceğinize, her anlamda kısmetinin, bahtının ve şansının açık olma ihtimalinin yüksek olduğuna işaret etmektedir. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir günah işliyordum ve Hz Hızır bana 2 seçenek sunuyordu Ya hatamı dünyada bu günahımın bedelini çekicektim ya da cehennemde çekicektim ve bende günahımın bedelini dünyada çekmeyi kabul ettim Ceza için bir çukurun içine girdim geri kalannı hatırlayamıyorum suçumun ne olduğunuğu,cezayı nasıl çektiğimi ve Hz Hızır’ın yüzünü. Onları hatırlayamıyorum ve bunlar olurken ynımda kuzenim de vardı

Okudunuz mu?  Rüyada Gözyaşı görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Bu rüya en hayırlı rüyalar arasında kabul edilmektedir. Rüyanın tabiri Hızır (a.s)’ın bilindiği özelliği ile hayatında var olan sıkıntı ve sorunların bir an önce hallolması veya senin yapmış olduğun hatalara karşı bir an önce tövbe ederek günahlarından temizlenmeye çalışacağına, Allah’ın huzuruna temiz çıkmayı arzular şekilde yaşayacağına delalet etmektedir. Allah doğrusunu bilendir tabi.


sena
ben bu rüyayı bundan 3-4 sene önce ikindi saatinde uyuduğumda görmüştüm ama hiç unutamadım. Rüyamda ben balkondaydım ve iki çocuk benim küçüklüğümde kullandığım bir bisikleti çalıyorlardı. sonra ben balkondan çıktım nereye gittiğimi hatırlamıyorum ama geri döndüğümde balkonda iki tane beyaz kıyafetli, ayaklarına doğru yavaşça ruh gibi yok olan adam vardı ve bunlar konuşuyorlardı. Adamlardan birisinin elinde asa vardı. Ben de uyandığımda onu ilk Hz. Musa diye düşünmüştüm. neyse ben telaşla asası olan adama ”amca bisikletimi çalıyorlar yardım et” dedim. Adamda bana döndü hafif gülümseyerek ”bak kızım” dedi. bende içimden, ”vaktim yok çok uzun konuşacak herhalde” diye onu dinlemeden gittim. Dış kapıyı açtım ilk merdivenden sonrası hep labirentti. çıkamadım. o yüzden hemen geri yukarı çıkıp balkona gittim. gittiğimde balkonun korkuluğunun hizasında cam bir zemin onun üstünde de çiçekli böcekli bir yol vardı. sonunda da bir put bir taş vardı ışık saçıyordu. ”gel bana ben senin tanrınım” diyordu. ben de ona inanıp ilerlemeye başlamıştım tam yaklaştım derken birşeyleri anlayıp ”sen benim tanrım değilsin” diyip ordan kaçmaya çalıştım. ama o şey ağzını açmıştı ve ben kaçmaya çalışırken korkunç bir güçle beni çekiyordu. sonra bir sonuca ulaşmadan bitti rüyam. lütfen tabirini yaparmısınız yıllardır rahatsız edip duruyor bu rüya beni.

Okudunuz mu?  Rüyada Hap görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Rüya sahibinin hayatındaki yanlışlara çeki düzen vermesi açısından bir mesaj olarak kabul edebileceği bir rüya olarak görülebilir. Kişi çevresinden olup kendisine maddi ve manevi dünya ve ahiret bakımından zararı dokunacak olan kimselere dikkat etmesi gerektiğine ve bu kişileri etrafından uzaklaştırıp sinir çizmesi gerektiğine, dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise hak olana itibar etmek yerine batıl ve haktan uzak olan her türlü şeye karşı ilgi ve alakasını kesmesi gerektiğine Allah’ın rızası dahilinde olanlara meyl etmek gerektiğine işaret eder. Eğer kişi hayatında Allah’ın rızasını kaybedecek ve günaha sevk edecek durumlar varsa tövbe istiğfar ederek düzeltir. Dikkat eden bir kişiyse olmaması için amellerine hata eklememek için özen göstermeye çalışmalı. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada görülen Arapça harflerin ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum.

Kayıtsız Üye
Rüyamda meme kanseri olan bir kadın vardı. Ona maddi olarak yardım etmeye çalışıyordum. Benim maddi olarak imkanım olmadığı için rüyamda varlıklı birisine ulaşıyordum. Bu varlıklı kişi Manisa dan 35 yaşlarında falan bir adamdı. Adam eve geliyor yardım isteyen kişiye bir kaç soru soruyor sonra mutfağın nerde olduğunu su içmek istediğini söylüyor. Bunlar amcaların evinde oluyor. Sonra adamı mutfakta sanıp bakıyoruz adam yok. Kendi kendimize diyoruz ki bu adam bir hızırdı.

Okudunuz mu?  Rüyada Hindi görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Kanser olduğunu gördüğünüz kimse sıkıntılı olan durumuna işarettir. Hızır a.s. ise her ne sıkıntın varsa bunların geride kalacağına, derdine derman bulacağına, ferahlamanı sağlayacak kapılar açılıp huzur ve mutluluğun hayatına nakş olacağına delalet etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda çok kalabalık bir evdeydim. Çok kalabalıktı ama kimseyi tanımıyorum. Solandan dışarı çıktım. İki kadın karşılıklı oturmuşlar kahve içmişler. Tam ben oradan geçerken kadın karşısındaki kadına hadi benim falıma bak dedi bende atılarak ben bakayım zaten canım çok sıkıldı dedim. Aldım fincanı elime tam fala bakıcam kadın öyle bir ağladıki çok şaşırdım kadınla göz göze geldik kadının nedense benim için ağladığını hissettim ve çok korktum tam osırada başımı çevirdim karşımda bastonu esmer bir genç çocuk sen hızır aleyhisselamın söylediğini hatırlamıyormusun dedi ve ben uyandım

Okudunuz mu?  Rüyada Goril görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Hayatının daha iyi bir hal alması manasında olup hem sosyal hayatında hem de çalışan bir kimse için iş yaşamında yükselmek, makam mevki sahibi olmak, saygın bir kimse olmak anlamı taşımaktadır. Bununla birlikte ferahlamaya, şansının açık olmasıyla gönlünden gecenin gerçekleşmesine, mutlu olmaya, bekarlar için evliliğin gerçekleşmesine maddi ve manevi olarak hayatında güzelliklerin olmasına delalet etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada hızır as görmek , rüyada hızır aleyhisselamı görmek, hızır aleyhisselam rüyada nasıl görünür

Bu kategoride yer alan Rüyada Haşerat görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Hızır (a.s) görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.