Anasayfa
8 Ocak 2024, 9:58
Sohbet
Yönetici

Cûbbeli Hocanın Nur cemaati ile ilgili açıklaması

Cûbbeli Hocanın Nur cemaati ile ilgili açıklaması

iliman
Daha önce katıldığı bir televizyon programında Risale-i Nur hakkında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Cübbeli Hoca, iddialarına açıklık getirdi. Moral FM’de Mehmet Paksu, Kenan Demirtaş ve Fethi Çağıl’ın hazırladığı programa katılan Cübbeli Ahmet Hoca yanlış anlaşıldığını söyledi.

Okudunuz mu?  Maide süresinde genel olarak hangi konular anlatılmaktadır?

İşte Cübbeli Ahmet Hocanın sözlerinden satır başları:

Şehit Hristiyanlar meselesine çok kafa yorduğunu ifade eden Cübbeli Hoca, Moral FM’deki canlı yayında değer verdiği bir zatın rüyasında Bediüzzaman’ı gördüğünü şöyle anlattı:

"Bazı yazarlar bunu farklı yorumlamıştı. Bunları Risale-i Nur’dan alıyormuş gibi laflar çıktı. Bediüzzaman Hazretleri bu görüşte olamaz diyorum ama delilim de yok. Biraz sıkıntı içime geldiği zaman bir zat vardı keşfi açık. ‘Bediüzzaman Hazretleri rüyama girdi’ dedi. ‘Ahmet’e selam söyle ben onu seviyorum, ben onların anladığı görüşlerde değilim. Benim adıma böyle şeyler çıkartırlarsa ben o görüşlerde uzağım, o kafada değilim. Ahmet’e söyle şüphe etmesin benden’ dedi."

Okudunuz mu?  Saygıyla ilgili ayetler ve hadisler

Bazı kere haddini aşanlar olabilir, bazen de hadini aştırırlar. Ben bundan dolayı üzüldüm. Üstad hazretleri ilhama mazhar bir zattır.

Üstad hazretleri bu kadar eseriyle, insanların ehl-i sünnet üzere namazlarıyla, abdestleriyle yaşamalarına vesile olmuş bir insan.

Hakkında sempozyumlar düzenlemesi ve Risale-i Nur’un onlarca dile çevrilmesi makbul olmasına işarettir. Mevla makbul olmayana vermez. Yanlış anlaşılmamdan dolayı özür dilerim.

Okudunuz mu?  Tezhip nedir?

Fatih Altaylı’nın sunduğu Haber Türk’teki programda bana sorular verilmedi. O anda gelen e-maillerle bana soru yöneltildi. Risale-i Nur meselesi gündemde yok iken birden ortaya geldi.

Babamızın kütüphanesinde Risale-i Nur var. Bediüzzaman 1952-53 yıllarında İstanbul Çarşamba’da talebesi Mehmet Fırıncı’nın evinde 3.5 ay kaldı. Aynı mahallede oturuyorduk. Babam Üstadı ziyaret etmiş ellerini öpmüştür. Ispartaya da bir kaç kere ziyaretine gitti.

Okudunuz mu?  Eve Yapılan Büyünün Bozulması

İyi insanlar özrü kabul ederler. Ben de Bediüzzaman’a gönül verenlerden özrümü kabul etmelerini istiyorum. Yorumumda kötü niyet yok. Üstada gönül verenler yanlış anlamış olabilir, özrümü kabul etmelerini isiyorum.

Cübbeli Ahmet Hoca, Risale-i Nur’da Anzaklarla ilgili bir şeyin olmadığını belirterek, Bediüzzaman’ın şehit hristiyanlar meselesinde ne dediğini kitabı okuyarak anladığını söyledi.

Okudunuz mu?  İlmin şükrü nedir? Kısaca

————————————–
Allah hocamdan razı olsun duruma açiklik getirdigi için..


Cevap: Cûbbeli Hocanin Nur cemaati ile ilgili açiklamasi

Abdullatif
Pazartesi günü öğleden sonra yolda olduğumdan kesit kesit dinleme fırsatı buldum radyo çektiği müddetçe ve dinledikçe ferahladım, rahatladım ve mutlu oldum.Allah razı olsun hakikaten uzun zamandır görmek istediğimiz tablolardandı.

Okudunuz mu?  Gitmek fiilinin arapçası

Yanıt: Cûbbeli Hocanin Nur cemaati ile ilgili açiklamasi

iliman
ôyle gerçekten cemaatlerin birbirlerine olan destegi benide sevindiriyor,insAllah hep boyle devam eder..


nur cemaati kuralları, cübbeli ahmet hoca nur cemaati, nur cemaati sohbetleri

Bu kategoride yer alan Haftanın günleri... hangi gün hangi iş yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cûbbeli Hocanın Nur cemaati ile ilgili açıklaması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.