Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:04
ibadetler
Yönetici

Cuma günü duaların kabul edileceği saat

Cuma günü duaların kabul edileceği saat

Hoca
cuma günü duaların kabul edileceği saat

489- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Cuma günü duaların kabul edileceği, beklenen saati; ikindiden sonra güneş batıncaya kadar ki zaman içerisinde arayın. (Nesâî, Cuma: 45; Muvatta, Cuma: 7)
žTirmîzî: Bu hadis bu yönüyle garibtir. Bu hadis Enes’den başka değişik şekillerde de rivâyet olunmuştur.
Muhammed b. ebî Humeyd zayıf görülmüştür. Bazı ilim adamları hafızası yönünden zayıftır demişlerdir. Kendisine, Hammad b. ebî Humeyd ve Ebû İbrahim el Ensarî’de deniliyor, hadisleri pek hoş karşılanmıyor.
Rasûlullah (s.a.v.)’in ashabından ve sonraki dönemlerden pek çok ilim adamları bu beklenen saatin ikindiden sonra güneşin batmasına kadar ki zaman olduğunu söylemişlerdir. Ahmed ve İshâk bunlardandır.
Ahmed diyor ki: Duaların kabul edilmesi beklenen saatle alakalı hadislerin çoğu ikindi namazından sonra olduğu şeklindedir. Güneşin batıya kaymasından sonra da olması ümit edilebilir.

490- Amr b. Avf el Müzenî (r.a.)’ın babasından ve dedesinden rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Cuma günü bir saat vardır ki; Kul Rabbinden ne isterse Allah mutlaka ona o isteğini verir. Ey Allah’ın Rasûlü o saat hangi saattir dediler: Buyurdular ki: Cuma namazı için kamet getirilmesinden başlayıp namazdan çıkma zamanına kadardır. (Muvatta, Cuma: 7)
ž Bu konuda Ebû Musa, Ebû Zerr, Selman, Abdullah b. Selam, Ebû Lübabe, Sa’d b. Ubade ve Ebû Ümâme’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmîzî: Amr b. Avf hadisi hasen garibtir.

491- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Adem o gün yaratıldı o gün Cennete konuldu o gün Cennet’ten çıkarıldı. O günde bir saat vardır ki; Müslüman bir kul o saati namaz kılarak denk getirir ve o anda Allah’tan her ne hayır dilerse Allah o isteğini ona hemen verir.
Ebû Hüreyre diyor ki: Abdullah b. Selam’la karşılaştım ve bu hadisi ona hatırlattım dedi ki: Ben o saati bilirim. Ben de o saati bana haber ver benden gizleme dedim. Dedi ki: O saat ikindiden sonra güneş batıncaya kadardır, dedi. Ben de; ikindiden sonra nasıl olabilir çünkü Rasûlullah (s.a.v.) Müslüman kul o saati namaz kılarken denk getirir buyurmuştur. Halbuki o vakitler namaz kılma vakti değildir dedim.
Bunun üzerine Abdullah b. Selam şöyle dedi: Rasûlullah (s.a.v.) bir yerde oturup namazı bekleyen namazdadır buyurmadı mı? Evet dedim. Dedi ki: İşte bu o demektir. (Buhârî, Cuma: 4; Nesâî, Cuma: 4)
žTirmîzî: Bu hadis uzuncadır, buraya ilgili bölümü alınmıştır.
Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.
Hadisteki O saati bana haber ver benden gizleme sözünün manası: Cimri ve hasis olma demektir.


Cevap: cuma günü duaların kabul edileceği saat

ravza 2
RABBİM razı olduğu kullardan eylesin hepimizi cuma müminlerin bayramı mubarek olsun ALLAHIM yaptığımız bütün ibadetleri mubarek eylesin

Okudunuz mu?  Cenaze Namazı Kılmanın ve Uğurlamanın Fazileti

Yanıt: cuma günü duaların kabul edileceği saat

maria
490- Amr b. Avf el Müzenî (r.a.)’ın babasından ve dedesinden rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Cuma günü bir saat vardır ki; Kul Rabbinden ne isterse Allah mutlaka ona o isteğini verir.” Ey Allah’ın Rasûlü o saat hangi saattir dediler: Buyurdular ki: "Cuma namazı için kamet getirilmesinden başlayıp namazdan çıkma zamanına kadardır.” (Muvatta, Cuma: 7)


Yanıt: cuma günü duaların kabul edileceği saat

islamdostu
cuma günü duaların kabul edileceği saat ile ilgili Allah cc razı olsun kardeş

Okudunuz mu?  Gaşiye süresinin fazileti

find
Cuma hakkında Güzel faydalı bilgiler için Allah razı olsun


Hoca
Cuma Günü dua
«Cuma gününde bir saat vardır ki, hangi mü’min o saatte Allah’tan bir dilekte bulunursa Allah onun dileğini kabul eder.»


guzelcem
ALLAH RAZI OLSUN kardeş verdiğiniz bilgiler için.

Okudunuz mu?  Ali İmran Süresini Okumanın Fazileti/sevabı (Ali İmran süresi ile ilgili hadisler )

mümin
Cuma saati ile ilgili bilgiler için teşekkür ederim
Hayırlı mübarek cumalar


munzir
Cuma günü dua saati hakkında bilgi için teşekkürler.
Hayırlı mübarek camlar diliyorum


NuN
Cuma gününde, duaların kabul edildiği saat, cuma vaktinde gizlenmiştir.
Cuma günü komple ihya edelim

Okudunuz mu?  Cuma günü Kehf süresini okuyanın sevabı

Kayıtsız Üye
Merhaba…
ben dün yani cuma günü sela ile cuma namazı arası yani 45 dk. Boyunca duamı yaptım o vakte denk gelirim diye.. Ve aynı şekilde akşam ezanına 1 saat 40 dk. Kala yine oturup duamı yaptım bir an olsun duraksamadan.. sormak istediğim akşam vaktine ne zaman ki çok yaklaşıldı ani bir şekilde ağlamaya başladım hıçkırarak bunun bir anlamı var mıdır? Ve dua ettim bana rüyamda malum olsun diye o vakite denk geldim mi diye ama maalesef karışık rüya gördüm ve hatırlamıyorum

Okudunuz mu?  Susmanın Fazileti

Tohat
Merhaba. Sela ile cuma arasında kalan süreye yerleştirilen anlar hayırlıdır ve duaların kabul edileceği buyrulur. İkindiden sonra ise dua etmen iyiyken uyuman ise tavsiye edilmez. Bu zaman diliminde uyumak kişinin şuuruna zarar verebilir. Genel olarak görülen rüyalar da kabus niteliğinde olur. Sabah namazına yakın uygulayabilirsin.

Okudunuz mu?  Nisa Süresini Okumanın Fazileti/Sevabı (Nisa süresi ile ilgili hadisler)

müşteri saati hangi vakittir, müşteri saati, cuma günü 1.saat ne zaman

Bu kategoride yer alan Akşam dua ve zikirleri (Arapça yazılışı) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma günü duaların kabul edileceği saat Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.