Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:36
dualar
Yönetici

Allahın rahmeti yüz olup 99u kendisinde biri yeryüzündedir

Allah’ın rahmeti yüz olup 99’u kendisinde biri yeryüzündedir

Hoca
Allah’ın rahmeti yüz olup 99’u kendisinde biri yeryüzündedir
3541- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allah, yüz rahmet yarattı ve yarattıkları arasına bir merhamet koydu ki bu yüzden insanlar ve hayvanlar birbirlerine merhamet ederler. Doksan dokuz rahmet ise Allah’ın katındadır. (Buhârî, Edeb: 27; Müslim, Tevbe: 17)
ž Tirmizî: Bu konuda İbn Selman, Cündüp b. Abdullah b. Sûfyân el Becelî’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
3542- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Peygamber (s.a.v) şöyle buyurdu: Mü’min, Allah katında olan azabı bilmiş olsa hiç kimse Cennete göz dikmez, Kafir de Allah katında olan rahmeti bilmiş olsa hiç kimse Cennet’ten ümidini kesmezdi. (Müslim, Tevbe:
ž Tirmizî: Bu hadis hasendir. Alâ’nın babasından ve Ebû Hüreyre’den rivâyet etmesiyle bilmekteyiz.
3543- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Allah tüm yarattıklarını yarattığı zaman kendi üzerine şöyle yazmıştır: Benim rahmetim gazabımı geçmiştir. (İbn Mâce, Zühd: 27)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahih garibtir.
3544- Enes (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.), mescide girdi ve bir adam namaz kılmış duâ ediyor ve duâsında şöyle diyordu: Ey Allah’ım senden başka ilah yoktur, ancak sen varsın sen bol bol verensin. Ey göklerin ve yerin yoktan var edicisi, Ey Celal ve ikram sahibi Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.): Onun Allah’a ne ile duâ ettiğini biliyor musunuz? diye sordu sonra kendisi: O kimse Allah’a ismi azam duâsıyla duâ etmiştir. Bununla duâ edildiğinde Allah kabul eder ve bu duâlarla istenildiğinde Allah verir diye cevap verdi. (İbn Mâce, Dua: 27)
ž Tirmizî: Sabit b. Enes’in rivâyeti olarak bu hadis garibtir. Bu şeklin dışında da Enes’den bu hadis rivâyet edilmiştir.


Cevap: Allah’ın rahmeti yüz olup 99’u kendisinde biri yeryüzündedir

Ecrinim
< Mü’min, Allah katında olan azabı bilmiş olsa hiç kimse Cennete göz dikmez, Kafir de Allah katında olan rahmeti bilmiş olsa hiç kimse Cennet’ten ümidini kesmezdi >

< adam namaz kılmış duâ ediyor ve duâsında şöyle diyordu: "Ey Allah’ım senden başka ilah yoktur, ancak sen varsın sen bol bol verensin.” Ey göklerin ve yerin yoktan var edicisi, Ey Celal ve ikram sahibi” Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.): "Onun Allah’a ne ile duâ ettiğini biliyor musunuz?” diye sordu sonra kendisi: "O kimse Allah’a ismi azam duâsıyla duâ etmiştir. Bununla duâ edildiğinde Allah kabul eder ve bu duâlarla istenildiğinde Allah verir” diye cevap verdi >
Allah c.c. razı olsun hocam..

Okudunuz mu?  La havle vela kuvvete illa billah demenin değer ve kıymeti

Yanıt: Allah’ın rahmeti yüz olup 99’u kendisinde biri yeryüzündedir

sina_gk
"Ey Allah’ım senden başka ilah yoktur, ancak sen varsın sen bol bol verensin.” Ey göklerin ve yerin yoktan var edicisi, Ey Celal ve ikram sahibi” Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.): "Onun Allah’a ne ile duâ ettiğini biliyor musunuz?” diye sordu sonra kendisi: "O kimse Allah’a ismi azam duâsıyla duâ etmiştir. Bununla duâ edildiğinde Allah kabul eder ve bu duâlarla istenildiğinde Allah verir” diye cevap verdi. (İbn Mâce, Dua: 27)

RABBİM razı olsun hocam

Okudunuz mu?  Hüzün ve Keder Halinde Okunacak Dua

Allahın 99 rahmeti, Allah Teala da 100 rahmet vardir 1 dunyaDa, Allahın 100 rahmeti

Bu kategoride yer alan Kurtuluş namazı kılma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahın rahmeti yüz olup 99u kendisinde biri yeryüzündedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.