Anasayfa
5 Ocak 2024, 4:43
dualar
Yönetici

Dünya ve Ahirette afiyet istemek herşey yerine geçer mi?

Dünya ve Ahirette afiyet istemek herşey yerine geçer mi?

Hoca
dünya ve ahirette afiyet istemek herşey yerine geçer mi?
3512- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre: Bir adam Rasûlullah (s.a.v.)’e geldi ve: Hangi duâ daha değerli ve kıymetlidir dedi. Rasûlullah (s.a.v.)’de buyurdu ki: Rabbinden dünya ve ahirette selamet ve afiyet dile. Sonra ikinci bir gün gelerek tekrar Hangi duâ daha faziletli ve değerlidir? diye sordu. Rasûlullah (s.a.v.), ona aynı cevabı verdi. Üçüncü sefer geldiğinde yine aynı soruyu sordu. Rasûlullah (s.a.v.)’de aynı cevabı verdi ve şöyle devam etti: Sana dünya ve ahirette afiyet verilmişse zaten kurtulup gitmişsindir. (Ebû Dâvûd, Salat: 27)
ž Tirmizî: Bu hadis bu şekliyle hasen garibtir. Bu hadisi sadece Seleme b. Verdan’ın rivâyetiyle bilmekteyiz.
3513- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Ey Allah’ın Rasûlü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilirsem hangi duâyı okumamı tavsiye edersin? dedim. Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Allah’ım sen affedicisin, ikram sahibisin affetmeyi seversin beni de affet. (İbn Mâce, Duâ: 27)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
3514- Abbâs b. Abdulmuttalib (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ey Allah’ın Rasûlü! Bana bir şey öğret ki onu Allah’tan isteyeyim dedim. Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Allah’tan afiyet dile… Birkaç gün sonra tekrar geldim: Ey Allah’ın Rasûlü! bana bir şey öğret ki onu Allah’tan isteyeyim dedim. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.), bana şöyle dedi: Ey Abbâs! Ey Peygamberin amcası! Allah’tan dünya ve ahirette afiyet iste. (Müsned: 1687)
ž Tirmizî: Bu hadis sahihtir. Abdullah b. Hâris b. Nevfel, Abbâs b. Abdulmuttalib’den hadis işitmiştir.
3515- İbn Ömer (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Allah’tan, afiyetten daha sevimli ve üstün bir şey istenmemiştir. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
Tirmizî: Bu hadis garibtir. Bu hadisi sadece Abdurrahman b. ebî Bekir el Müleykî rivâyeti olarak bilmekteyiz.


Cevap: Dünya ve Ahirette afiyet istemek herşey yerine geçer mi?

Ecrinim
bir şeyi merak ediyorum,mesela namazlarımızın veya zikirlerimizin ardından ettiğimiz tüm dualar aşağı yukarı aynı,dileklerimizde öyle,bu dualarımız zamana göre değişiklik arz ediyormu (özel günlerin hariçinde tabi onların faziletini okudum)

Okudunuz mu?  Süt İçerken Okunan Dua

Yanıt: Dünya ve Ahirette afiyet istemek herşey yerine geçer mi?

Hoca
elbette… dün konuyu "hadislerde dua" bölümüne açmıştım:)


Cevap: Dünya ve Ahirette afiyet istemek herşey yerine geçer mi?

NuN
Son dönemlerde duamda en çok Allahtan hem kendim alilem ve tüm müslümanlar için dareynde afiyet istiyorum

Okudunuz mu?  Rasulullahın (sav) Torunlarına Duası (sizde kendi çocuklarınıza okuyunuz)

Allahtan afiyet istemek, afiyet isteme duası, Allahtan afiyet istemek ne demek

Bu kategoride yer alan Herkesi Amin demeye davet ediyorum.... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünya ve Ahirette afiyet istemek herşey yerine geçer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.