Anasayfa
21 Nisan 2022, 10:35
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Dua görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Dua görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
DUA

Rüyada edilen dua, uyanıklıktaki ibadet yahut rüya sahibinin kılacağı namazdır.

Dua, yorumda namaza işaret ettiğinde, eğer dua maruf ve meşhur olursa faiz, eğer dua zikrullahtan başka bir şey olursa, o kimse de riya olduğuna işaret eder. Rüyada kendisinin duadan kaçındığını gören kimse mahrum ve ümitsiz olur. Nitekim kendisinin ümitsiz ve mahrum olduğunu gören duadan kaçınır.

Allah Teala (C.C.) dua ettiği veya kendisi için dua edildiğini gören kimse hayra erişir. Karanlıkta Allah’a (C.C.) dua ettiğini gören kimse üzüntü ve kederden kurtulur.

Rüyada dua etmek, duanın kabul olmasına, hidayet, rızık ve büyük adamlar yanında övünmeye yorumlanır.


Yanıt: Rüyada Dua görmek (İmam Nablusi)

Zeineb
Allah razı olsun kardeş.
İnşaAllah Rabbim hayırlara vesile etsin.


Yorum: Rüyada Dua görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Esselamu aleykum. Ruyamda ben halam ve ablam bir yere gittik. Ablamla halam bir ağacin yanina gidiyordu. Ama ben onun zararli olduğunu düşünüp onlar uzaklassin diye dua ettim sonra agac alev aldi, sevindim, ordan uzaklaştık. Ama sonra ablamlar agac sönmüş gidip orda resim çekelim diyip gittiler. Bunun dışında ayri ayri gördüğüm 3 bayan – kuzenlerimdi- bana evlilik için su duayi bol bol oku deyip üçü de ayni duayi söylediler. Rüyanın baska bir kısmında da ayet düşünüyordum sanırım ama Kur’an ayeti olmayabilir. Namazi Allah için samimiyetle kıl gibi bir manaydi ve ben bunun üzerine tefekkür ediyordum. Allah razı olsun hocam, selametle..

Okudunuz mu?  Rüyada duvar görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada Dua görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Ve aleykumusselam kardeşim. Bu rüyanın bütün yönleri hayır ve güzellikler içerir. Kişinin durumuna göre istek ve dileklerin gerçekleşmesine ve bol bol dua ederek dualarının kabulüne tabir edilir. Sende Allah’u tealadan hayırlısını iste. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Döşenmiş Taş görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Bir arkadaşım beni rüyasında bembeyaz bir elbise içinde Arapça dualar dinlerken görmüş ben mealini sormuşum hoca en güzel yerini sordun Allah sevdiği kullarının sabrını sınar demek demiş daha sonra beni de alıp yemyeşil çimlere gitmiş ve dargın olduğum ama çok sevdiğim bir kimse gelip benim seninle bir sorunum yok ama zamana ihtiyacımız var demiş ne anlama geliyor çok merak ediyorum


arifselim
Böyle rüyalarda En isabetli yorum kişinin özel durumlarına göre yapılacak olan yorumlardır. Genel olarak bu rüya duaların ve dileklerin kabulüne, Allah’a daha çok yönelmeye ve manevi yönünü kuvvetlendirmeye tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam. Rüyamda sanki bir otobüse giriyordum. Icerde degildim de hemen binip inecekmisim gibi. Birkaç sınıf arkadaşım oturuyorlardi. Sanki onlara dua ettiriyordum onlar beni dinliyordu. Dua bitecegi zaman son anda aklıma bir dua daha geliyor. Öğreneli çok olmadı bu duayı. Ama çok sevdiğim ve çoğu zaman da ettigim bir duadır. Peygamber Efendimiz (sav) ‘ in öğrettiği ‘ Allah’ım Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği isterim. ‘ duasının Arapçasini okuyorum. Bu kadar hatırlıyorum hocam. Teşekkür ederim…

Okudunuz mu?  Rüyada deprem olduğunu görmek

arifselim
Aleykum selam. Rüya sahibinin durumuna bakılarak yorumlanmalıdır yoksa ancak genel bir yorum yapılabilir. Hayatında önemli değişikliklere, yeniliklere ve hedeflerine ulaşmaya yorumlanır. Sende hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Zuhal
Zikirden sonra gördüğüm Rüya
Bulutlar önce el şekli oldu sonra iki el oldu semaya doğru açıldı dua eder gibi ben eli görünce dua etmeye başladım benim kızım kaza geçirdi sürekli dua ediyorum acele cevap yazabilir misiniz


arifselim
Geçmiş olsun Allah şifalar versin. Gördüğün rüyan hayırlıdır. İnşaAllah dua ve dileklerinin kabulüne ve isteklerinin olacağına işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’a havale et ve hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Düğün görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam rüyamda bir cami gibi bir yerde sevdiğim kişiye kavuşmak için dua ediyorum sonra o beni kapıdan görüyor dua ederken içeri girip o da dua ediyor sonra ona mesaj atıyorum ortadan kaybolduğunu görüyorum yorumlarsanız sevinirim şimdiden Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyayı isabetli yorumlayabilmek için kendiniz ve ilişkiniz hakkında biraz daha bilgi sahibi olmak gerekir. Ancak genel olarak dua ve dileğinin gerçek olması manasına yorumlanır. Ayrıca haber almaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Rüyamda; Deniz kıyısındaki kordonda gece vakti tek başıma geziyorum. Gezerken sevdiğimi görüyorum ve ona karşı sevgim iyice kabarıyor ve içimden Allah’ım lütfen şu gördüğün güzel kızı bana yap, biz beraber olalım, söz veririm ona en hayırlı eş olacağım gibi dualar ediyorum. Sonrasını hatırlamıyorum.
(Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir. Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. )

Okudunuz mu?  Rüyada Demir Ocağı görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Dua etmek iyi niyetlerin halis olup gerçekleşeceğine işaret eder. Niyetiniz her ne ise duanızın ve isteğinizin bir gün gerçekleşeceğine delalet ede. Allah hayırlısını etsin çünkü o en iyisini bilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı sabahlar öncelikle bu gün rüyada iki topluluğun savaştığını gördüm diyorum ki savaş kızıştığında dua kabul oluyormuş hadiste hemen secdeye varıp dua ettim. Duada Allahı eğer ıslah olacaklara sen ıslah eyle yoksa kahrı perişan eyle diye dua ettim ve duam kabul oldu insanlar ıslah oldu savaş bitti. Yorumunu öğrenmek istiyorum.


Tohat
Hayırlı sabahlar. Bu tür rüyaların tersi durumu kabul edilir. Yani kaos, savaş ve kargaşa yerine toplum içinde oluşacak barışın, sukunetin, huzur ve insan ilişkilerinin daha iyiye doğru ilerleyeceğini göstermektedir. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada diş düşmesi ne demektir?

yağğğmur
hocam rüyamda benim üst düzey yöneticimle konuşuyoruz akşam oturduğum apartman kapısında göğsüme elini koyuyor uzun bir dua ediyor hiddetli çok içten alimler gibi benim ismimi söylerek bana anlat semayı diyor. sonra göğsüme kulağını koyup dinliyor.içimdende gelen sesi bende duyuyorum.uzaktan derinden bir ses.erkek sesi beni anlatıyor nasıl biri olduğumu.oda hoca gibi.ama iyi anlattı gibi hissediyorum tam hatırlamıyorum sesi kulağımda ama cümleleri hatırlamıyorum.sonra kalktım yine uyudum.işyerindeki arkadaşımın kolunda ve benim kollarımda altın bilezikler var yerdede var benimmiş hepsi.yerde olanları çantama koyuyorum.diğerleri kolumda.cok etkilendim hayrolur inşAllah.


Tohat
Hayırlı günler. Olmasını arzu ettiğin dualarının kabul olacağına, hayatının seyri değişeceğine, olumsuzluklar yerine olumlu olayların cereyan edeceğine, karşına çıkacak şans ve fırsatların değerlendirilmesi ile istediklerine nail olabileceğine, maddiyatını iyileştirecek durumların artacağına, her anlamda rahatlamanı sağlayacak kapıların açılmasına delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir tabi.

Okudunuz mu?  Rüyada Deve Yavrusu görmek (İmam Nablusi)

Acemi hayta
Rüyamda Seyda hazretleri İstanbul’a devlet büyükleri ile buluşmaya gelmiş idi. Annem onlara yemek yolluyordu. Ben tepsi ile kaldıkları yere gidiyordum. Seyda hazretleri kuran okuyordu. Seyda hazretlerinin hanımı beni tanıyormuş (aslında tanışmıyıruz)hoşgeldin diyip,pek samimiyet gösteriyordu.Sonra hanımı ile mutfağa geçiyorduk,oglu geliyor annesinden para istiyordu. Annesi 1 TL veriyordu. Devamında ise ; götürdüğüm tepsiye kuru üzüm,hurma,ceviz içi koyup elime veriyırdu. Arkamı dönüp giderken ,arkamdan omuzlarımdan tutup havaya kaldırıyordu beni . Kafam tavana degiyordu ve bana ;Allah sana hayırlı kısmetler ,nasipler versin diye dua ediyordu. Tabiriniz için şimdiden teşekkürler


Tohat
Hayırlı günler. Gördüğün rüya güzel ve bir o kadar da hayırlı bir rüyadır. Ilim sahibi br kimseyi görmüş olman senin de ilim, irfan yolunda yürüyerek kendini Allah’ın emrettiği şekilde yetiştirmeye, Allah’ın rızasını kazanmak için hayatını sürdürmeye, güzel işlerde bulunarak hakkı gozeteceğine, insalara bu acıdan faydalı olabileceğine, tüm isteklerine nail olacağına, bereketin hasıl olup maddi acıdan sıkıntı cekmeyeceğine, her türlü nimete şükrederek aza da kanaat edecek iradaye sahip olabileceğine delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Doktor görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Efendim, geçen gün rüyamda büyük bir galeri gördüm. Orada islami dualar resim olarak asılmıştı. Her derde deva ve çaresiz kalanlara çare, Allahın seveceği dualardı. Girip fotoğrafını çektim, teyzeler yığılmış hepsi duaları görmeye çalışıyordu. İzdiham vardı ama güzel bir izdiham. Sonra eve geldim. Dolaptan bir cam şişe su aldım içinde ne kadar vardı hatırlamıyorum ama içtim ve tekrar dolaba koymak yerine lavabonun içine dökülmek üzere koydum. Şişenin sadece 3 te 1 inden azı kalmıştı içtiğimde. Manası nedir?


Tohat
Hayırlı günler. Gördüğün duaların anlam karşılığı olarak gerçek hayatında yaşayacağına dair olan bir delildir. Sağlıklı olacağına, varsa sağlık sıkıntın ya da geç şifaya nail olup rahatlayacağına, aza kanaat eden Allah’ın verdiği nimete razı olan bir kimse olacağın gibi rızk babında dara düşmeden yaşayacağına delalet eder. Allah en iyisini bilir elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada dişlerin avuca dökülmesi

Kayıtsız Üye
s.a. hocam ben 39 yaşında hiç evlenmemiş bir bayanım.
rüyamda bir kadın tanımıyorum genç biri kolumdan tuttu sen şimdiye kadar hiç okunmadın mı dedi kolumdan tuttu dualar bişeyler okumaya başladı o zaman bende esneme, kadın okudukça ben titredim sonra sırtımdan böyle ağrılar çekildi bu nedir hocam hayırlara çıkar inşAllah.


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyan iki şekilde yorumlanır. Birincisi, sana dua eden kimselerin çokluğuna, bu dualar sayesinde korunduğuna, ikincisi ise önünde bulunan tüm sorun ve engellerin ortadan kalkmasıyla şansının yaver gideceğine, kısmetinin açılacağına, özellikle kazanç konusunda işlerinin yoluna girmesinden mutluluk duyacağına işaret etmektedir. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Dayak görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Hocam selamün Aleyküm Hayrolsun inşaALLAH Rüyamda Yagmur yağarken yağmurun altına geçip gökyüzüne doğru başımı kaldırıp ellerimi açıp dua ediyorum duamı tam hatırlamıyorum parça parça ama hem dünya hem ahiret için dua ettigimi hatirliyorum. Nedir sizce yorumu… ALLAH razı olsun selam ve dua ile


Tohat
Ve aleyküm selam. hayırlı ve makbul olması kuvvetle ihtimal olan bir rüyadır. Ettiğin duayı hatırlamıyor olsan bile dualarının kabul olmasına ve muradına erebileceğine, tüm sıkıntılarına son verebileceğine işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada dua görmek, rüyada dua almak, rüyada dua etmek imam nablusi

Bu kategoride yer alan Rüyada Dilenci görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Dua görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.